Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Zašto je topic o NOŽEVIMA naj aktivniji?
+14
redbeard rum
LEGION66
plazzi
Tahdonvoima
Elp
Surfer
Cave Bear
lonewolf
Nero Rii
Mad Max
NAVIGATOR
Luftwaffe
girdeaux
GROUND ZERO
18 posters
Stranica 1 / 1.
Zašto je topic o NOŽEVIMA naj aktivniji?
Baš me interesira zašto je ovaj pod forum o noževima naj aktivniji.
Što je to čarobno u noževima,oštricama.
Možda jer je to ipak prvi ljudski alat,što to ima u čeliku tako privlačnoga.
Sidiš i u ruci držiš nož i gledaš,diviš se,ako je folder onako bezveze ga otvaraš zatvaraš.
ZNAČI nije PAS najbolji prijatelj nego NOŽ:
Sorry na malo duboko umnih konstrukcija
Što je to čarobno u noževima,oštricama.
Možda jer je to ipak prvi ljudski alat,što to ima u čeliku tako privlačnoga.
Sidiš i u ruci držiš nož i gledaš,diviš se,ako je folder onako bezveze ga otvaraš zatvaraš.
ZNAČI nije PAS najbolji prijatelj nego NOŽ:
Sorry na malo duboko umnih konstrukcija
GROUND ZERO- tipko
-
Broj postova : 51
Godine : 47
Datum registracije : 17.11.2010
Re: Zašto je topic o NOŽEVIMA naj aktivniji?
To ti je zbog toga što je nož zapravo najbitniji alat za preživljavanje - tako bi trebalo biti u teoriji...
Zapravo je ovako - imaš pun kufer ljudi koji gomilaju opremu, ljudima se neda listat i čitat starije teme pa stalno otvraju nove, ima puno kolekcionara, većina je uvjerena da ako imaš bolji nož veće su ti šanse da preživiš (totalna zabluda)...a uostalom šta god upišeš na google o noževima prvo će ti izbaciti naš forum..
Zapravo je ovako - imaš pun kufer ljudi koji gomilaju opremu, ljudima se neda listat i čitat starije teme pa stalno otvraju nove, ima puno kolekcionara, većina je uvjerena da ako imaš bolji nož veće su ti šanse da preživiš (totalna zabluda)...a uostalom šta god upišeš na google o noževima prvo će ti izbaciti naš forum..
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
ja osobno volim nozeve jer kad ga primim osjecam se nakako ndmocno,bitno,sigurno(ne u ludjackom smislu )...imas jak uljev samopouzdanja u sebe,barem ja...oduvjek je poznato da covijek voli unistavati stvari...sa nozem,koji je kvalitetan,ti si "svemoguc"....nezaustavljiv...dobivas inspiraciju i motive da krenes dalje i da se boris..postajes ratnik...ti si jedan od "onih izabranih",posebnih...a takav osjecaj i sigurnost su enormno nuzni za nastavak pezivljavanja...kad je covijek dobro raspolozen ne gubi nadu i ideje o vome ili onome dolaze jedna za drugom...inace noz kao noz ili alat nije previse poseban...za ono sto nam treba moze biti bilo koji cak i onaj kuhinjski moze posluziti za vecinu poslova namjenjenih za profi nozeve....a druga strana ti je kolekcionarstvo...to je neobjasnjivo,lijepo izuzetni i jedinstveno,neki skupljaju slicice nogometasa,drugi znacke(ja naprimjer ),igrice,stripove,markice i ko zna sta jos ne...eto to ti je neki moj dozivljaj toga...neka se niko ne uvrjedi ako za njega postoji neko drugo pravilo ili kodeks
pozz
pozz
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
nož je prvi alat kojim je čovijek mogao uzeti dijelove prirode i prilagodit ih svojim potrebama
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Oštar kao pas, vjeran kao nož ! (Marko Brecelj ex Buldožer)
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
nož je samo komad čelika ako nije u dobrim rukama, koje znaju kako ga uporabiti, u necijim rukama komad celika u necijim smrtonosno oruzje i odlicno oruđe
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
pssst....mi smo ti krščanski red - nožari, čuvari svetog noža, kojim je gospodin naš, kruh rezao na posljednjoj večeri....
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Smem li blagoizvoliti da pristupim redu pre Anno Domini 2012?lonewolf je napisao/la:pssst....mi smo ti krščanski red - nožari, čuvari svetog noža, kojim je gospodin naš, kruh rezao na posljednjoj večeri....
