Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
+101
SuperSixOne
Vilcambu
zuzonja
hyperion
Šimun
Lima156
vladomado10
roy
malyfreddie
pirat
laredo
Sovinjak
Odin
siga
Mad Max
ivo
Redneck
Login
Sule_HR
gorky
Hombre
PatrioticBacon
Born_Survivor
neko69
Inspektor
maxina
milito
iko123
Frenky
nix1909
ce3hel
Storo
flok
antun
weedovec
franciscus
Draxor
Okibex
Usamljeni vuk
duke
dux aeron
PJER
ElPrezidente
Nubilus
Simke
mali mačak
maff
Kuzma
JillValentine
cutlass
Guybrush
Mije
bezribic
markonvs
yasko
Migach
.
Stribog
bearfaerie
boletus
brdo
ebola
UrchinStar47
Mornar
Ikarus
Franco G
Surfer
kengur32
Fratt
goxxon
Sandman
jenny
Ito Ogami
Slym
Guru
Igsy
Target
McJagger
orao
StArKa
sgt bear
vjeko
sTip3
jratko30
puls
amar
Marko
Adept
WILLY
Drvo
cidnam
rinos
Mraz
tigi
urbana_gorila
damjan
LUKSA
dman
zippo
zeleni
elvin
105 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: SET ZA PREŽIVLJAVANJE (Survival kit)
Stranica 16 / 25.
Stranica 16 / 25. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
Re: EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Navi, primjećujem da ti otvarač za pivu nije od titana.....znači ima još prostora za apgrejd....
puls- guru
- Broj postova : 2791
Datum registracije : 05.03.2010
slažem se s Vama kolega, to je jedan jako ozbiljan propust za Titangatora!
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
navi, podrška!
iz ove dvojice progovara prokleti hrvatski jal.
iz ove dvojice progovara prokleti hrvatski jal.
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Datum registracije : 18.10.2012
mislim stvarno, još ima i užicani parfem,ccc
goxxon- guru
-
pkaj onda, glavno da je za muške, a i ak je za ženske ok., neg za koga bi se mirišal.
gledaj i uči..
gledaj i uči..
Frenky- spikač
-
uvijek ima prostora za upgrejd
istina i meni je pao na pamet titanski, ali da budem iskren alumini je u ovoj ulozi dovoljno čvrst a još je znatno lakši od titana.
nisam se baš toliko pokvario da trusim pive na dnevnoj bazi pa da bi alumini u svakodnevnom korištenju mogao potrošiti. kad postanem pravi pivopija onda dolazi titan na red, ako ću tada uopće imati love za titan jer možda će mi trebati za transplataciju jetre
ha parfemćić uvijek dobro dođe, ne bi sad javno o tome ali u mom poslu ima puno pripadnica suprotnog spola, tja tja ...
istina i meni je pao na pamet titanski, ali da budem iskren alumini je u ovoj ulozi dovoljno čvrst a još je znatno lakši od titana.
nisam se baš toliko pokvario da trusim pive na dnevnoj bazi pa da bi alumini u svakodnevnom korištenju mogao potrošiti. kad postanem pravi pivopija onda dolazi titan na red, ako ću tada uopće imati love za titan jer možda će mi trebati za transplataciju jetre
ha parfemćić uvijek dobro dođe, ne bi sad javno o tome ali u mom poslu ima puno pripadnica suprotnog spola, tja tja ...
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
možda ćeš u budućnost morati imati u EDC-u i rezervnu jetru, hehe
goxxon- guru
-
Stigao cover za Gejfon.
Sve isto kak i Navijev OSIM!!!...kaj nema logo SwitchEasy nego je blank.
Kod kupnje je bilo ponuđeno da biram između brendiranog za 16 dolara i blank za 10 sa free shipingom.
Kako sam seljak pa volim nositi Đorđio Armalani i Verschaće robu,još jedan nebrendirani ajt u kolekciji je dobrodošao.
Dojde u kutijici identičnoj SwitchEasy ali bez loga na dnu.
