Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Sveto Brdo i Vaganski
+5
maxina
Hombre
goxxon
dux aeron
glock
9 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Sveto Brdo i Vaganski
Dva frenda i ja odlučili smo se za jednu 3dnevnu šetnu Velebitom,klasik kroz V.Paklenicu preko Ivinih Vodica,Sv.Brda,grebenom preko Vaganskog vrha na Struge i spust na Dom u V.paklenicu pa van.Vrijeme odlično,nakon piva za okrijepu krenuli od doma u brdo.
Na Ivinim Vodicama uslijedile su pripreme za roštilj.
Alat odlično obavlja zadaću u rukama stručnjaka.
Kobase se grindaju po Navijevom receptu.
Večera je gotova
Sklonište je odlično održavano jedino pojedinci ili čak skupine ostave ponekad punu vrečicu smeća,a ljetos je nekome 2 puta u mjesec dana pao sapun u bunar pa je sve moralo bit ispušteno.Srećom,vode je bilo nekih 20cm,dovoljno za napunit flaše.Pojedinci su stvarno neodgovorni,ako se već ideš prat barem pripazi na sapun,peri se metar dalje,a ne iznad jebenog otvora.
zalazak
pogled sa Svetog Brda na greben Velebita koji je tu najviši i gdje su se u desetak km smjestili svi vrhovi iznad 1700m.
Sveto Brdo sa staze iznad Vlaškog grada.
Zala ploča,sipar preko kojeg ide staza i kritično mjesto za prelaz blaga gdje je čobanima uvijek stradala neka životinja,otuda i ime.
špomen ploča Luki po kojem je najdublja jama na Velebitu 1423m trenutno jer nije dosegnuto dno,dobila ime.
Vaganski vrh,iako sa 1757m,6 m viši od Sv.Brda,nije tako markantan,više neupadljiv,a i najviša kota je nekih 20m od staze,a ova točka s križem,odmah na stazi se uzima kao najviša iako to nije.
Bunar Marasovac ,pun do vrha,dobrodošlo osvježenje i popunjavanje zaliha za noć i sutra.
Dolazak na sklonište Struge i opet priprema vatre,BG kresivo radi super.
Kućica je bila čista,članovi PD Paklenica iz Zadra redovito je održavaju i čiste za neodgovornom bagrom koja dođe na provod i smeće ostavi za sobom,naučeni ko u civilizaciji.Raskuženo je samo nema karimata i spužvi jer u njima su bile stjenice pa je to spaljeno.Potrošili smo minimalno drva na zagrijavanje ali smo to nadoknadili suharcima iz obližnje šume.
unutrašnjost made by Žuti,nekadašnji boss na Strugama.
Jutarnjih 5C na 2m visine,a malo dalje na livadi fini mraz i led na stazi.Ipak smo hrabro ostali u kratkim hlačama jer čim se pređe prijevoj Buljma i dođe na južnu stranu temperatura osjetno poraste.
Zatvoren krug na parkingu,polaznoj točki i pripreme za osvježenje u moru.I to je to.
Na Ivinim Vodicama uslijedile su pripreme za roštilj.
Alat odlično obavlja zadaću u rukama stručnjaka.
Kobase se grindaju po Navijevom receptu.
Večera je gotova
Sklonište je odlično održavano jedino pojedinci ili čak skupine ostave ponekad punu vrečicu smeća,a ljetos je nekome 2 puta u mjesec dana pao sapun u bunar pa je sve moralo bit ispušteno.Srećom,vode je bilo nekih 20cm,dovoljno za napunit flaše.Pojedinci su stvarno neodgovorni,ako se već ideš prat barem pripazi na sapun,peri se metar dalje,a ne iznad jebenog otvora.
zalazak
pogled sa Svetog Brda na greben Velebita koji je tu najviši i gdje su se u desetak km smjestili svi vrhovi iznad 1700m.
