Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Izvor Kupe 28.2.-2.3. - Targetova strana avanture
+7
Ito Ogami
Marko
Aries
girdeaux
Mraz
Igsy
Target
11 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Izvor Kupe 28.2.-2.3. - Targetova strana avanture
Prošle jeseni sam si zacrtao da ću krajem 2.mjeseca čim prođu ispiti ići kampirati s jednim frendom na izvor Kupe. Deset dana prije predviđenog polaska frend odustaje zbog raznih razloga i tada u avanturu ulijeće Mrazomor. Našli se 4 dana prije, popili par pivica i dogovorili se oko detalja za polazak
I tako mene u ponedjeljak ujutro stari odbacio autom u delnice, našao se s Mrazom, popili malo čaja i uskoro krenuli autom za selo Razloge od kojeg vodi strma serpentinska staza prema izvoru.
Ja imam nekih 60-ak slika, neznam koliko ima Mrazomor a njegovu stranu priče ćete vidjeti poslije mene. a i vidjeti ćete neočekivanu ali dobro došlu pratnju koje smo "dobili" u Razlogama
Strma staza kojom smo se spuštali prema kanjonu u kojem se nalazi izvor je bila u potpunosti prekrivena snijegom i mjestimice zaleđena tako da taj dio puta nemam na slikama...
Prva uzajamna slika nakon silaska
Kanjon koji vodi prema izvoru
Odozgo smo se spuštali
Netko se igrao bowdrilla
Dolazak na Kupu
I evo te pratnje, pas iz sela koji nas je vodio cijelim putem prema izvoru
Dečki, voda je superrrr
Izvor
Čupavi bezimeni vodič
Čovjek-gljiva
Krenuli smo dalje uz tok Kupe tražeći odgovarajuću poziciju za izgradnju logora, prošli smo jednu lijepu dolinu nakon nekih 15min hoda al smo odlučili proi još naprijed da vidimo kako je dalje. Prošli smo par sela i onda smo se odlučili vratiti nazad u dolinu
Logor smo podigli u lijevom kutu iza ovih stabala
Nakon malo čišćenja terena kreće gradnja skloništa
Nakon izgradnje reflektora kreće smijeh, nije nam tako lijep kao u Luksinim reportažama
Od rada čovjek ogladni...
Hlađenje za večeru...
Pozer...
Malo razbacane opreme
Moj je veći
Spustio se mrak...
Zaslužena pivica za Targeta...
Pogodite što se kuha u lončiću...
Naravno, čaj...
Naš "vjerni" čuvar
Naravno, noć je proveo spavajući između nas dvojice
Dan drugi, obnova vatrice
Dobro je!
Nakon utvrđenih nedostataka skloništa, kreće adaptacija apartmana
Gradnja klupice
Zahvaljujući mojem dizajnu i Mrazovoj izvedbi, klupica je ispala nevjerojatno čvrsta, bez milimetra pomicanja
cca. 200kg na klupici, čvrstoća je postojana...
Ručak...
Neki su mislili da je u redu nakon rućka otići u carstvo snova dok drugi rade...
Priprema drva za noć
Čaj se stalno kuhao...
Tokom dana posjetio nas je rendžer Nacionalnog parka, uz ljubazne pozdrave krenuo on dalje a za njim i naš izdajnički čuvar!! vratio se više nije...
Dogovor je bio da se Mrazo digne u 1h po noći a ja u 4h dodat drva na vatru što je on prespavao i naravno u 2h vatre više nije bilo. al opraštam mu, ionako sam morao obilježiti teritorij
U 6.30 ujutro dobivam obavijest da se sprema veliko nevrijeme pa kako nebi zapeli u Razlogama sa autom, u 1h rastavljamo logor, spremamo stvari i krećemo nazad
Klupicu nam je bilo žao rastavljati pa smo ju ostavili ispod jednog stabla, možda nekom zatreba jednog dana... ili ako se mi vratimo na mjesto zločina...
Pogled na put povratka
Povratak prema izvoru
Mrazomor se osjeća pobjednički... valjda jer je preživio CannibalFest 2011.
I zadnja moja slika, uspon prema Razlogama i kraju avanture
Pas kojeg smo upoznali je jedan od najluđih i vjerojatno najsmiješnijih koje sam ikada upoznao (sam si je lovio ribu u Kupi, barem je tako djelovalo)
Ali banane mu nikad neću oprostiti! imao sam dvije, prvi dan idem s njim podijeliti pola i on uzme i odnese, mislio sam pojeo je. drugi dan opet mu dam pola, on odnese i skužim ja njega kako je ispljune u lišće. mučko &5$argh$#%& ne voli banane!!
