Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Kazetno brdo
+5
girdeaux
NAVIGATOR
Šimun
lonewolf
Ercimir
9 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Kazetno brdo
Dakle... ova reportaza mozda je malo 'siromasnija' i mozda ne tako zanimljiva ali buduci da sam amater i buduci ovo je bio moj prvi samostalni bushcraft izlet to ce te mi oprostit.
Kakogod, krenuo sam oko 7 ipo ujutro a buduci da zivim u jednom naselju pokraj Šibenika udario sam prečicom koja je vodila pokraj groblja te se uputio među prvim brdima.
Na groblju spomenik s natpisom: 'Drugovi mi živimo vaš san'
Tragovi neke manje zivotinje, pretpostavljam zeca
evo i mene s laganim podocnjacima od neispavanosti
Ulaz u špilju... cini se da su neki momci koji su prije navratili ovdje odlucili malo pisati autolakom i raditi nered sto mi se nikako ne svida ali eto...
Spilja navodno vodi kroz citavo brdo ali to nikad se nisam osobno upustio u avanturu da to istrazim... ali mozda jednog dana
Nazalost nisam imao odgovarajucu svjetiljku pa nisam duboko ulazio. Slike su slikane cisto da ovdje pokazem par fotki
U spilji sam, buduci da sam i prije svracao do nje, znao cesto naletjeti na sismise ali ovaj put ih nazalost nisam uocio... a s time ni slikao
Jedan simpaticni spajder
Kaktus
Nakon sto sam se popeo na brdo i nakon nekoliko kilometara pjesacenja dosao sam do Dubrave (da i mi imamo jednu) te do nekoliko hektara netaknute šume u koju sam sa zadovoljstvom uletio.
Nakon nekog vremena odlucio sam se utaboriti i ovako je mjesto izgledalo prije nego su ga moje ruke uredile
Proces izrade improviziranog sklonista. Htio sam nesto drugacije od onog sto sam prije vidio i radio pa sam zavrsio na ideji da napravim nastresnicu
Improvizacijom do protuteze i stabilnosti
Ovako bi to nesto izgledalo na kraju. Na tlu sam nakupio borovih grana te si napravio udoban lezaj buduci da je tlo bilo grbavo i puno kamenja. Istina, mozda ne izgleda nesto bog zna sto ali meni je posluzilo svrsi, ionako se nisam planirao predugo zadrzavati.
I tako sam ostao tu neka dva sata, vecinu vremena drijemajuci i uzivajuci u ambijentu. Ukoliko se pitate zasto nisam napravio kamin te vatricu odgovor se nalazi u mom nemaru sto nisam provjerio, tri puta ako treba, imam li upaljac i/ili sibice. Kakogod... na greskama se uci
Na kraju kad sam se odlucio da bih mogao polako natrag sve sam srusio te je kad sam ja odlazio prostor izgledao ovako
Na putu povratka... suhozid. Ovih stvari ima toliko da im se duzina moze mjeriti u neznam koliko kilometara. Kakogod... svaka cast onima koji su ih radili, trebalo je imat i za to volje
Križ što se nalazi na vrhu brda. Iz nekog razloga odlučio sam ga posjetiti. Visok je oko 13 metara
E, vidite onu lokvu dolje negdi pri sredini? Kakogod, pokusajte je zapamtit jer cu do nje kasnije doci
Rupa u kamenu. probao sam stapom i unutra je cini se suplje. Moja pretpostavka je ali ipak cu pitati vas jer vjerojatno bolje znate, jel izlaze zmije odatle?
Mrtva zaba pronadena u blizini lokve
U lokvi mnostvo malih punoglavaca, garant ih ima na tisuce
Nakon toga put vise nije bio dug, sisao sam na cestu, uputio se kuci i to bi bilo to
Kakogod, krenuo sam oko 7 ipo ujutro a buduci da zivim u jednom naselju pokraj Šibenika udario sam prečicom koja je vodila pokraj groblja te se uputio među prvim brdima.
