Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Novi hrvatski nož
+18
dkclaymore
LUKSA
StArKa
bop
damjan
girdeaux
Medo Gradela
Franco G
lonewolf
Šimun
Igsy
rinos
glock
sgt bear
Mraz
Nero Rii
NAVIGATOR
boletus
22 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Novi hrvatski nož
http://www.specwog.bujinkan.hr/page.php?subaction=showfull&id=1296004266&archive=&start_from=&ucat=1&
Ima li netko više informacija?
Nije survival ali je zanimljvo u svakom slučaju.
Ima li netko više informacija?
Nije survival ali je zanimljvo u svakom slučaju.
boletus- lingua
-
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010
Re: Novi hrvatski nož
imao sam ga u rukama, prototip, osobno nisam oduševljen. obzirom da nisam stručnjak za borbu noževima ne mogu tvrditi za upotrebnu vrijednost u tom segmentu ali ovako za allaround upotrebu osim neobičnog dizajna mislim da nije neko ludilo.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
iskreno ni ne izgleda bas nesto extra ...
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
U dizajn neću ulaziti jer ne znam nikaj o borbenim noževima ali ime je božemprosti katastrofa- kad je već HR nož zašto nebi imao i neko ime iz naše povjesti a ne amerikaniziranu glupost!?
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
malo sam se imao prilike družiti sa nekim ljudima, koji u tome nisu neznalice pa bih samo dodao da je ovo oštrica tipična za borbene noževe.
bushcraft i preživljavanje u prirodi = 0 bodova
bushcraft i preživljavanje u prirodi = 0 bodova
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
a po cemu je bas hrvatski,oce ga rulja sirom svijeta prepoznavat kao takvog,ja i prije nego sam procital rijec ,asocijacija na fox i tom brown.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
glock je napisao/la:a po cemu je bas hrvatski,oce ga rulja sirom svijeta prepoznavat kao takvog,ja i prije nego sam procital rijec ,asocijacija na fox i tom brown.
slomljeni Tracker a ime s asocijacilom na Ka-Bar
ma bar nešto dok Cabala ne izbaci svoju liniju :migg:
rinos- spikač
-
Broj postova : 668
Godine : 59
Datum registracije : 28.09.2009
Hahaha...
Cabala: U katalogu će stajati točni podaci o nožu kao naprimjer " kovani nerđajući čelik ".
Ahh taj Cabala...
Cabala: U katalogu će stajati točni podaci o nožu kao naprimjer " kovani nerđajući čelik ".
Ahh taj Cabala...
Zadnja promjena: Mrazomor; 14.02.11 21:24; ukupno mijenjano 1 put.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010
rinos je napisao/la:
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Ja dugo imam dio treninga taktičke borbe s nožem.Za te svrhe je jako dobar radi malo oble oštrice s pogledom na dršku.
Tko bi ovo oštrio majko mila....
Tko bi ovo oštrio majko mila....
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
ja sam protiv borbe noževima, nekako mi je gay...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novo-ubojstvo-u-zagrebu-isjekao-ga-macetom/414381.aspx
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novo-ubojstvo-u-zagrebu-isjekao-ga-macetom/414381.aspx
lonewolf- lingua
-
Broj postova : 496
Godine : 55
Datum registracije : 26.04.2010
Ovo moje je u smislu ako si u bezizlaznoj situaciji i imaš takve predmete,od stakla pa nadalje
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Nož mi izgleda sličan jednom kojeg posjedujem
Ryan Plan B koji radi kompanija CRKT.
Nožić je fenomenalan - prvenstveno je je fighting knife po mnogim svojstvima iako može izvrsno poslužiti kao utility knife.
Sviđa mi se elegancija, čelik je japanski AUS-6, korice ništa naročito, full tang i vrlo dobri Zytel umetci na dršci.
Mislim da je design (Steve Ryan) i izuzetna oštrina i geometrija bolja nego kod hr noža. Design hr-noža mi izgleda kao da ga je dizajnirao Jim Wagner.
