FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1

+10
cutlass
MMBlades
Hombre
puls
Lima156
maxina
Mraz
vladomado10
NAVIGATOR
Ikarus
14 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1

Postaj by Ikarus 08.04.16 8:37

Novi Partner Survival Foruma MMBlades je bio tako ljubazan da nam ustupi nož za Pass-around, kako bi forumaši mogli bolje upoznati Kizer brand i njihove proizvode.

Ovo je trenutna paleta MMBlades-a

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 5cIJCh

Iz te ponude Za nas su izdvojili sljedeći model

KIZER INTERPID A1

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 QBNuJ4

To je flipper model,ali za razliku od klasičnih "frame lock" modela ovaj je "liner lock"  u Vg10 čeliku, koji ima keramičke kuglične ležajeve u zaštitnim "košuljicama"

Nož dolazi u zgodnom pakiranju uz koje se osim noža i klasičnih "papira" dobije i krpica za brisanje/održavanje istoga...

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 MLI5hP

Na oštrici se vidi da "grind" malo pleše gore dole ali to nije ništa šta bi ozbiljno moglo utijecati na performance samog noža...

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 8JhP4i

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Fs9rQz

Nož ima zanimljivi plavi back spacer koji razbija monotoniju crno-srebrne konstukcije...

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 V3eFq5

Liner lijepo nasjeda na "lock face"

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 HrMYS2

Jedina "zamjerka" ako se to tako može nazvati je hrđa koja je počela hvatati dio od kojega je Liner izrezan....

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 DhHnaD

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 RTxIju

Meni se osobno sviđa da u moru svih razno raznih frame i liner lockova ovaj model nema jako urezani finger choil na strani suprotno od kočnice.
Ta strana se obično jače urezuje da je kočnicu lakše odpustiti ali isto tako skala koja je na stani kočnice sa obzirom da je višlja, jače grize ruku, odnosno urezuje se u prst kod jačeg stiskanja noža....

Ukusi su različiti pa će tako ovo nekome pasati a nekome ne....

Ovo je samo slikano da se zabilježi početno stanje noža i paketa.
Nož nije bio korište i kako je primljen tako je i predan prvome u nizu "ispitivača" u ovom Pass aroundu

Navigator je primio nož kao prvi u redu i prvi radi inicijalno testiranje i recenziranje noža!

Testni rok je u dužini trajanja 7 ili tjedan dana od primitka noža, nakon toga forumaš koji ga je testirao šalje nož sljedećem u nizu kao preporučenu pošiljku o svom trošku.

Nož koristite u "normalnim" i "smislenim" uvijetima, znači ako je sjekira u pitanju sa njom nećete raditi sendvić a ako je preklopni nož u pitanju sigurno nećete cijepat sa njim ili obarati stabla...

Sve drugo je naglašenu u PRAVILIMA pass arounda!

Molim sve zainteresirane za sudjelovanje u ovom Pass-aroundu da se jave u ovu temu, dakle ako želite dobiti nož da ga istestirate i kažete svoje mišljenje o istome, popračeno sa par slika samo se trebate tu javiti, i naravno pročitati pravila.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 4031665509

Zadnja promjena: Ikarus; 21.04.16 12:11; ukupno mijenjano 1 put.
Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty Re: MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1

Postaj by NAVIGATOR 08.04.16 9:09

Ja se javljam
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010

[Vrh] Go down

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Empty Re: MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1

Postaj by vladomado10 08.04.16 9:21

Javljam se.
vladomado10
vladomado10
lingua
lingua

Male
Broj postova : 477
Godine : 34
Datum registracije : 12.06.2013

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 08.04.16 16:28

I ja bi!

Mraz
Mraz
master
master

Male
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 08.04.16 20:14

Evo i ja bih napravio testiranje u surovim poštanskim uvjetima...i ,za razliku od prethodnih pretendenata,imam i dozvolu roditelja!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Lima156 08.04.16 23:06

Javljam see..

Lima156
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 47
Godine : 33
Datum registracije : 02.12.2015

[Vrh] Go down

Postaj by puls 09.04.16 19:32

Djeluje vrlo upotrebljivo i skladno........intrigantno je ovo grindanje i vrh........trebalo bi ga odvagnuti u ruci............pa se i ja prijavljujem na zečelje kolone.....ako što ostane od njega......
puls
puls
guru
guru

Male
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 09.04.16 23:07

Meni ste malo s ne ruke da vas posjetim ali se zato prijavljujem da i ja malo vidim taj nož koji je na pass around tako da vi koji ga budete koristili prije mene ostavite makar oštricu MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 478256

Hombre
guru
guru

Male
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Ikarus 21.04.16 12:13

Slike i testiranje možete po redu primanja noža objavljivati u ovoj temi

Ikarus
Ikarus
ADMIN
ADMIN

Male
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 21.04.16 15:29

Ikarus je napisao/la:Na oštrici se vidi da "grind" malo pleše gore dole ali to nije ništa šta bi ozbiljno moglo utijecati na performance samog noža...