Na groblju spomenik s natpisom: 'Drugovi mi živimo vaš san'
Tragovi neke manje zivotinje, pretpostavljam zeca
evo i mene s laganim podocnjacima od neispavanosti
Ulaz u špilju... cini se da su neki momci koji su prije navratili ovdje odlucili malo pisati autolakom i raditi nered sto mi se nikako ne svida ali eto...
Spilja navodno vodi kroz citavo brdo ali to nikad se nisam osobno upustio u avanturu da to istrazim... ali mozda jednog dana
Nazalost nisam imao odgovarajucu svjetiljku pa nisam duboko ulazio. Slike su slikane cisto da ovdje pokazem par fotki
U spilji sam, buduci da sam i prije svracao do nje, znao cesto naletjeti na sismise ali ovaj put ih nazalost nisam uocio... a s time ni slikao
Jedan simpaticni spajder
Kaktus
Nakon sto sam se popeo na brdo i nakon nekoliko kilometara pjesacenja dosao sam do Dubrave (da i mi imamo jednu) te do nekoliko hektara netaknute šume u koju sam sa zadovoljstvom uletio.
Nakon nekog vremena odlucio sam se utaboriti i ovako je mjesto izgledalo prije nego su ga moje ruke uredile
Proces izrade improviziranog sklonista. Htio sam nesto drugacije od onog sto sam prije vidio i radio pa sam zavrsio na ideji da napravim nastresnicu
Improvizacijom do protuteze i stabilnosti
Ovako bi to nesto izgledalo na kraju. Na tlu sam nakupio borovih grana te si napravio udoban lezaj buduci da je tlo bilo grbavo i puno kamenja. Istina, mozda ne izgleda nesto bog zna sto ali meni je posluzilo svrsi, ionako se nisam planirao predugo zadrzavati.
I tako sam ostao tu neka dva sata, vecinu vremena drijemajuci i uzivajuci u ambijentu. Ukoliko se pitate zasto nisam napravio kamin te vatricu odgovor se nalazi u mom nemaru sto nisam provjerio, tri puta ako treba, imam li upaljac i/ili sibice. Kakogod... na greskama se uci
Na kraju kad sam se odlucio da bih mogao polako natrag sve sam srusio te je kad sam ja odlazio prostor izgledao ovako
Na putu povratka... suhozid. Ovih stvari ima toliko da im se duzina moze mjeriti u neznam koliko kilometara. Kakogod... svaka cast onima koji su ih radili, trebalo je imat i za to volje
Križ što se nalazi na vrhu brda. Iz nekog razloga odlučio sam ga posjetiti. Visok je oko 13 metara
E, vidite onu lokvu dolje negdi pri sredini? Kakogod, pokusajte je zapamtit jer cu do nje kasnije doci
Rupa u kamenu. probao sam stapom i unutra je cini se suplje. Moja pretpostavka je ali ipak cu pitati vas jer vjerojatno bolje znate, jel izlaze zmije odatle?
Mrtva zaba pronadena u blizini lokve
U lokvi mnostvo malih punoglavaca, garant ih ima na tisuce
Nakon toga put vise nije bio dug, sisao sam na cestu, uputio se kuci i to bi bilo to
Ercimir- tipko
-
Broj postova : 61
Godine : 32
Datum registracije : 26.02.2011
Re: Kazetno brdo
dobar izlet, dobra prva reportaža, slikaj opremu obavezno drugi put...
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
A Rus se nije uspija dignit jer su mi usta bila u ko u Severine..Vjerojatno jer san ljubija pasa,kad se smirilo,otiša san do Dubrave,kad si iša ća ti?
I da,ono je vjerojatno ruba od zmije,sad samo ne znam kolika je točno rupa..Jel bilo žaba u lokvi?Ručak?
zz,Vidit cemo za ovaj tjedan tu,izgleda san grozno..
I da,ono je vjerojatno ruba od zmije,sad samo ne znam kolika je točno rupa..Jel bilo žaba u lokvi?Ručak?
zz,Vidit cemo za ovaj tjedan tu,izgleda san grozno..
