FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
SOG Tomcat 3.0  Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
SOG Tomcat 3.0  Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
SOG Tomcat 3.0  Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
SOG Tomcat 3.0  Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
SOG Tomcat 3.0  Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
SOG Tomcat 3.0  Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
SOG Tomcat 3.0  Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
SOG Tomcat 3.0  Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
SOG Tomcat 3.0  Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
SOG Tomcat 3.0  Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
SOG Tomcat 3.0  Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
SOG Tomcat 3.0  Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
SOG Tomcat 3.0  Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
SOG Tomcat 3.0  Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
SOG Tomcat 3.0  Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
SOG Tomcat 3.0  Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
SOG Tomcat 3.0  Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
SOG Tomcat 3.0  Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
SOG Tomcat 3.0  Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
SOG Tomcat 3.0  Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
SOG Tomcat 3.0  Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
SOG Tomcat 3.0  Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
SOG Tomcat 3.0  Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
SOG Tomcat 3.0  Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
SOG Tomcat 3.0  Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
SOG Tomcat 3.0  Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
SOG Tomcat 3.0  Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
SOG Tomcat 3.0  Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
SOG Tomcat 3.0  Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
SOG Tomcat 3.0  Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

SOG Tomcat 3.0

+16
ante5555
Adept
Marko
Biber
kengur32
Cave Bear
Zivko Les
NAVIGATOR
Spuzva Bob
Samobaniran
boletus
Nino G
pinco
Mraz
neven
Jolender
20 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

SOG Tomcat 3.0  Empty SOG Tomcat 3.0

Postaj by Jolender 05.10.10 0:10

Danas sam konačno dobio nož poslije mnogo zavrzlama sa Fedex-om, odmah na početku da kažem da nikome nebi preporučio ovaj način dostave (snalazite se kako znate) jer su troškovi samo fedex-a za dostavu iz HR u BiH bili 120 maraka + 145 carine i poreza. Dakle pored 39 eura koje je uplatio Replikart ja sam dobio račun za još dodatnih 80 maraka. Zvao sam prije nego što sam naručio i rečeno mi je da je njihova taksa 30 maraka i to je sve pored carine i PDV-a, u međuvremenu su "našli"nekih još 50 maraka carinske prijave. Za sve imam račune kao da sam uvozio šleper robe.
Nož me je došao kada sve saberem 664 marke!!!, to je ovdje jedna prosječna mjesečna plača. (Ne žalim niko me nije tjerao ali možda neko izvuče pouku)

Na prvi pogled nož je lijep ali ja ću sada biti krajnje kritičan.
( e sada zašto malo žalim )
Prvo što sam primjetio je da nema zaštitne folije koju sam viđao na svim novim modelima na internetu.
folija izgleda ovako, (neko ju je skinuo)
SOG Tomcat 3.0  Garagesale0973312805657

Uploaded with ImageShack.us
kod mene ovako
SOG Tomcat 3.0  Dsc04637z

Sljedeće što mije zapelo za oko je ta završna kontrola sa kojom se hvale proizvođaći skupljih noževa i općenito proizvoda. Razmak između obloge rukohvata nije isti, luft:
SOG Tomcat 3.0  Dsc04634g

Brušenje kao fleksaricom:
SOG Tomcat 3.0  Dsc04651n

I ono što me najviše zaprepastilo za nož ovog cjenovnog ranga je da nije uopće naoštren, ne može sijeći papir, samo ga gužva, jednostavno nevjerojatno je tup. Probao sam uslikati oštricu pa se nadam da će se vidjeti. Brušena je po mojoj procjeni granulacijom valjda 100.
SOG Tomcat 3.0  Dsc04644g

SOG Tomcat 3.0  Dsc04645p

SOG Tomcat 3.0  Copyofdsc04644

Ne znam, očekivao sam za ovu cijenu proizvod filigranske preciznosti adobio sam razočarenje, obzirom da sam nedavno uzeo na pijaci nož koji je došao oštar da siječe papir kao skalper, završna obrada mu je u najmanju ruku kao u ovog a da li materijal može toliko koštati? Cijena mu je bila deset maraka i možete ih kupiti koliko želite bez zaebancije sa Fedex-om. zamislite šezdesetšest ovakvih za ovaj jedan.
GO china GO.
SOG Tomcat 3.0  Dsc04640nm

Napisao sam da ću biti krajnje kritičan ali mislim da sam krajnje realan.
Još nešto, futrola za jedan broj veća, bem ti Japan.
SOG Tomcat 3.0  Dsc04678z

Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010

[Vrh] Go down

SOG Tomcat 3.0  Empty Re: SOG Tomcat 3.0

Postaj by neven 05.10.10 7:58

Da sam na tvom mjestu kontaktirao bi replikart pokazao im fotografije
uočene nepravilnosti i tražio povrat novca ili zamjenu.Ono što si dobio je užas, taj
nož izgleda kao da je korišten.