Cave Bear- spikač
-
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010
Topic o noževima je najpopularniji zato jer većina foruma gleda Rambo 2 i Nindže kornjače u slobodno vrijeme i zamišljaju kako bi oni rasturili one Ruse puno ranije sa svojim Morama.
Surfer- lingua
-
Broj postova : 335
Godine : 56
Datum registracije : 23.05.2010
E da, a ekstremistima (ko sto sam vam i sam) i kasike/zlice su naostrene do te mjere da sijeku jezik pri klopanju
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Godine : 38
Datum registracije : 25.02.2011
Surviver je napisao/la:Topic o noževima je najpopularniji zato jer većina foruma gleda Rambo 2 i Nindže kornjače u slobodno vrijeme i zamišljaju kako bi oni rasturili one Ruse puno ranije sa svojim Morama.
baš to...
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
Mislim da govorim u ime velike većine članova ovog foruma kad kažem da jednostavno volim sječiva. Bilo hladno oružje od mačeva, bodeža, noževa, sjekira pa do noževa i sjekira kao alata.
Noževi u današnje vrijeme imaju ono nešto što su nekada davno imali mačevi. Osim uporabne također i simboličnu komponentu. Sjetite se samo scene iz filma The Edge s Anthonyem Hopkinsom za koji vjerujem da ne trebam ni pomišljat objašnjavat o čemu se radi, kada Hopkins prima poklone za rođendan u kolibi. Nije to samo čin primopredaje poklona nego i izbor poklona i neka vrsta poštovanja prema njemu. I opet su tu arhetipske stvari poklonjene. Džepni sat s posvetom i vidi Vraga džepni nož. Simbolički ta je scena jednako mitska samo dislocirana u drugom vremenu kao i bilo kakav Conan, Excalibur, Gladiator ili Robin Hood.
Što se tiče čiste funkcionalnosti, nož kao jednostavna, prilično svestrana alatka zaista u nekim situacijama može značiti razliku između života i smrti i zaista nema previše veze radi li se o kvalitetnom multitoolu ili Najvećem Rambo nožu.
Tu je naravno i kovanje što opet potiče onu fascinaciju čina izrade nečega samostalno za sebe ili nekoga drugoga ili naprosto gledanje ili čekanje da netko nešto napravi samo za vas, što opet podsjeća na vremena kada su takve stvari bile unikati i samim tim davale osjećaj prisnosti između tebe i tvog predmeta.
Naravno nema to toliko veze isključivo s noževima, ali o takvim alatima kao što su noževi i mačevi, nekada je ovisio život a može u određenim situacijama ovisiti i danas.
Sletiš autom negdje i auto se zapali. Mislim da bi svatko i te kako u toj situaciji smatrao makar običnu žiletu kojom će prerezati pojas, ništa manje veličanstvenom od Excalibura, a nađe li se u džepu kakav Švicarac ili folder, ma spomenik dignut nožu i to s punim pravom.
Eto kad ga već filozofišem, evo malo kovanja, rezbarenja i slično.
http://www.powning.com/jake/commish/progress2.shtml
Noževi u današnje vrijeme imaju ono nešto što su nekada davno imali mačevi. Osim uporabne također i simboličnu komponentu. Sjetite se samo scene iz filma The Edge s Anthonyem Hopkinsom za koji vjerujem da ne trebam ni pomišljat objašnjavat o čemu se radi, kada Hopkins prima poklone za rođendan u kolibi. Nije to samo čin primopredaje poklona nego i izbor poklona i neka vrsta poštovanja prema njemu. I opet su tu arhetipske stvari poklonjene. Džepni sat s posvetom i vidi Vraga džepni nož. Simbolički ta je scena jednako mitska samo dislocirana u drugom vremenu kao i bilo kakav Conan, Excalibur, Gladiator ili Robin Hood.
Što se tiče čiste funkcionalnosti, nož kao jednostavna, prilično svestrana alatka zaista u nekim situacijama može značiti razliku između života i smrti i zaista nema previše veze radi li se o kvalitetnom multitoolu ili Najvećem Rambo nožu.
Tu je naravno i kovanje što opet potiče onu fascinaciju čina izrade nečega samostalno za sebe ili nekoga drugoga ili naprosto gledanje ili čekanje da netko nešto napravi samo za vas, što opet podsjeća na vremena kada su takve stvari bile unikati i samim tim davale osjećaj prisnosti između tebe i tvog predmeta.
