Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mora of Sweden noževi
+143
gogokiller123
JungleCity
strelicar
Grubi
fero
maxina
shakala_pg
Luka B.
ante5555
.
kiki76
lololorenzo
El_Faruk
yasko
Delete
Marduk
ivo
trolshein
DoomsdayST
Mije
zenomorf
gaga1978
Replikart admin
explode
Guybrush
chumaman
Odin
neko69
Vilcambu
Nikolay
Tahdonvoima
bobrok
Stribog
™pico
Migach
Frnja
brdo
aurora
Fugitive
oetzi
Rumun
Jolender
MoadDib
Šimun
Filip
Login
The13thMonkey
Ris
mrkva4
goxxon
Elp
UBERSOLDAT
damjan
LUKSA
Stevan Feher
scout
StArKa
dibidus
johnlaplay
Nero Rii
Storo
Fratt
rtiduti
Target
stefan_nis
hac94ker
baron
Cave Bear
puls
Damien
Samobaniran
pad nap0na
Spuzva Bob
vandall
zvezdan67
spyder
neven
Medo Gradela
untitled
orao
Krik Naglas
Jurgen
igi2
kengur32
gogastiOS
žohar
Igsy
zvopav
ashx
tomtomek
WILLY
Rybak
medo
Drake
mali mačak
elvin
Levi
Dukati
Sid
sgt bear
Drvo
Zokac
cabala - baniran
Lynx
Djuraaa
ZliPa_Tuljak
Nino G
girdeaux
vladimir-vlay
Marko
Wild Wolf
Pomorac
Surfer
Nahualli
satara
lonewolf
tonoga
LEGION66
zippo
redbeard rum
urbana_gorila
boletus
rinos
NAVIGATOR
Franco G
frbr
domac
krtica
Mraz
zeleni
Adept
tigi
Ikarus
bushman
đoni
Bedanec
Strider
p.strumf
mariobab
Knife_maniac
Wood-000
bowhunter
mimir
147 posters
Stranica 29 / 34.
Stranica 29 / 34. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34
Re: Mora of Sweden noževi
http://www.moraofsweden.se/index.php?cid=&id=&ssel=&lng=2
Mora of Sweden - Morakniv
=)
Mora of Sweden - Morakniv
=)
DoomsdayST- mr.spika
- Broj postova : 1227
Datum registracije : 06.01.2012
kupi si barem jednu moru, nećeš zažaliti
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Hvala svima
@goxxon najvjerojatnije cu je kupit
@goxxon najvjerojatnije cu je kupit
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Meni je osobno Mora 711 najbolji nož koji najviše koristim, a ujedno je i najjeftiniji. Definitivni best-buy!
urbana_gorila- mr.spika
-
Broj postova : 1505
Godine : 41
Datum registracije : 09.02.2010
Ma koja god mora da se kupi je best buy.. to su jednostavno preodlični noževi po meni =)
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Definitivno uz victorinox najbolji omjer cijene i kvalitete.
Kao sto je gorila napomenuo model 711 hunter sa karbonskom ostricom kosta 79 kuna.
bez obzira kaj izgleda "jeftino" vidjet cek kakvi su mora nozevi kad ih pocnes koristiti.
i sve spike oko full tanga za ubijanje zombija su za malu djecu.
naravno, zelio bi busse noz (full tang, INFI celik) ali uz normalno koristenje moru ces imati dugo dugo vremena.
prije sam izbjegavao moru bas zbog plastike a kada sam je poceo koristiti, kad sam vidio kako reze, kako ju je lako oprati nakon koristenja, da nema pukotina u koje se zavuce voda i ostaci hrane, kako ju je lako naostriti zbog scandi grinda zaljubio sam se i imam 4 modela.
naravno, uz tu cijenu lako ih kupis i 10 ali realno 4 noza samo od more su mi dovoljna za 4 zivota.
bez pretjerivanja ako kupis moru za 80, 100, ili 250 kuna (bushcraft serija) bit ce ti to najbolje ulozeni novac sto se tice nozeva.