Ima sve kaj ima i original,dust coveri,folije i Džirlo magićna krpica.
I to je to.Ja volim kupovati preko interneta jer sam bacilofob i ne volim prčkati po stvarima koje je već nekakav freak kaj dela na HRT-u provukao kroz prste "tražeći najsavršENIJI PRIMJERAK OF THEM ALL!!"
Sve isto kak i Navijev OSIM!!!...kaj nema logo SwitchEasy nego je blank.
Kod kupnje je bilo ponuđeno da biram između brendiranog za 16 dolara i blank za 10 sa free shipingom.
Kako sam seljak pa volim nositi Đorđio Armalani i Verschaće robu,još jedan nebrendirani ajt u kolekciji je dobrodošao.
Dojde u kutijici identičnoj SwitchEasy ali bez loga na dnu.
Ima sve kaj ima i original,dust coveri,folije i Džirlo magićna krpica.
I to je to.Ja volim kupovati preko interneta jer sam bacilofob i ne volim prčkati po stvarima koje je već nekakav freak kaj dela na HRT-u provukao kroz prste "tražeći najsavršENIJI PRIMJERAK OF THEM ALL!!"
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Prekrasno, čarobno, sad ste kompletan fićfirić !
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Evo za Vas što imate gejfounove dodatne baterije, ekipa s posla si uzela. kod nas su u iCentru 450kn.
http://www.kiwibirdbattery.com/index.php?
goxxon- guru
-
jel taj icentar zapravo istyle dućan
zgodna stvarčica, iako bi ja možda radije dodatnu vanjsku bateriju na koju telefon priključim preko noći da se "rečardža".
Fratt
nadam se da češ biti zadovoljan s futrolom. moja je odlična.
na ovoj tvojoj mi se čini da nije skroz istih boja kao moja, ni ambalaža ni futrola, no možda se o white balancu radi.
neobično mi je da su na kartonu štancali switch easy brand a na futroli da nisu, no čak i da se radi o kopiji ako je precizno izvedena i ako ti se zdopada onda nema tu neke mudrolije i nuklearne nauke.
zgodna stvarčica, iako bi ja možda radije dodatnu vanjsku bateriju na koju telefon priključim preko noći da se "rečardža".
Fratt
nadam se da češ biti zadovoljan s futrolom. moja je odlična.
na ovoj tvojoj mi se čini da nije skroz istih boja kao moja, ni ambalaža ni futrola, no možda se o white balancu radi.
neobično mi je da su na kartonu štancali switch easy brand a na futroli da nisu, no čak i da se radi o kopiji ako je precizno izvedena i ako ti se zdopada onda nema tu neke mudrolije i nuklearne nauke.
NAVIGATOR- master
-
noup http://www.icentar.hr/
to i je dodatna vanjska baterija koja ti rićarđa unutarnju bateriju, kad je ova pri kraju.
to i je dodatna vanjska baterija koja ti rićarđa unutarnju bateriju, kad je ova pri kraju.
goxxon- guru
-
ma kužim ali mi takav cijelo vrijeme debllji i teži zbog te futrole i dodatne baterije teže stane u možebitne držaće za motor, bajk, pederušu i sl.
onako kad imam baš eksternu bateriju koju priključim po potrebi kada se isprazni a ostatak dana počiva u ruksaku, koferu itd.
onako kad imam baš eksternu bateriju koju priključim po potrebi kada se isprazni a ostatak dana počiva u ruksaku, koferu itd.
NAVIGATOR- master
-
mislim da je to izvedivo da si je deneš po potrebi
goxxon- guru
-
goxxon je napisao/la:Evo za Vas što imate gejfounove dodatne baterije, ekipa s posla si uzela. kod nas su u iCentru 450kn.
do sad je taj telefon bio dug i širok kao tenisica br.48, a sad bu i debel tako.
samo teži.
Frenky- spikač
-
neki su žrtve mode
goxxon- guru
-
ae, nije čudo da nose ženske torbe..