Sveto Brdo sa staze iznad Vlaškog grada.
Zala ploča,sipar preko kojeg ide staza i kritično mjesto za prelaz blaga gdje je čobanima uvijek stradala neka životinja,otuda i ime.
špomen ploča Luki po kojem je najdublja jama na Velebitu 1423m trenutno jer nije dosegnuto dno,dobila ime.
Vaganski vrh,iako sa 1757m,6 m viši od Sv.Brda,nije tako markantan,više neupadljiv,a i najviša kota je nekih 20m od staze,a ova točka s križem,odmah na stazi se uzima kao najviša iako to nije.
Bunar Marasovac ,pun do vrha,dobrodošlo osvježenje i popunjavanje zaliha za noć i sutra.
Dolazak na sklonište Struge i opet priprema vatre,BG kresivo radi super.
Kućica je bila čista,članovi PD Paklenica iz Zadra redovito je održavaju i čiste za neodgovornom bagrom koja dođe na provod i smeće ostavi za sobom,naučeni ko u civilizaciji.Raskuženo je samo nema karimata i spužvi jer u njima su bile stjenice pa je to spaljeno.Potrošili smo minimalno drva na zagrijavanje ali smo to nadoknadili suharcima iz obližnje šume.
unutrašnjost made by Žuti,nekadašnji boss na Strugama.
Jutarnjih 5C na 2m visine,a malo dalje na livadi fini mraz i led na stazi.Ipak smo hrabro ostali u kratkim hlačama jer čim se pređe prijevoj Buljma i dođe na južnu stranu temperatura osjetno poraste.
Zatvoren krug na parkingu,polaznoj točki i pripreme za osvježenje u moru.I to je to.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
Re: Sveto Brdo i Vaganski
Svaka čast, odličan krug! Vrijeme vas je baš poslužilo, užitak!
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
@Glock: di je Žuti? jel on još ide gore? lijepa tura. hvala.
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Navodno u Splitu,nisam ga vidio možda i 3 godine,a koga god pitam gore za njega,nema pojma.
glock- mr.spika
-
@Glock: Zavidim ti.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Hvala što dijeliš fotke s nama.
Dobro veliš-bagra uvijek uspije ostaviti smeće nakon boravka.
Da li si možda vidio kako napreduju radovi na Vlaškom gradu?
Čuo sam da je ona tabla,na mjestu pogibije 3 splitska planinara,maknuta?
Dobro veliš-bagra uvijek uspije ostaviti smeće nakon boravka.
Da li si možda vidio kako napreduju radovi na Vlaškom gradu?
Čuo sam da je ona tabla,na mjestu pogibije 3 splitska planinara,maknuta?
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Radovi ne napreduju nikako,materijal je gore tj.cement i pijesak ali ni kamena ni cigle ni drva.Iskreno,ne vjerujem da će tamo brzo niknut neka kuća,nije ni ovu trebalo srušit,to je bilo najlakše.Bilo je štakora u i okolo kuće ali to je trebalo riješit deratizacijom,a sklonište sredit iznutra,ništa drugo jer konstrukcija je bila zdrava,čvrsta.Volio bi da sam u krivu ali ovo će se vuć ovako godinama,a pozicija je super,terasa ispred s najljepšim pogledom na Velebitu.Relativno lak pristup,sat vremena s Libinja,omogućavao je svima i svakom brz dolazak gore pa je zato i ostajalo neuredno što je privlačilo štakore,a i ekipe koje su ga pohodile shvaćale su dolazak u planinu kao priliku da se napuše i napiju.Šteta.Samo da se ne presele na Ivine Vodice jer tamo dečki iz PD Babulj održavaju kućicu u super stanju.
Za ploču ne znam,digli smo se na Čičinu dolinu,nismo prolazili pored nje.Pošto je od metala ne bih se čudio da ju je netko digo kao prije par godina kad su nestale sve aluminijske info table oko Ravnog Dabra.
