Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ANTARKTIK - NASTAVAK AVANTURE DO KRAJA SVIJETA
+27
SmitoBona
ivo
Hombre
Guybrush
Šimun
Aries
Migach
Optik
puls
Igsy
Medo Gradela
Olimp
darko1
neven
Mraz
LUKSA
Ris
Target
lonewolf
rinos
Nero Rii
hankok
girdeaux
Jolender
scout
Levi
Mladen
31 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: ANTARKTIK - NASTAVAK AVANTURE DO KRAJA SVIJETA
Navi, jedino što mogu reći je... HVALA!
Target- honoris
- Broj postova : 1242
Datum registracije : 05.09.2010
Bez sumnje jedno od najljepših dijelova ove naše planete.Nadam se da češ i dalje putovati po cijelom svijetu i dijeliti svoja iskustva sa nama....lijepi pozdrav,samo tako nastavi....
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
A što reći nego HVALA!
Vičem , derem se ! neka!
Kada pogledam da je toliko posla postaviti reportažu od 50 ak slika , a što je tek ovo!
Navigator hvala na trudu!
predpostavljam koliko je ljubavi i želje da podjeliš ovo sa nama potrebno!
Sve si lijepo opisao i greške u pisanju su neizbježne!
Kada naletiš na Vrance ili Gnjurce kod nas na otocima, smrde, onda si mogu misliti kao ovi " vonjaju"!
Neopisivo mi je drago da si član ovog foruma i da ga nadopunjavaš svojim avanturama!
Nesebično!
HVALA! :bog: =)
Vičem , derem se ! neka!
Kada pogledam da je toliko posla postaviti reportažu od 50 ak slika , a što je tek ovo!
Navigator hvala na trudu!
predpostavljam koliko je ljubavi i želje da podjeliš ovo sa nama potrebno!
Sve si lijepo opisao i greške u pisanju su neizbježne!
Kada naletiš na Vrance ili Gnjurce kod nas na otocima, smrde, onda si mogu misliti kao ovi " vonjaju"!
Neopisivo mi je drago da si član ovog foruma i da ga nadopunjavaš svojim avanturama!
Nesebično!
HVALA! :bog: =)
Zadnja promjena: LUKSA; 27.01.11 17:30; ukupno mijenjano 1 put.
Hvala na ovoj reportaži, stvarno sam uživao u svakoj slici i opisu.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Mrazomor je napisao/la:Hvala na ovoj reportaži, stvarno sam uživao u svakoj slici i opisu.
Moj dodatak Navijevoj reportaži.
neven- lingua
-
Broj postova : 396
Godine : 56
Datum registracije : 21.09.2009
ovo s youtubea su stvarno jako stari snimci bar jedno 30-35 godina. vidim po opremi.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
možda ekipa nema love za novu opremu pa čuvaju staru
hankok- lingua
-
Broj postova : 452
Datum registracije : 12.12.2010
Navigator sve najbolje cestitke.....stvarno lipo putovanje.....
Moj je posao takav da sam prosao sve kontinente osim toga di si ti bio....otici cu i na taj...a dotad cu uzivati u ovim slikama...
Jedan veliki pozdrav od Darka
Moj je posao takav da sam prosao sve kontinente osim toga di si ti bio....otici cu i na taj...a dotad cu uzivati u ovim slikama...
Jedan veliki pozdrav od Darka
darko1- zelembara
-
Broj postova : 31
Godine : 47
Datum registracije : 20.01.2011
NAVIGATOR je napisao/la:hvala ljudi na pohvalama, kaj je, je otpali mi prsti klikajući.
SAS si ti bio na tome brodu?
skužio sam da imam i brdo tipfelera pa ću to ispraviti kad stignem.
nisam ja bio, frend je radio na njemu hehe posao iz snova =)
Nero Rii- lingua
-
Broj postova : 472
Godine : 34
Datum registracije : 01.11.2010
snimao sam filmove o ljudima koji rade kao posada na brodovima, nije to lak posao jer svi rade sve. jedino na velikim kruzerima recimo posao fotografa ili snimatelja i tak nekaj, je eventualno lagano. ovi ljudi na Andrei se stvarno namuče. em su stalno na hladnom vlažnom, em nose glavu u torbi jer u slučaju ozbiljne havarije havarije velika je šansa da ne stignu odjenut specialna termička odijela slična skafanderima astronauta. pričao mi jedan tip iz posade da je na jednom drugom brodu u tim vodama čovijek pao u more. odma su to vidjeli ali dok su zaustavili brod i napravili manevar okretanja među santama leda, čovijek se od hladnoče u roku par minuta utopio.
NAVIGATOR- master
-
Čestitam za snagu da poduzmeš, organiziraš, opremiš se i izvedeš taj put. Na fotografijama i priči kojima si nam približio kraj svijeta. Bilo je ugodno čitati a pogotovo razgledati fotografije. Svaka čast.
A što drugo reći nego, Svaka čast i hvala!
