Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
SOG Tomcat 3.0
+16
ante5555
Adept
Marko
Biber
kengur32
Cave Bear
Zivko Les
NAVIGATOR
Spuzva Bob
Samobaniran
boletus
Nino G
pinco
Mraz
neven
Jolender
20 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Samobaniran- lingua
- Broj postova : 255
Datum registracije : 04.08.2009
Re: SOG Tomcat 3.0
Već sam smanjio ovaj plastični dio sa strane po pola cm, suzio ali u pravu si nedovoljno je.
Ako stavim tvrdu podlogu bojim se gužvanja papira, ovako ga onaj neopren drži zategnutog pa mislim da bez jakog pritiska može.
Napravit ću modifikacije pa ću prezentirati u temi -oštrenje noža.
Ako stavim tvrdu podlogu bojim se gužvanja papira, ovako ga onaj neopren drži zategnutog pa mislim da bez jakog pritiska može.
Napravit ću modifikacije pa ću prezentirati u temi -oštrenje noža.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
Tema o oštrenju noževa postoji, a ovo nije ta tema
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Datum registracije : 09.04.2010
Ovaj dio kao da je odrezan pa sam napravio od prokroma komade i zatvorio , izgleda mi mnogo ljepše.
Uploaded with ImageShack.us
Onaj kineski nož sam naoštrio sa vodilicom za deset minuta da brije 1000 pa 2000 papir i onda koža sa polir pastom). Ovaj Sog poslije sat vremena ništa, ni papir. Tvrd je materijal ili šta, je-be me da izludim.
Onaj kineski nož sam naoštrio sa vodilicom za deset minuta da brije 1000 pa 2000 papir i onda koža sa polir pastom). Ovaj Sog poslije sat vremena ništa, ni papir. Tvrd je materijal ili šta, je-be me da izludim.
Jolender- spikač
-
Da nebi optužili da spamam temu o fallknivenovim noževime ,prebacit ću ovdje.NAVIGATOR je napisao/la:Jolender je napisao/la:
Najkraće, kada sam slagao ugalj i vidio deset vreća uglja od 50kg koja je to masa koju bi trebao izdržati Arc-Lock sistem na mom folderu, zašto ja onda nebi nož koji je tako reklamiran koristio kao alpinistički klin iz čistog hira?
pa valjda zato jer će prilikom takvog korištenja možda i nebitna kočnica izdržati ali če se pri srazu s kamenom sigurno oštetiti ono najvrijednije na nožu fini rezni brid oštrice. "pamet u glavu, a nož u đep ili fitrolu".
Evo i cijeli citat sa teme
https://survival.aforumfree.com/t3013p20-falkov-los-celik-ili-samo-greska
Jolender je napisao/la:Ja apsolutno razumijem šta ikarus želi reći, a navigator i scout pišu kao da rade u marketingu japanske firme koja proizvodi dotični čelik.
Nemojte moj komentar shvatiti pogrešno ali i ja mislim da ako neko nešto reklamira i na osnovu toga proda proizvod onda bi tako trebalo i biti.
Npr. meni dođe da svoj nož odnesem u kalionicu i da mu spucaju jednu točku da se ja uvjerim koliko ima stvarnih HRC. nakon toga da ga stegnemo u stegu u objesimo na oštricu 500 kg kako na oficijelnoj stranici piše da je izdržao na njihovom testiranju.
Ako to može zašto se on ne bi mogao koristiti kao alpinističko klin?
Sada nije za ovo nije za ono a kada ga prodaje onda je neuništiv.
Napominjem da je riječ o preklopnom nožu.
Mada su povezani po materijaliu (vg10) kojim su napavljeni.Jolender je napisao/la:Mišljenja sam da nije u pitanju ni loš falkov čelik niti greška nego nasjedanje olako na reklamu i plačanje nečega 50 puta više nego li u stvari vrijedi puneći trgovcima blagajnu.