Naravno nema to toliko veze isključivo s noževima, ali o takvim alatima kao što su noževi i mačevi, nekada je ovisio život a može u određenim situacijama ovisiti i danas.
Sletiš autom negdje i auto se zapali. Mislim da bi svatko i te kako u toj situaciji smatrao makar običnu žiletu kojom će prerezati pojas, ništa manje veličanstvenom od Excalibura, a nađe li se u džepu kakav Švicarac ili folder, ma spomenik dignut nožu i to s punim pravom.
Zadnja promjena: Tahdonvoima; 01.04.11 18:17; ukupno mijenjano 2 put/a.
Tahdonvoima- tipko
-
Broj postova : 69
Godine : 46
Datum registracije : 02.12.2010
Veoma lijepo receno...
Elp- lingua
-
Broj postova : 491
Godine : 38
Datum registracije : 25.02.2011
To nam je zapisano u genima, korišteno tisućljećima. Sjećanje vrste. Isto kao i vatra. Možeš sjedati cijelu večer i gledati opčinjeno u nju (ne nisam piroman )
Nema te televizije ni programa uz koji će mi vrijeme uvečer brže proljetjeti nego uz vatru.
Životinje imaju sjećanje vrste! Imamo i mi.
Nema te televizije ni programa uz koji će mi vrijeme uvečer brže proljetjeti nego uz vatru.
Životinje imaju sjećanje vrste! Imamo i mi.
plazzi- tipko
-
Broj postova : 63
Godine : 45
Datum registracije : 28.08.2010
Noževa nikad dosta.
LEGION66- spikač
-
Broj postova : 631
Godine : 47
Datum registracije : 21.03.2009
osobno,meni je drago da je mnogo ljudi produktivno - vlastoručno izrađuju stvarčice u kojima kombiniraju praktičnost,funkcionalnost i dizajniranje,vježbaju vještinu vizualiziranja i oblikovanja,koordinaciju ruke i oka
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Tahdonvoima je napisao/la:Mislim da govorim u ime velike većine članova ovog foruma kad kažem da jednostavno volim sječiva. Bilo hladno oružje od mačeva, bodeža, noževa, sjekira pa do noževa i sjekira kao alata.
upotpunosti se sla zem sa tobom...isto i ja kazem ...samo malo drugacije :bog:
Luftwaffe- spikač
-
kao sto žene vole cvijece ,muskarci vole noževe....
hanuman- bomber
-
Broj postova : 196
Godine : 48
Datum registracije : 13.10.2010
opcenito alat..mi smo muskarci,mi mozemo sve...to kad stari kaze ja se pocnem trgat od smijeha...ima pun podrum alata jos iz '86....1886 heheheh....jesteli znali da je peugeot nekada proizvodio dlijeta?!
Luftwaffe- spikač
-
Još je bio poznatiji kao proizvođač mlinaca za papar i kavu...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Offtopic pobrisan, držite se teme. :migg:
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
zato sto je na ovakvim forumima previse internet majstora za prezivljavanje i bushcraft...
ljubitelja virtuelne prirode...tj...prirodu vide samo na slikama...
mrzi ih da prosetaju...po sumicama, mocvarama, obalama rijeka...i td...
bube, zmije, opasne divlje zivotinje...i ostali stanovnici pomenutih mjesta...
ih sprecavaju u tome...vise vole blagodeti toplog i suvog doma...
daju pola plate za komad celika...kojem se dive - drze ga u ruci i bulje u njega...
i onda kuckaju...po ovakvim forumima...
cast izuzetcima koji zaista i koriste te nozeve...
i svoje iskustvo prenose na ovakve forume...( od kojih sam i ja naucio mnogo)
no, na ovakvim forumima...uvijek vecu paznju privlace
oni koji imaju velike i skupe kolekcije ...(koje leze ...tamo negdje... u ladicama)
i automatski vaze za nepre*ebive majstore , bilo cega...pa tako i prezivljavanja...
onda ugledajuci se na njih...svako ko ima noz...
pametuje o svemu i svacemu u vezi pomenutih...
zato je i ovaj forum zatrpan besmislenim temama...o nozevima....
i u tom moru gluposti...topici koji su korisni...i koji sadrze neka iskustva,
koja je neko godinama sticao... koristeci nozeve...
jednostavno se zagube...
na ovakvim forumima...je... bitan kvalitet...tema...a ne broj...
dakle ...ja mislim...da je forum nozevi...najposjeceniji...
