Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Noževi koji nam se sviđaju
+154
Deva207
gravesen
Simke
termit520
weedovec
didapatak
Lawman
pero
Hombre
SmitoBona
bokaso
gorky
nodado
Rainmaker
vladomado10
milito
Bejan
glock
Okibex
bushcraft survivalist
madWez
erdadj
woody_
mariobab
ursus arctos
marko5000
frbr
markonvs
franciscus
ag2307
Smeđi
ce3hel
Samael
siga
2,9,29
Tahdonvoima
ales4m
crotwar
ElPrezidente
puls
zoki208
Raptor
goxxon
Molokai
chumaman
Koaksijalac
jasmin legija agovic
marko123
JungleCity
maxina
ivo
Replikart admin
fero
ante5555
DoomsdayST
PJER
RubberDuck
rileman
yasko
ante
urbana_gorila
Guybrush
cutlass
TomoZg
Monkey_Bussines
Odin
Stribog
™pico
zenexf
Quanah
aurora
Franco G
oetzi
Elp
puholovac
StArKa
bitmap
Ikarus
rtiduti
Ris
Wolfman
rambo
mimir
hankok
skyrunner
esseti
Migach
Mad Max
boletus
zlatko1
Mornar
Medo Gradela
macedonian45mk
Target
mglavinic
medo
Fratt
baron
orao
Cave Bear
UrchinStar47
kengur32
Igsy
enki
damjan
Bansek
mali mačak
bobrok
Samobaniran
elvin
Drake
Knife_maniac
stefan_nis
LUKSA
Jolender
incy
Dukati
Djuraaa
krtica
vladimir-vlay
cidnam
Wild Wolf
Mladen
Šimun
PRACKA
WildChild
bojadva
Edelweiss
WILLY
Nahualli
cabala - baniran
baltazar
zeleni
Strider
redbeard rum
sgt bear
NAVIGATOR
Nino G
Spuzva Bob
Tonček
Aries
rinos
lonewolf
zippo
Drvo
Pomorac
Surfer
Mordechaj
Marko
LEGION66
girdeaux
Lynx
Mraz
Adept
158 posters
Stranica 10 / 30.
Stranica 10 / 30. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30
Re: Noževi koji nam se sviđaju
Kad veliš "nešto za svaki dan" - da ukoliko se radi o lovcu...
Ovakva oštrica sa ovako enormno dugačkim choil-om/ricasso-m (ispričavam se, hrv. termini mi nisu poznati) i ovakvom stomačićem karakteristika je skinnera.
Ovo je nož koji nije za svakodnevnu uporabu jel poradi navedenog nemaš onaj dio oštrice odmah ispred ručke na koji možeš aplicirati najviše snage, ali koji također koristiš i za preciznije rezove.
Inače - svi noževi su lijepi i, zasigurno, kvalitetni.
Ovakva oštrica sa ovako enormno dugačkim choil-om/ricasso-m (ispričavam se, hrv. termini mi nisu poznati) i ovakvom stomačićem karakteristika je skinnera.
Ovo je nož koji nije za svakodnevnu uporabu jel poradi navedenog nemaš onaj dio oštrice odmah ispred ručke na koji možeš aplicirati najviše snage, ali koji također koristiš i za preciznije rezove.
Inače - svi noževi su lijepi i, zasigurno, kvalitetni.
Adept- mr.spika
- Broj postova : 1588
Datum registracije : 09.04.2010
meni se mini canadian sviđa jer je dosta robusan za svoju veličinu, a koliko sam vidio na youtube-u, dosta je mali, pa neće pola izletnika pobjeći kad ga izvadim
Drake- bebač
-
Broj postova : 18
Godine : 46
Datum registracije : 23.12.2009
Drake je napisao/la:meni se mini canadian sviđa jer je dosta robusan za svoju veličinu, a koliko sam vidio na youtube-u, dosta je mali, pa neće pola izletnika pobjeći kad ga izvadim
mini-skinnerić, neck knife, može i kao EDC...
zgodna stvar - stvarno malecka =)
ovako sa slike se ne kuži koliko je mali...
kao što je tip na Youtube rekao, a i ti za njim: "It´s not gonna freak someone out when you pull this knife..."
simpatično - definitivno...
