FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život

+101
SuperSixOne
Vilcambu
zuzonja
hyperion
Šimun
Lima156
vladomado10
roy
malyfreddie
pirat
laredo
Sovinjak
Odin
siga
Mad Max
ivo
Redneck
Login
Sule_HR
gorky
Hombre
PatrioticBacon
Born_Survivor
neko69
Inspektor
maxina
milito
iko123
Frenky
nix1909
ce3hel
Storo
flok
antun
weedovec
franciscus
Draxor
Okibex
Usamljeni vuk
duke
dux aeron
PJER
ElPrezidente
Nubilus
Simke
mali mačak
maff
Kuzma
JillValentine
cutlass
Guybrush
Mije
bezribic
markonvs
yasko
Migach
.
Stribog
bearfaerie
boletus
brdo
ebola
UrchinStar47
Mornar
Ikarus
Franco G
Surfer
kengur32
Fratt
goxxon
Sandman
jenny
Ito Ogami
Slym
Guru
Igsy
Target
McJagger
orao
StArKa
sgt bear
vjeko
sTip3
jratko30
puls
amar
Marko
Adept
WILLY
Drvo
cidnam
rinos
Mraz
tigi
urbana_gorila
damjan
LUKSA
dman
zippo
zeleni
elvin
105 posters

Stranica 8 / 25. Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 25  Next

Go down

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty Re: EDC- sitnice koje pojednostavljuju život

Postaj by Mraz 31.10.11 14:52

Ja sam uzeo dvije a trenutno imam 4 polovice od te dvije... nikakva zlostavljanja, obje bile u ruksaku u džepu s hranom i obje našao u djelovima.

Velika je toliko da, kada jedeš, moraš držati ili za dio s kojim ćeš za par minuta jesti nešto kruto kad završiš s juhom ili za dio s kojim si upravo jeo juhu pa je još prljav/mastan. Higijenski nema što... [znam da se može obrisati papirnatom no poanta je u tome da je spork loše napravljen i da treba "dodatnu opremu" ako ga misliš koristiti]

Mraz
master
master

Broj postova : 5658
Datum registracije : 26.02.2010

[Vrh] Go down

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Empty Re: EDC- sitnice koje pojednostavljuju život

Postaj by NAVIGATOR 31.10.11 17:04

ekipo stvarno vam se divim, da li mi govorimo o istom artiklu o žlici light my fire made in sweden iz replikarta za 15 kn.

ja ju upravo savijam do bola i nema naznaka oštečenja.
ova kritika za dužinu ručke po meni ne stoji jer bi onda po tvojoj filozofiji trebala imati ručku dugu 25 cm a meni je i ovako pre duga pa sam ju kratio.
ideja je bila napraviti mali lagan i primjenjiv svestrani jedeči alat i po meni to im je u tom cjenovnom rangu više nego savršeno uspjelo.
kada sam išao nabavljati ovu zapravo sam najprije htjeo kupiti onu od titana za nekih 70 kn ali kada sam ugledao ovu za moj EDC bila mi je idealna. ja svoju več 2-3 tjedna nosim u đepu konstantno 24 sata sa sobom i do sada me nije iznevjerila.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 31.10.11 17:28

Govorimo o istoj žlici također kupljenoj u ReplikArtu.

Navi, ne 25cm... samo da je 20ak mm dulja (znači ukupno 180mm) bi mi bila taman. Meni je za moju šaku malo mala, a nije da baš imam velike šake. Možda bih se navikao s vremenom, ne znam jer su obje puknule EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 350615

EDIT: ne bi trebala biti dulja kada bi mjesto "s" oblika imala "c" oblik tj polukružni... tada mi je ugodnija za korištenje i lakše se uklopi u posudice za kuhanje (probao no nije dugo držao "var" pa je puknulo).
Mraz
Mraz
master
master

Male
Godine : 38

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 31.10.11 20:01

puls je napisao/la:Navi,gdje si nabavio upaljač?

ovdje firma iz splita

www.kvama.com/
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 16.11.11 22:47

kako večina mojih poznanika zna da sam lud za noževima obično pretpostavljaju da i nešto znam o tim reznim alatima koji su od majmuna napravili čovijeka.
često mi kroz razgovor iz đepa izvade neku više manje kinesku šklopociju na kojoj se sve klima od šnale za džep pa do oštrice koja rasklimana oče ispasti iz ručke.
u svome victorinox spirit multialatu nemam tako malih inbusa ni torxa kojima bi im mogao otkloniti kvar. u bitovima tako uskih nisam nigdje našao za kupiti. no u čipoteci cam kupio mali torx pravih dimenzija u obliku šerafncigera za navedene radove.
prednost torxa u odnosu na imbuse je ta što torxom možeš šerafiti i torx i imbus a i torx ima puno naglašenije i oštrije bridove pa puno čvršče zagrize i u glavu inbus šerafa i nikada ne preskoči(ne auzrajza finu glavu imbusa).