Frenky- spikač
-
ciao svima ja sam nov ovde i moram pohvaliti navigatora za opremu sve je super , i ja polako kupujem moj kit edc i mnogo zanimljivih stvari sam nasao na ovom sajtu http://www.coltelleriacollini.it/ ali malo mi se cini da su preskupi
milito- bebač
-
Broj postova : 7
Datum registracije : 04.09.2013
Pozdrav milito prije nastavka pisanja molim te, predstavi se u za to predviđenoj temi i pročitaj pravila foruma usput...
Pozz
Pozz
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
ok sorry moja greska
milito- bebač
-
Broj postova : 7
Datum registracije : 04.09.2013
Škrti dvaput plaća ili ipak nije to posrijedi?
Prosudite sami...
Futrola je nošena po džepu i u pederuši,prvo se pocela odljepljivati kod tipki za pojačanje zvuka.
Da je iz jednog komada gume onda bi bila izvrstan proizvod,ovak je dual-tone zaku*ac,barem ovaj moj ne brendirani (mada mislim da nema razlike između tog i originala osim u logu).
Prosudite sami...
Futrola je nošena po džepu i u pederuši,prvo se pocela odljepljivati kod tipki za pojačanje zvuka.
Da je iz jednog komada gume onda bi bila izvrstan proizvod,ovak je dual-tone zaku*ac,barem ovaj moj ne brendirani (mada mislim da nema razlike između tog i originala osim u logu).
Fratt- MODERATOR
-
Nebi se zakleo jer ne posjedujem dotičnu masku, ali imao sam je prilike vidjeti i mislim da je ovaj "original" iz cijelog komada gume.
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
Bude se pokazalo s vremenom dali se original razlikuje od nebrandiranog,ak si netko hoce polijepiti dvije polovice nek mi posalje adresu da mu poklonim,nek samo plati poštarinu.
U međuvremenu sam uzeo Magpul Field Case,tu zajeba nema.
U međuvremenu sam uzeo Magpul Field Case,tu zajeba nema.
Fratt- MODERATOR
-
@ kolega Fratt- probajte naručivati muške(eng.men u katalozima) modele za EDC gadgete!
Malo su robusniji od ženskih modela ali traju duže a to je važno kod svakodnevnog korištenja.
Malo su robusniji od ženskih modela ali traju duže a to je važno kod svakodnevnog korištenja.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Teško je, poštovani kolega Mladene, preko noći promijeniti navike. Sami ste svjedok toga...maxina je napisao/la:@ kolega Fratt- probajte naručivati muške(eng.men u katalozima) modele za EDC gadgete!
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Kolega Navigator, u sličnoj smo branši pa me tvoj EDC u puno detalja podsjeća i na moj vlastiti, koji također nije namijenjen svjetskom kolapsu nego je ispunjen raznim sitnicama koje tijekom radnog tjedna često budu upotrebljene.
Dobio sam par dobrih ideja iz tvojih postova i mislim da ću neke stvari dodati u moju torbicu. A za one koji slažu svoj EDC, mogu dati i neke moje prijedloge.
Osobno nikud, ali baš nikud ne idem bez tri stvari koje su mi se do sada puno puta pokazale korisnije od svih noževa, lampi, upaljača i šibica: mali jastuk na napuhavanje prekriven velurom, maska za oči i silikonski čepovi za uši! Te tri sitnice kad se sklope ne zauzimaju skoro ništa prostora, a za nas koji smo puno na terenu, spavanje je često luksuz koji se konzumira kad god se ukaže prilika - po danu, u autu, u avionu, u vlaku, na klupi... Jedino još nisam uspio stojećki spavati! Jastuk mi je puno puta dobro došao i na kampiranju, ako sam zaboravio ponijeti moj kamperski jastuk. Čepovi za uši su onaj čarobni predmet koji spašava noć kad se ispostavi da hotel u koji ste stigli nakon 15 sati putovanja ima samo jednu sobu, a kolega s kojim spavate hrče u stotinama decibela. Ili kad se zateknete na nekom festivalu i shvatite da bi vi išli spavati u 3 ujutro, a program festivala traje do 7 ujutro.