P.S. Jako mi se sviđa izbor ugljičnog čelika za ovaj nož... I, btw, što ga duže gledam - sve mi je ljepši i sve mi se praktičnijim čini - jako dobar izbor za ovu temu!
P.P.S. Evo još jednog njihovog ljepotana, isto je mali: http://www.the-knife-connection.com/bark-river-knives--bumble-bee.html , ali meni je jako lijep. I napravljen je od 52100 čelika (ima i ljepših drški od ove koju sam postao - na priloženoj stranici )
Uploaded with ImageShack.us
Zadnja promjena: Adept; 30.07.10 14:37; ukupno mijenjano 4 put/a.
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Godine : 53
Da, zaboravio sam napisati koji noževi su na slikama.
Prvi je Ray Mears bushcraft knife, drugi je SWC Evo I. Oba noža je izradio Stephen Wade Cox i sa njegovih stranica sam preuzeo slike.
Treći je Bark River Mini Canadian. Mali, skinner, A2 čelik, convex grind, ukupna dužina nekih 15 cm. Malo je slika prevelika pa izgleda ogroman.
Usput, jel netko naručivao Bark river noževe i gdje?
Prvi je Ray Mears bushcraft knife, drugi je SWC Evo I. Oba noža je izradio Stephen Wade Cox i sa njegovih stranica sam preuzeo slike.
Treći je Bark River Mini Canadian. Mali, skinner, A2 čelik, convex grind, ukupna dužina nekih 15 cm. Malo je slika prevelika pa izgleda ogroman.
Usput, jel netko naručivao Bark river noževe i gdje?
Drake- bebač
-
Ja sam naručivao preko knivesshipfree,i imam 6 njihovih modela ali nikako da poslikam i stavim ali obećavam da hoću!
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
elvin je napisao/la:Ja sam naručivao preko knivesshipfree,i imam 6 njihovih modela ali nikako da poslikam i stavim ali obećavam da hoću!
Odlično, baš me zanima kakvi su noževi. Na slikama je sve to divno i krasno, ali
jedan dobar review bi bio super. Kakva je finalna obrada?
@Adept
Nije loš bumble bee, samo mi se čini još manji od mini canadiana, bar što se tiče nekog
gripa. PSK isto nije loš, od tih mini noževa, Sandvick 13C26 čelik, lakše održavati nego A2.
Drake- bebač
-
To je nehrđajući čelik... nema tu praktički što održavati. On se samo oštri...Drake je napisao/la: Sandvick 13C26 čelik, lakše održavati nego A2.
A2 se može održavati - ukoliko ne želiš laganu patinu...
Ali ja sa tim ugljičnim čelicima nemam problema sa patinom... pače - čak mi se i sviđa...
BTW - stvarno imaš oko ako na ovim fotkama možeš ošacati razliku od 0,04 incha (ukupne duljine noža) u korist mini canadiana koji, pak, ima kraću oštricu (kraću nego li je rezni rub u bumble bee-a) :migg:
Adept- mr.spika
-
elvin je napisao/la:Ja sam naručivao preko knivesshipfree,i imam 6 njihovih modela ali nikako da poslikam i stavim ali obećavam da hoću!
aaa majstore. fotke. brzo
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
meni se sviđa kao iz zvjezdanih staza
cidnam- lingua
-
Broj postova : 227
Godine : 38
Datum registracije : 25.06.2010
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
evo marttiini-ja koji se meni svidja,nisam ga imao puno po rukama ali je ostavijo dobar dojam.
bobrok- tipko
-
Broj postova : 52
Godine : 47
Datum registracije : 06.07.2010
marttiini ima dosta dobar omjer kvalitete i cijene, malo su više na tradicionalnu stranu, ali svejedno vrlo kvalitetni noževi.