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6275Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6279Small

koristan sam alatić odlučio implementirati u svoj sekundarni EDC, no morao sam ga malo preraditi. na scenu nastupa DREMEL 4000

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6283Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6376Small

sada izgleda ovako

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6384Small

kako oštrim vrhom ne bi probušio odličnu maxpedition torbicu od uloška kemijske sam napravio plastični čep

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6377Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6381Small

eto još jedan koristan detalj u sklopu mog EDC-a sad me ni tu ne mogu iznenaditi. sad se u torbici nalazi čak i osnovni alat za servisiranje i oštrenje noževa. i još uvijek sve stane i nije pre teško za svakodnevno nošenje.

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6385Small
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 19.11.11 21:58

da je torx odličan dodatak mom EDC-u dokazalo se već drugi dan kada sam navratio do forumaša cutlassa da još jednom u živo vidim njegove majstorije. upravo se spremao rastaviti svoj novonabavljeni benchmade torrent ali ga nije imao čime rastaviti. torx te veličine čak i u odlično opremljenoj radioni kao što je cutlassova nije svakodnevica.

iz sport bili torbice izvukao sam traženi alat a majstor se odma dao na posao.

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6397Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6399Small

nakon što sam opet cijelu njegovu zbirku prevrtio po rukama(zapravo ono što je od zbirke ostalo, jer ti majstorski uradci brzo nađu nove vlasnike) najviše me se dojmio njegov zeleni bumslang, zapravo mi je orange monster bio najdraži ali je prodan, srećom jednom mi dragom forumašu (iako volim cure)
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 29.11.11 13:03

već dugo nisam ništa pisao o noževima koje EDC-jam zadnjih par mjeseci po džepovima. zapravo uvijek imam samo jedan od njih. dakle ako smo se sreli ili ćemo se sresti zadnjih nekoliko mjeseci i idućih nekoliko uglavnom ćete jednog od ova tri vidjeti u mojem džepu. sva su tri fantastična a kao meni naj EDC nož od ta tri bi opet izdvojio bucka vantagea. dakle govorim o urbanom EDC-u gdje ne trebam pajserirati, kopati i što još, s nožem nego su to sitnija rezanja, struganja , guljenja i slično.
vantagea mi je nakako najmanje žao, najjeftiniji je među ovima (model pro) i oblikom oštrice najprilagođeniji EDC-u.

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6709Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_6706Small

ova ostala dva su malo egzotičniji pa njih za sada više štedim. ako znam da idem frendu na roštilj i da ću sjeckat sve i svašta od drva do klope i začina onda radije uzmem vantagea nego ostala dva, dok ću recimo dejavoa uzet sa kćeri u kazalište ili na nečiji rođendan ili s kolegicom na kavu. bone collectora uzmem na bicikl, u kino, muzej i tako. možda ovo kad neko čita sastrane zvuči malo bolesno al eto.
u EDC-u je i nova baterija no o njoj u nekom drugom postu.

o svim ovim noževima sam već pisao opširne recenzije pa ne želim i ovdje duljiti.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by yasko 22.12.11 12:07

meni nes nije jasno...rekao si da ti edc treba bit sto laksi i sto manji ..zasto onda nosis multitool i uz njega jos i noz..sta nemoze noz na multitoolu odradit citav posao kao i noz zasebno? razumijem da shavacs multitool kao alata a noz kao noz...ali vidio sam da si pilio sarafciger to jest njegov vrh radi velicine i tezine a izgubio si mozda 10 grama plastike kojih ni ne osjetis..??
yasko
yasko
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1318
Godine : 34
Datum registracije : 24.05.2011

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.12.11 14:21

ne nož u multialatu ne može odraditi sve što i primjeren folder. pogotovo ne nož koji je u mojemu multialatu, no ima on svojih prednosti.
kako si vidio alat nosim u ruksaku a nož u džepu uvijek momentalno pri ruci, i ne moram skidati ruksak da dođem do njega. uvijek sa sobom imam barem 2-3 oštrice. na dužim putovanjima mi to dobro dođe jer često nemam ni alata ni vremena za pošteno održavati noževe a volim raditi s njima samo kada su izuzetno oštri.

