Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Spasavanje male vjeverice
+14
Dinx
Luftwaffe
Ris
Olimp
LUKSA
girdeaux
Igsy
Mladen
kengur32
Ito Ogami
Šimun
Elp
Strider
thepecarski
18 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 1.
Spasavanje male vjeverice
Gnjezdo vjeverice je slucajno otkriveno prilikom proljetnog uredjenja okolisa i skracivanja tj. rezanja nepotrebnih grana.Bilo je skriveno pri vrhu zimzelenog stabla Bozikovine ili Zelenike.Majka je bila u gnjezdu sve dok motorna pila nije dosla pod stablo,radi oblikovanja grana,taj za nju apokalipticni zvuk nije mogla izdrzati i tad je iskocila.Pretpostavljam da je dojila mladunce pa ih je povukla sa sobom iz gnjezda zakacene za bradavicu.Jednog smo pronasli na zemlji u liscu a drugog na kraju grane ocajnicki se drzeci za nju da ne padne.
Naravno,samo smo se uslikali i vratili male vjeverice na sredinu stabla odakle su se lako uspentrale u gnijezdo.
Da li ih je bilo jos u gnijezdu,ne znam,i na tome se zavrsilo za taj dan.Medjutim sutra oko podne prolazeci pored tog mjesta i gledajuci u vrh stabla prema gnjezdu,iz trave i lisca zaculo se tiho oglasavanje nalik na gugutanje grlice samo dosta tise.Bila je to treca vjeverica moju nismo primjetili predhodni dan a koju ni majka nije primjetila i vratila u gnijezdo preko noci.Odmah sam je uzeo u ruku i podigao sto vise uz stablo da se popne do gnijezda,medjutim samo se uspjela teskom mukom pridrzavati.Stajala je na grani nekoliko minuta ne mogavsi ni dole i gore.Ne nasavsi je prethodni dan u liscu, nije bila na dojenju ni navecer ni ujutro tako da je bila na izmaku snaga.Odluka je pala odmah.Ide sa mnom u Prijedor jer smo taj dan popodne i mislili se vratiti.Zaboravih napisati da je mjesto radnje Grmec.Uglavnom,vratili smo se predvece kuci i tu nastaju problemi.Pipak tj. onaj vrh od AD kapi je pretvrd i ona samo uspjeva liznuti par puta.Cep od plasticne boce je za nju kao za nas tanjir supe(tanjur juhe)bez kasike.Da,mi bi popili i posrkali nekako ali da smo bebe sigurno ne bi.I onda je sinulo..
Ko bi rekao da ce kondom,osim sto svaki dan uzima,nekome i dati zivot.
Poslije nekoliko dana pocela je grickati i ljesnik(prethodno razbijen)
Danas se klinci igraju sa njom a ja je stavljam na drvo da se nauci hodati i skakati po svom prirodnom stanistu,mada i nije neki ljubitelj akrobacije jer gleda da mi sto prije skoci na rame i u dzepu zaspe.
Drizim je u kantici,preuredjenoj u gnijezdo,na kucnom balkonu i moze otici kad hoce.Hranim je plazma keksom,orasima i ljesnicima.Zasad je jos tu,svidja joj se,do kad,vidjecemo...
Naravno,samo smo se uslikali i vratili male vjeverice na sredinu stabla odakle su se lako uspentrale u gnijezdo.
Da li ih je bilo jos u gnijezdu,ne znam,i na tome se zavrsilo za taj dan.Medjutim sutra oko podne prolazeci pored tog mjesta i gledajuci u vrh stabla prema gnjezdu,iz trave i lisca zaculo se tiho oglasavanje nalik na gugutanje grlice samo dosta tise.Bila je to treca vjeverica moju nismo primjetili predhodni dan a koju ni majka nije primjetila i vratila u gnijezdo preko noci.Odmah sam je uzeo u ruku i podigao sto vise uz stablo da se popne do gnijezda,medjutim samo se uspjela teskom mukom pridrzavati.Stajala je na grani nekoliko minuta ne mogavsi ni dole i gore.Ne nasavsi je prethodni dan u liscu, nije bila na dojenju ni navecer ni ujutro tako da je bila na izmaku snaga.Odluka je pala odmah.Ide sa mnom u Prijedor jer smo taj dan popodne i mislili se vratiti.Zaboravih napisati da je mjesto radnje Grmec.Uglavnom,vratili smo se predvece kuci i tu nastaju problemi.Pipak tj. onaj vrh od AD kapi je pretvrd i ona samo uspjeva liznuti par puta.Cep od plasticne boce je za nju kao za nas tanjir supe(tanjur juhe)bez kasike.Da,mi bi popili i posrkali nekako ali da smo bebe sigurno ne bi.I onda je sinulo..