Moj multitool je Leatherman Surge - velika, debela mrcina, sa bit kitom, ekstenderom i LED Lenser lampicom. Jedno sam vrijeme koristio švicarca, ali pošto fotooprema koju koristim obiluje svim mogućim kombinacijama šarafa, od ravnih, križastih, većih manjih, hex, imbus itd., Surge se pokazao nezamijenjivim. I iako je težak, pokorno ga vučem okolo. Također, ima pristojan nož, tako da sam druge noževe zbog uštede težine izbacio van.
Pisalo se puno o smartphonima i baterijama... Ja koristim HTC One, upakirao sam ga u fenomenalno Urban Armor Gear kućište i do sada je letio niz stepenice, ispadao iz auta na asfalt, par puta sam ga u padu dočekao na volej, pa je jadničak padao čak i niz dubrovačke stepenice, a tjedno mi barem 5 puta padne na pod - i ništa. Kućište nema ni ogrebotine, kao ni mobitel. Topla preporuka ako tražite vrhunsku zaštitu.
Što se baterije tiče - Android je puno fleksibilniji što se softverskog čuvanja baterije tiče. Postoje brojni programi kojima možete vrlo precizno odrediti razne akcije koje štede snagu, a ne umanjuju uobičajene funkcije poput sinkronizacije mailova, updateanja vremenske prognoze i slično. No, prije ili kasnije, dogodi se ona situacija u kojoj vam je baterija na izdisaju. Za takve slučajeve uvijek sa sobom imam USB kabel, najmanji 12v auto punjač koji sam mogao naći i isto tako maleni punjač na struju. Ponekad mi je dovoljno da u pola sata vožnje od točke A do točke B nadopunim bateriju i do 50%, a ako nema auta, uvijek se negdje može užicati utičnica. Ako sam van civilizacije, imam i nešto slično onom Goal Zero punjaču. Moj prima 18650 baterije, a njih obično imam više komada po torbi jer mi služe za razne svjetiljke.
I naravno - nikud bez velikih hanzaplasta. Nema ništa gore biti cijeli dan na nogama i dobiti žuljeve. Ako znam da ću tijekom dana nositi teške objektive u ruci, onda ću često u EDC ubaciti i hanzaplastov steznik za ruku.
Eto, toliko za sad od mene.
Dobio sam par dobrih ideja iz tvojih postova i mislim da ću neke stvari dodati u moju torbicu. A za one koji slažu svoj EDC, mogu dati i neke moje prijedloge.
Osobno nikud, ali baš nikud ne idem bez tri stvari koje su mi se do sada puno puta pokazale korisnije od svih noževa, lampi, upaljača i šibica: mali jastuk na napuhavanje prekriven velurom, maska za oči i silikonski čepovi za uši! Te tri sitnice kad se sklope ne zauzimaju skoro ništa prostora, a za nas koji smo puno na terenu, spavanje je često luksuz koji se konzumira kad god se ukaže prilika - po danu, u autu, u avionu, u vlaku, na klupi... Jedino još nisam uspio stojećki spavati! Jastuk mi je puno puta dobro došao i na kampiranju, ako sam zaboravio ponijeti moj kamperski jastuk. Čepovi za uši su onaj čarobni predmet koji spašava noć kad se ispostavi da hotel u koji ste stigli nakon 15 sati putovanja ima samo jednu sobu, a kolega s kojim spavate hrče u stotinama decibela. Ili kad se zateknete na nekom festivalu i shvatite da bi vi išli spavati u 3 ujutro, a program festivala traje do 7 ujutro.
