Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Low-end noževi
+128
josipp
Wolfy
maxina
blinddog
Redneck
didapatak
Hombre
heks
šumski divljak
ssverko13
kengur32
JillValentine
franciscus
Okibex
orao
Medo Gradela
meki_zg
GROUND ZERO
Mačak
Luftwaffe
skyrunner
Elp
Target
Quanah
Olimp
zeleni
vladimir-vlay
UBERSOLDAT
Login
Krik Naglas
Stevan Feher
betoveen
Rumun
Ris
GR7PH!X
glock
bitmap
alen_@
scout
bop
damjan
Knele.bl
hankok
Survivor10
rtiduti
Tahdonvoima
baron
Šimun
Unkas
RoundMan
Afrikanac
redbeard rum
jratko30
biga
Fratt
Ikarus
pero333
Nero Rii
UrchinStar47
jerc1
Spuzva Bob
boletus
mrkva4
puls
cobra
azbla
neon
zak
Mraz
ZNG-sb
medo
stefan_nis
p.strumf
Jolender
frbr
Igsy
djomla
Cave Bear
krtica
cidnam
Pomorac
Wild Wolf
Nino G
Mrki Medo
sgt bear
lonewolf
Marko
Zokac
pinco
WILLY
LupusREBEL
NAVIGATOR
zippo
Drvo
Adept
Qark
đoni
Zivko Les
maks1969
girdeaux
mastershooter45
morski
Nahualli
tigi
cabala - baniran
rinos
Mandić
buber75
Strider
spyder
Dukati
Samobaniran
Mladen
elvin
LUKSA
Knife_maniac
Domo
ben-66
ficovk
Stoney
tihoos
Stule
MI666999
šaran_porcijaš
LEGION66
Wood-000
mariobab
M5
132 posters
Stranica 15 / 25.
Stranica 15 / 25. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 25
Re: Low-end noževi
Valja li išta za survival ona šipka što sam ukrao s gradillišta...napravio sam novu dršku , lijepo sam ga izbrusio, vrh zakalio na plinskom štednjaku , a nosim je trenutno u Konzumovoj vrečici, dok ne napravim bolju futrolu....
lonewolf- lingua
- Broj postova : 496
Datum registracije : 26.04.2010
..ti si lud...majke mi ti si lud lonewolf...
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
podvojena ličnost?
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
...ma pusti njih dvojicu...što im to treba....gospoda bi šetala po šumi i palila vatre naokolo...
A ja , ja sam sasvim drugačiji ...jedini noževi koje planiram uzeti su ona dva od Stephana Macchia....
A ja , ja sam sasvim drugačiji ...jedini noževi koje planiram uzeti su ona dva od Stephana Macchia....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
pa da slažem se čovjek je legenda
cidnam- lingua
-
Broj postova : 227
Godine : 38
Datum registracije : 25.06.2010
Jako zanimljiv uradak, predlažem da ga spremite tamo gdje svjetlo ne dopire.
jratko30- lingua
-
Broj postova : 366
Godine : 33
Datum registracije : 22.11.2010
hahahha cemu TO?
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
ŠTAAAAAAAAAAA za ražanj dušu dao i slaninicu ispeć da prste poližeščak i vuće šmek sa bauštele
cidnam- lingua
-
Broj postova : 227
Datum registracije : 25.06.2010
Super stvar ova "bajoneta" napravljena od mate za armiranje... neće na tome puknit drška ne brini, full tang je to jbg dizajn nije na nivou i ružan je za pop**dit ali je**mu mater ne ideš na vojno-lovački sajam.... ideš u survival
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Drvo je napisao/la:Postoji li još FAMIPA PRIZREN tvornica noževa?Fratt je napisao/la:...Opet moram spomenuti Famipu Prizren koja je ništavan brand prema jednom S&W ali ga išamara po kvaliteti.
Ja sam sa Kosova i cale je kao i vecina radio u Trepci. Imao sam skoro svaki noz koji je famipa napravila, ali neverovatno da su godinama svi nekako nestali. To su zaista bili dobri nozevi.