Kad smo se vratili u selo išli smo provjerit do prve kuće ako se pas vratio jer jer rendžer išao pješke do sela Hrvatskog gdje ga je trebao pokupiti auto pa nismo znali "Rexovu" sudbinu. vratio se kući...
Nama je bilo predobro, zajedničko vrijeme smo proveli složno i zabavno...
Prosječna temperatura preko dana se kretala oko -5°C, tijekom noći oko -10°C, al to je subjektivna procjena, objektivnih mjerila nismo imali...
Nadam se da ste uživali u mojim slikama, sad treba vidjet jesu li Mrazove bolje...
I tako mene u ponedjeljak ujutro stari odbacio autom u delnice, našao se s Mrazom, popili malo čaja i uskoro krenuli autom za selo Razloge od kojeg vodi strma serpentinska staza prema izvoru.
Ja imam nekih 60-ak slika, neznam koliko ima Mrazomor a njegovu stranu priče ćete vidjeti poslije mene. a i vidjeti ćete neočekivanu ali dobro došlu pratnju koje smo "dobili" u Razlogama
Strma staza kojom smo se spuštali prema kanjonu u kojem se nalazi izvor je bila u potpunosti prekrivena snijegom i mjestimice zaleđena tako da taj dio puta nemam na slikama...
Prva uzajamna slika nakon silaska
Kanjon koji vodi prema izvoru
Odozgo smo se spuštali
Netko se igrao bowdrilla
Dolazak na Kupu
I evo te pratnje, pas iz sela koji nas je vodio cijelim putem prema izvoru
Dečki, voda je superrrr
Izvor
Čupavi bezimeni vodič
Čovjek-gljiva
Krenuli smo dalje uz tok Kupe tražeći odgovarajuću poziciju za izgradnju logora, prošli smo jednu lijepu dolinu nakon nekih 15min hoda al smo odlučili proi još naprijed da vidimo kako je dalje. Prošli smo par sela i onda smo se odlučili vratiti nazad u dolinu
Logor smo podigli u lijevom kutu iza ovih stabala
Nakon malo čišćenja terena kreće gradnja skloništa
Nakon izgradnje reflektora kreće smijeh, nije nam tako lijep kao u Luksinim reportažama
Od rada čovjek ogladni...
Hlađenje za večeru...
Pozer...
Malo razbacane opreme
Moj je veći
Spustio se mrak...
Zaslužena pivica za Targeta...
Pogodite što se kuha u lončiću...
Naravno, čaj...
Naš "vjerni" čuvar
Naravno, noć je proveo spavajući između nas dvojice
Dan drugi, obnova vatrice
Dobro je!
Nakon utvrđenih nedostataka skloništa, kreće adaptacija apartmana
Gradnja klupice
Zahvaljujući mojem dizajnu i Mrazovoj izvedbi, klupica je ispala nevjerojatno čvrsta, bez milimetra pomicanja
cca. 200kg na klupici, čvrstoća je postojana...
Ručak...
Neki su mislili da je u redu nakon rućka otići u carstvo snova dok drugi rade...
Priprema drva za noć
Čaj se stalno kuhao...
Tokom dana posjetio nas je rendžer Nacionalnog parka, uz ljubazne pozdrave krenuo on dalje a za njim i naš izdajnički čuvar!! vratio se više nije...
Dogovor je bio da se Mrazo digne u 1h po noći a ja u 4h dodat drva na vatru što je on prespavao i naravno u 2h vatre više nije bilo. al opraštam mu, ionako sam morao obilježiti teritorij
U 6.30 ujutro dobivam obavijest da se sprema veliko nevrijeme pa kako nebi zapeli u Razlogama sa autom, u 1h rastavljamo logor, spremamo stvari i krećemo nazad
Klupicu nam je bilo žao rastavljati pa smo ju ostavili ispod jednog stabla, možda nekom zatreba jednog dana... ili ako se mi vratimo na mjesto zločina...
Pogled na put povratka
Povratak prema izvoru
Mrazomor se osjeća pobjednički... valjda jer je preživio CannibalFest 2011.
I zadnja moja slika, uspon prema Razlogama i kraju avanture
Pas kojeg smo upoznali je jedan od najluđih i vjerojatno najsmiješnijih koje sam ikada upoznao (sam si je lovio ribu u Kupi, barem je tako djelovalo)
Ali banane mu nikad neću oprostiti! imao sam dvije, prvi dan idem s njim podijeliti pola i on uzme i odnese, mislio sam pojeo je. drugi dan opet mu dam pola, on odnese i skužim ja njega kako je ispljune u lišće. mučko &5$argh$#%& ne voli banane!!