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
ona te natstrešnica baš i ne bi štitila osim od sunca, puno je pre visoka, pre mala i pre šuplja. ono za upaljač ti je stvarno pouka, srećom da nije bila zima. ja uvijek sa sobom imam barem dva upaljača, u zadnje vrijeme i nano firesteel.
imaš par jako lijepih fotki, moj favorit su one vlati trave iz jezera
imaš par jako lijepih fotki, moj favorit su one vlati trave iz jezera
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Prva reportaža.....pohvalno, samo tako dalje!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
lonewolf: budem slikao opremu ali trenutno sam siromasan sto se nje tice jer tek pocinjem (ali sad cekam svoj opinel da stigne tako da malo pomalo ce sve to doc na svoje). victorinox mi je zato zlata vrijedan bio
Ruse: mozda smo bili u blizinu. ja nisan dugo staja, vratija san se oko 2 doma. sta se zaba tice nisan ih vidija al nisan se dugo ni zadrzava kod lokve. kakogod ako ih nema sad sigurno ce ih bit ki 'rusa' za misec dana
navigatore: da, nastresnica i nije bila bas bog zna sto ali to je cisto bilo igre i improvizacije radi. istina, stitila je samo od sunca ali kao takvu sam je i napravio buduci da mi je sunce jedino smetalo. a i kao sto sam rekao nisam se predugo zadrzavao pa eto. ovo je prvi put, drugi cu napraviti nesto konkretnije
girdeaux/olimp: hvala na podrsci
Ruse: mozda smo bili u blizinu. ja nisan dugo staja, vratija san se oko 2 doma. sta se zaba tice nisan ih vidija al nisan se dugo ni zadrzava kod lokve. kakogod ako ih nema sad sigurno ce ih bit ki 'rusa' za misec dana
navigatore: da, nastresnica i nije bila bas bog zna sto ali to je cisto bilo igre i improvizacije radi. istina, stitila je samo od sunca ali kao takvu sam je i napravio buduci da mi je sunce jedino smetalo. a i kao sto sam rekao nisam se predugo zadrzavao pa eto. ovo je prvi put, drugi cu napraviti nesto konkretnije
girdeaux/olimp: hvala na podrsci
Ercimir- tipko
-
jako lijepo,samo guštaj
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
Imaš dobrih fotki i daj kad ideš sa Rusom slikaj ti!
Samo ti fali malo više života u reportaži , odnodno mogao si se potruditi opisati što to vidimo na slikama, a to možeš i naknadno napraviti.
Možda nekoga potakneš da posjeti ta mjesta!
:bog: =)
Samo ti fali malo više života u reportaži , odnodno mogao si se potruditi opisati što to vidimo na slikama, a to možeš i naknadno napraviti.
LUKSA je napisao/la:Imaš dobrih fotki i daj kad ideš sa Rusom slikaj ti!
haha, sto se fotki tice moze premda uglavnom obojica slikavamo pa si kombiniramo slike (ovisno ko odluci napravit reportazu)
da, slazem se da fali malo vise zivota ali buduci da je ovo prva, kao sto sam opisao na pocetku, nisam ni tezio necem previse. krecem od jednostavnih stvari
a sto se tice opisa nekih stvari na fotografijama ima ih dosta za sto jos nisam siguran uopce sto je... tako da xD
doslovce sam amater al nadam se da ce se to s vremenom promijeniti
Ercimir- tipko
-
super....
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Similar topics
» BUDAKOVO BRDO 1. i 2. dio trodnevne avanture po Velebitu
» Sveto Brdo i Vaganski
» "Staro Brdo" lukarska radionica
» Prijedlog za brdo u blizini Zagreba
» medvednica - malo brdo za veliki odmor
» Sveto Brdo i Vaganski
» "Staro Brdo" lukarska radionica
» Prijedlog za brdo u blizini Zagreba
» medvednica - malo brdo za veliki odmor
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.