Moj multitool je Leatherman Surge - velika, debela mrcina, sa bit kitom, ekstenderom i LED Lenser lampicom. Jedno sam vrijeme koristio švicarca, ali pošto fotooprema koju koristim obiluje svim mogućim kombinacijama šarafa, od ravnih, križastih, većih manjih, hex, imbus itd., Surge se pokazao nezamijenjivim. I iako je težak, pokorno ga vučem okolo. Također, ima pristojan nož, tako da sam druge noževe zbog uštede težine izbacio van.
Pisalo se puno o smartphonima i baterijama... Ja koristim HTC One, upakirao sam ga u fenomenalno Urban Armor Gear kućište i do sada je letio niz stepenice, ispadao iz auta na asfalt, par puta sam ga u padu dočekao na volej, pa je jadničak padao čak i niz dubrovačke stepenice, a tjedno mi barem 5 puta padne na pod - i ništa. Kućište nema ni ogrebotine, kao ni mobitel. Topla preporuka ako tražite vrhunsku zaštitu.
Što se baterije tiče - Android je puno fleksibilniji što se softverskog čuvanja baterije tiče. Postoje brojni programi kojima možete vrlo precizno odrediti razne akcije koje štede snagu, a ne umanjuju uobičajene funkcije poput sinkronizacije mailova, updateanja vremenske prognoze i slično. No, prije ili kasnije, dogodi se ona situacija u kojoj vam je baterija na izdisaju. Za takve slučajeve uvijek sa sobom imam USB kabel, najmanji 12v auto punjač koji sam mogao naći i isto tako maleni punjač na struju. Ponekad mi je dovoljno da u pola sata vožnje od točke A do točke B nadopunim bateriju i do 50%, a ako nema auta, uvijek se negdje može užicati utičnica. Ako sam van civilizacije, imam i nešto slično onom Goal Zero punjaču. Moj prima 18650 baterije, a njih obično imam više komada po torbi jer mi služe za razne svjetiljke.
I naravno - nikud bez velikih hanzaplasta. Nema ništa gore biti cijeli dan na nogama i dobiti žuljeve. Ako znam da ću tijekom dana nositi teške objektive u ruci, onda ću često u EDC ubaciti i hanzaplastov steznik za ruku.
Eto, toliko za sad od mene.
Inspektor- lingua
-
Broj postova : 424
Datum registracije : 10.04.2012
Ovo za čepiće za uši i masku za oči je zlatni savjet,ja isto tako nosam to sa sobom kad idem nekud na put,čini razliku od sna koji je pravi i "sna" u kojem trzate ko zec na svaki zvuk ili svjetlo.
Fratt- MODERATOR
-
Ne posjedujem Iphone, ali "zabrinut" zbog nemilog događaja koji je zadesio kolegu Fratta pronašao sam ovo http://briangreen.net/2013/11/testing-lifeproof-fre-case-iphone5.html . Nadam se da "case" sa tog linka zadovoljava sve potrebe...
Neko, super ulov! Nemam ni ja više iPhone, ali ovo mi se čini kao sasvim pristojni case za taj iznos (60$).
Inspektor- lingua
-
Broj postova : 424
Datum registracije : 10.04.2012
Ovaj sam tekst natipkao pod jednom drugom temom a zapravo prikazuje uvjetno rečeno moj "novi" zapravo trenutni primarni EDC. Oni koji su čitali ovu moju temu uglavnom znaju o čemu govorim. Za one nove primarni EDC nosim apsolutno uvijek sa sobom u jednoj od pederuša. Model zavisi o godišnjem dobu. Zapravo nije istina da je to moj "novi" EDC jer dobar dio ovih artikala nosim već nekoliko godina ali istina je i ta da pod ovom temom zadnjih godinu nisam ni pisao.
Dakle moj trenutni primarni EDC:
Gotovo uvijek sa sobom nosim i set ključeva. Možda se jednom godišnje dogodi da samo ključeve imam sa sobom tako da i na njima imam neke detalje koji mogu proći pod EDC. Tu su uobičajeni ključ od kuće, firme, lokota bicikla, sefa za oružje ali i neki personalizirani detalji po kojima se lako može naslutiti čime se bavim i nešto o meni osobno.