Da li je to moralno, da ili je to varanje kupaca kada se u reklamnim kampanjama oglašavaju.
Opet ću navesti primjer mog noža koji je izražen od tog "skupog "čelika.
The Arc-Lock far surpasses conventional lock strength, tested at over 1000 lbs of force measured at the lock in an independent lab test.
http://sogknives.com/store/S95.html
Nisam vidio nigdje natpis sitnim slovima da je taj nezavisni labaratorij ustvari bestežinska komora.
Najkraće, kada sam slagao ugalj i vidio deset vreća uglja od 50kg koja je to masa koju bi trebao izdržati Arc-Lock sistem na mom folderu, zašto ja onda nebi nož koji je tako reklamiran koristio kao alpinistički klin iz čistog hira?
Ma klin je samo sarkazam na reklame na koje nasjedamo da bi kupovali stvari koje su daleko precijenjene.
Neću ga koristiti kao klin ali ću možda isprobati u "mom neovisnom labaratoriju" koliko taj art lock može izdržati, lijepo snimiti i staviti na you-tube.
Naime na tom nožu (koji se ne koristi) se klima oštrica lijevo desno u tom famoznom art lock-u. sve što je urađeno je isprobano nekolliko puta rukama ima li lufta i on se pojavio.
Jolender- spikač
-
Oštrica se više ne klima jer sam je lagano dotegao, ali bože moj i na Serbenzi se rasklima šnala pa se sredi
A i propisno je naoštren:
A i propisno je naoštren:
Jolender- spikač
-
tvoje ostrice nista ne zaostaju za daleko skupljim igrackama.svaka cast
ante5555- spikač
-
Broj postova : 654
Godine : 43
Datum registracije : 31.10.2011
Da si bliže dao bi ti noževe na brušenje
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Odavno planiram promijeniti gumenu oblogu rukohvata na svom tom-cat folderu, najvjerojatnije bijela mikarta sa metalnom bronzanom prašinom.
Evo koja fotografija i razlog koji će definitovno ubrzati taj plan.
Naime nakon tri godine i 6 mj. NE korištenja noža obloga rukohvata se odvojila, kao da je guma dobila na volumenu. Nož je stajao u kolekciji, osim što je naošteren i nekada uživam u prekrasnom zvuku art lock zaključavanja oštrice.
Tri fotografije iznad je obloga prije 3,5 god. i danas:
Evo koja fotografija i razlog koji će definitovno ubrzati taj plan.
Naime nakon tri godine i 6 mj. NE korištenja noža obloga rukohvata se odvojila, kao da je guma dobila na volumenu. Nož je stajao u kolekciji, osim što je naošteren i nekada uživam u prekrasnom zvuku art lock zaključavanja oštrice.
Tri fotografije iznad je obloga prije 3,5 god. i danas:
Jolender- spikač
-
Fuj i još jednom fuj, i kažu ako ne znaš šta je dobro znaš šta je skupo, a ovo samo govori koliko to nije tačno i kako za puno novaca možeš dobiti goru stvar nego što je neka kopija!
Ovo je za svaku osudu, a ako pogledamo sve naprijed davno iznešene podatke u pogledu ovoga nož onda je ovo odličan primjer da treba proširiti ove informacije što većem broju ljudi kako bi mogli bojkotovati ovaj proizvod i ovu marku noževa.
Ovo je za svaku osudu, a ako pogledamo sve naprijed davno iznešene podatke u pogledu ovoga nož onda je ovo odličan primjer da treba proširiti ove informacije što većem broju ljudi kako bi mogli bojkotovati ovaj proizvod i ovu marku noževa.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
SOG je odavno postao sinonim za govno zapakirano u celofan.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Eventualno po neki fiksni u BG-42 čeliku ali to je davna prošlost....Jole skupo si platio školu
ništa samo zvučno ime ..... i marketing...dobra opomena svima
ništa samo zvučno ime ..... i marketing...dobra opomena svima
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Osam godina sam nosio, koristio i testirao nož kupljen na pijaci za 10 maraka (36 kuna).