Zadnja promjena: Mrazomor; 05.10.10 8:18; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Uklonjen citat zbog preglednosti i bržeg učitavanja teme.)
neven
neven
lingua
lingua

Male
Broj postova : 396
Godine : 56
Datum registracije : 21.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 05.10.10 8:26

Na drugoj slici izgleda kao da je vijak od kočnice oštečen pri vrhu, izgleda korišteno.

Ja bi na tvom mjestu tražio zamjenu ili povrat novca, ali s obzirom koliko si već do sada platio poštarine i carinu ne znam dali ti je to ikako isplativo.
Mraz
Mraz
master
master

Male
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by pinco 05.10.10 8:46

Hebemu, pa nisi u Bangladešu, nego u BiH, moglo se to nekako i bez peripetija oko carine, virujen da bi se našla neka dobra duša, neko ko putuje na relaciji HR-BiH.
Štaje tu je sad, nož košta kolko košta, to mu je cijena, al ovi popratni troškovi, to je bezobrazluk, samo za onih 80maraka, to je ako se nevaran 40E možeš na amazonu kupit Enduru isto u VG10, stvarno bezobrazno.....
I još je gore kad vidiš da nož onakvi kakvi si oćekiva da će bit u toj cijenovnoj kategoriji, plus još postoji sumlja da je korišten...... Vjerovatno je taj primjerak bija izložen u dućanu, i ko zna kolko ga je njih provuklo kroz ruke.....
pinco
pinco
tipko
tipko

Male
Broj postova : 50
Godine : 47
Datum registracije : 11.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Nino G 05.10.10 8:55

Jolender, hvala ti na iskrenoj recenziji!

Što se tiče noža u tom cjenovnom razredu, završna obrada je blago rečeno sramotna. Vidio sam nekoliko "kineza" za 5-10$ koji su puno bolje izgledali. VG-10 je dobar čelik, ali svakako ne opravdava tako visoku cijenu.
Nino G
Nino G
lingua
lingua

Male
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by boletus 05.10.10 10:32

Žao mi je što su te tako oderali na carini i poštarini, na ionako skup nož. Ne znam zašto, ali me SOG nikada nije privlačio, nijedan njihov model. Imao sam prije želju da nabavim 1 jeftiniji model čisto radi reference i testiranja sa ostalim renomiranim proizvođačima, ali sada definitivno ne.

660 KM-330 Eur !!!!
boletus
boletus
lingua
lingua

Male
Broj postova : 258
Godine : 48
Datum registracije : 22.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Samobaniran 05.10.10 10:47

.

Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 12:42; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran
Samobaniran
lingua
lingua

Male
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 11:21

Ne bi reklamirao, već sam se do sad "istrošio" i ne trebaju mi dodatni troškovi ni finansijski niti gubljenje nerava. Pokušt ću ga sam naoštriti mada nisam računao da ču se trenirati na ovako skupom nožu. Cilj mi je razmjena mišljenja jer ja sam i prije pitao na koji način bi mogao naručiti proizvod, sada po svom iskustvu definitivno to nije Fedex. I kada kupujete nož uvijek ga prije kupovine dobro pregledati.
Na jednom mjestu na intenetu sam našao da se u americi ekstra plaća oštrenje ali sam mislio da je to ono da bude kao žilet a da dođe oštar. Najviše me iznenadilo kako izgleda oštrica sa grubim risevima.
Volio bi ovdje da raspravljamo o opravdanosti cijene ovakvih proizvoda, npr. isti ovakav nož sa karbon fiber oblogom dođe 140 dolara skuplje. Po menije to isto ludost da dva komadića karbona toliko koštaju a zna se da on danas nije svemirska tehnologija nego materijal koji se sve više primjenjuje, npr na KTM-u sam imao bočne štitnike od tog mterijala.

Poslao sam link gospodinu iz Replikarta pa ću vam javiti kako se očitovao ili se nije očitovao.
U svakom slučaju zaštitna prozirna naljepnica je jedna od indikacija da je proizvod nov, podsjećam da je nije bilo. Posebna tema bi bila neprofesionalnost ljudi iz Fedex-a u mom slučaju.