Ko bi rekao da ce kondom,osim sto svaki dan uzima,nekome i dati zivot.
Poslije nekoliko dana pocela je grickati i ljesnik(prethodno razbijen)
Danas se klinci igraju sa njom a ja je stavljam na drvo da se nauci hodati i skakati po svom prirodnom stanistu,mada i nije neki ljubitelj akrobacije jer gleda da mi sto prije skoci na rame i u dzepu zaspe.
Drizim je u kantici,preuredjenoj u gnijezdo,na kucnom balkonu i moze otici kad hoce.Hranim je plazma keksom,orasima i ljesnicima.Zasad je jos tu,svidja joj se,do kad,vidjecemo...
thepecarski- bebač
-
Broj postova : 13
Godine : 51
Datum registracije : 05.02.2011
Re: Spasavanje male vjeverice
Jako plemenito! Sve pohvale
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Još jedan primjer kako se ophoditi prema životu oko nas. Iskreno se nadam da će se krznena loptica uspjeti vratiti u divljinu i nastaviti sa normalnim životom. Moji komplimenti na ukazanoj pomoći, ali i inovaciji sa "flašicom"...
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Godine : 38
Datum registracije : 25.02.2011
Bravo,pre slatka je =)
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Svaka cast na ovome.odusevio si me.
Ito Ogami- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 46
Datum registracije : 20.02.2011
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Vjeverice ..mala slatka stvorenja...
plemenitost na djelu vratiće se kroz ljubav ..
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Odlično :bog:
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Dobro si to primjetio,i sad kad vratim film,mislim da sam citao 'prezivjeti nemoguce' prije otvaranja ove teme.Nisam znao da tu i ostaje.Posto je prva repotaza greska se skoro i podrazumjeva.Zato su tu moderatori i upravni tim.Valjda ce rijesiti problem.Igsy je napisao/la:Odlično, samo ne znam baš koliko je ova dirljiva priča za PDF preživjeti nemoguće :bog:
thepecarski- bebač
-
Ok..tema je sad tu na pravom mjestu .. :migg:
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Zakon! Plemenita gesta!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
Obožavam spontane susrete sa tom malom i preljepom životinjicom!
Ljepa priča i slikice! :bog: =)
Ljepa priča i slikice! :bog: =)
lijepo bravo
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
Lijepo receno,nadam se da hoce.Hvala i ostalima na pohvalama.Ako neko od forumasa namjerava planinariti po Kozari neka se slobodno javi.Nadam se da cu biti dobar domacin.vuk je napisao/la:Vjeverice ..mala slatka stvorenja...
thepecarski- bebač
-
joj...preslatke su...nisam imao priliku vidjeti vjevericu u tako detaljnom opisu...od usporedbe velicine do malog sltkog cupavog stvorenja...bravo i svaka cast
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
Baš je cukrena!
Dosad još nikad nisam vidio vjevericu ovako izbliza, najbliže što sam se približio jednoj bilo je na Sustipanu u Splitu, ali kidnula je natrag na stablo prije nego sam je uspio uslikati.
Dosad još nikad nisam vidio vjevericu ovako izbliza, najbliže što sam se približio jednoj bilo je na Sustipanu u Splitu, ali kidnula je natrag na stablo prije nego sam je uspio uslikati.
Dinx- zelembara
-
Broj postova : 47
Godine : 40
Datum registracije : 02.06.2011
pohvalno
™pico- bomber
-
Broj postova : 143
Godine : 42
Datum registracije : 07.05.2011
Ljubav na djelu. Uljepšao si mi dan. Hvala
sinke- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 45
Datum registracije : 09.02.2011
thepecarski je napisao/la:Lijepo receno,nadam se da hoce.Hvala i ostalima na pohvalama.Ako neko od forumasa namjerava planinariti po Kozari neka se slobodno javi.Nadam se da cu biti dobar domacin.vuk je napisao/la:Vjeverice ..mala slatka stvorenja...
srry na off topic... lijepo izgleda ovaj krajolik. Mogao bi i neku reportažu napraviti
sinke- spikač
-
Broj postova : 616
Godine : 45
Datum registracije : 09.02.2011
Cestitke i sretno u odgoju...ja imam vjeverice na stablu cempresa usred dvorista i uvjek kad prolazim ispod promatram kako skakucu po granama... =)
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
super priča, i susret, spašavanje malene..jedn ažena u Metkoviću živi uz naše brdo Predolac i uspjela je pripitomiti vjevericu, te ja navikla na kuću...platio je namještaj, zavjese, stolnjaci..vjeverica joj sve uništila...obožavma ta mala prelijepa stvorenja....a Kozari se nadam ove zime, jedan berač gljiva me je obećao tamo odvesti u svoju vikendicu u branje gljiva...daj Bože da mi se to ostvari
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 1.