Afrikanac- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 41
Datum registracije : 09.12.2010
imam cs pendelton mini huntera vg-1 kupljenog kod maestrala pred nekih malo manje od godinu dana, al da je bio jeftin, bas i nije... 350 kn cca
solidan nozic, iako priznajem da nemam iskustva sa nekim od kvalitetnijih firmi tipo fallkniven ili bark river...
koristen vecinom na ribolovu i dnevnim izletima po shumi pokazao mi se kao vrlo koristan alat. prilicno je krut i sasvim zadovoljavajuce se ponasa pri batoningu manjih komada drveta (koliko sama duzina ostrice dozvoljava). svidja mi se i za rezbarije, dok se ceka riba, mala velicina dozvoljava puno razlicitih hvatova tako da se bez obzira na ostrinu njime moze prilicno sigurno raditi. inace nisam mijenjao kut ostrice nego sam ga samo doostrio iako je i drito iz kutije bio sasvim uporabljiv. drska od gume je udobna i ne ogranicava korisnika po pitanju hvata samog noza iako bas i nije savrseno zalivena, ima i malo lufta... iako mi taj luft ni na koji nacin dosad nije zasmetao to je ipak malo aljkavo, od strane cs-s
kvaliteta same ostrice, solidna (bar za moje potrebe i kriterije...)
do sad mi je i izgradio par sklonista kad bi me ulovila kisa (citaj cetri kolca i rastegnuto satorsko...)
noz ima puno vise snage nego bi se reklo (gledajuci na velicinu) i od milja ga zovem moj veliki mali noz
korice secur-ex, solidne, noz cak i sa otkopcanom kopcom i okrenut naopako ne ispada iz futrole. mala zamjerka na racun korica: kad nosim noz na pojasu volim da ostrica gleda prema natrag (cisto moja navika, prakticnije i za izvlacenje i za spremanje, narocito zimi ispod 3 sloja odjece i jakne) tako su za mene ove korice naopake... dobra stvar je sto su korice prilicno prilagodljive pa je mali krizni kacavid ispravio stvar u par minuta
sam oblik ostrice mi se jako svidja jer dozvoljava jako dobar prijenos sile na materijal (cijeli noz je lagano zakrivljen, pri hammer hvatu vrh gleda malo prema dolje)
all in all, jako okretan i upotrebljiv nozic, sposoban za vise nego bi se na prvi pogled reklo...
hope it helps
solidan nozic, iako priznajem da nemam iskustva sa nekim od kvalitetnijih firmi tipo fallkniven ili bark river...
koristen vecinom na ribolovu i dnevnim izletima po shumi pokazao mi se kao vrlo koristan alat. prilicno je krut i sasvim zadovoljavajuce se ponasa pri batoningu manjih komada drveta (koliko sama duzina ostrice dozvoljava). svidja mi se i za rezbarije, dok se ceka riba, mala velicina dozvoljava puno razlicitih hvatova tako da se bez obzira na ostrinu njime moze prilicno sigurno raditi. inace nisam mijenjao kut ostrice nego sam ga samo doostrio iako je i drito iz kutije bio sasvim uporabljiv. drska od gume je udobna i ne ogranicava korisnika po pitanju hvata samog noza iako bas i nije savrseno zalivena, ima i malo lufta... iako mi taj luft ni na koji nacin dosad nije zasmetao to je ipak malo aljkavo, od strane cs-s
kvaliteta same ostrice, solidna (bar za moje potrebe i kriterije...)
do sad mi je i izgradio par sklonista kad bi me ulovila kisa (citaj cetri kolca i rastegnuto satorsko...)
noz ima puno vise snage nego bi se reklo (gledajuci na velicinu) i od milja ga zovem moj veliki mali noz
korice secur-ex, solidne, noz cak i sa otkopcanom kopcom i okrenut naopako ne ispada iz futrole. mala zamjerka na racun korica: kad nosim noz na pojasu volim da ostrica gleda prema natrag (cisto moja navika, prakticnije i za izvlacenje i za spremanje, narocito zimi ispod 3 sloja odjece i jakne) tako su za mene ove korice naopake... dobra stvar je sto su korice prilicno prilagodljive pa je mali krizni kacavid ispravio stvar u par minuta
sam oblik ostrice mi se jako svidja jer dozvoljava jako dobar prijenos sile na materijal (cijeli noz je lagano zakrivljen, pri hammer hvatu vrh gleda malo prema dolje)
all in all, jako okretan i upotrebljiv nozic, sposoban za vise nego bi se na prvi pogled reklo...
hope it helps
RoundMan- zelembara
-
Broj postova : 32
Datum registracije : 13.12.2010
Što misliti o PENDELTON HUNTERU u survival svrhe??
Vidio sam par slika i čini mi se dosta čvrst i robustan. Jedino nisam siguran za grind. Čini mi se hollow. Ako je onda bih ga isključio iz survival ranga.
Odlinacan nož, ako imaš para kupi ga prije More :migg:
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Datum registracije : 24.11.2009
Kada se topik već zove jeftini CS, jel itko razumije šta je ovo, mislim najjeftiniji su im na stranici.
http://www.coldsteel.com/nightshadeseries.html
Unkas- tipko
-
Broj postova : 55
Datum registracije : 17.05.2010
Unkas je napisao/la:Kada se topik već zove jeftini CS, jel itko razumije šta je ovo, mislim najjeftiniji su im na stranici.