A dobrog su nam donijele ove granice ha ha ha... pa će onda ići integracija po meni manipulacija.

Zadnja promjena: Jolender; 05.10.10 11:27; ukupno mijenjano 3 put/a.
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by neven 05.10.10 11:25

StepenWolf je napisao/la:Uz svo poštovanje prodavcu, ova transakcija je najblaže rečeno sramotna prevara.
OBAVEZNO reklamiraj.
Postoji carinska procedura za to, a ako ne poštom, onda preko "kurira".
Autobuski transport još uvek čini čuda.

Replikart je jedan od sponzora ovog foruma, (ako se ne varam) mislim da to
nije dobra reklama za njih.Trebali bi zamjeniti taj nož za drugi i namiriti troškove
oko carine.
neven
neven
lingua
lingua

Male
Broj postova : 396
Godine : 56
Datum registracije : 21.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Spuzva Bob 05.10.10 12:04

Mislim da je to sramota i za SOG, ne mogu vjerovati da je tako loše napravljen s obzirom na cijenu. Inače imam SOG Revolvera i došao je tako oštar da brije dlake ( isto iz ReplikArta ), a i završna obrada je bila čisto korektna. Definitivno reklamiraj!
Spuzva Bob
Spuzva Bob
bomber
bomber

Male
Broj postova : 170
Godine : 44
Datum registracije : 13.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 05.10.10 12:31

ne vjerujem da je problem samo u tom konkretnom primjerku vjerovatno je takva kompletna serija. ja imam dosta loša iskustva s nekim vrhunskim nožarskim firmama Made in USA dok su proizvodi iste firme proizvedeni u japanu fantastični. ako želiš dobru završnu obradu kupi spyderco made in japan!
za te novce mogago si potegnuti do replikarta u križevce i otići još i na ručak. eto zakaj ja ne volim kupovinu internetom. radije odem direktno kod njih pa makar me to koštalo malo više ali si barem izaberem nekaj baš po mom čefu
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Nino G 05.10.10 12:52

Jolender je napisao/la:Volio bi ovdje da raspravljamo o opravdanosti cijene ovakvih proizvoda, npr. isti ovakav nož sa karbon fiber oblogom dođe 140 dolara skuplje. Po menije to isto ludost da dva komadića karbona toliko koštaju...

Nevjerovatno... pa pločica od ugljičnih vlakana dovoljna za ovakav nož u maloprodaji košta oko 10$, što znači da njihov trošak ne može iznositi više od par dolara.

Za usporedbu, vidi ovo:

https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=product_info&products_id=2352

Čelik S30V, obloga od ugljičnih vlakana, bolster od titana, savršena završna obrada, full flat grind - po meni puno bolji nož, a košta oko 100€

Zadnja promjena: Nino G; 05.10.10 12:59; ukupno mijenjano 1 put.
Nino G
Nino G
lingua
lingua

Male
Broj postova : 451
Godine : 54
Datum registracije : 26.09.2009

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 05.10.10 12:59

Jolender, idem do replikarta u četvrtak pa mogu provjeriti kako izgledaju ostali modeli.
s baenchmadeovim i fallknivenovim preklopnim modelima sam imao također dobra iskustva kaj se tiče završne obrade.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Zivko Les 05.10.10 13:07

o fedexu je bilo govora i na ovom forumu. Neznam da li je paket otvaran ili ne. manjak zastitne naljepnice nemora odmah baciti lose svjetlo na replikart, isto tako je netko mozda htio biti pametan pa vidjeti kakav to noz mora biti za te novce, pa mozda malo rezuckao, pa ovako, pa onako. Kazem moze biti, ali nemora. moj sog vulcan tanto je brijao ravno iz kutije, takoder kupljen u replikartu.
Zivko Les
Zivko Les
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 42
Godine : 38
Datum registracije : 10.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by boletus 05.10.10 13:19

Sve što sam dobio iz Replikarta (a mnogo sam naručivao) bilo je ok.
boletus
boletus
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 13:35

NAVIGATOR je napisao/la:ne vjerujem da je problem samo u tom konkretnom primjerku vjerovatno je takva kompletna serija. ja imam dosta loša iskustva s nekim vrhunskim nožarskim firmama Made in USA dok su proizvodi iste firme proizvedeni u japanu fantastični. ako želiš dobru završnu obradu kupi spyderco made in japan!
za te novce mogago si potegnuti do replikarta u križevce i otići još i na ručak. eto zakaj ja ne volim kupovinu internetom. radije odem direktno kod njih pa makar me to koštalo malo više ali si barem izaberem nekaj baš po mom čefu