Kad smo se vratili u selo išli smo provjerit do prve kuće ako se pas vratio jer jer rendžer išao pješke do sela Hrvatskog gdje ga je trebao pokupiti auto pa nismo znali "Rexovu" sudbinu. vratio se kući...
Nama je bilo predobro, zajedničko vrijeme smo proveli složno i zabavno...
Prosječna temperatura preko dana se kretala oko -5°C, tijekom noći oko -10°C, al to je subjektivna procjena, objektivnih mjerila nismo imali...
Nadam se da ste uživali u mojim slikama, sad treba vidjet jesu li Mrazove bolje...
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Re: Izvor Kupe 28.2.-2.3. - Targetova strana avanture
Vrhunski!
Nego jeste vidili kakve tragove snježnog t-rexa?
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Moje će ubrzo, čeka se fotokanta da odradi svoje
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
tražili,tražili,jeli,spavali,tražili... ali našli nismo...Igsy je napisao/la:Vrhunski!
možda je mrazo ngdje našao, neznam
Mraze požuri tu kantu!
Target- honoris
-
Pre dobro dečki, svaka vam čast! Lijep provod, očekivao sam 10 puta više snijega...kad ono stvarno malo. I ja planiram tako nekakvo kampiranje, ali moji frendovi su ''malo'' smotani...pa nikad ništa ne uspijemo realizirat.
Nego zašto ovo nije smiješteno u naj naj reportaža...mislim da bi jako dobro prošli!!
:bog:
Nego zašto ovo nije smiješteno u naj naj reportaža...mislim da bi jako dobro prošli!!
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
super reportaža - Mrazomor požuri sa slikama
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
Odlicno decki, jako lijepo
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
kako je u prošlom natjecanju team donio odluku o nekandidiranju svojih reportaža tako i ja slijedim tu filozofiju da nebude opet zle krvi. zato sam i izbacio svoju prijašnju reportažu iz izbora za najgirdeaux je napisao/la:
Target- honoris
-
Odlicno decki,prekrasna priroda ,suma,boja vode mi se dojmila.odlicno drustvo.za mene,idealan provod ste imali.
Ito Ogami- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 46
Datum registracije : 20.02.2011
Zaslužena pivica za Targeta,sviđa mi se taj natpis, a klupica je super ,Mrazo čvrst posao si napravio,samo ono ne buđenje opravdavam time da si u prirodi ko doma, pa ko se noću diže zbog održavanja vatre,Target poziv stoji, morat ćemo toga Mrazomora naučit disciplini previše je siguran u sebe kad je u pirodi
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010
Jako lijep izlet..mene zanima šta vam je rekao rendžer nacionalnog parka!?!?lijepe slike živjeli
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
iako smo bili u debelom prekršaju, pomno nas je promotrio i pretpostavljam da je zaključio da smo ipak "profesionalni buškrafteri" i da znamo šta radimo.. oko logora nije bilo razbacano smeća, nismo posjekli pola šume, većinu drva koje smo koristili su bila osušena, stara i trula, osim za konstrukciju skloništa... i klupice
Target- honoris
-
znači ipak ima i razumnih rendžera
Ris- spikač
-
ti si imao drukčija iskustva? iznimno poštujem njihov posao i da ih nema dobar dio naše prirode bi bio u puno gorem stanju nego što je
Target- honoris
-
pa uglavnom sam imao dobro iskustvo 2010.Kopački Rit,dečki su super ljubazni i uljudni...pitam zato jer ste ložili vatru,a mislim da je to strogo zabranjeno u nac.parku...imali ste sreče što ste naišli na razumnog čovjeka. =)
Ris- spikač
-
računali smo na to
da nismo pričali i cijepali drva vjerojatno nas nebi ni primijetio jer se sa staze naš logor nije ni primijetio osim ako se dobro ne zagledaš a reflektor je skrivao vatru
da nismo pričali i cijepali drva vjerojatno nas nebi ni primijetio jer se sa staze naš logor nije ni primijetio osim ako se dobro ne zagledaš a reflektor je skrivao vatru
Target- honoris
-
a vjerojatno je i vidio da ste propisno osigurali ložište,pa vam je i radi toga progledao kroz prste...najbitnija je dobra pripema i uvijek biti ljubazan,onda nebi trebalo biti problema.oni ipak rade samo svoj posao i ja to jako cijenim...
Ris- spikač
-
Daj kako san se uzivia
y e G o ?!- bebač
-
Broj postova : 9
Godine : 29
Datum registracije : 30.04.2011
reportaza je super...stvarno sam uzivao citajuci
Luftwaffe- spikač
-
Broj postova : 666
Godine : 30
Datum registracije : 30.03.2011
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.