Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mora of Sweden noževi
+143
gogokiller123
JungleCity
strelicar
Grubi
fero
maxina
shakala_pg
Luka B.
ante5555
.
kiki76
lololorenzo
El_Faruk
yasko
Delete
Marduk
ivo
trolshein
DoomsdayST
Mije
zenomorf
gaga1978
Replikart admin
explode
Guybrush
chumaman
Odin
neko69
Vilcambu
Nikolay
Tahdonvoima
bobrok
Stribog
™pico
Migach
Frnja
brdo
aurora
Fugitive
oetzi
Rumun
Jolender
MoadDib
Šimun
Filip
Login
The13thMonkey
Ris
mrkva4
goxxon
Elp
UBERSOLDAT
damjan
LUKSA
Stevan Feher
scout
StArKa
dibidus
johnlaplay
Nero Rii
Storo
Fratt
rtiduti
Target
stefan_nis
hac94ker
baron
Cave Bear
puls
Damien
Samobaniran
pad nap0na
Spuzva Bob
vandall
zvezdan67
spyder
neven
Medo Gradela
untitled
orao
Krik Naglas
Jurgen
igi2
kengur32
gogastiOS
žohar
Igsy
zvopav
ashx
tomtomek
WILLY
Rybak
medo
Drake
mali mačak
elvin
Levi
Dukati
Sid
sgt bear
Drvo
Zokac
cabala - baniran
Lynx
Djuraaa
ZliPa_Tuljak
Nino G
girdeaux
vladimir-vlay
Marko
Wild Wolf
Pomorac
Surfer
Nahualli
satara
lonewolf
tonoga
LEGION66
zippo
redbeard rum
urbana_gorila
boletus
rinos
NAVIGATOR
Franco G
frbr
domac
krtica
Mraz
zeleni
Adept
tigi
Ikarus
bushman
đoni
Bedanec
Strider
p.strumf
mariobab
Knife_maniac
Wood-000
bowhunter
mimir
147 posters
Stranica 16 / 34.
Stranica 16 / 34. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 34
Re: Mora of Sweden noževi
kupio sam u beogradu preko lakijavandall je napisao/la:meni taj noz izgleda isto kao Mora Craftline Allround uz neke sitne razlike u detaljima drske i futrole
na Bahco-voj stranici imaju par nozeva al onih vocarskih sa zakrivljenom ostricom..
mozda taj nje njihov proizvod nego su ga narucili od more pa davali u kompletima sa nekim pilama i slicno... zvezdan67, gdje si ga kupio?
zvezdan67- bebač
- Broj postova : 5
Datum registracije : 27.03.2010
zasebno se prodavao?
kako god ako te dobro sluzi odlicno.. Bahco je u svakom slucaju pouzdan proizvodjac alata za rad sa drvom (i drugih alata)
kako god ako te dobro sluzi odlicno.. Bahco je u svakom slucaju pouzdan proizvodjac alata za rad sa drvom (i drugih alata)
Vandall imas dobru kolekciju alata za avatara je to tvoje!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
hehe hvala, je to je moje.. to su komadi na koje sam najponosniji, naravno i najzadovoljniji ali ovakvi jeftini kvaliteni nozevi kao iz teme uvijek iznenadeNAVIGATOR je napisao/la:Vandall imas dobru kolekciju alata za avatara je to tvoje!
I ja sam pobornik alata kao sa tvog avatara ali zadnje vrijeme sve vise koristim ove jeftine kao iz teme.
NAVIGATOR- master
-
Mora Clipper 840 s narančastom drškom, vani ga uglavnom nude kao Bahco 2444 Mora knife ( cijena : - 25 % jeftiiji od Clippera ). Zbog dužeg tanga bolje uzeti Clipper 860 MG ili još bolje Craftline Allaround, zbog nešto deblje oštrice, odlično obrađenih leđa noža i boljih korica....
ili da budem precizniji: ako je i učinio da skuplje oštrice budu nepotreban balast, bar nisu imale prigode pokazati koliko su bezvrijedne u odnosu na ono koliko su plaćene....