Da, mogao sam definitivno otići isplatio bi si put ovim lihvarskim fedeksovim cijenama ali napominjem cijenu su dizali poslije, kao iz Hrvatske je skuplje nego iz i jedne druge države, još su spominjali daa bi bilo jeftinije da je stiglo avionom!?!
NAVIGATOR je napisao/la:Jolender, idem do replikarta u četvrtak pa mogu provjeriti kako izgledaju ostali modeli.
s baenchmadeovim i fallknivenovim preklopnim modelima sam imao također dobra iskustva kaj se tiče završne obrade.
Molim te provjeri oštrinu ali mislim da nećeš zateći ovaj model jer mi je rečeno jednom da imaju jedan primjerk na stanju, to je ovaj "nesretni".
Nino G je napisao/la:
Jolender je napisao/la:Volio bi ovdje da raspravljamo o opravdanosti cijene ovakvih proizvoda, npr. isti ovakav nož sa karbon fiber oblogom dođe 140 dolara skuplje. Po menije to isto ludost da dva komadića karbona toliko koštaju...

Nevjerovatno... pa pločica od ugljičnih vlakana dovoljna za ovakav nož u maloprodaji košta oko 10$, što znači da njihov trošak ne može iznositi više od par dolara.

Za usporedbu, vidi ovo:

https://www.brisa.fi/portal/index.php?option=com_oscommerce&osMod=product_info&products_id=2352

Čelik S30V, obloga od ugljičnih vlakana, bolster od titana, savršena završna obrada, full flat grind - po meni puno bolji nož, a košta oko 100€

Stvarno u najmanju ruku zanimnjiva razlika u cijeni za dvije pločice karbona.
http://sogknives.com/store/S95.html
http://sogknives.com/store/S95CF.html
Zivko Les je napisao/la:o fedexu je bilo govora i na ovom forumu. Neznam da li je paket otvaran ili ne. manjak zastitne naljepnice nemora odmah baciti lose svjetlo na replikart, isto tako je netko mozda htio biti pametan pa vidjeti kakav to noz mora biti za te novce, pa mozda malo rezuckao, pa ovako, pa onako. Kazem moze biti, ali nemora. moj sog vulcan tanto je brijao ravno iz kutije, takoder kupljen u replikartu.
Da, negdje sam baš pročitao kako se čovjek hvali da mu -Vulkan brije pa sam i ja očekivao slično. He he kolega kada sam ga dobio probao rezati papir a on se samo zgužva, probam ja i ne vjerujem. Kasnije kada sam vidio grube riseve na bridu oštrice popi...dio sam.
boletus je napisao/la:Sve što sam dobio iz Replikarta (a mnogo sam naručivao) bilo je ok.
Uvijek sam čitao pozitivno o toj firmi i ja nigdje nisam ništa napisao negativno o njoj. Kritična mi je završna kontrola proizvoda i po mojoj procjeni je trebao u najmanju ruku na doradu.
Volio bi da se očituju glede nedostatka zaštitne naljepnice i općenito šta misle o ovome.
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by boletus 05.10.10 13:52

Možda ti je carina skidala naljepnicu, oni sve otvaraju i pregledavaju, možda su provjeravali da nije automatski nož ako je takvo što zabranjeno, tzv skakavac?!?
boletus
boletus
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Cave Bear 05.10.10 14:04

boletus je napisao/la:Možda ti je carina skidala naljepnicu, oni sve otvaraju i pregledavaju, možda su provjeravali da nije automatski nož ako je takvo što zabranjeno, tzv skakavac?!?
pa je onda nožem jedan od njih nožem rezao i lim za oluk SOG Tomcat 3.0  747986
Cave Bear
Cave Bear
spikač
spikač

Male
Broj postova : 700
Godine : 26
Datum registracije : 31.05.2010

[Vrh] Go down

Postaj by kengur32 05.10.10 14:14

I meni je Mora iz Replikarta stigla ostecena,u mom slucaju ostecenje nije moglo nastati u transportu !
kengur32
kengur32
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 14:35

Ha , ha upravo mi je trgovac javio mailom da su njemu iz Fedex-a poslali račun umjesto dogovorenih 40 eura račun od 75 eura. Taj račun od 40 eura je bio dogovoren da platimo popola i ja sam za to poslao 20. Znači troškovi transporta, špedicije, zajedno sa carinom i PDV-om se penju. Sad na štetu trgovca.