Ne, to ti je plastika...Hard core otvarac pisma
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Datum registracije : 24.11.2009
"Grivory™— the latest in fiberglass reinforced plastic, and stronger than even the super tough Zytel" aj dobro
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Mislio sam si to naručiti preko prijatelja iz amerike, mislim nije neka para a možda čak ispadne uredu.
Unkas- tipko
-
ovoso za šta ti treba,oni su to prozvodili kao za vojsku i još neke slične "rodove" jer može dobro poslužiti za ubadanje jer je dovoljno čvrsto a detektor metala ne reagira na to.
osobno misim da je glupost.
prije nekih 12god sam nabavio delta dart jer mi se činio fora,danas više ni neznam di je ali znam da mi se vrh iliti špic dosta brz istupio...
osobno misim da je glupost.
prije nekih 12god sam nabavio delta dart jer mi se činio fora,danas više ni neznam di je ali znam da mi se vrh iliti špic dosta brz istupio...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
što se tiće pendelton mini huntera bio sam u replikartu jerdan dan kad mi je prodavać pokazao taj nož koj mu je vraćen na garanciju jer mu je oštrica ispala iz drške.
kad su zvali u cold steeal rekli su im da im ga neće zamijenit jer je to vjerojatno kopija pa tako oni danas više ne žele poslovat sa njima...
uglavnom mislim da su iskustva različita šta se tiće cs-a...
meni se osobno isto svidio nožić a nešto slično je i
http://www.gatcosharpeners.com/product/fixedblades/pitbull.mgi?mgiToken=41D30B032EC06D3331
kad su zvali u cold steeal rekli su im da im ga neće zamijenit jer je to vjerojatno kopija pa tako oni danas više ne žele poslovat sa njima...
uglavnom mislim da su iskustva različita šta se tiće cs-a...
meni se osobno isto svidio nožić a nešto slično je i
http://www.gatcosharpeners.com/product/fixedblades/pitbull.mgi?mgiToken=41D30B032EC06D3331
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
nda... pisalo se po stranim forumima o CS garantnoj sluzbi... nista dobro ako se dobro sjecam
moguce da je i moj iz te iste serije samo nije toliko izrazen defekt...
a ma... ako otpadne nafilam ga epoxiem i teraj dalje
moguce da je i moj iz te iste serije samo nije toliko izrazen defekt...
a ma... ako otpadne nafilam ga epoxiem i teraj dalje
RoundMan- zelembara
-
Broj postova : 32
Datum registracije : 13.12.2010
Koncepcija noža mi se sviđa, iskopiran od Ray Mears woodlore knife koji međutim košta 275 funti.
Mislio sam istovjetan napraviti u samogradnji ali sam odustao jer se mogu nabaviti slične stvari i po mnogo manjoj cijeni.
Moja zamjerka Condor nožu, drška par mm kraća i oštrica par mm duža- to bi bilo poželjno, ali bez obzira na pomenuto definitivno treba iskoristiti veći dio oštrice produljenjem naoštrenog dijela, jednostavno za onu duljinu oštrice premalo ima reznog dijela tj. ostalo je viška neupotrebljive oštrice.
Završna obrada je primjerena cijeni i to nije toliko ni bitno, no kako navodi azbla nož bi trebao doći malo oštriji.
U SAD se ovaj nož prodaje po cijeni od 25$ što je džaba i isplati se uzeti, ali sam primjetio kod primjeraka koji se prodaju na zapadnom tržištu da imaju scandi futrolu koja je praktičnija dok su ove druge malo preširoke i nezgrapne.
Ovo su moja promišljanja na osnovu dostupnih fotografija, a čini mi se da ima i odstupanja u dimenzijama i težini noža.
Volio bih kad bi netko od članova foruma napravio recenziju o isplativosti kupovine ovog noža kod nas.
Mislio sam istovjetan napraviti u samogradnji ali sam odustao jer se mogu nabaviti slične stvari i po mnogo manjoj cijeni.
Moja zamjerka Condor nožu, drška par mm kraća i oštrica par mm duža- to bi bilo poželjno, ali bez obzira na pomenuto definitivno treba iskoristiti veći dio oštrice produljenjem naoštrenog dijela, jednostavno za onu duljinu oštrice premalo ima reznog dijela tj. ostalo je viška neupotrebljive oštrice.
Završna obrada je primjerena cijeni i to nije toliko ni bitno, no kako navodi azbla nož bi trebao doći malo oštriji.