Kao prvo ću izdvojiti novčić sa Kube s likom Che Guevare od 3 pesosa. Nekoliko sam ih uspio sačuvati sa speleološke expedicije na Kubi kada sam tamo proveo više od mjesec dana.
Ti su novčići najcjenjeniji dio kubanske numizmatike. Na kubi postoje dvije valute pesosi za domaće i kubanski dolari, valuta za strance. I jednima i drugima je druga valuta nedostupna. No ipak poneki domaći ponudi turistima pokoji che novčić za šaku dolara. Mi "velebitaši" smo se infiltrirali među domaće i kupovali za njihovu valutu. Tako su nam stvari bile oko 20 puta jeftinije. Od šake kovanica kojom smo kupovali sačuvao sam nekoliko ovakvih kovanica i od jedne si napravio privjesak za uspomenu. Inače mu je stvarna kupovna vrijednost samo nekoliko naših lipa.
Današnji maestral centar nekada nam je bio simpatizer i donator naših putaovanja tako da mi je kuća uvijek bila puna victorinoxovih nožića. Oni najmanji uvijek su na svim mogućim ključevima. Na supruginim ključevima s švicarca su otpale plastične skale i uzela si je novi no meni je ovaj bez skala bio pravo otkriće. Nevjerovatno je tanak i lagan i na ključevima se gotovo uopće ne primjeti. Znao je biti vrlo koristan u više situacija. Od sada sa svih takvih malih švicaraca skidam skale.
Ima na sebi škarice, nožić, šerafnciger, turpijicu i čistać za nokte. Sve vrlo korisni alatići.
Mislim da sam na Cvjetnjaku donirao nešto love za školovanje pasa vodića slijepih. Dali su mi ovu vrlo praktićnu lampicu. Nosim ju već godinama i već je sva spucala, zato je obljepljena ali i dalje svijetli i traje.
Idealno kad u mraku trebaš pogoditi ključanicu.
Na ključevima je i mali brat dobiven na IWA-i u Ninbergu prošle godine, njegov veći brat pravi Glock 17 kao najomiljeniji pištolj često mi je društvo na streljani, streljaštvom se bavim već 20 godina.
Važna aktivnost u mom životu već 15 godina je i ronjenje pa je na ključevima i omiljeni model maresove peraje koje također uz ostalu opremu imam i u stravrnoj veličini i baš u identičnoj boji.
sve to je spojeno ne metalnim ringom ili sajlom nego komadom tanke dineme u lijepoj plavoj boji. Ima nosivost nekoliko stotina kila pa pouzdano nosi i moje ključeve i to na Petzl spirit karabineru iz mojih penjačkih dana. Dinema je daleko pouzdanija od bilo kojeg sistema sajle a ključevi su još gipkiji i tiši nego da ih nosim na ringu ili sajli.
Dakle moj trenutni primarni EDC:
NAVIGATOR je napisao/la:Često mučim ljude oko sebe da saznam što nose po džepovima i pederušama. To me i profesionalno zanima jer predajem EDC na nekim tečajevima. Svako malo od nekog čak i totalnog amatera dobijem ideju što novo totalno korisno uvrstiti u svoj EDC.
Ja u džepovima nosim jedino CR sebenzu 21 large. Zataknem ju u hlače čim se probudim. U zadnje vrijeme tu i tamo uleti i kershaw Ruby, ali uglavnom kao i danas to bude sebenza.
Sve ostale stvari koje su ovdje na fotografiji nosim apsolutno svaki tren sa sobom čim izlazim iz stana u obiteljskoj kući. Nosim ih u takozvanoj pederuši. Koristim dva modela mountainsmith vibe II i Kata s312. Normalno ne istovremeno jedna je ljetna a druga zimska torbica.
Da nemam torbicu ovo bi mi bilo u džepovima hlača i prsluka.