Sada ću vam napisati anegdotu vezano sa dostavu, kada mi je javljeno da sam dobio pošiljku nazvao me gospodin iz fedexa i rekao da je stigao paket i da trebm poslati novce za carinu i pdv i njihovu taksu od 30 maraka, ja sam rekao dobro, neka mi faksiraju i ja ču to platiti žiralno on kaže ne može moram platiti vozaču ili doči u Sarajevo. Ok ja plačam vozaču a oni me zovu sutra i kažu treba još pedeset marka, ja pitam da to nije kakav reket , oni kažu to je carinsko zastupanje. Na moje pitanje zašto mi to nije rečeno juče ili još bolje prije nego sam naručio proizvod a zvao sam da se informiram. Oni se prave blesavi i kažu da nisu znali da proizvod dolazi iz Hrvatske a da se to plača samo sa proizvode iz hrvatske a imali su račun kada su računali osnovicu i jasno to odmah mogli vidjeti i ukalkulirati. Ja kažem dobro platiti ču vozaču još tih pedeset mraka uz prijetnju da ću provjeravati brojeve protokola računa.
Največi zbunjoza je nastala juče kada mi kćerka javlja da je doša ćiko iz Fedexa i TRAŽI 80 MARAKA (umjesto predhodni dan dogovorenih 50) ha ha ha ha ha h mene ne zove, kasnije mi kaže da nije imao broj, ja zovem njega on se ne javlja, zovem Sarajevo fedex oni me šaltaju od jednog do drugog službenika ja im opisujem situaciju slično kao ja vama sada i na kraju teškom mukom dobijam čovjeka koji zna nešto o tome, Ja mu kažem šta trebam oteti paket od vozača jer ovo stalno povečavanje cijene nama smisla, on kaže smirite se gospodine sve je u redu u paketu (otvorenom) ima za vas 30 maraka tako da će to ispasti ionako 50 maraka.(podsjećam već sam dao z troškove fedexu 30 maraka za zastupanje). Ha ha ha pitam se zašto te novce nisu ostavili kod sebe i normalno dam još 50 jebenih maraka i završimo posao bez komplikacija. Ustvari totalna neprofesionalnost. Vozač navodno kaže da mu se ovo nije dešavalo, kao prvi je put.
Sory na predugom postu a za najmlađe koji možda ne znaju, nekada smo živjeli u istoj državi i ovih zajebancija nije bilo SOG Tomcat 3.0  747986
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 15:20

Zaboravio sam gore napisati da mi je trgovac ponudio varijantu povrata novca ili zamjene proizvoda.
Povrat novca radi ogromnih dosadašnjih troškova nema nikakvog smisla.
Zamjena? Uočeni nedostatci nisu takve prirode da ih ne mogu sam odkloniti (makar se nadam)
Ovdje sam učio o oštrenju. he he
Samo ču prije oštrenja pokušati napraviti kvalitetnije makro snimke oštrice.
Što se tiče naljepnice, pitao me je, da li je paket otvaran, pa naravno da je otvaran jer carina pregleda. Bit će pojeo vuk magarca što se toga tiče mislim.
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Biber 05.10.10 15:29

Žalosno što si potrošio toliko novaca! Očito je svatko htjeo malo u svoj džep!

Sljedeći put nađi nekoga što ide prekop grane i to je to!
Biber
Biber
bebač
bebač

Male
Broj postova : 7
Godine : 40
Datum registracije : 12.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 05.10.10 16:13

mislim da je to skroz korektno od replikarta jedino kaj je situacija takva da to nema smisla ali to je duga priča. provjerit ču u četvrtak da li imaju još koji takav model i koliko je oštar. ja stvarno mislim da je vrlo vjerovatno da su naljepnicu skinuli na carini pa čak i nožem probali rezati. bio sam nedavno u našoj pošti, unutra gdje otvaraju neocarinjenu poštu i vidio kao postupaju s artiklima. to su dečki koji cijeli dan tupim skalpelima režu plastične trake i otvaraju kartonske kutije možda ih je zanimalo kako tako skup nož reže. mene bi isto na njihovom mjestu zanimalo. inače sa ekipom iz replikarta imam samo pozitivna iskustva čak smo i surađivali na nekom projektima.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 20:43

