Vrućine u ZGB-u ne sprečavaju da se nose noževi svaki dan.
Njima ne smeta ni hladnoća, ni vrućina. Samo hrđa.
Endura je zanimljiv nož koji sam nedavno nabavio. Imao sam i prije naklnost prema Paucima, al' tek sa Delicom počinje moje
obožavanje Pauka kao brenda. Vrlo dobri i korisni noževi koji su bolji od skupljih brendova.
Endura je "veća" sestra od Delice, te mi se prvih dana kada sam ga nabavio kao da u ruci imam sablju. Veliki mač.
Kao i kod Delice, materijal je FRN koji je dovoljno otporan na habanje, a opet lagan 'ko perce. Ni ne osjetiš tu čakiju u džepu.
Moram provjeriti rukom kaj nosim u džepu, da uopće skužim da nosim nož.
Čelik oštrice je VG-10, koji mi se lijepo i lagano oštri. Naoštrim tako oštricu da je prema mojem ćefu opasno oštra.
Obično oštrim na Samura, mokri kamen.
Nosim ga obično u kombinaciji sa nekim od GEC-va. Clip je prema gore, jel' mi je tak nekak' bolje nositi u džepu.
Ergonomija, način otvaranja sa lijevom il' desnom rukom preko rupe je odličan, ma obožavam takve Pauke,.
Nezaboravni dizajn.
Ako možete "progutati" njihov dizajn dobiti će te nož za nešto veće pare, nego obično za cijeli život.
Kvaliteta i dugotrajnost iste.
Spyderco imade odlični community, te custome support. E, i model Endela koji po veličin pada između Delice i Endure je isto tako zanimljiv.
Isto sve kaj vrijedi za oba navedena noža vrijedi i za taj model, samo je srednje veličine u odnosu na oba.
Jedino si još moram jednog dana kupiti tzv. Deep clip za Delicu i Enduru.
Mada su ovi sa kojima dolaze Pauci, sasvim dovoljni i kvalitetni za sve.
Forumaši gje ste??