šerafnciger sam pilio i zbog manje mase, skratio sam i metalnu jezgru ručke tako da je ušteda u težini znatnija ali mi je bitan i manji volumen. ako 10 artikala iz EDC-a smanim volumenom i masom onda mi u EDC stanu još tri nova artikla.
za sada se nikada nisam našao u situaciji a da moj EDC nije bio dorastao zadatku-problemu.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 22.12.11 14:35

Evo prijedlog za smanjenje volumena finih šerafcigera.

Držalo sam kupio negdje na Ebayu i došlo je sa onim glanc bitovima u čiju kvalitetu baš ne vjerujem pa sam kupio set chrome vanadium bitova kod Peveca.
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Srafciger
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by . 22.12.11 14:38

praktično i fino!! možeš ga koristit i kao kubotan! heh

.
bomber
bomber

Male
Broj postova : 172
Godine : 55
Datum registracije : 09.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.12.11 14:40

super stvar sviđa mi se! ja baš neki dan kupio benchmade bitove u replikartu i njima sam nadopunio victorinoxov spirit.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by markonvs 22.12.11 14:42

Zaboravio sam napisati, to su oni manji bitovi, 4 mm mislim, ovako se možda i ne vidi...
markonvs
markonvs
spikač
spikač

Male
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by yasko 22.12.11 15:36

navi ..
aha...nisam znao da ti je ovo u torbi...ok jer ja nosim sve u torbici pa zato...a i tvoj vic ima onaj samo nazubljeni noz..to sam propustio isao sma gledat kasnije...bez ljutnje EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 393492
yasko
yasko
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.12.11 15:54

ma nema ljutnje, drago mi je da se diskutira o ovoj temi, ako je nekome i korisna ja zadovoljan!
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by yasko 22.12.11 16:06

a ja sam neki dan slagao edc uzeo sam si novu torbicu ..i stavio sam sve za sta sam mislio d abi meni trebalo...pa sma isao vidjet sta drugi stavljaju i dali neki od predmeta bi mogo dobro doci meni...tvoj edc je nekako najopsirniji ali kroz pricu svaki predmet koji ti imas tebi skoro svakodnevno treba...
yasko
yasko
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.12.11 16:09

ma da ali to je dosta individualna tema jer ono što je korisno meni ne mora biti i drugima.
cilj ove teme je da potakne ljude na razmišljanje što se zapravo isplati nositi sa sobom a što ne jer ljudi uglavnom u torbice nabacaju tablete za vodu, udice i još kojekakva za kontinentalce nepotrebne stvari.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by yasko 22.12.11 16:13

da. u pravu si dosta ljudi nosi jako puno beskorisnih stvari
yasko
yasko
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by bezribic 07.01.12 21:37

Don't Be Jealous of My EDC
https://youtu.be/FqtYKcA3_Og
EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 747986
bezribic
bezribic
tipko
tipko

Male
Broj postova : 78
Godine : 53
Datum registracije : 23.02.2011

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 08.01.12 0:00

je, imamo taj link već pod jednom sličnom temom ali odličan je tako da mi je drago da si to i ovdje linkao!

tip je to baš odlično odradio!
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 12.02.12 20:25

dobro napravljen EDC vrijedi težine u zlatu!

barem meni vrijedi, jer mi često spasi dan pa i važan posao i to ne jednom nego svakodnevno. puno sam vremena, truda, razmišljanja, novaca uložio u njegov razvoj i stalno ga usavršavam, no za nagradu nikada se do sada nisam našao u situaciji da nešto zbog neimanja nečega nisam mogao riješiti.

tako je bilo i posljednja dva dana na jednom snimanju. zbog jakog vjetra i snijega na lokaciji nisam mogao ni izvaditi kameru a da mi na objektiv ne padnu pahulje snijega nošene jakim vjetrom. nakon nekoliko sekundi snimka je potpuno sfumato mutna i za namjenu neupotrebljiva.

u planinarskom domu dobiveni omot CD-a i dobar EDC riješili su problem.

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8959Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8960Small

več nekoliko mjeseci kao osnovni EDC nož nosim small sebenzu pa je i ovih dana samnom i najpraktičnija mi je za sva sitna rezuckanja i sjeckanja.