Ne da mi se uraditi kvalitetna fotografija, nemam objektiv za to. Evo još jedna gdje se nazire nesavršeno prebrušena oštrica.
Čim uhvatim vremena ide lagano brušenje i to će biti ok.
+ jedan foto za IPSC fanove
SOG Tomcat 3.0  Forumis

SOG Tomcat 3.0  Forum2pu

Ova osovinica kočnice da ja radim u "seki" Japan nebi prošla kontrolu.
Ovakvu završnu obradu sam viđao prije 25 godina na Jawa 350 motorima hi hi hi
SOG Tomcat 3.0  Copyofslika3

Molim samo da uzmete u obziršta sam napisao na početku - da ču biti krajnje kritičan.
Naime nož izgleda jako lijepo i nema govora da ga je neko koristio jer se takav trag ne može naći. Ovo su sve kako napisah sitni propusti u proizvodnji kontroli. Npr ovaj uopće ne utiče na besprijekorni rad kočnice.

Zamolio bi ako neko zna koji je kut oštrice kod ovog modela jer planiram napraviti vodilicu da bi izbjegao pogreške prilikom oštrenja.

Zadnja promjena: Jolender; 05.10.10 22:04; ukupno mijenjano 3 put/a.
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Marko 05.10.10 21:55

Sama cijena ovog foldera bi trebala garantirati perfektnu završnu obradu(nekak mi se cini da se i za te novce može sebenza kupiti?) Ugl. želim reći da očito neke firme žive na slavi svojeg imena. Žao mi je vam je sve skup tako ispalo, ali svejedno je nož iskoristiv te se nadam da će vas dugo služiti =)
Marko
Marko
guru
guru

Male
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 05.10.10 22:03

Imao sam gore edit dok ste vi pisali.
Hvala, i ja se nadam da će me dugo služiti. Kako gore napisa ništa od navedenog ne utiče na funkciju.
Otvaranje i zatvaranje oštrice je stvarno močno i osječa se čvrstoča.
Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 05.10.10 22:46

zgodan XDM samo za moj ukus malo pre dug hod okidača za recikliranje metka, navikao na glock SOG Tomcat 3.0  806172 ovo sam dao sam sebi
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 07.10.10 21:30

Jolender
evo kako sam i obečao skočio sam danas do križevaca u replikart, imali su još jedan komad sogovog tomcata. detaljno sam ga pogledao(a bome sam picajzla kod takvih stvari vidim kao i ti).
dakle situacija ti je ovakva: ovaj drugi nož apsolutno je identičan kao i tvoj sve je na njemu "apsolutno" isto. s gazdom dučana sam pregledao sve propuste u završnoj obradi i na ovome je identično kao i na tvojem. nisam skužio odma da se radi o japanskom nožu, tek kada sam vidjeo materjal VG10 onda mi je bilo jasno ali sam onaj prvi post već napisao(o odnosu kvalitete japan-amerika). dakle malo mi je neobično da su japanci to tak dosta grubo napravili, bez poliranja. usporedio sam i sve ostale sogove foldere i američke i japanske i svima je oštrina tu negdje. nije baš da briju ali za prosječnog nožoljupca reklo bi se da su dovoljno oštri. također svi imaju jednako grubo izgrindan taj sekundarni grind. kod benchmadea je to malo ljepše završeno, ali ne drastično ljepše.
dakle da si i došao osobno po nož ne bi ti bilo niš bolje jedino kaj bi onda mogao odustati od kupnje i uzeti neki drugi nož. po meni je to ipak malo pre gromazan i težak nož za EDC ali je svakako krasan primjerak(čak i s tim sitnim sfušanim detaljima)
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Jolender 07.10.10 23:24

Hvala ti.

Ma čak se vidi na slikama na internetu sada kada gledam čak i na skupljim modelima ista obrada oštrice, npr -Arcitech-u.
SOG Tomcat 3.0  22222w

Evo već radim , brusim oštricu. Napravio sam vodilicu da ne zajebem. Idem sutra u Sarajevo pa ću vidjeti ima li papira sitnijeg od 2000. Sa njim sam završio. Istjerao sam prvo sa 1000 pod 20 stepeni.
SOG Tomcat 3.0  Dsc04896r

SOG Tomcat 3.0  Dsc04897l

SOG Tomcat 3.0  Dsc04899z

Jolender
Jolender
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Samobaniran 08.10.10 1:32

.

Zadnja promjena: StepenWolf; 27.03.11 12:42; ukupno mijenjano 1 put.
Samobaniran
Samobaniran
lingua
lingua

Male
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content