Dakle na fotki su:
Iphone 5, fantastičan telefon koji mi služi i kao kamera, fotić, svjetiljka, kompas, GPS itd.
CR sebenza 21 large, moj najdraži folder ikada.
Olight titanska S10 batton, po meni najbolja do sada EDC svjetiljka.
Victorinox grickalica za nokte.
Windmill classic, jet upaljač.
Cross crni roller sa 0.8 mm patronom.
Set odvijaća križnih i ravnih, ono crno nalik flomasteru.
Moleskine blokić.
USB 3.0 stick od 128GB, treba mi za posao.
Ključevi od auta sa Kingstonom od 16GB.
Pepersprey modificirani za brzo potezanje iz futrole.
HRT iskaznica bez koje bi mi bio onemogućen dolazak na posao i ulaz na mnoga druga mjesta.
Mali kožni novčanik u koji mi stane zdravstvena, kreditna, osobna. Ostale dokumente ne nosim jer sam 365 dana na biciklu.
lipstyck, domaće izrade od meda, propolisa i pčelinjeg voska, korisno za zimu provedenu na biciklu i u planini.
Eto to je to!
I za kraj zadnjih nekoliko dana nosim ovaj moj vrlo stari fotić. To je najbolji fotić koji sam ikada imao po performansama i omjeru veličine, težine i kvalitete fotografije(ako ne računam iphone).
Kupio sam ga davne 2005g i bio mi je jedini fotić na putovanjima po Kubi, Kanarima, Korzici, Sahari, i sve fotke koje sam ovdje na forumu objavljivao iz tih krajeva su bile fotkane ovim fotićem. Također velik dio fotki fotkanih u Ognjenoj zemlji, Patagoniji, Antartici, Argentini, Čileu, Rapa Nuiu su fotkane upravo ovim fotićem.
Vrlo je mali i izuzetno robusan. Kad sam ja nabavio sofisticiraniji, prije 4 godine, dao sam ga Minigatoru. On ga je koristio za sve i svašta i cijelog ga je obljepio sa nekim dječijim naljepnicama. Vratio mi ga je pred neki dan i skužio sam da fotić radi vrlo solidne fotografije i da je još i nakon njegove torture potpuno ispravan. Sada ga koristim upravo za fotografiranje poput ovoga. Kada mi recimo Iphone mora biti na fotki.
Vidi se koliko je kompaktan, malih dimenzija uz upaljač. Napomenuo bi da još ima originalnu bateriju, a fotkao je desetke i desetke tisuća fotografija. Canon ixus 40 od samo 4 megapixela.
Gotovo uvijek sa sobom nosim i set ključeva. Možda se jednom godišnje dogodi da samo ključeve imam sa sobom tako da i na njima imam neke detalje koji mogu proći pod EDC. Tu su uobičajeni ključ od kuće, firme, lokota bicikla, sefa za oružje ali i neki personalizirani detalji po kojima se lako može naslutiti čime se bavim i nešto o meni osobno.
Kao prvo ću izdvojiti novčić sa Kube s likom Che Guevare od 3 pesosa. Nekoliko sam ih uspio sačuvati sa speleološke expedicije na Kubi kada sam tamo proveo više od mjesec dana.
Ti su novčići najcjenjeniji dio kubanske numizmatike. Na kubi postoje dvije valute pesosi za domaće i kubanski dolari, valuta za strance. I jednima i drugima je druga valuta nedostupna. No ipak poneki domaći ponudi turistima pokoji che novčić za šaku dolara. Mi "velebitaši" smo se infiltrirali među domaće i kupovali za njihovu valutu. Tako su nam stvari bile oko 20 puta jeftinije. Od šake kovanica kojom smo kupovali sačuvao sam nekoliko ovakvih kovanica i od jedne si napravio privjesak za uspomenu. Inače mu je stvarna kupovna vrijednost samo nekoliko naših lipa.