Franco
Ryan Plan B koji radi kompanija CRKT.
Nožić je fenomenalan - prvenstveno je je fighting knife po mnogim svojstvima iako može izvrsno poslužiti kao utility knife.
Sviđa mi se elegancija, čelik je japanski AUS-6, korice ništa naročito, full tang i vrlo dobri Zytel umetci na dršci.
Mislim da je design (Steve Ryan) i izuzetna oštrina i geometrija bolja nego kod hr noža. Design hr-noža mi izgleda kao da ga je dizajnirao Jim Wagner.
Franco
Franco G- spikač
-
Broj postova : 750
Godine : 78
Datum registracije : 29.08.2009
ovaj CRKT je puno ljepši i bolji (bar meni) od ovog hrvatskog
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
Kao što Rinos kaže ima tu elemenata Tom Brown Tracker, zatim ima malo elemenata kukrija zbog kuta drške i oštrice a pogotovo utjecaj Borisovog Fox kukrija, zatim ima malo elemenata i borbenih noževa karambit koji imaju savijenu siluetu iako oštrica nema nikakve veze sa karambit noževima (dizajner noža na treninzima rado prikazuje karambit noževe a pisao je o njima u magazinu Meta). Na dnu drške je metalni trn koji može biti od velike koristi kod bliske borbe.
Nisam vidio futrolu od noža.
Možda je malo kičast i ima svemirski dizajn ali komercijalni uspjeh će mu ovisiti od cijene prvenstveno, a Fox baš i nema pristupačne cijene.
Nisam vidio futrolu od noža.
Možda je malo kičast i ima svemirski dizajn ali komercijalni uspjeh će mu ovisiti od cijene prvenstveno, a Fox baš i nema pristupačne cijene.
boletus- lingua
-
Broj postova : 258
Datum registracije : 22.02.2010
kak se moze zvat hrvatski kad ni made in croatia nemozes gore stavit,napravljen u Italiji.Vjerujem da sluzi za ono za sta je napravljen,za borbu,ali takvih i slicnih dizajna vec ima dosta,eto Franco je naveo primjer.Da bi noz postao prepoznatljiv iz koje zemlje dolazi mora bit poseban,za kukri znas odmah ciji je,za svicarca samo ime veli da sad ne duzim s primjerima.Zasto se ne zove Ratnik,a ne Warrior pa nek Ameri i drugi bar lome jezik na egzoticnom imenu.Sorry sto cjepidlacim ali da bi nesto predstavljalo neku zemlju treba stvarno biti prepoznatljivo.Inace,cjenim Deana ,strucnjaka za borilacke vjestine i dizajnera ovog noza.
glock- mr.spika
-
Broj postova : 1128
Godine : 61
Datum registracije : 31.01.2011
''Ideja o Specwogovom taktičko-borbenom nožu proizašla je iz dugogodišnjeg iskustva vježbanja i prakticiranja načina i tehnika borbe sadržanih u Rostoharovom Taktičko Tehničkom Borbenom Sistemu. S obzirom na tehnike i način upotrebe noža u borbi, specifične za ovaj sistem, pojavila se potreba za sasvim određenim, specifičnim oblikom noža, koji će u borbenim situacijama davati najbolje rezultate''
Drugim rječima - neki lik dobio je zadatak da nacrta nož...ispao je ovako...izgleda baš cool...sad čemo mu u opis dodati neke super taktičke riječi i prodat miljune primjeraka djeci u osnovnoj školi...jeeee....
Drugim rječima - neki lik dobio je zadatak da nacrta nož...ispao je ovako...izgleda baš cool...sad čemo mu u opis dodati neke super taktičke riječi i prodat miljune primjeraka djeci u osnovnoj školi...jeeee....
girdeaux- honoris
-
Broj postova : 1077
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
to je dizajnirao jedini hrvatski ninja, frajer nema jednu nogu al bi bez obzira na to polomio pola nas forumasa sa ovom drugom nogom, hrvatski noz je zato jer je dizajner noza iz hrvatske.. isto kao i kukriji od borisa iako se rade u foxu.. meni osobno je noz prelos i presmjesan, nekom ko brije na borbu nozevima je vjerojatno super ali to bi trebalo pitati takve...