Inače Sandvik je "engineering group in tooling, materials technology, mining and construction" i Bahco jeod 1991. do 2000 god. bio član Sandvik grupe kad je prodan kompaniji Snap-on tools.. Sandvik opskrbljuje Moru čelikom ( spisak sandvik čelika i sastav na http://www.smt.sandvik.com/strip, a za interesantne savjete o kaljenju klikni na link hardening ), bar stotinjak godina...( kompanija Sandvik je osnovana 1862 od Gorana Frederika Goranssona, Bahcov znak riba i udica je zaštitni Sandvikov simbol od 1879.
usput, da raščistimo...u Mori (gradić u Dalarni, Švedska ) se noževi proizvode još od srednjeg vijeka. Nisu ružni jeftini i s plastičnom drškom nego prekrasni, funkcionalni, realno postavljene cijene i s sintetičkim drškom ) Drvene drške gore služe samo kao dio narodne nošnje za šetnju ispred crkve i to u zabitim krajevima Laponije . Plastika je zaakon.
Plastika, plastika, plastika, plastika, plastika, plastika.....ja nosim plastično odelo, plastična je moja hrana, pa sam plastičan i ja....
ili da budem precizniji: ako je i učinio da skuplje oštrice budu nepotreban balast, bar nisu imale prigode pokazati koliko su bezvrijedne u odnosu na ono koliko su plaćene....
Inače Sandvik je "engineering group in tooling, materials technology, mining and construction" i Bahco jeod 1991. do 2000 god. bio član Sandvik grupe kad je prodan kompaniji Snap-on tools.. Sandvik opskrbljuje Moru čelikom ( spisak sandvik čelika i sastav na http://www.smt.sandvik.com/strip, a za interesantne savjete o kaljenju klikni na link hardening ), bar stotinjak godina...( kompanija Sandvik je osnovana 1862 od Gorana Frederika Goranssona, Bahcov znak riba i udica je zaštitni Sandvikov simbol od 1879.
usput, da raščistimo...u Mori (gradić u Dalarni, Švedska ) se noževi proizvode još od srednjeg vijeka. Nisu ružni jeftini i s plastičnom drškom nego prekrasni, funkcionalni, realno postavljene cijene i s sintetičkim drškom ) Drvene drške gore služe samo kao dio narodne nošnje za šetnju ispred crkve i to u zabitim krajevima Laponije . Plastika je zaakon.
Plastika, plastika, plastika, plastika, plastika, plastika.....ja nosim plastično odelo, plastična je moja hrana, pa sam plastičan i ja....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
hvala puno na ovim informacijamalonewolf je napisao/la:Mora Clipper 840 s narančastom drškom, vani ga uglavnom nude kao Bahco 2444 Mora knife ( cijena : - 25 % jeftiiji od Clippera ). Zbog dužeg tanga bolje uzeti Clipper 860 MG ili još bolje Craftline Allaround, zbog nešto deblje oštrice, odlično obrađenih leđa noža i boljih korica....
zvezdan67- bebač
-
Broj postova : 5
Godine : 57
Datum registracije : 27.03.2010
Eto covjek je sve rekao.
NAVIGATOR- master
-
Plastika, plastika, he he, inače nemam iskustva sa Bahco noževima ali imam njihovu pilu, lisičji rep ( za drvo ) od jedno 60cm, kupljena u Merkuru za 70 kn, i to onako bezveze, kad sam ju kupio mislio sam da je za jednokratnu upotrebu, budući da je iduća najjeftinija bila oko 200 kn, ovu sam uzeo samo zato što je na njoj pisalo made in Sweden ( a i zato što je najjeftinija ). Uglavnom da skratim, gradim kuću već jedno godinu i pol i zbilja je nisam štedio, rezala je svakavo drvo, pilali su svakavi majstori, još uvijek je oštra kao prvog dana i svi zubi su na broju.
Toliko se dokazala da sam ju prije koji mjesec čak s ponosom očistio i nauljio...
Ako su noževi upola dobri kao ona, velika preporuka
Toliko se dokazala da sam ju prije koji mjesec čak s ponosom očistio i nauljio...
Ako su noževi upola dobri kao ona, velika preporuka
Zadnja promjena: Spužva Bob; 07.10.10 0:05; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : nepismenost)
Spuzva Bob- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 44
Datum registracije : 13.05.2010
bahco products rulezzzzzzzzz!
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
Imam pitanje ...
Rekao si da je Mora sjekira izrađena od Sandvik čelika ...
Jel to isti čelik od kojeg su izrađene Morine oštrice na noževima ...
Kaže na replikartu u opisu ovo: "švedskog Sandvik čelika, tvrdoće oštrice Hrc 57-58."
Rekao si da je Mora sjekira izrađena od Sandvik čelika ...
Jel to isti čelik od kojeg su izrađene Morine oštrice na noževima ...
