| Lov improviziranim sredstvima | |
|
+15D@nijel@ Damir Mile antun ficovk dENIS gladiator Mshai LUKSA trkač sokol Stule bowhunter mariobab Mladen 19 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
LEGION66 spikač

Broj postova : 641 Datum registracije : 21.03.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 09.06.09 23:54 | |
| Umjesto puške na gumu se napravi obična pračka, svi vele da imaju one medicinske gumene cijevi u kitovima, uzme se trska, ili neka slićna ravna grana, našilji se ili se napravi neki prirućni harpun od lima ili jaće žice. Zaroniš, naciljaš ribu, sipu ili hobu i ispališ strijelu. | |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 09.06.09 23:56 | |
| - LEGION66 je napisao/la:
- Umjesto puške na gumu se napravi obična pračka, svi vele da imaju one medicinske gumene cijevi u kitovima, uzme se trska, ili neka slićna ravna grana, našilji se ili se napravi neki prirućni harpun od lima ili jaće žice. Zaroniš, naciljaš ribu, sipu ili hobu i ispališ strijelu.
naravno moras imati nekog iskustva u lovu pod vodom i ribe u pokretu, voda stvara otpor nije to tako jednostavno bas |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 09.06.09 23:58 | |
| copy: - Citat :
- Panula se sastoji od 10 metara predveza, što tanjeg to bolje (0,30 mm),
zogulin, 20 metara osnovne strune 0,40 mm i varalice na kraju.
Varalice su definitivno nabolje rapaline i to crveno zlatne kombinacije,
poneke kolege veličaju i crveno-zeleno-bijelu kombinaciju obratiti paznju da pise 10 metara predveza, STO TANJEG TO BOLJEG treba i to napraviti, nije dosta samo varalica decki moji |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:01 | |
| Ljudi su hvatali lignje davno prije nego se netko sjetio predveza, može se sve to i pojednostaviti. |
|
 | |
antun spikač

Broj postova : 838 Godine : 80 Lokacija : shuma Datum registracije : 01.05.2009
 | |
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:09 | |
| Tek kroz muku dolazimo do poštovanja prema obroku.
Podvodnog svijeta je sve manje, ali ne zbog ovih koji su lovili ovako jednostavnim varalicama, a dok su oni bili brojniji, složenije varalice nisu bile potrebne. |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:14 | |
| bilo koji razlog da je.....cinjenica je da je antun u pravu....mislim da ce to tesko ici |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:15 | |
| - Citat :
- Tek kroz muku dolazimo do poštovanja prema obroku
ne smiju na otoku da trose previse energije i da im bude muka prouci slike otoka, pogledaj koje su to biljke pa da izmedu ostalog vidimo sto je i kako jestivo tamo |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:16 | |
| dodje mi zelja da napravimo natjecanje.... tko prvi improviziranim sredstvima ulovi lignju  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:22 | |
| S ovakvim načinom lova (hard core survival) gdje sve praviš sam, sretan si ako imaš 10 metara špaga ukupno, a ne za predvez.
http://free-st.htnet.hr/Marinko-Zupanovic/lignja.htm
ovo je stranica s koje si skinula podatke. Si čitala da lik lovi s barkom?
Ovo je kao da pitaš s čim da uloviš obrok u šumi a ja ti odmah savijetujem pušku optiku i što sve ne. Hoće dečki na otoku praviti i čamac? |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 0:24 | |
| - vatrica je napisao/la:
-
- Citat :
- Tek kroz muku dolazimo do poštovanja prema obroku
da im bude muka Muka i mučnina nisu isto. |
|
 | |
Damir lingua

Broj postova : 291 Godine : 56 Lokacija : Treviso, Italy Datum registracije : 15.11.2008
 | |
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 7:36 | |
| - malo drvo je napisao/la:
- S ovakvim načinom lova (hard core survival) gdje sve praviš sam, sretan si ako imaš 10 metara špaga ukupno, a ne za predvez.
http://free-st.htnet.hr/Marinko-Zupanovic/lignja.htm
ovo je stranica s koje si skinula podatke. Si čitala da lik lovi s barkom?
Ovo je kao da pitaš s čim da uloviš obrok u šumi a ja ti odmah savijetujem pušku optiku i što sve ne. Hoće dečki na otoku praviti i čamac? nebitno, htjela sam samo naglasiti da treba imati i nesto na sto ce se staviti varalica i nisam mislila na mucninu (zasto bi im bila mucnina??) mislila sam na muku, ne smiju se previse muciti jer budu tada vise zedni ali nebitno i to, ionako ce ih damir sve toljagom pobiti  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 9:58 | |
| Naravno da će damir po svima toljagom, boji se da mu neko ne drpi pivo. Kakovo je to preživljavanje ako nemaš sa sobom dovoljnu količinu hladne pive?  |
|
 | |
Gost Gost
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 10.06.09 12:11 | |
| je da, ako se popiskis u flasu i pravis se da to piva  |
|
 | |
Stule spikač

Broj postova : 885 Godine : 44 Lokacija : Zadar-Nin Datum registracije : 22.02.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:24 | |
| Ovo bi moglo biti za manju ribu,naprimjer glavoca. Glavoc je inace prozdrljivac.     Ovo san testira špagicu...kad drzi ovaj kamen,onda bi mogla malenoga glavoca ili manju ribicu....  | |
|
 | |
Mladen honoris

Broj postova : 2656 Godine : 53 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 15.02.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:35 | |
| finija obrada .. i udica je tu.. u obliku udice treba malo poraditi.. ideja štima... | |
|
 | |
Stule spikač

