Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
NP Risnjak
+2
Mraz
Martix
6 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 1.
NP Risnjak
Pozdrav.
Htio bih posjetiti Risnjak pa bih trebao savjet. Koje su najatraktivnije staze i da li ima kakvo prenociste? Kamp za sator ili kakav dom. Malo sam trazio po netu ali nisam bas nesto nasao u blizini samog parka.
Hvala.
Htio bih posjetiti Risnjak pa bih trebao savjet. Koje su najatraktivnije staze i da li ima kakvo prenociste? Kamp za sator ili kakav dom. Malo sam trazio po netu ali nisam bas nesto nasao u blizini samog parka.
Hvala.
Martix- bebač
-
Broj postova : 5
Godine : 43
Datum registracije : 29.05.2019
Re: NP Risnjak
Imaš na vrhu dom, od nedavno je teta Vesna opet tamo i sada sa dva specijalca pa nema ni straha od migranata. Inače ih je sada kod nas u Gorskom sve puno pa treba imati na umu kada se spava u prirodi, ja sam imao par susreta s njima.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Ah da. Migranti. Na njih uopce nisam ni pomislio. Dobro, trebam zapravo samo prenociste i mogucnost da ostavim auto.
A kako su ti susreti izgledali?
A kako su ti susreti izgledali?
Martix- bebač
-
A da, Gorski im je sada ruta pa je dobar dio ako ne i većina domova demolirana a PD ih ne obnavljaju jer se kroz kratko vrijeme dogodi isto pa nema smisla.
Za sam Risnjak ti je najbolje ići iz Crnog Luda pa nemaš brige oko puštanja auta u šumi a gore spavaš u domu kod tete Vesne koja te fino nahrani i specijal(a)ca koji pazi/e da mirno spavaš.
Svakako no ne bih o tome baš javno.
Za sam Risnjak ti je najbolje ići iz Crnog Luda pa nemaš brige oko puštanja auta u šumi a gore spavaš u domu kod tete Vesne koja te fino nahrani i specijal(a)ca koji pazi/e da mirno spavaš.
Svakako no ne bih o tome baš javno.
Mraz- master
-
Ok hvala ti na info. Ako sad kazem zeni o migrantima najbolje cemu se mogu nadati je jednodnevan izlet.
Martix- bebač
-
Pssssst! Što ne zna neće ju ni brinuti
Mraz- master
-
Slažem se s Mrazom, iz Crnog Luga ljepo, popiješ kavu i s mirom gore bez da brineš oko auta.
Svakak preporučam Risnjak, pravi biser, po meni jedna od najljepših lokacija u HR, nema tog mora.
Kaj se migranti tiče, imal sam sad za vikend susret s njima kod Ratkovog skloništa, vjerojatno bi završili nutra da nije bilo ekipe pun kufer.
Svakak preporučam Risnjak, pravi biser, po meni jedna od najljepših lokacija u HR, nema tog mora.
Kaj se migranti tiče, imal sam sad za vikend susret s njima kod Ratkovog skloništa, vjerojatno bi završili nutra da nije bilo ekipe pun kufer.
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
Par fotki, da ne bude samo tekst
Bio gore krajem 9. mj. prošle godine, vrh komplet u magli ali svejedno super izlet.
Nego, nešto se pričalo da je bilo provaljeno i u Schlosserov dom, ove godine..?
https://www.hps.hr/info/planinarske-kuce/planinarski-dom-schlosserov-dom/
Bio gore krajem 9. mj. prošle godine, vrh komplet u magli ali svejedno super izlet.
Nego, nešto se pričalo da je bilo provaljeno i u Schlosserov dom, ove godine..?
https://www.hps.hr/info/planinarske-kuce/planinarski-dom-schlosserov-dom/
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Nekoliko puta, zato je od otvaranja doma prije par tjedana teta Vesna u stalnom društvu dva specijalca.
Mraz- master
-
Vidio sam u međuvremenu ono "pismo planinara" pa mi je jasno. Iskreno, prvo sam mislio da se radi o nekim lokalnim "specijalcima" ili kršnim pripadnicima GSS-a koji su gore da malo pripaze..