Kaže na replikartu u opisu ovo: "švedskog Sandvik čelika, tvrdoće oštrice Hrc 57-58."
pad nap0na- bebač
-
Broj postova : 13
Godine : 34
Datum registracije : 24.09.2010
ne, ako pažljivije pročitaš rekao sam da s obzirom da se brzo istupila da je to otklonilo moju misao da se radi o sandvick čeliku. dakle nije isti čelik sandvik (12C27)od kojega se rade morini noževi. radi se o nekom ugljičnom čeliku koji po meni nije na nivou ostalih morinih proizvoda.
NAVIGATOR- master
-
Mora sjekira je napravljena od boron čelika ( točnije crnim epoksidom presvučeni boron ). Navodno čvrst a lagan....Koristi se u automobilima ( Volvo XC90, Saab, BMW E60, Porsche Cayenne, VW Toureg )
http://www.wielanderschill.co.uk/html/boronsteel.htm
Da, boron je upravo ono po čemu je mora sjekira posebna...
http://www.wielanderschill.co.uk/html/boronsteel.htm
Da, boron je upravo ono po čemu je mora sjekira posebna...
lonewolf- lingua
-
to čim je sjekirica presvučena u ovome slučaju nije ni blizu epoksija to je neka obična našpricana crna boja i to bez dobre podloge jer se naočigled guli. skoro se noktom da sastrugati.
NAVIGATOR- master
-
U većini slučajeva ti premazi su obični šupljaci, oštrica nakardno djeluje kada se to počne guliti a ni CS teflon na SRK nije svemoguć!
boletus- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010
evo bio u replikartu jučer. raspitao sam se o tom bahcu. navodno rade odlične alate za drvodjelstvo. ovaj nožić je zapravo kako sam i rekao proizvela mora i zapravo je morin clipper samo u drugoj boji. kad sam bio tamo na policama sam našao njihove čini mi se odlične pile model Laplander. vele dečki iz replikarta da su se namučili da ih negdje pronađu i dopreme u hrvatsku i to su jedva uspjeli nabaviti posljednjih 6 komada. navodno je bahco obustavio svoju švedsku proizvodnju i pogone sele negdje drugdje(valjda u kinu) pa više nebude njihovih made in sweden proizvoda.
pile izgledaju vrlo konkretno. i ja si razmišljam uzeti jednu ali sam jučer več brdo love tam ostavio. uzeo sam jednu GB, ka bar cutlass machete koja je tamo več nekoliko mjeseci na moje ime rezervirana i jedan kresuando nož pa če biti uskoro rezenzija čim ga malo isprobam u divljini.
pile izgledaju vrlo konkretno. i ja si razmišljam uzeti jednu ali sam jučer več brdo love tam ostavio. uzeo sam jednu GB, ka bar cutlass machete koja je tamo več nekoliko mjeseci na moje ime rezervirana i jedan kresuando nož pa če biti uskoro rezenzija čim ga malo isprobam u divljini.
NAVIGATOR- master
-
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
iako sam oduševljem novim modelima mora, triflexom, forceom, forestom odnosno njihovim večim, širim, debljim oštricama i kvalitetnim futrolama, zbog manje šake više su mi se sviđale tanje i manje "neanatomske" ručke kao recimo na modelu 2000 ili cliperu. iako mi je i ova nova ručka ugodna u osnovnom hvatu noža(nitko se drugi nije žalio) ipak mi ta anatomska kvrga među prstima malo smeta pa sam je probno na triflexu skinuo.
iako se vjerovatno radi samo o navici ali mi je ovakva ručka na triflexu ugodnija. onu anatomsku kvrgu zbrusio zam valjkom od lističa šmirgl papira pričvršćenim na bušilicu. ručka je obrađena samo ugrubo, ali mi je i takva vrlo ugodna i bliža ručki na clipperu koja mi idealno odgovara.
iako se vjerovatno radi samo o navici ali mi je ovakva ručka na triflexu ugodnija. onu anatomsku kvrgu zbrusio zam valjkom od lističa šmirgl papira pričvršćenim na bušilicu. ručka je obrađena samo ugrubo, ali mi je i takva vrlo ugodna i bliža ručki na clipperu koja mi idealno odgovara.
NAVIGATOR- master
-
izvrstan mod, nož je sada i ljepši. Mijenja li se "click" i držanje u koricama ?
lonewolf- lingua
-
Ne klik i sigurnost u koricama ostaju identicni. Taj se ergonomski dio koji sam pobrusio niti ne dotice korica tako da sve ostaje isto.