@Adept
E da, skoro zaboravih na PSK. Moram priznati da se još uvijek dvoumim između PSK i Mini Canadiana, a jedino nisam baš pobornik kydex korica koje dolaze sa PSK.
Koliko se sjećam, PSK je od ove godine od Sandvicka dok je Canadian od A2 (kojeg preferiram). Svakako oba su vrlo dobra.
Eto sad što više čitam onaj review, sve više naginjem PSK. Činio mi se prije na slikama nekako tanak, no sad, hmm, izgleda dovoljno širok.
@Adept
E da, skoro zaboravih na PSK. Moram priznati da se još uvijek dvoumim između PSK i Mini Canadiana, a jedino nisam baš pobornik kydex korica koje dolaze sa PSK.
Koliko se sjećam, PSK je od ove godine od Sandvicka dok je Canadian od A2 (kojeg preferiram). Svakako oba su vrlo dobra.
Eto sad što više čitam onaj review, sve više naginjem PSK. Činio mi se prije na slikama nekako tanak, no sad, hmm, izgleda dovoljno širok.
Drake- bebač
-
Joooj, ja bi ih oba tri
Nisam ziher da ti mogu pomoći u izboru
Nisam ziher da ti mogu pomoći u izboru
Adept- mr.spika
-
@Drake
Moja topla preporuka ti je Mini Canadian, mozda rucka izgleda malo cudno (finger groove), al kad ga primis u ruku, nemres vjerovat kak lezi u ruci. Mini C mi je najdrazi EDC, uz IMP-a.
Od svih Barkia koje imam, Canadian serija mi je nekako najdraza. Vidim da si iz ZGB, pa ako zelis, javi se na PP, pa da probas prije nego se odlucis. PSK nemam, al imam Mini C, Lil Canadiana i Canadian Special.
Moja topla preporuka ti je Mini Canadian, mozda rucka izgleda malo cudno (finger groove), al kad ga primis u ruku, nemres vjerovat kak lezi u ruci. Mini C mi je najdrazi EDC, uz IMP-a.
Od svih Barkia koje imam, Canadian serija mi je nekako najdraza. Vidim da si iz ZGB, pa ako zelis, javi se na PP, pa da probas prije nego se odlucis. PSK nemam, al imam Mini C, Lil Canadiana i Canadian Special.
baltazar- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 52
Datum registracije : 30.07.2009
Eto Drake - čovjek se lijepo ponudio - ja to nebih odbio... Iako već znam outcam kada ga staviš u ruku :migg: - kupit ćeš njega - i neka - svi ga hvale i sigurno je izvrstan!
Ali kad bi ja i njega i PSK
I bumblea...
grrrrr
Težak izbor...
Ali kad bi ja i njega i PSK
I bumblea...
grrrrr
Težak izbor...
Adept- mr.spika
-
po meni je malo neobično nositi fiksnu oštricu za EDC (ma koliko on mali bio)barem u podneblju gdje ja živim, zagreb. da sam recimo iz gospiča ili lokvi, mrkoplja, delnica ili tak nekog gradića okruženog lijepom i pomalo i na sreću pustom prirodom nosio bi ja i A1 ko EDC ali za urbanizirane sredine svakako bi uvjek izabrao preklopni nož. bilo da ga nosim za pojasom, u đepu ili u torbici. nekako je i prihvatljiviji kad ga koristiš, ljudi te manje čudno gledaju. ovi nožići za oko vrata su mi neugodni za svakodnevno nošenje. ispod odječe su neudobni i skloni koroziji a preko odječe vise klamparaju i stalno njima okolo zapinjem. jedno vrijeme sam nosio CS spike ali sam brzo odustao i sad ga koristim isključivo za bacanje!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Pa, ova tri Bark Rivera nisu prvenstveno neck noževi... I nigdje ne piše da se moraju nositi oko vrata. U torbicu fino stanu i Bumble i Caly... Ja se nebih, ali ono - niti najmanje, libio u torbici ili u đepu nositi jedan od ova tri navedena kao EDC nožić...