Današnji maestral centar nekada nam je bio simpatizer i donator naših putaovanja tako da mi je kuća uvijek bila puna victorinoxovih nožića. Oni najmanji uvijek su na svim mogućim ključevima. Na supruginim ključevima s švicarca su otpale plastične skale i uzela si je novi no meni je ovaj bez skala bio pravo otkriće. Nevjerovatno je tanak i lagan i na ključevima se gotovo uopće ne primjeti. Znao je biti vrlo koristan u više situacija. Od sada sa svih takvih malih švicaraca skidam skale.
Ima na sebi škarice, nožić, šerafnciger, turpijicu i čistać za nokte. Sve vrlo korisni alatići.
Mislim da sam na Cvjetnjaku donirao nešto love za školovanje pasa vodića slijepih. Dali su mi ovu vrlo praktićnu lampicu. Nosim ju već godinama i već je sva spucala, zato je obljepljena ali i dalje svijetli i traje.
Idealno kad u mraku trebaš pogoditi ključanicu.
Na ključevima je i mali brat dobiven na IWA-i u Ninbergu prošle godine, njegov veći brat pravi Glock 17 kao najomiljeniji pištolj često mi je društvo na streljani, streljaštvom se bavim već 20 godina.
Važna aktivnost u mom životu već 15 godina je i ronjenje pa je na ključevima i omiljeni model maresove peraje koje također uz ostalu opremu imam i u stravrnoj veličini i baš u identičnoj boji.
sve to je spojeno ne metalnim ringom ili sajlom nego komadom tanke dineme u lijepoj plavoj boji. Ima nosivost nekoliko stotina kila pa pouzdano nosi i moje ključeve i to na Petzl spirit karabineru iz mojih penjačkih dana. Dinema je daleko pouzdanija od bilo kojeg sistema sajle a ključevi su još gipkiji i tiši nego da ih nosim na ringu ili sajli.
NAVIGATOR- master
-
Evo kad vec vidim da ubacujete neke slikice pa rekoh da i ja uzmem svoj takoreći EDC i slikam ga da mogu podijeliti sa vama Nije neki EDC ali eto to je ono baš osnovno sto koristim svaki dan.
Samo da napomenem logo foruma ne koristim svaki dan samo ovako za slikice haha:P
Prvi na redu je USB Trandscrened 2 GB koji koristim svaki dan na predavanjima
Druga stvar je upaljač koji koristim za paljenje vatre kada dodjem kuci sa predavanja jer kad udjem u kucu zima se uvlaci pod nokte
Treca stvar je LED lampa nju ne koristim baš često ali uvijek mi zatreba
Četvrta stvar je moj više namjenski nožić Nasser
Sljedece na redu je ducktape to obavezno koristim svaki dan jer uvijek treba nesto zakrpat
Tu je također moj smarthphone bez kojeg ne započinjem dan a to je ZTE Q Blade Maxi
I zadnja stvar su ključevi od kuce i garaže
Eto to bi bio moj EDC koji mi olakšava svakodnevnicu.
LP
Samo da napomenem logo foruma ne koristim svaki dan samo ovako za slikice haha:P
Prvi na redu je USB Trandscrened 2 GB koji koristim svaki dan na predavanjima
Druga stvar je upaljač koji koristim za paljenje vatre kada dodjem kuci sa predavanja jer kad udjem u kucu zima se uvlaci pod nokte
Treca stvar je LED lampa nju ne koristim baš često ali uvijek mi zatreba
Četvrta stvar je moj više namjenski nožić Nasser
Sljedece na redu je ducktape to obavezno koristim svaki dan jer uvijek treba nesto zakrpat
Tu je također moj smarthphone bez kojeg ne započinjem dan a to je ZTE Q Blade Maxi
I zadnja stvar su ključevi od kuce i garaže
Eto to bi bio moj EDC koji mi olakšava svakodnevnicu.
LP
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
Stranica 16 / 25. • 1 ... 9 ... 15, 16, 17 ... 20 ... 25
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: SET ZA PREŽIVLJAVANJE (Survival kit)
Stranica 16 / 25.