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8961Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8962Small

eto tako mi je moj EDC i danas spasio dan a ovo su fotke sa jutrošnjeg snimanja uvodnih kadrova priće.(vidi se na fotkama improvizirani zaklon objektiva)

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8970Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8975Small

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 IMG_8978Small

imam još puno postova koje želim nakucati u ovoj temi ali poslijednjih tjedana stvarno ne stignem, a poslovni je angažman tek krenuo. nadam se da ću barem uspijet stići čitati zanimljive mi teme na forumu.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mije 12.02.12 21:11

Heh, svaka cast..od svih tema na forumu ova kao i ostale vezane uz EDC mi je najzanimljivija, stvarno se vidi kako neke stvarcice koje nosimo uz sebe mogu spasiti situaciju..nadam se da ces izmedju silnih obaveza ipak uspijeti naci vremena za nakucati nekoliko postova u ovoj i ostalim svojim temama.!
Mije
Mije
spikač
spikač

Male
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Login 12.02.12 22:36

Dobro si se snašao. Za "spasiti situaciju" nije dovoljno samo nositi brdo opreme, treba imati i kliker za improvizaciju, koja je puno lakša uz dobar i velik izbor pomagala. Kakvu to traku koristiš?

Kada koristim svoj EDC kit u društvu često su tu uvjek brda pitanja i čuđenja zašto se time opterećujem. Ali kad treba bolesnom kolegi neofen, drugom kolegi na dijeti natren za kavu, trećem kolegi flasteri i ductape za pokrpati rasječenu šaku, svjetiljka na klizavim neosvjetljenim stepenicama i sl. onda je "legendo, svaka čast".

Login
Login
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1136
Datum registracije : 17.07.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Mije 12.02.12 23:27

Login je napisao/la:Kada koristim svoj EDC kit u društvu često su tu uvjek brda pitanja i čuđenja zašto se time opterećujem. Ali kad treba bolesnom kolegi neofen, drugom kolegi na dijeti natren za kavu, trećem kolegi flasteri i ductape za pokrpati rasječenu šaku, svjetiljka na klizavim neosvjetljenim stepenicama i sl. onda je "legendo, svaka čast".

..poznate su mi te situacije, "sta ce ti ovo,sta ce ti ono"... EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 747986
Mije
Mije
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Guybrush 13.02.12 8:37

Login je napisao/la:Dobro si se snašao. Za "spasiti situaciju" nije dovoljno samo nositi brdo opreme, treba imati i kliker za improvizaciju, koja je puno lakša uz dobar i velik izbor pomagala. Kakvu to traku koristiš?

Kada koristim svoj EDC kit u društvu često su tu uvjek brda pitanja i čuđenja zašto se time opterećujem. Ali kad treba bolesnom kolegi neofen, drugom kolegi na dijeti natren za kavu, trećem kolegi flasteri i ductape za pokrpati rasječenu šaku, svjetiljka na klizavim neosvjetljenim stepenicama i sl. onda je "legendo, svaka čast".

Ma, ne treba se opterećivati s takvim glupostima, ljudi kaj ljudi. Vidjet će oni kad dođe do zombi-apokalipse! EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 69343
Guybrush
Guybrush
lingua
lingua

Male
Broj postova : 331
Godine : 40
Datum registracije : 17.12.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Sandman 13.02.12 15:18

markonvs -

taj i slicne setove preciznih odvijaca s bitovima i umecima sam sam gledao na dealextreme bas za svoj edc, i ima ih tamo za otprilike 4 do 8 dolara, evo pustit cu vam par linkova pa vidite

http://www.dealextreme.com/p/39-in-1-precision-maintenance-tool-screwdriver-set-69034

http://www.dealextreme.com/p/high-quality-precision-multi-tip-screwdriver-7-piece-set-11268

http://www.dealextreme.com/p/precision-magnetic-screw-drivers-9-piece-set-with-internal-tip-storage-gold-3555 - ako patite na boju, =) prošvrljajte malo pod dx-u ima ih u više boja

http://www.dealextreme.com/p/high-quality-precision-multi-tip-screwdriver-5-piece-set-11269

osobno sam razmisljao naruciti isti kao što je tvoj samo me me mućila kvaliteta bitova, a i ovi u kompletu mi nisu svi potrebni, idealno rjesenje je ovo što si i sam napravio - kupit posebno kvalitetne bitove i uzet sa sobom samo one koji ti trebaju.

eh da, koliko te koštao taj set preciznih bitova u pevecu,
Sandman
Sandman
bomber
bomber

Male
Broj postova : 162
Godine : 44
Datum registracije : 26.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 13.02.12 16:36

Mije
hvala na pohvali, ma imam još puno toga što bi želio pod ovom temom napisati ali rastrgan sam poslovnim obavezama, trebao bi se klonirati bilo bi više para i stigo bi i vrijeme na forumu odrađivati.