Kao sto je gorila napomenuo model 711 hunter sa karbonskom ostricom kosta 79 kuna.
bez obzira kaj izgleda "jeftino" vidjet cek kakvi su mora nozevi kad ih pocnes koristiti.
i sve spike oko full tanga za ubijanje zombija su za malu djecu.
naravno, zelio bi busse noz (full tang, INFI celik) ali uz normalno koristenje moru ces imati dugo dugo vremena.
prije sam izbjegavao moru bas zbog plastike a kada sam je poceo koristiti, kad sam vidio kako reze, kako ju je lako oprati nakon koristenja, da nema pukotina u koje se zavuce voda i ostaci hrane, kako ju je lako naostriti zbog scandi grinda zaljubio sam se i imam 4 modela.
naravno, uz tu cijenu lako ih kupis i 10 ali realno 4 noza samo od more su mi dovoljna za 4 zivota.
bez pretjerivanja ako kupis moru za 80, 100, ili 250 kuna (bushcraft serija) bit ce ti to najbolje ulozeni novac sto se tice nozeva.
kiki76- tipko
-
Broj postova : 63
Datum registracije : 14.07.2011
@kiki76: stojim iza svega što si rekao, i meni je mora izgledala jeftino, ali kad sam počeo korisiti, skužio sam kako je nož ok. mah, vrijedan svake kune.
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
urbana_gorilla-Slažem se,uvijek u videima svojim to napominjem,711 je po meni najbolja mora napravljena ikad
@lololorenzo,ajde sad kad sam po postovima i načinu pisanja shvatio da nemaš preko 18,stavi si točne godine =) nezgodno je objašnjavanje nekome od 40 i nekome od 15..
LP
@lololorenzo,ajde sad kad sam po postovima i načinu pisanja shvatio da nemaš preko 18,stavi si točne godine =) nezgodno je objašnjavanje nekome od 40 i nekome od 15..
LP
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
711 je mama za one sa barem malo osvještenosti oko održavanja nakon korištenja. U cjenovnom rangu od fixnih best buy definitivno!
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
Nitko nije spomenuo Moru Classic. Ili mi je promaklo?
Odličan nož s još boljom cijenom.
Za one koji vole tradicionalniji izgled... izbor #1.
Evo moje More u mojem tradicionalnom setu:
Tradicionalno by Qusnerius, on Flickr
Divota za gledat', zar ne? Ali ne samo za gledati, jer i obavlja svoj posao majstorski. Dobro drži oštricu, lako se ponovno oštri kad se eventualno istupi, dobro baca iskre, fenomenalno sjedi u ruci...
Znaju Šveđani!
Odličan nož s još boljom cijenom.
Za one koji vole tradicionalniji izgled... izbor #1.
Evo moje More u mojem tradicionalnom setu:
Tradicionalno by Qusnerius, on Flickr
Divota za gledat', zar ne? Ali ne samo za gledati, jer i obavlja svoj posao majstorski. Dobro drži oštricu, lako se ponovno oštri kad se eventualno istupi, dobro baca iskre, fenomenalno sjedi u ruci...
Znaju Šveđani!
imao sam tog classica u ruci dugo vremena,ali je 711 definitivno bolja solucija =)
Šimun- guru
-
Mora 711 je definitivno ružan nož ali predobro leži u ruci.estetski je dršaka glomaznija prema oštrici ali to ne umanjuje njenu vrijednost kao noža!
Ma da mi je clipper MG 860 definitivno bojli zbog nehrđajučeg čelika, u ruksaku mi je,koji uvijek nosim sa sobom i obožavam ju! 711 uvijek moraš podmazivati a ovu samo obrišeš o hlače ili nešto! Jednostavno toliko dobar nož i vrijedi svaku lipicu! :bog: =)
Ma da mi je clipper MG 860 definitivno bojli zbog nehrđajučeg čelika, u ruksaku mi je,koji uvijek nosim sa sobom i obožavam ju! 711 uvijek moraš podmazivati a ovu samo obrišeš o hlače ili nešto! Jednostavno toliko dobar nož i vrijedi svaku lipicu! :bog: =)
Eto i ja sam postao Moras. Kupio sam Moru outdoor 2000. Noz me je odusevio, lagan je, ostar (brije), lezi mi u ruci kao da je njezin prirodni nastavak, cak ni futrola nije toliko losa. Sve u svemu hvala puno svima koji su me savjetovali da ga kupim.
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Danas sam kupio Morakniv® Companion MG. Treći put! Prve dvije poklonio... čini mi se da je novu grip na dršci nekako zgodniji, a i sviđa mi se što su napokon "sredili" leđa. Nažalost nemogu uporedit debljinu oštrice sa starim modelima, jer je navodno 0.5 mm deblja. Uglavnom, ne gine joj radno mjesto u kuhinji, pored Foresta koji sa 1. ide na 2. mjesto...