Ah, koja vremena su došla...
Ah, koja vremena su došla...
laredo- lingua
-
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014
Da to pismo planinara i cijeli taj slučaj gdje se neke osobe sablažnjavaju ponašanjem odnosno surovosti policije prema migrantima na risnjaku odnosno Gorskom kotaru općenito. To je samo jedna strana medalje.
S druge strane ti isti migranti su provalili u svaki planinarski dom i svaku vikendicu koju su stigli. O tome se ne piše
Strahota
Devastiraju i ono malo ljepote što e ostalo.
S druge strane ti isti migranti su provalili u svaki planinarski dom i svaku vikendicu koju su stigli. O tome se ne piše
Strahota
Devastiraju i ono malo ljepote što e ostalo.
Siniša B.- tipko
-
Broj postova : 57
Godine : 55
Datum registracije : 08.04.2019
Lako je imati friendly pristup problemu s migrantima nekome tko nema nikakav doticaj s njima.
Ovu stranicu je prijatelj napravio, pokazuje manji dio toga što se događa. Manji jer generacije u čijem su vlasništvu kuće i nekretnine uglavnom ne koriste internet a i stranica se ne promovira, čak se brišu linkovi kada se pojavi u kakvim čitanijim temama.
http://balkanskaruta.com/
Ovu stranicu je prijatelj napravio, pokazuje manji dio toga što se događa. Manji jer generacije u čijem su vlasništvu kuće i nekretnine uglavnom ne koriste internet a i stranica se ne promovira, čak se brišu linkovi kada se pojavi u kakvim čitanijim temama.
http://balkanskaruta.com/
Mraz- master
-
Očekuje se najezda oko 100 000 nivih izbjeglica. U pravilu sve vojno sposobni. Bit će rata u Europi.
Da Amer nije dirao Gadafija ovoga ne bi bilo. Rat je tamo ajmo reći gotov a oni samo dolaze i dolaze.
Dakle riječ je o više miliona ljudi koji su već u Europi.
Slušam neki dan onog idiota Dusparu kada kaže da sa 5 automobila možeš napraviti prometni kolaps u Zagrenbu. Jednostavno ugasiš auto na nekom od ključnih križanja i odeš pješice. Tada niti hitna niti vatrogasci niti policija ne mogu proći. Bez obzira što je on idiot ali je u pravu što se toga tiče. E sad se postavlja pitanje šta par miliona može napraviti u europi?
Još ako im se da pravo na glasanje onda je sve gotovo.
Znam da je offtopic ali morao sam.
Da Amer nije dirao Gadafija ovoga ne bi bilo. Rat je tamo ajmo reći gotov a oni samo dolaze i dolaze.
Dakle riječ je o više miliona ljudi koji su već u Europi.
Slušam neki dan onog idiota Dusparu kada kaže da sa 5 automobila možeš napraviti prometni kolaps u Zagrenbu. Jednostavno ugasiš auto na nekom od ključnih križanja i odeš pješice. Tada niti hitna niti vatrogasci niti policija ne mogu proći. Bez obzira što je on idiot ali je u pravu što se toga tiče. E sad se postavlja pitanje šta par miliona može napraviti u europi?
Još ako im se da pravo na glasanje onda je sve gotovo.
Znam da je offtopic ali morao sam.
Siniša B.- tipko
-
Broj postova : 57
Godine : 55
Datum registracije : 08.04.2019
Bio sam malo na Risnjaku, noćio kod tete Vesne.
Žena od 60-tak godina plače. Ne toliko zbog zla koje joj je napravljeno, koliko zbog tog nesretnog članaka na Indexu. A strašno je kad žena u tim godinama plače, zbog insinuacija i laži.
Insinuacija kaže kako ona laže da je dom bio devastiran, jer, evo, sve radi... Tako je naveo pisac članaka na Indexu.
A Vesna i Gari su spavali 10 dana u šatoru, pored doma, i jeli konzerve, jer se u dom od fekalija nije moglo ući. I u dom nisu ušli sve dok ga nisu potpuno očistili i nije došla ekipa koja je izvršila dezinfekciju. Kakav to mora biti mozak da pored WC-a vrši veliku nuždu po jogiju? Ah, da, WC su razbili, sva 3.