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
damjan je napisao/la:to je dizajnirao jedini hrvatski ninja, frajer nema jednu nogu al bi bez obzira na to polomio pola nas forumasa sa ovom drugom nogom, hrvatski noz je zato jer je dizajner noza iz hrvatske.. isto kao i kukriji od borisa iako se rade u foxu.. meni osobno je noz prelos i presmjesan, nekom ko brije na borbu nozevima je vjerojatno super ali to bi trebalo pitati takve...
pa jel nije to ovaj lik sto na njihovom youtube-u pokazuje tehnike?
sto se tice ninja... nemoj pricat bezveze... nisu svi koji znaju rukovati s nozem ninje...
tata od ludog rusa radi takticku obuku pripadnika specijalne policije, koliko ja znam, pa ako on kaze da je dobar, onda valja vjerovat
pis :bog:
Zadnja promjena: bop; 15.02.11 15:06; ukupno mijenjano 1 put.
bop- bomber
-
Broj postova : 131
Datum registracije : 30.12.2010
lonewolf je napisao/la:ja sam protiv borbe noževima, nekako mi je gay...
"a Bruno je navodno bio u teškom šoku te je pričao kako ga je "Miljen želio hebati s mačem u ruci" pa mu ga je "morao istrgnuti i udariti ga"."
Eh ti nastrani homoseksualni strastveni kolekcionari oružja koji su diplomirali na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove... Koja kombinacija ej
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
damjan je napisao/la:to je dizajnirao jedini hrvatski ninja, frajer nema jednu nogu al bi bez obzira na to polomio pola nas forumasa sa ovom drugom nogom, hrvatski noz je zato jer je dizajner noza iz hrvatske.. isto kao i kukriji od borisa iako se rade u foxu.. meni osobno je noz prelos i presmjesan, nekom ko brije na borbu nozevima je vjerojatno super ali to bi trebalo pitati takve...
A to je taj lik! Pa znam onda....frend mi ide na taj DOJO...il kak se već zove. Mi ga stalno zezamo da će biti ubitačni ninđa jednog dana. Sad kad mu kažem da je to on dizajnirao svršit će!!!
girdeaux- honoris
-
Meni se izgledom nož sviđa ( ima šanse uspjeti na svjetskom tržištu ), usko je specijaliziran kao borbeni nož i ako nekom takav nož ne treba ne znači da ga treba popljuvati.
Jako mi je žao što nikad ne znamo stati iza svog čovjeka ( vjerojatno je lakše popljuvati i time sebe podići ).
Kao ljubitelj noževa rado bi i taj imao u svojoj kolekciji, ne zbog toga što mi treba takav nož već zato što je naše gore list.
Jako mi je žao što nikad ne znamo stati iza svog čovjeka ( vjerojatno je lakše popljuvati i time sebe podići ).
Kao ljubitelj noževa rado bi i taj imao u svojoj kolekciji, ne zbog toga što mi treba takav nož već zato što je naše gore list.
StArKa- bomber
-
Broj postova : 158
Datum registracije : 18.12.2010
slazem se sa starkom....
Zadnja promjena: bop; 15.02.11 22:53; ukupno mijenjano 1 put.
bop- bomber
-
Broj postova : 131
Datum registracije : 30.12.2010
Nemojte krivo shvatiti, nisam imao namjeru popljuvati nož...samo smatram da na svijetu ima previše taktičkih,vojnih i borbenih noževa i svi su rađeni na isti ili sličan kalup. Velika većina njih je razvijana kroz određena iskustva i za određene potrebe, ali sve se to opet vrati na isto. Bio on tanto, ili ovako zakrivljen, iskrivljen ravan...ako majstor s njim zna upravljat, onda će nešto i napraviti. Sve ostalo su finese koje teško dođu do izražaja u stvarnim borbenim operacijama.