Broj postova : 885 Godine : 44 Lokacija : Zadar-Nin Datum registracije : 22.02.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:38 | |
| Znam,ovo je bilo brzinsko,a bor i nije bas nesto za obraditi,lako puca. Mislija san je nazubiti,ali ovo je radi primjera.... | |
|
 | |
Mladen honoris

Broj postova : 2656 Godine : 53 Lokacija : Varaždin Datum registracije : 15.02.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:41 | |
| ideje su uvijek dobro došle... izrada je daljni proces ka usavršavanju... | |
|
 | |
mariobab guru

Broj postova : 2038 Godine : 58 Lokacija : zg Datum registracije : 28.01.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:43 | |
| Dugo su se takve udice koristile, i još se koriste, ali meni to slabo što znači, volio bih imati negdje nekakvu vodu gdje bih mogao isprobati.Stule sjedi, četiri.Gdje ti je plovak? | |
|
 | |
Stule spikač

| Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 11.06.09 22:45 | |
| E,sada,triba san raditi cilu dugu špagu,plovak.....bilo je leteći...brzinski.... E,za glavoca ti ne triba plovak...on stoji na dnu.... | |
|
 | |
Stule spikač

| Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 16.06.09 21:01 | |
| Evo necega sam se sitija,ako ekipa nadje plasticnu bocu ili vise njih,mogli bi napraviti udicu od topljene plastike...proba san i dovoljno je cvrsta. Proba san od plasticnih casa ,ali materijal je tanak. Najbolje su boce od vode ili soka. Prvo nadjes bocu i otkines je po sredini nozem ,onda je pocmes topiti(meksati) vatrom,ja sam je upaljacom,oblikujes je prstima,ali svaki puta pljunem u prste,jer je plastika vruca(moze i voda)i formiram udicu... To bi bija zanimljiv materijal,koji bi jako dobro dosa....     Eto,ne mora sada da izgleda kao u ducanu,mozda vam ovo spasi zivot,tko zna.... | |
|
 | |
Stoney spikač

Broj postova : 837 Godine : 34 Lokacija : Novalja Datum registracije : 23.05.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 16.06.09 22:17 | |
| Samo jedna stvar...ako napravite na ovaj nacin udicu onda nemojte ostaviti da vam mamac ne dira jedan dio zbog samog mirisa. Ne govorim da ribe "mirisu" udicu nego da nezeli zagrist ako ispusta tvari. Znaci da bi trebalo sa mamcem pokrit cijelu udicu ili barem ju "isprljat" tako da se cjelim mamcem prodje po njoj. Ili jednostavno ostavit istu udicu par dana u vodi da izgubi taj "miris" | |
|
 | |
Stule spikač

| Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 16.06.09 22:19 | |
| Mozes cilu dagnju preko nje i stvar rijesena.... | |
|
 | |
mariobab guru

Broj postova : 2038 Godine : 58 Lokacija : zg Datum registracije : 28.01.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 16.06.09 22:41 | |
| Lijepo Stule, a sada ćeš isprobati, čim uhvatiš vremena i pokazati nam, toliko sam te upoznao. | |
|
 | |
Strider honoris

Broj postova : 2854 Godine : 29 Lokacija : Rijeka Datum registracije : 19.06.2009
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 22.06.09 14:07 | |
| e napokon riblolov! tu rasturam...
ja sam napravio svoju pušću od kemijske, za nju sam zavezao sa najlonom kućicu ogrca...bodlje su mi traljave, ali pošto sam to radio prije 2-3 godine, sada imam više ideja. Bodlje su mi bile one igle sa plastičnom kuglicom koje sam našao na podu, nisam ih mogao učvrstit, stalno su plesale lijevo-desno. Njih sam ugrijao upaljačem, provukao ih dok su bile vruće kroz plastiku kemijske tako da kuglice budu iznutra...jedna sipa je ugrizla pušću ali ništa...nije se zahvatila.
Sve je u redu, samo trebam smiliti te bodlje... | |
|
 | |
zmerro bebač

Broj postova : 9 Godine : 42 Lokacija : Sisak Datum registracije : 04.04.2013
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima 13.09.13 4:08 | |
| Pozdrav svima,vidim da je tema stara kao biblija,ali eto da se uključim jer sam je sada pročitao,kao klinji starci mi nisu htjeli kupit pušku da tamanim sve što stignem pod vodom(sada kad se osvrnem mudra,roditeljska odluka:),ali je malog zmerru neki barba naučio napravit luk i strijelu od starog kišobrana,dakle uzmeš dve žice velikog kišobrana i spojis ih, na svaki kraj zavežeš deblji flax i eto ti luk,a strijele su išle od ostatka kišobrana,malo naštriš vrh i to je to. Mislim da je netko postavio pitanje kako uloviti iglicu bez udice,evo link za to,obe tehnike isprobane osobno,sa lukom možeš dosta toga natamanit,je da je sića ali glad ne pita,a ovo drugo,taj zmaj koji sam ja pokušao napravit jedino je poletio meni do glave,ali sam vukao gumenjakom samu paučinu i klepio iglicu od pola kile,nakon prvog i jedinog hvatanja nakon dva dana lova mudro sam odustao.
Evo link pa ko voli neka se okuša: https://www.youtube.com/watch?v=N-hmHuRKYP8 | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Lov improviziranim sredstvima  | |
| |
|
 | |
| Lov improviziranim sredstvima | |
|