Medo Gradela- spikač
-
Broj postova : 557
Godine : 30
Datum registracije : 16.09.2010
ne znam da li ste skužili u textu da koji puta pišem ANTARKTIK a koji puta ANTARKTIKA. dakle ne radi se o tipfeleru. ANTARKTIKA je matični južni kontinent dok je ANTARKTIK područje kontinenta ali sa svim okolnjim morima i tisućama otoka.
eto samo pojašnjenje.
eto samo pojašnjenje.
NAVIGATOR- master
-
Prekrasne slike i ako ne najbolja, jedna od najboljih reportaža na ovom forumu... Još samo da mi je nekako pogledati taj video serijal "avantura do kraja svijeta"... :bog:
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
Iskrene čestitke Navi.
Možeš li možda,kad uhvatiš vremena staviti nekakvu kartu užeg dijela kontinenta sa ucrtanom rutom gdje ste prošli.
(obožavam karte i vizualno si dočaravam svako putovanje o kojem čitam)
Možeš li možda,kad uhvatiš vremena staviti nekakvu kartu užeg dijela kontinenta sa ucrtanom rutom gdje ste prošli.
(obožavam karte i vizualno si dočaravam svako putovanje o kojem čitam)
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Igsy je napisao/la:... Još samo da mi je nekako pogledati taj video serijal "avantura do kraja svijeta"... :bog:
Zato sam se i bio ponudio da mu pomognem oko toga, no prvo zauzet on, pa ja pa on i na kraju sam posao 600km juznije. Mozda ce biti uskoro kakva prilika, vidjet cemo sve.
Tomislave, hvala na super reportazi =)
Optik- tipko
-
Broj postova : 78
Godine : 33
Datum registracije : 04.06.2010
smucali smo se sjeverozapadnim dijelom Antarktike, takozvanim Antarktičkim poluotokom. kad uhvatim vremena pronađem neku kartu pa ucrtam. moram skinut GPS točke s Garmina pa ucrtat točne pozicije.
NAVIGATOR- master
-
Stvarno svaka čast na reportaži !!!
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Odlično Navi!!!
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Godine : 53
Datum registracije : 26.02.2010
Divim se i zavidim ko svi na ovom forumu
Svaka čast! (:chinchin:)
Hvala! =)
Svaka čast! (:chinchin:)
Hvala! =)
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Nikaj drugo za reći nego: savršenstvo!
Guybrush- lingua
-
Broj postova : 331
Godine : 40
Datum registracije : 17.12.2010
Danas slušam na vijestima Rusi su svoje ronioce koji su ronili na Antarktici dočekali kao heroje.
Slučajno sam dugogodišnji ronioc i slučajno sam bio na Antarktici prije točno 5 godina.
Ronili su na otoku Deception island. Posjetio sam to lijepo i neobično mjesto. Najveći uspjeh expedicije što su uspjeli doći do tamo jer se otočić u Antarktičkom polarnom krugu nalazi više od 15 tisuća kilometara udaljen od Rusije.
Otok je totalno nestvaran. U okovima leda antarktičkog kontinenta gdje se nalazi južni pol, ujedno i najhladnije mjesto na svijetu smjestio se mali altol nastao erupcijom vulkana. Otok je zapravo identičan lagunama koraljnih grebena takozvanim Atolima, samo njihova polarna verzija. Dakle vulkan okovan ledom iznikao poput kratera-prišta sa morskog dna. Kako je još uvijek aktivan, zadnja erupcija je bila prije nekig 40tak godina kada je bazu kitolovaca zalila u lavu i pepeo, voda kojaj je ušla u grotlo vulkana je još uvaijek od lave iz podmorja vrlo topla i pružila mi se prilika i okupati na tome mjestu. Rusi su zaronili do dubine od 90 metara što nije malo ali baš i nije neki ludi rezultat budući da se radi o relativno toplim vodmama.
Ja sam kod snimanja svog serijala "Avantura do kraja svijeta" tamo sreo i intervjuirao Britanske ronioce ratne mornarice koji su također ronili u tom zaljevu.
Kontinent je inače zabranjen za bilo kakva vojna djelovanja ali sam u više navrata uspio snimiti i intervjuirati nekoliko vojnih postrojbi specijalne namjene koji mogu pristupiti tom kontinentu jedino kao članovi neke od znanstvenih expedicija. Mislim da se i u ovome slučaju Rusija razmeće na Antarktici i dokazuje svoju globalnu sveprisutnost.
Pod ovom temom na prvoj stranici pisao sam o svom sudjelovanju u Antarktičkoj expediciji i ima mnoštvo fotki i sa Deception islanda.
Sjećam se da sam tamo snimio najlošije sastavljenexpedicijski šator koji sam ikada vidio. Sastavljali su ga upravo ronioci britanske kraljevske mornarice
Slučajno sam dugogodišnji ronioc i slučajno sam bio na Antarktici prije točno 5 godina.
Ronili su na otoku Deception island. Posjetio sam to lijepo i neobično mjesto. Najveći uspjeh expedicije što su uspjeli doći do tamo jer se otočić u Antarktičkom polarnom krugu nalazi više od 15 tisuća kilometara udaljen od Rusije.