Ako ćemo o našim ljudima i dizajnu korisnih oštrica...sjetimo se Borisa koji je dizajnirao FOX Extreme Trakker Kukri....nož koji se pokazao izvanrednim za naše potrebe...
Tako da stojim iza Borisa koji je napravio vrlo kvalitetnu i korisnu stvar ali iza ovog marketinškog trika ne želim stati.
Ljudi kome se sviđa samo navalite..mene iskreno nimalo ne privlači..
Ako ćemo o našim ljudima i dizajnu korisnih oštrica...sjetimo se Borisa koji je dizajnirao FOX Extreme Trakker Kukri....nož koji se pokazao izvanrednim za naše potrebe...
Tako da stojim iza Borisa koji je napravio vrlo kvalitetnu i korisnu stvar ali iza ovog marketinškog trika ne želim stati.
Ljudi kome se sviđa samo navalite..mene iskreno nimalo ne privlači..
girdeaux- honoris
-
[quote="girdeaux"]smatram da na svijetu ima previše taktičkih,vojnih i borbenih noževa i svi su rađeni na isti ili sličan kalup.
Znači sve je već izmišljeno i ne treba više ništa novo dizajnirati
Misliš ti isto i o ostalim vrstama noževa ( survival, kuhinjski, bushcrft... )
Znači sve je već izmišljeno i ne treba više ništa novo dizajnirati
Misliš ti isto i o ostalim vrstama noževa ( survival, kuhinjski, bushcrft... )
StArKa- bomber
-
Broj postova : 158
Datum registracije : 18.12.2010
pa kukri nije baš najbolji nož, da je duži a što je Boris htio, bio bi korisniji, ovako oštećuješ dragocjeni alat a to su RUKE, jer kada bez njih ostaneš u prirodi , onda si u banani!
Izradu Fox trekker kukrija su vodile neke druge igre, osobno nemam pojma ali znam jednu stvar da je taj nož u Fox mylitary division programu!
Za nabrijane tipove ali kada smo ga testirali ostao sam ugodno iznenađen!
Međutim mislim da Tramontana mačeta može napraviti daleko bolje poslove!
isto je sa Mora noževima, opako režu i toliko su oštri a malo novaca koštaju!
Imam Eku W11 , nacijepao sam batoningom drva za 20 ljudi , odnosno roštilj!
brijao sam dlake danas sa istim nožem( nemam više ni jedne po nogama )
najbolji omjer uloženog i dobivenog sam dobio kroz najjeftinije stvari!
Moru classic obožavam ali 711 brije i na neki način se bojim raditi sa njom, a opet uživam!
Fox kukri je teško brusiti sa jednostavnim postupcima, a mačetu samo provučeš brusom i radi čuda!
Volim Eku w11 ali po meni Mora nudi veću oštrinu, za recimo divljač, da o švicarcu ne pričam! To je skalper!
ali opet treba znati čemu nož služi!
Zato mi je dosta toliko rasprava o noževima!
I kinez je dobar kad ostaneš bez svega!
Bitan je oblik oštrice koji tebi služi!
nadam se da nisam previše zaspamao temu!
Izradu Fox trekker kukrija su vodile neke druge igre, osobno nemam pojma ali znam jednu stvar da je taj nož u Fox mylitary division programu!
Za nabrijane tipove ali kada smo ga testirali ostao sam ugodno iznenađen!
Međutim mislim da Tramontana mačeta može napraviti daleko bolje poslove!
isto je sa Mora noževima, opako režu i toliko su oštri a malo novaca koštaju!
Imam Eku W11 , nacijepao sam batoningom drva za 20 ljudi , odnosno roštilj!
brijao sam dlake danas sa istim nožem( nemam više ni jedne po nogama )
najbolji omjer uloženog i dobivenog sam dobio kroz najjeftinije stvari!
Moru classic obožavam ali 711 brije i na neki način se bojim raditi sa njom, a opet uživam!