Sve jogije su morali zapaliti, puno toga je bilo razbijeno i uništeno, čitav dom devastiran, do posljednjeg detalja.
Sva časti i ekipi koja je pomogla u nošenju jogija i ostale opreme na svojim leđima. Jer, za one koji ne znaju, samo tako se može dostaviti oprema u dom. A ta staza je od sat vremena penjanja, od točke do koje može doći vozilo do doma.
Kada govorimo o tim ljudima, migrantima, u pravilu se podrazumjeva kako je riječ o ratnim izbjeglicama. Pogledamo li statistike, takvih u BiH trenutno gotovo da i nema. Dakle, riječ je ekonomskim migrantima. E, sad, jesam li ja lud, ili je svijet oko mene poludio?
Ti ekonomski migranti:
1. dolaze bez ikakvih papira, jer su ih sami spalili,
2. prelaze granicu na nedopuštenom mjestu,
3. ulaze u teritorij drugih država bez dopuštenja, dokumenata, viza,
4. rade štetu u prostorima na kojima prođu...
Po svakoj od ovih točki rade ozbiljan prekršaj po zakonodavstvu svake od zemalja kroz koju prođu.
Svaka od tih zemalja ima legalne i legitimne načine prelaska njihovih granica, za koje im nije ni palo na pamet aplicirati.
Da sam ja prije 5 godina prošao bilo koju granicu na kontinentu, na takav način, vjerojatno još ne bih izišao na slobodu. Oni ništa od toga ne trebaju, niti zato odgovaraju.
Kako je to moguće?
Žena od 60-tak godina plače. Ne toliko zbog zla koje joj je napravljeno, koliko zbog tog nesretnog članaka na Indexu. A strašno je kad žena u tim godinama plače, zbog insinuacija i laži.
Insinuacija kaže kako ona laže da je dom bio devastiran, jer, evo, sve radi... Tako je naveo pisac članaka na Indexu.
A Vesna i Gari su spavali 10 dana u šatoru, pored doma, i jeli konzerve, jer se u dom od fekalija nije moglo ući. I u dom nisu ušli sve dok ga nisu potpuno očistili i nije došla ekipa koja je izvršila dezinfekciju. Kakav to mora biti mozak da pored WC-a vrši veliku nuždu po jogiju? Ah, da, WC su razbili, sva 3.
Sve jogije su morali zapaliti, puno toga je bilo razbijeno i uništeno, čitav dom devastiran, do posljednjeg detalja.
Sva časti i ekipi koja je pomogla u nošenju jogija i ostale opreme na svojim leđima. Jer, za one koji ne znaju, samo tako se može dostaviti oprema u dom. A ta staza je od sat vremena penjanja, od točke do koje može doći vozilo do doma.
Kada govorimo o tim ljudima, migrantima, u pravilu se podrazumjeva kako je riječ o ratnim izbjeglicama. Pogledamo li statistike, takvih u BiH trenutno gotovo da i nema. Dakle, riječ je ekonomskim migrantima. E, sad, jesam li ja lud, ili je svijet oko mene poludio?
Ti ekonomski migranti:
1. dolaze bez ikakvih papira, jer su ih sami spalili,
2. prelaze granicu na nedopuštenom mjestu,
3. ulaze u teritorij drugih država bez dopuštenja, dokumenata, viza,
4. rade štetu u prostorima na kojima prođu...
Po svakoj od ovih točki rade ozbiljan prekršaj po zakonodavstvu svake od zemalja kroz koju prođu.
Svaka od tih zemalja ima legalne i legitimne načine prelaska njihovih granica, za koje im nije ni palo na pamet aplicirati.
Da sam ja prije 5 godina prošao bilo koju granicu na kontinentu, na takav način, vjerojatno još ne bih izišao na slobodu. Oni ništa od toga ne trebaju, niti zato odgovaraju.
Kako je to moguće?
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: LJUBITELJI PRIRODE I PUSTOLOVINE :: LJUBITELJI PRIRODE
Stranica 1 / 1.