NAVIGATOR- master
-
Svaka čast Navigatoru na recenziji, nož izgleda vrlo privlačno! U svakom smislu
Damien- tipko
-
Broj postova : 69
Godine : 35
Datum registracije : 08.01.2010
A cijena Bahco pile je?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Pomorac- lingua
-
Broj postova : 333
Godine : 38
Datum registracije : 24.11.2009
NAVIGATOR je napisao/la:iako sam oduševljem novim modelima mora, triflexom, forceom, forestom odnosno njihovim večim, širim, debljim oštricama i kvalitetnim futrolama, zbog manje šake više su mi se sviđale tanje i manje "neanatomske" ručke kao recimo na modelu 2000 ili cliperu. iako mi je i ova nova ručka ugodna u osnovnom hvatu noža(nitko se drugi nije žalio) ipak mi ta anatomska kvrga među prstima malo smeta pa sam je probno na triflexu skinuo.
Meni recimo ne smeta antomija drške od force koliko mi je slabiji grip sa znojnim rukama, nož mi se bolje ponaša u ruci koja je znojna (dlanovi mi se mnogo znoje prirodno) u slučaju more 2000 i izvrsno čekiranog clipera. Ali oštrica mi je ludilo kod force, puno bolje nego 2 pomenuta modela.
boletus- lingua
-
slažem se da je oštrica "biser" ovih novih modela, oni stariji modeli osim modela 2000 su mi imali malo pre mala i pre uska sječiva. očito je to bio najčešći prigovor korisnika kada sad svi novi modeli imaju taman velike oštrice. po meni je idealna mora od čelika 12O27 sa oštricom od FORCEA i ručkom od CLIPPERA, kompromis koji sam pokušao probno dobiti s jeftinijim TRIFLEXOM a sada kad sam zadovoljan ču isto napraviti i s FORCEOM
NAVIGATOR- master
-
Mislim da Mora klizi ka full tang noževima malo veće oštrice i debljine nego što je to bilo do sada, ako analiziramo njihove nove proizvode u zadnjih 10 godina. Noviji modeli nisu više jeftini kao što je to prije bilo ali su i zahtjevniji za izradu i dimenzijama veći. Mora se sve više okreće ljubiteljima prirode i cilja na buschcraft i survival tržište, što vidimo i iz naziva njihovih modela.
I sa još većim i skupljim modelima opet će biti broj 1 u svijetu noževa što se tiče omjera kvalitete i cijene.
I sa još većim i skupljim modelima opet će biti broj 1 u svijetu noževa što se tiče omjera kvalitete i cijene.
boletus- lingua
-
Potpuno se slazem!
NAVIGATOR- master
-
U tome i jest cijela stvar - pametno poslovanje - zagarantiran uspjeh.boletus je napisao/la:
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
Mislim da Mora klizi ka full tang noževima malo veće oštrice i debljine nego što je to bilo do sada, ako analiziramo njihove nove proizvode u zadnjih 10 godina. Noviji modeli nisu više jeftini kao što je to prije bilo ali su i zahtjevniji za izradu i dimenzijama veći. Mora se sve više okreće ljubiteljima prirode i cilja na buschcraft i survival tržište, što vidimo i iz naziva njihovih modela.
Mora of Sweden je nova kompanija nastala na temeljima dvije jako stare (K.J. Eriksson i Frost Knife ),sličice poviše samo podsječaju da su radili i prije veće noževe s trnom koji ide kroz dršku,a da ne govorim o ovima ispod...a sad su i pametno reagirali na novi trend
malo OT
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
Back to the future-part III...
The Frosts Mora strikes again!
Što se tiče dizajna i da danas naprave reizdanje našli bi kupce!
Moj favorit je air force survival knife, dakle ondašnji F1
Ma sve mi je jasno osim nazubljenja na leđima koje mi se čini da je čak zaobljeno a ne nazubljeno?
Ali ona 2 iz bajonetdolkar serije bi zbilja volio imati u kolekciji...
The Frosts Mora strikes again!
Što se tiče dizajna i da danas naprave reizdanje našli bi kupce!
Moj favorit je air force survival knife, dakle ondašnji F1
Ma sve mi je jasno osim nazubljenja na leđima koje mi se čini da je čak zaobljeno a ne nazubljeno?
Ali ona 2 iz bajonetdolkar serije bi zbilja volio imati u kolekciji...
Spuzva Bob- bomber
-
Broj postova : 170
Godine : 44
Datum registracije : 13.05.2010
Stranica 16 / 34. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 25 ... 34
Stranica 16 / 34.