zbog toga sto je to tema na kojoj svi mogu da ucestvuju...
jer svi vole nozeve...i svi imaju nozeve...
ljubitelja virtuelne prirode...tj...prirodu vide samo na slikama...
mrzi ih da prosetaju...po sumicama, mocvarama, obalama rijeka...i td...
bube, zmije, opasne divlje zivotinje...i ostali stanovnici pomenutih mjesta...
ih sprecavaju u tome...vise vole blagodeti toplog i suvog doma...
daju pola plate za komad celika...kojem se dive - drze ga u ruci i bulje u njega...
i onda kuckaju...po ovakvim forumima...
cast izuzetcima koji zaista i koriste te nozeve...
i svoje iskustvo prenose na ovakve forume...( od kojih sam i ja naucio mnogo)
no, na ovakvim forumima...uvijek vecu paznju privlace
oni koji imaju velike i skupe kolekcije ...(koje leze ...tamo negdje... u ladicama)
i automatski vaze za nepre*ebive majstore , bilo cega...pa tako i prezivljavanja...
onda ugledajuci se na njih...svako ko ima noz...
pametuje o svemu i svacemu u vezi pomenutih...
zato je i ovaj forum zatrpan besmislenim temama...o nozevima....
i u tom moru gluposti...topici koji su korisni...i koji sadrze neka iskustva,
koja je neko godinama sticao... koristeci nozeve...
jednostavno se zagube...
na ovakvim forumima...je... bitan kvalitet...tema...a ne broj...
dakle ...ja mislim...da je forum nozevi...najposjeceniji...
zbog toga sto je to tema na kojoj svi mogu da ucestvuju...
jer svi vole nozeve...i svi imaju nozeve...
Quanah- lingua
-
Broj postova : 217
Godine : 49
Datum registracije : 04.05.2009
Ovaj tekst sam jedva uspio pročitati.
Topla preporuka,piši bez ... jer sam zatrokirao od čitanja,nije obaveza nego samo dobronamjeran savjet,NHF. :migg:
Topla preporuka,piši bez ... jer sam zatrokirao od čitanja,nije obaveza nego samo dobronamjeran savjet,NHF. :migg:
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
@Quanah
Tvoje misljenje sam i ja djelio do prije nekog vremena...
No međutim posto svi imamo potrebu za nozevima,sjekirama, macetama.... kao osnovnim oruđima za nase aktivnosti bitne su i takve teme iz razloga ustede i donosenja odluke oko kupnje!
Primjer;
Otvorio sam temu o maceti Sogfari, kroz diskusiju u toj temi doslo se do zakljucka da doticna maceta nije adekvatna za upotrebu kakvu mi trebamo. dakle samo sam ja na gubitku, da nije bilo moje lose kupnje i te teme mozda bi bas ti kupio istu i pogrjesio.
Ili, primjerice, zasto ne bih podjelio sa ostatkom ekipe svoje odusevljenje kupnjom Kellam noza.
Jasno da bi bilo glupo da se ponavljaju teme o recimo F1 ili nekoj od Mora, ali oruđa koja nisu obrađena kroz teme.... zasto ne, cak dapace!
Uostalom koga ne zanima taj dio neka ne otvara podfroum o nozevima i sve ok, tak da se nis ne gubi u nikakvom moru, sve je jasno i pregledno.
Tvoje misljenje sam i ja djelio do prije nekog vremena...
No međutim posto svi imamo potrebu za nozevima,sjekirama, macetama.... kao osnovnim oruđima za nase aktivnosti bitne su i takve teme iz razloga ustede i donosenja odluke oko kupnje!
Primjer;
Otvorio sam temu o maceti Sogfari, kroz diskusiju u toj temi doslo se do zakljucka da doticna maceta nije adekvatna za upotrebu kakvu mi trebamo. dakle samo sam ja na gubitku, da nije bilo moje lose kupnje i te teme mozda bi bas ti kupio istu i pogrjesio.
Ili, primjerice, zasto ne bih podjelio sa ostatkom ekipe svoje odusevljenje kupnjom Kellam noza.
Jasno da bi bilo glupo da se ponavljaju teme o recimo F1 ili nekoj od Mora, ali oruđa koja nisu obrađena kroz teme.... zasto ne, cak dapace!
Uostalom koga ne zanima taj dio neka ne otvara podfroum o nozevima i sve ok, tak da se nis ne gubi u nikakvom moru, sve je jasno i pregledno.
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Stranica 1 / 1.