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
nedavno sam poklonio preko foruma novog clippera(iz stare rezerve) pa se otvorilo novo mjesto koje je popunio baš steinless companion. imao sam odlično mišljenje o clipperu ali companion je po svemu još bolji i to za istu cijenu. nož je 0.5 mm deblji no ono od čega sam strahovao ali na sreću se nije obistinilo je to na su ipak zadržali isti kut grinda kao i na tanjem clipperu.
dakle na debljem companionu grind više grize u oštricu kako bi zadržao isti kut. bolja je i nova futrola a i ručka je jednostavnija za čistiti a opet ima dovoljno gripa.
stavim kasnije fotke.
dakle na debljem companionu grind više grize u oštricu kako bi zadržao isti kut. bolja je i nova futrola a i ručka je jednostavnija za čistiti a opet ima dovoljno gripa.
stavim kasnije fotke.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
dakle po meni je moru clipper best buy nož na svijetu zamjenio novi morin model companion koji je ponudio po svemu još i više od starog clippera.
iako se noževi na prvu čine jednaki(zapravo jesu vrlo slični) no novi model ima oku ljepšu i praktičniju futrolu(sigurniju, jer bolje drži nož)
oštrice su jednake duljine i od identičnog sandwicka 12C27 koji u morinoj obradi po reznim performansama uopće ne zaostaje za morinim karboncima a ne zahtjeva nikakvu brigu oko održavanja. no oštrica novog modela je 0.5 mm deblja, što se ne čini puno no na debljinu od 2mm razlika je itekako uočljiva.
zbog veče debljine, a da bi zadržala isti kut scandi grinda, sam grind dublje ulazi u siluetu oštrice
vidi se i kako su leđa noža bolje obrađena
uvijek bi izabrao morin stainless nad carbonom
ručka je u osnovi ostala identičnih dimenzija, samo sa malo razlikuje stiliziranijom texturom koja iako glađa nudi više nego dovoljno gripa.
jedina je razlika u kutu pomela koji je malo veći, ali razlika je stvarno minimalna
zadnjih godina kod večine proizvođča događa se konstantan pad u kvaliteti proizvoda, najbolji primjer je cold steel koji je večinu svoje proizvodnje preselio u aziju. i dalje su to odlični nočevi ali nekada su bili bolji.
iz razloga da se to ne dogodi i mojim ostalim naj dražim brandovima napravio sam si zalihu gransforsica, laplanderica, garmontica, mauntainshmitica, opinela pa i mora. iako mora ide u suprotnom smjeru i svaka je generacija za sada sve bolja.
uvijek ih imam zalihu od nekoliko komada, uglavnom me spase kod neplaniranih rođendana. iako jeftin, morin mi dar neće nitko zamjeriti i svima će koristiti, ako nigdje drugdje onda u kuhinji. ovaj moj stari clipper imam već jedno 3 godine i u kuči i dvorištu ga koristim za sve i svašta, ako ga ne izgubim trajat će mi vrlo vjerovatno do penzije a platio sam ga niti 90kn.
iako se noževi na prvu čine jednaki(zapravo jesu vrlo slični) no novi model ima oku ljepšu i praktičniju futrolu(sigurniju, jer bolje drži nož)
oštrice su jednake duljine i od identičnog sandwicka 12C27 koji u morinoj obradi po reznim performansama uopće ne zaostaje za morinim karboncima a ne zahtjeva nikakvu brigu oko održavanja. no oštrica novog modela je 0.5 mm deblja, što se ne čini puno no na debljinu od 2mm razlika je itekako uočljiva.
zbog veče debljine, a da bi zadržala isti kut scandi grinda, sam grind dublje ulazi u siluetu oštrice
vidi se i kako su leđa noža bolje obrađena
uvijek bi izabrao morin stainless nad carbonom
ručka je u osnovi ostala identičnih dimenzija, samo sa malo razlikuje stiliziranijom texturom koja iako glađa nudi više nego dovoljno gripa.
jedina je razlika u kutu pomela koji je malo veći, ali razlika je stvarno minimalna
zadnjih godina kod večine proizvođča događa se konstantan pad u kvaliteti proizvoda, najbolji primjer je cold steel koji je večinu svoje proizvodnje preselio u aziju. i dalje su to odlični nočevi ali nekada su bili bolji.
iz razloga da se to ne dogodi i mojim ostalim naj dražim brandovima napravio sam si zalihu gransforsica, laplanderica, garmontica, mauntainshmitica, opinela pa i mora. iako mora ide u suprotnom smjeru i svaka je generacija za sada sve bolja.
uvijek ih imam zalihu od nekoliko komada, uglavnom me spase kod neplaniranih rođendana. iako jeftin, morin mi dar neće nitko zamjeriti i svima će koristiti, ako nigdje drugdje onda u kuhinji. ovaj moj stari clipper imam već jedno 3 godine i u kuči i dvorištu ga koristim za sve i svašta, ako ga ne izgubim trajat će mi vrlo vjerovatno do penzije a platio sam ga niti 90kn.