Tebi je možda čudno povlačenje fiksne oštrice pred ljudima kao EDC-a - folder nekako manje agresivno izgleda jel sklopljen uopće ne liči na nož - pa ljudi to nekako lakše prihvate... Ali pošto mene niti najmanje to ne brine - ja bi i ova tri nosio kao EDC bez ikakve frke... Osim toga, sva ova tri nožića se u ruci jednostavno "izgube" - za razliku od jednog Policea koji se itekako vidi...
A, reći da bi ti mali nožići "stršali" samo zato jel je to Zagreb mi je malo onako...
:migg:
Tebi je možda čudno povlačenje fiksne oštrice pred ljudima kao EDC-a - folder nekako manje agresivno izgleda jel sklopljen uopće ne liči na nož - pa ljudi to nekako lakše prihvate... Ali pošto mene niti najmanje to ne brine - ja bi i ova tri nosio kao EDC bez ikakve frke... Osim toga, sva ova tri nožića se u ruci jednostavno "izgube" - za razliku od jednog Policea koji se itekako vidi...
A, reći da bi ti mali nožići "stršali" samo zato jel je to Zagreb mi je malo onako...
:migg:
Adept- mr.spika
-
Nije baš da se kod nas može sa A1 za pasom ući u trgovinu =)
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Pa naravno :migg:
Ali reći da su ovako mali nožići neprikladni kao Zagrebački EDC mi je smiješna (jedan police ima samo oštricu dužu od 10 cm, a cijeli nož ima oko 24 cm )...
Ali reći da su ovako mali nožići neprikladni kao Zagrebački EDC mi je smiješna (jedan police ima samo oštricu dužu od 10 cm, a cijeli nož ima oko 24 cm )...
Zadnja promjena: Adept; 02.08.10 13:17; ukupno mijenjano 2 put/a.
Adept- mr.spika
-
po meni je malo neobično nositi fiksnu oštricu za EDC (ma koliko on mali bio)barem u podneblju gdje ja živim, zagreb.
Znam što misliš... imam CS Pendelton mini hunter i ljudi su me ful čudno gledali kad bi si s njim npr. pripremao gablec, a kamoli kad bi trebalo štogod prerezati... a nožić ne može biti manji! Ne koristim ga uopće i prodat ću ga. Za svaki dan u gradu i na poslu su mi ipak Wave i švicarac nezamjenjivi.
mali mačak- lingua
-
Broj postova : 343
Datum registracije : 05.11.2009
E, vidiš - meni je to krivo. Moš imat SAK koji je razvučen dugačak kao 3 manja fiksna, ali to je OK, jedan malecki fiksni je već sranje - za poluditi.mali mačak je napisao/la:po meni je malo neobično nositi fiksnu oštricu za EDC (ma koliko on mali bio)barem u podneblju gdje ja živim, zagreb.
Znam što misliš... imam CS Pendelton mini hunter i ljudi su me ful čudno gledali kad bi si s njim npr. pripremao gablec, a kamoli kad bi trebalo štogod prerezati... a nožić ne može biti manji! Ne koristim ga uopće i prodat ću ga. Za svaki dan u gradu i na poslu su mi ipak Wave i švicarac nezamjenjivi.
Kako ja volim taj mentalitet
Adept- mr.spika
-
Pa što je najbolje, i imam takav, i švicarac i Leatherman... ali to je što kažeš, valjda je do mentaliteta... fiksni mini nož je katastrofa i odmah si mesar i čudak ali ako imaš Spyderco Police onda je to ok jer je sklopiv (btw. neki dan sam ga prvi put vidio uživo i baš je fucking ogroman)...
mali mačak- lingua
-
Samobaniran- lingua
-
Broj postova : 255
Godine : 224
Datum registracije : 04.08.2009
ovaj bench je stvarno krasan, a bome i futrola =)
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Upravo tako - izvrsno rečeno!!!mali mačak je napisao/la:Pa što je najbolje, i imam takav, i švicarac i Leatherman... ali to je što kažeš, valjda je do mentaliteta... fiksni mini nož je katastrofa i odmah si mesar i čudak ali ako imaš Spyderco Police onda je to ok jer je sklopiv (btw. neki dan sam ga prvi put vidio uživo i baš je fucking ogroman)...