U SAD se ovaj nož prodaje po cijeni od 25$ što je džaba i isplati se uzeti, ali sam primjetio kod primjeraka koji se prodaju na zapadnom tržištu da imaju scandi futrolu koja je praktičnija dok su ove druge malo preširoke i nezgrapne.
Ovo su moja promišljanja na osnovu dostupnih fotografija, a čini mi se da ima i odstupanja u dimenzijama i težini noža.
Volio bih kad bi netko od članova foruma napravio recenziju o isplativosti kupovine ovog noža kod nas.
boletus- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010
Hahahaha,što se tiče noževa i darivanja,pravi si prijatelj... meni baba sašila par džempera..ima boja na njemu ko kad biraš boju za zid..od bijele pa do kričavo roze..
reci mi otprilike kolika je cijena ovog Gerber Kiowa ?
reci mi otprilike kolika je cijena ovog Gerber Kiowa ?
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
To nije Gerber Kiowa nego "Classy Manual Release Folding Knife with Holster"
Naravno,radi se o kopiji,evo ti link...
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.9199
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Ja cu sam sebe da častim
baron- zelembara
-
Broj postova : 29
Godine : 48
Datum registracije : 16.10.2010
I ja sam to planirao pa mi propalo, nož nije gotov a rukavice kompletno rasprodane i pitaj boga kada ce ih biti
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
Fratt je napisao/la:To nije Gerber Kiowa nego "Classy Manual Release Folding Knife with Holster"
hahahahahahahahaha
ovih treba kupit 20ak,pa prodavati kod nas ovim sto se pale na vako ''kul'' izgled..iovako ovdje ih nebi prodavali ispod 150 xD
Šimun- guru
-
Ma imaš tih smećastih foldera po www.aukcije.hr gdje tipovi traže 300 kuna za neki Bokker Magnum ili S&W,ljudi već polako kuže kaj valja a kaj je POS.
Takvi nožići su stvarno za dvije stvari,imat u autu za svaki slučaj ili kao poklon...
Takvi nožići su stvarno za dvije stvari,imat u autu za svaki slučaj ili kao poklon...
Fratt- MODERATOR
-
Znam,gledao sam dosta toga na ebayu..Fratt je napisao/la:Ma imaš tih smećastih foldera po www.aukcije.hr gdje tipovi traže 300 kuna za neki Bokker Magnum ili S&W,ljudi već polako kuže kaj valja a kaj je POS.
da,drugima prija kao poklon (koji nemaju pojma o noževima),iako je stvar pažnje
Šimun- guru
-
@fratt: Da ja imam takav đemper nebi izlazio iz njega, al ozbiljno!
Unkas- tipko
-
Onda brate Unkase,ovo je glazbeni broj za tebe... :migg:
https://www.youtube.com/watch?v=lp3Txy0dA6Y
https://www.youtube.com/watch?v=lp3Txy0dA6Y
Fratt- MODERATOR
-
Eisbar nož - mišljenja
Eisbar nož - mišljenja
Što mislite o ovom nožu kao nekakvoj bushcraft alatki?
Duljina oštrice 30.5 cm. Cjelokupna duljina 43 cm.
Što mislite o ovom nožu kao nekakvoj bushcraft alatki?
Duljina oštrice 30.5 cm. Cjelokupna duljina 43 cm.
Tahdonvoima- tipko
-
Broj postova : 69
Godine : 46
Datum registracije : 02.12.2010
posjedovao sam takav malo veći Ranger, kao klincu mi je dobro služio. bio je dosta velik a u to vrijeme krokodil dendi je bio prava faca pa i ja s mojim nožem njemu uz bok. materjal je poprilično mekan i dosta se teško oštri mislim da se radi o 420 ili 440A čeliku. pila baš i nije ludo funkcionalna ni ručka baš previše ugodna. ako ti je jedini kaj imaš onda če i taj poslužiti. u svakom slučaju ovaj solingenov proizvod je daleko kvalitetniji nego brdo jeftinog smeća kojima nas zasipa kina.
ovom je nožu najveća mana loše izveden var šerafa ručke koji je navaren na relativno kratak tang. no nije glavni problem duljina tanga nego loše izveden var. najbolje preventivno odšerafi ručku i daj pojačati taj var kod nekog auto limara, tak da te alat ne izda kad je najpotrebnije na terenu.
ovom je nožu najveća mana loše izveden var šerafa ručke koji je navaren na relativno kratak tang. no nije glavni problem duljina tanga nego loše izveden var. najbolje preventivno odšerafi ručku i daj pojačati taj var kod nekog auto limara, tak da te alat ne izda kad je najpotrebnije na terenu.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Stranica 15 / 25. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16 ... 20 ... 25
Stranica 15 / 25.