NAVIGATOR- master
-
Ovaj mi se čak sviđa više od moje more 2000... ludnica..baš je dobro napravljen... za te novce best buy nož na svijetu
Migach- ADMIN
-
di ces bolji noz od toga za niti sto kuna.. minimalne razlike
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Datum registracije : 24.05.2011
ipak mora 2000 po meni je puno bolja
yasko- mr.spika
-
511 je best buy,sve sam ove imao po ruci,gotovo svaku moru!Ova mora survival mi nije jasna u cijeni,ili haluciniram xD
A ja sam poznat kao zlostavljač noževa
A ja sam poznat kao zlostavljač noževa
Šimun- guru
-
koj je to mora survival to nisam jos vidio...711 definitivno najruznija
yasko- mr.spika
-
Odi na replikart i upiši na tražilicu mora bushcraft survival
Šimun- guru
-
meni je 711 grda ko pes i još karbonska(sorry Ruse)
moj osobni favoritod svih mora noževa je mora "bushcraft force" no po cijeni i onome što daje nije ni blizu companionu.
moj osobni favoritod svih mora noževa je mora "bushcraft force" no po cijeni i onome što daje nije ni blizu companionu.
NAVIGATOR- master
-
ooooooops,na 711 sam mislio! ne 511,ispravak netočnog navoda!
Šimun- guru
-
Navi, makar nikad nisam "betoniral" s nožem i nije mi to praksa..samo da pitam..kakav tang ima ova mora MG..onak samo informativno.. znam da je neslomljiva ali samo da pitam
Migach- ADMIN
-
rus sad sam vidio...nis posebno..hah
da companion definitvno najbolji izbor
da companion definitvno najbolji izbor
yasko- mr.spika
-
gledao sam tu survival, možda ju i uzmem i malo istestiram, u osnovi je to bushcraft force ali sa implementiranim firesteelom i dijamantnim brusom na futroli, nešto slično bearovom gerberu samo u morinom izdanju.
NAVIGATOR- master
-
da al ovo je previse novaca... kupis posebno brus i firesteel i moru i prodjes bolje..
yasko- mr.spika
-
711 je zvijer,pokazat ću ti je kad dođeš,ja sam isto mislio dok nisam kupio,često mi zamijeni kabara,ona i kosir..Nož je u ruci masivan!Zakon je!
@Navi,kad se potrude dodati još 2 cm tanga da bude full,kupujem sve..Mrzim noževe koji nisu full tang,iako ima jako dobrih oštrica koje nisu :/
@Navi,kad se potrude dodati još 2 cm tanga da bude full,kupujem sve..Mrzim noževe koji nisu full tang,iako ima jako dobrih oštrica koje nisu :/
Šimun- guru
-
Migač
stari je clipper imao negdje do pola ručke za companiona neznam, oni to režu od modela do modela koliko im široka ploča čelika ostane
ma nema zime moraš stvarno biti idijot ili u smrtnoj opasnosti da moru uništiš batoniranjem.
izdrži ona puno čak i sa kratkim tangom(iz osobnog iskustva)
stari je clipper imao negdje do pola ručke za companiona neznam, oni to režu od modela do modela koliko im široka ploča čelika ostane
ma nema zime moraš stvarno biti idijot ili u smrtnoj opasnosti da moru uništiš batoniranjem.
izdrži ona puno čak i sa kratkim tangom(iz osobnog iskustva)
NAVIGATOR- master
-
ma znam... hehe .. trebaš biti stvarno majtor da mori nekaj napraviš..makar..i toga ima hehe...
Ovaj MG mi se stvarno više sviđa od 2000.. mislim da će 2000 na bubanj hehe
Ovaj MG mi se stvarno više sviđa od 2000.. mislim da će 2000 na bubanj hehe
Migach- ADMIN
-
Stranica 29 / 34. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34
Stranica 29 / 34.