Otok je totalno nestvaran. U okovima leda antarktičkog kontinenta gdje se nalazi južni pol, ujedno i najhladnije mjesto na svijetu smjestio se mali altol nastao erupcijom vulkana. Otok je zapravo identičan lagunama koraljnih grebena takozvanim Atolima, samo njihova polarna verzija. Dakle vulkan okovan ledom iznikao poput kratera-prišta sa morskog dna. Kako je još uvijek aktivan, zadnja erupcija je bila prije nekig 40tak godina kada je bazu kitolovaca zalila u lavu i pepeo, voda kojaj je ušla u grotlo vulkana je još uvaijek od lave iz podmorja vrlo topla i pružila mi se prilika i okupati na tome mjestu. Rusi su zaronili do dubine od 90 metara što nije malo ali baš i nije neki ludi rezultat budući da se radi o relativno toplim vodmama.
Ja sam kod snimanja svog serijala "Avantura do kraja svijeta" tamo sreo i intervjuirao Britanske ronioce ratne mornarice koji su također ronili u tom zaljevu.
Kontinent je inače zabranjen za bilo kakva vojna djelovanja ali sam u više navrata uspio snimiti i intervjuirati nekoliko vojnih postrojbi specijalne namjene koji mogu pristupiti tom kontinentu jedino kao članovi neke od znanstvenih expedicija. Mislim da se i u ovome slučaju Rusija razmeće na Antarktici i dokazuje svoju globalnu sveprisutnost.
Pod ovom temom na prvoj stranici pisao sam o svom sudjelovanju u Antarktičkoj expediciji i ima mnoštvo fotki i sa Deception islanda.
Sjećam se da sam tamo snimio najlošije sastavljenexpedicijski šator koji sam ikada vidio. Sastavljali su ga upravo ronioci britanske kraljevske mornarice
NAVIGATOR- master
-
Čini se kao zemlja snova za sakupljače sekundarnih sirovina..........
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Istina tone željeza su zapravo kotlovi i spremnici za topljenje i pohranu kitove masti.
Nedavnom erupcijom vulkana baza kitolovaca je prestala postojati ali baš nisu bili ekološki nastrojeni kada su odlazili. Bilo im je malo skupo prevesti tu željezariju samo nekoliko tisuća kilometara sjevernije do odlagališta željeza u Temucu u Patagoniji.
NAVIGATOR- master
-
I kupanje i ta željezarija su vidljivi u tvojoj video reportaži. Kao okorjeli stvrinar meni je također zaslinio jezik kad sam vidio sve to željezo makar mislim da ti ne bi dopustili da ga odneseš jer je postalo dio krajolika.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
To su dovlekli primitivtzi iz susjedne drzhave !!!
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Ma ovo je san svake osobe koja voli putovati i koja u sebi ima "istrazivackog" duha. Tebi svaka cast, ovo je prica koja se prepricava unucima i mislim da se nikada neces pokajati sto si ovo uradio. Nadam se da si se fino proveo i da je tebi bilo zabavno, meni sa slika i po tvojoj prici izgleda savrseno.
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
Da to je postao muzej na otvorenom.
Ivo uvijek je u pitanju neka susjedna država. Pa i na Antarktici kulturološki i znanstveno "ratuju" argentinci i čileanci.
Ivo uvijek je u pitanju neka susjedna država. Pa i na Antarktici kulturološki i znanstveno "ratuju" argentinci i čileanci.
NAVIGATOR- master
-
Smitobona
Istina to mi je među top tri najnesvakidašnjia mjesta na svijetu. Totalno nestvaran krajolik.
Istina to mi je među top tri najnesvakidašnjia mjesta na svijetu. Totalno nestvaran krajolik.
NAVIGATOR- master
-
Naravno. Za to služe susjedi - uvijek je dobro imati nekoga na koga možemo svaliti svu sramotu za koju bismo, bez tih susjeda, bili krivi sami. Zato je, između ostalog, dobro biti oženjen - za sve gluposti koje učinimo, na ovaj ili onaj način, kriva je žena. Dobri prijatelji takvu argumentaciju prihvaćaju - onih nekoliko koji još uvijek imaju upitnike iznad glave i nisu baš neki prijateljiivo je napisao/la:To su dovlekli primitivtzi iz susjedne drzhave !!!
Zadnja promjena: franciscus; 31.12.14 16:20; ukupno mijenjano 1 put.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Emotivno sam vezan uz ovu temu pa bi vas zamolio da se barem okvirno držite tematike. Dakle Antarktika!
NAVIGATOR- master
-
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» "AVANTURA DO KRAJA SVIJETA"- na HRT-u!
» Avantura do kraja svijeta u Lepoglavi-24.01.2013.
» PROJEKT AVANTURA DO KRAJA SVIJETA na -youtubeu ep 1-30
» Zen-ovi korisni linkovi
» Avantura do kraja svijeta u Lepoglavi-24.01.2013.
» PROJEKT AVANTURA DO KRAJA SVIJETA na -youtubeu ep 1-30
» Zen-ovi korisni linkovi
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 2 / 3.