Fox kukri je teško brusiti sa jednostavnim postupcima, a mačetu samo provučeš brusom i radi čuda!
Volim Eku w11 ali po meni Mora nudi veću oštrinu, za recimo divljač, da o švicarcu ne pričam! To je skalper!
ali opet treba znati čemu nož služi!
Zato mi je dosta toliko rasprava o noževima!
I kinez je dobar kad ostaneš bez svega!
Bitan je oblik oštrice koji tebi služi!
nadam se da nisam previše zaspamao temu!
Naravno da ne. Pa i sam izrađujem noževe. I to je jedna vrlo zahebana stavka. Zašto?! Zato što je sve već izmišljeno, iskorišteno, urađeno. Tako da cijenim trud svakog tko se u tom okuša. Ali opet treba gledati i drugu stranu priče, a to je lova. Da sam ja neka poznatija faca u nekoj borbenoj vještini koja koristi noževe...i ja bi si dizajnirao svoj nož! Zašto ne! Malo zgrnit lovu. A ovo neodoljivo podsjeća na zakrivljeni Tom Brown Tracker...
Ne kužim se u tu borilačku vještinu, možda ovo i je savršen nož za taj tip borbe.
Ja u nožu vidim upotrebljivi alat koji svakodnevno koristim...možda mi se zbog toga ovaj zamjerio....zato što ne vidim uporabnu vrijednost.
Svako tera vodu na svoj mlin...što sam želio reći je da ima milijun drugih oblika taktičkih borbenih noževa za koje svaki pojedinačni proizvođač tvrdi da je najbolji i najučinkovitiji na svijetu. A nitko o njihovoj stvarnoj učinkovitosti ne piše...zato što im većinom služe za rezanje špage i mazanje pašteta.
Ne kužim se u tu borilačku vještinu, možda ovo i je savršen nož za taj tip borbe.
Ja u nožu vidim upotrebljivi alat koji svakodnevno koristim...možda mi se zbog toga ovaj zamjerio....zato što ne vidim uporabnu vrijednost.
Svako tera vodu na svoj mlin...što sam želio reći je da ima milijun drugih oblika taktičkih borbenih noževa za koje svaki pojedinačni proizvođač tvrdi da je najbolji i najučinkovitiji na svijetu. A nitko o njihovoj stvarnoj učinkovitosti ne piše...zato što im većinom služe za rezanje špage i mazanje pašteta.
girdeaux- honoris
-
Alat ko alat, dobro da se netko sjetio nešto kod nas napraviti; šteta što taj nož ne rade u Karlovcu gdje i HS, bila bi šteta da se dozna da je to propalo samo radi neke bedastoće....
dkclaymore- tipko
-
Broj postova : 59
Godine : 49
Datum registracije : 31.10.2010
Ako se ne varam, Tracker i Ka-Bar TDI su Rostoharovi omiljeni nozevi, izgleda da ih je odlucio spojiti u jednom.rinos je napisao/la:glock je napisao/la:a po cemu je bas hrvatski,oce ga rulja sirom svijeta prepoznavat kao takvog,ja i prije nego sam procital rijec ,asocijacija na fox i tom brown.
slomljeni Tracker a ime s asocijacilom na Ka-Bar
Stakornik? Ne bi islo.glock je napisao/la:Zasto se ne zove Ratnik,a ne Warrior pa nek Ameri i drugi bar lome jezik na egzoticnom imenu.
UrchinStar47- tipko
-
Broj postova : 69
Datum registracije : 27.01.2010
Drago mi je da je netko iz naše zemlje nešto napravio ali sumnjam da će postati hit. Za survival definitivno nije, Tom Brown Tracker mi se čini puno boljim, posebno manji model, T2.
aurora- bomber
-
Broj postova : 102
Godine : 53
Datum registracije : 05.01.2011
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» BUDAK - novi nozevi i neki novi stil izrade
» Hrvatski radnici
» 2. Hrvatski sajam militarije u centru svijeta
» Hrvatski radnici
» 2. Hrvatski sajam militarije u centru svijeta