Za ploču ne znam,digli smo se na Čičinu dolinu,nismo prolazili pored nje.Pošto je od metala ne bih se čudio da ju je netko digo kao prije par godina kad su nestale sve aluminijske info table oko Ravnog Dabra.
glock- mr.spika
-
Nedavno sam bio na Strugama,Marasovac...One kamene''bunkere'' na Marasovcu tokom rata je saziđao moj punac,isto tako su unazad par godina ploče s 10 božjih zapovijedi odnijeli na Velebit..
Planiram rutu od Velikog Rujna-Buljma-Struge i dalje,dok još nije pre hladno. Mislim da ću isto otuči turu od par dana. Svakako lijepo i hvala na fotkama!
Planiram rutu od Velikog Rujna-Buljma-Struge i dalje,dok još nije pre hladno. Mislim da ću isto otuči turu od par dana. Svakako lijepo i hvala na fotkama!
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Ma i da je hladno,pa čak i 20ak cm snijega ne predstavlja neki problem za hodanje ako je dan čist,da nisi u oblaku pa nemaš pogled.Još je veće zadovoljstvo doć u sklonište pa zapalit vatru i pijuckat vrući čaj u toplom.Ploča sa zapovjedima je na Sv.Brdu ali je pukla,grom ju je pogodio.Na Buljmi,u podnožju stijene s druge strane od prijevoja je pećina i unutra još ostaci ležaja.Nisam bio ovaj puta,potraži to kad budeš prolazio.
glock- mr.spika
-
Krasan đir super vrijeme. Ovako na fotkama domovi izgledaju baš čisto i uredno. Kao ladanjske kuće.
Lijepe fotke. Ima i krasnih krajolika i ljudi i opreme, akcije. Odlično!
No imam jedan prigovor. Stisnut ću vam prijavu na neovlašteno grindanje kobasa. Mislim da ću odštetu morati doći namiriti u zimski oslikanu vrbovečku dubravu, kobase na ribnjački jedine mogu sprati ovu zlouporabu vještine
Lijepe fotke. Ima i krasnih krajolika i ljudi i opreme, akcije. Odlično!
No imam jedan prigovor. Stisnut ću vam prijavu na neovlašteno grindanje kobasa. Mislim da ću odštetu morati doći namiriti u zimski oslikanu vrbovečku dubravu, kobase na ribnjački jedine mogu sprati ovu zlouporabu vještine
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Da.oba skloništa su bila čista,redovito ih obilaze i održavaju iako u knjigama utisaka piše da ih ponekad nalaze otvorenih prozora(Struge) i ostavljenog smeća ili neopranog suđa.Ha,nisi oficijalno zaštitio grinding pa koristimo patent.Odšteta naplativa jedino na ribnjaku zimi.
glock- mr.spika
-
Pročitao i pogledao s guštom, super report i fotke.
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
super reportaža..
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Evo potakao si me,idem gore 29.-30. naparviti jedan kvalitetniji đir,ako vrijeme ne bude pre agresivno... Dokumentiram naravno sve...
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Laredo,Pjer tnx.
Bravo,nadam se da ćeš imat dobro vrijeme,onih 30cm snijega šta je napadalo pojelo jugo,opet čisto sve.
Bravo,nadam se da ćeš imat dobro vrijeme,onih 30cm snijega šta je napadalo pojelo jugo,opet čisto sve.
glock- mr.spika
-
Similar topics
» BUDAKOVO BRDO 1. i 2. dio trodnevne avanture po Velebitu
» Kazetno brdo
» "Staro Brdo" lukarska radionica
» Prijedlog za brdo u blizini Zagreba
» medvednica - malo brdo za veliki odmor
» Kazetno brdo
» "Staro Brdo" lukarska radionica
» Prijedlog za brdo u blizini Zagreba
» medvednica - malo brdo za veliki odmor
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.