Nikada nisam imao problema, jedino što se brže tupi ali se lakše oštri.
Neki dan sam ga poklonio i zamijenio sa sličnim , ista cijena, pijaca itd.
Da napomenem da mogu kupiti 64 komada za 1 komad SOG Tom Cat. Što se tiče komplikovanosti izrade nije ništa jednostavniji od skupih i razvikanih modela. Materijal se na veliko uzima na kilogram i svatko može izračunati koliko košta sto i nešto grama materijala za folder i kolika je zarada na razvikanim imenima.
Dobije se i sasvim upotrebljiva futrola:
Nikada nisam imao problema, jedino što se brže tupi ali se lakše oštri.
Neki dan sam ga poklonio i zamijenio sa sličnim , ista cijena, pijaca itd.
Da napomenem da mogu kupiti 64 komada za 1 komad SOG Tom Cat. Što se tiče komplikovanosti izrade nije ništa jednostavniji od skupih i razvikanih modela. Materijal se na veliko uzima na kilogram i svatko može izračunati koliko košta sto i nešto grama materijala za folder i kolika je zarada na razvikanim imenima.
Dobije se i sasvim upotrebljiva futrola:
Jolender- spikač
-
Jole,Jole kad si samo pomislim koliko je to materijala kojeg si mogao pozlatiti svojim rukama, JOJ
I svima donjeti više zadovoljstva od ovog lošeg iskustva...
I svima donjeti više zadovoljstva od ovog lošeg iskustva...
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Nije ovo loše iskustvo, ovo je izvanredno iskustvo koje dijelim sa vama.
Sve što se dogodi treba gledati pozitivno i iz toga izvlačiti pouku.
Ja nisam loše prošao.
Replikart mi je onda odmah ponudio povrat novca i da nož vrate proizvođaču.
Nož sam ostavio jer mi se model jako sviđa a već sam dao dosta novaca za špediciju carinu i PDV koji mi niko ne može priznati.
Unatoč tome što nemaju krivicu (Replikart) kompezirali su me raznim poklonima i na tome sam im zahvalan i danas.
Vidim da su čak i ukinuli ovu marku u svojoj ponudi.
Meni je ovaj sistem otvaranja oštrce daleko najbolji.
Pišem isključivo da potaknem na razmišljanje o astronomskim cijenama pojedinih modela i potaknem na razmišljanje o tome koliko košta materijal za pojedni model, koliko rad na strojevima mahom u serijskoj proizvodnji koju nerijetko predstavljaju kao pojedinačnu.
Razlici realne i prodajne cijene i sl.
Za komparaciju su pogodni i jeftini kinezi koji su isto napravljeni na strojevima od nekog materijala pa to i predstavljam tako.
Sve što se dogodi treba gledati pozitivno i iz toga izvlačiti pouku.
Ja nisam loše prošao.
Replikart mi je onda odmah ponudio povrat novca i da nož vrate proizvođaču.
Nož sam ostavio jer mi se model jako sviđa a već sam dao dosta novaca za špediciju carinu i PDV koji mi niko ne može priznati.
Unatoč tome što nemaju krivicu (Replikart) kompezirali su me raznim poklonima i na tome sam im zahvalan i danas.
Vidim da su čak i ukinuli ovu marku u svojoj ponudi.
Meni je ovaj sistem otvaranja oštrce daleko najbolji.
Pišem isključivo da potaknem na razmišljanje o astronomskim cijenama pojedinih modela i potaknem na razmišljanje o tome koliko košta materijal za pojedni model, koliko rad na strojevima mahom u serijskoj proizvodnji koju nerijetko predstavljaju kao pojedinačnu.
Razlici realne i prodajne cijene i sl.
Za komparaciju su pogodni i jeftini kinezi koji su isto napravljeni na strojevima od nekog materijala pa to i predstavljam tako.
Jolender- spikač
-
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.