Login
traka je najčvršča platnena koju sam ikada probao vrlo je skupa, marke TESA,kolut košta 400kn, ali ima za kupiti idealno EDC pakiranje, mali kolutić u bauhausu je oko 20kn.
ako je ostaviš zaljepljenu za nešto s vremenom se zavari sa materjalom na koji je zaljepljena.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 02.03.12 17:11

već sam pisao o tome da mi se znalo dogoditi da omiljeni outdoor artikl na koji sam se navikao jednostavno prestanu proizvoditi ili ga rade puno lošije nego prije kada sam ga ja nabavio.
od tada sve stvari koje mi jako pašu a koje mi financije dozvoljavaju nabavljam u nekoliko primjeraka, pile, sjekire, cipele, pa i okopojasne torbice upravo su ove zadnje doživjele obustavu proizvodnje.
prije 2-3 godine zapikla mi se za oko po preporukama kolega snimatelja iz amerike torbica ne baš perviše poznatog a opet iznimno kvalitetnog američkog proizvođača mountainsmith i to njihov model vibe 2. torbicu odlikuju vrhunski materjali i kvaliteta, mala neupadljiva i kompaktna silueta i prilično stvari koje u nju stanu s obzirom na naizgled mali volumen.

torbica nije skupa košta 25 dolara ali sa šipingom iz amerike i carinom u hrvatskoj ispadne oko 300kn sva sreća nabavio sam si ih dovoljnu zalihu imam ih trenutno 5 komada

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 P7141848Small

dobra je stvar što jednu torbicu nosim već dvije godine i ne pokazuje znakove zamora znači rezerva če mi trajati još najmanje 10 godina, loša je stvar da ekipi kojoj sam trenutno nekoliko torbica preko frendice naručio iz amerike da ih nažalost neče dobiti jer ih više ne proizvode.

NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 02.03.12 17:57

Nisam siguran da li ovo staviti ovdje ili u baterije?

Uglavnom, malo sam se igrao s kydexom i napravio si jednu sitnicu koja me već neko vrijeme zeza a to je držač/nosač lampe za šiltericu s obzirom da zadnje vrijeme kopiram Gorilu i ne izlazim iz kuće bez iste:

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 142xvux

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 1z6a3xl

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 Lbklw

Stvar sam napravio za 20ak minuta i super sam zadovoljan. Prima Olight i3 (koja je na "servisu tj. puknula po pola... ne bi čovjek vjerovao), Fenix LD01 i ostale AAA lampice. Težina stvari je zanemariva.

A ovako trenutno izgleda glava Olight i3:

EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 2m4b1qp

Dio gdje je kraj navoja a početak elektronike iznutra tj. brazda izvana je jednostavno puknuo kada sam htio maknuti lampu s nosača. Kada sam pogledao vidio sam da je na tom dijelu ostavljeno tek oko 0.2mm "mesa". Ja ću svoju pokušati popraviti jer mi je stvarno izvrsna lampica ali eto... ili sam dobio limun ili dizajn ima jednu ozbiljnu manu.
Mraz
Mraz
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by cutlass 02.03.12 18:02

mrazimire - svaka cast na kreativnosti..

jednom kad cu imati lampicu EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 990630 samo ti ces mi napraviti ovaj odlicni drzac.. EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 368870

bravo EDC- sitnice koje pojednostavljuju život - Page 8 393492

pravi primjer vjestine i kreativnosti na djelu...
cutlass
cutlass
guru
guru

Male
Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Mije 02.03.12 18:04

Super stvarcica Mraz, ja bi na tvom mjestu samo jos malo doradio ideju i ovaj dio koji prihvati lampicu napravio malo "dublji" tako da ona teze izlazi van pa bi ovo mogla biti i zamjena klipse za djep ili remen...
Mije
Mije
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 8 / 25. Previous  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 16 ... 25  Next

[Vrh]

- Similar topics