Adept- mr.spika
-
O futroli da i ne govorim - predivna je - još jedan dokaz Rinosove vještine!lachBe je napisao/la:ovaj bench je stvarno krasan, a bome i futrola =)
Adept- mr.spika
-
ja trenutno u đepu imam police G10 flat grind vG10 onaj novi kaj je još veči nego stari jedva da viri 7-8 milimetara izvan đepa. ali bi mi bilo problem nositi neki fiksni jer ipak radim u javnoj kući (HRT-u) pa moram prolaziti kroz dva punkta s zaštitarima. malo bi me čudno gledali sa nožem i kožnom futrolom za pojasom. nisam mislio zagreb kao zasebnu kategoriju nego na sve veče hrvatske gradove. u manjim sredinama još se ljudi sječaju kako izgleda sjekira , mačeta, nož pa im to nije tak strano a ovim garadskim štakorima odavno je to ishlapilo iz memorije pa se čudom čude, kaj če odraslom čovjeku nož, i onda obično sljede pitanja "jesi ti bosanac?" (sorry bosanci nemam niš protiv vas)
uglavnom cure to obično više poprate sa zanimanjem a dečki nekako s čuđenjem!
NAVIGATOR- master
-
I ja ću se pridružiti sa pohvalama- noževi su prekrasni. Kanađani su mi uvijek bili tiha patnja a nikako da nabavim kojeg... nekako mi je to (mislim na Bark River) puno novaca za nož... ali imam osjećaj da ću, kad jednog dana počne rasti kost u glavu, odmah isukati teško ušteđene pare iz rukava
Za Rinosovu futrolu nemam komentara... jer mislim da je sve što prođe kroz ruke tog čovjeka pravo remek djelo.
Za Rinosovu futrolu nemam komentara... jer mislim da je sve što prođe kroz ruke tog čovjeka pravo remek djelo.
mali mačak- lingua
-
u potpunosti se slažem u komentaru na rinosove uradke!
NAVIGATOR- master
-
ja trenutno u đepu imam police G10 flat grind vG10 onaj novi kaj je još veči nego stari jedva da viri 7-8 milimetara izvan đepa. ali bi mi bilo problem nositi neki fiksni jer ipak radim u javnoj kući (HRT-u) pa moram prolaziti kroz dva punkta s zaštitarima. malo bi me čudno gledali sa nožem i kožnom futrolom za pojasom. nisam mislio zagreb kao zasebnu kategoriju nego na sve veče hrvatske gradove. u manjim sredinama još se ljudi sječaju kako izgleda sjekira , mačeta, nož pa im to nije tak strano a ovim garadskim štakorima odavno je to ishlapilo iz memorije pa se čudom čude, kaj če odraslom čovjeku nož, i onda obično sljede pitanja "jesi ti bosanac?" (sorry bosanci nemam niš protiv vas)
Hahahah, dobar ti je komentar... ali to je živa istina.
Ja sam evo baš jučer ujutro na kavi dobio komentar "Pa kaj TO nosiš u torbici?!?"
A čak se nije ni radilo o nožu nego o multialatu.
mali mačak- lingua
-
je, baš je javna kuća - no hard feelings =)NAVIGATOR je napisao/la:ipak radim u javnoj kući (HRT-u)
pa velim - rokneš ga u torbaka...NAVIGATOR je napisao/la:malo bi me čudno gledali sa nožem i kožnom futrolom za pojasom.
E, ovaj dio je čista istina!NAVIGATOR je napisao/la:a ovim garadskim štakorima odavno je to ishlapilo iz memorije pa se čudom čude, kaj če odraslom čovjeku nož, i onda obično sljede pitanja "jesi ti bosanac?" (sorry bosanci nemam niš protiv vas)
Adept- mr.spika
-
Stranica 10 / 30. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 20 ... 30
Stranica 10 / 30.