Jedina "zamjerka" ako se to tako može nazvati je hrđa koja je počela hvatati dio od kojega je Liner izrezan....

Na mojim Kineskim noževima od cca 20$ grind ne pleše. Izvolite gospodo kupci pa naoštrite svoj just new nož tako da grind ne pleše jer eto, onaj koji ga je pravio malo se zapio...
Uostalom zašto bi kupci trebali samo koristiti nož. Treba da se malo i uče kako pravilno izvuči grind, a ne samo rezuckati s njim.

Hrđa na nožu koji nije korišten? Krasne li reklame.
Da nije žalosno bilo bi smiješno pa se odjavljujem s liste za passround jer dok dođe do mene hrđe će biti na sve strane i onda ja dobijem batine ko magare po leđima jer vratim hrđav nož.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 21.04.16 18:07

Ma hajd... suha krpica (eventualno kap purola) i problem riješen. Ja bih ga ovako i onako otvorio da vidim kako izgleda iznutra, pa bi usput pobrisao.
Mraz
Mraz
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 21.04.16 19:09

Ma hajd... i tako bude u džepu jedno desetak dana, a nisi imao potrebu koristiti ga.
Pitanje je zašto nož takve kvalitete kakve bi trebao, tek izvađen iz kutije, kojem si netom skinuo blister njuf ima flekicu hrđe. Nismo u doba stojadina kad si nakon kupnje automobila isti trebao dignuti na kanal jer je pola vijaka bilo djelomično zategnuto. Zašto neki Sanrenmu, Ganzo... nemaju te flekice, a u prosjeku koštaju manje od 20$ po komadu. Jest da nisu neki čelik ali ovo sad otvara bezbroj pitanja. Ili smo mi sporedno tržište na koje možeš poslati svašta. Možeš samo zamisliti kakva bi bila reakcija razmaženog amera da dobije takvo nešto. Jedino ako netko želi dobiti komad kvalitetnog čelika, a cijena mu igra veliku ulogu ali to već nije to.
Malo sam ćirnuo katalog. Naravno da model koji mi je najintrigantniji nema kod nas u ponudi, a to je Nomad jer izgleda tako krasno krvoločno. U katalogu mu nisu naveli čak ni dužinu oštrice dok debljinu oštrice kod noževa kriju ko zmija noge.

I jedna stvar koja nema veze s noževima nego s tobom je što mi se forum u zadnje vrijeme vuče ko krepana mačka bez obzira je li reply ili drugo učitavanje pošto prokletom revolvermaps treba sat vremena.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by MMBlades 21.04.16 19:49

Postovani,

Apsolutno se slazemo da na bilo kojem kvalitetnom nozu nema mjesta hrdi.

Osobno mislimo da hrdavi noz ne vrijedi niti 20$,niti 10$..a niti 5$

Ako se ovdje radi o hrdi,poslat cemo jedan Kizer noz besplatno na adresu gospodina Hombrea.

Sto se tice modela Nomad,ne mozemo ga nabaviti jer ga jos nema u proizvodnji,taj model je u statusu prototipa i trenutno je na procjeni kod dizajnera Dirka Pinkertona.

Sto se tice debljine ostrice,molimo Vas nazovite nas i kontaktirajte sve cemo Vam odgovoriti.Ili pogledajte na nasoj web stranici specifikacije svakog modela noza.O svakom nozu su navedene apsolutno sve specifikacije.

Lijep pozdrav
MM-Oštrice
MMBlades
MMBlades
partner
partner

Male
Broj postova : 4
Godine : 40
Datum registracije : 20.03.2016

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 21.04.16 22:56

MMBlades je napisao/la:Ako se ovdje radi o hrđi...

Nemojte čovjeka dovoditi u neugodnu situaciju. I tako je smotan, nema pojma o noževima, ovo mu je vjerovatno prvi kvalitetniji folder koji je otvorio, a kako je prije toga vjerovatno pravio pizzu tako je prstom zamazanim od ketchupa dirnuo taj dio noža i to proglasio hrđom MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 990630

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 21.04.16 23:15

Hombre je napisao/la:
MMBlades je napisao/la:Ako se ovdje radi o hrđi...

Nemojte čovjeka dovoditi u neugodnu situaciju. I tako je smotan, nema pojma o noževima, ovo mu je vjerovatno prvi kvalitetniji folder koji je otvorio, a kako je prije toga vjerovatno pravio pizzu tako je prstom zamazanim od ketchupa dirnuo taj dio noža i to proglasio hrđom MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 990630

Istina...kruži priča o našem kolegi Ikarusu da je,vidjevši crnu SanRenMu 710,uzviknuo "ova Sebenza je moja ili ničija" !
Do tada se nije maknuo od Tramontine i More!
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by vladomado10 21.04.16 23:37

Ja ne znam u čemu je problem sa flekicama hrđe na linerima, svaki ZT ih dobije ako stoji na stolu tjedan dana, prođeš noktom i ode, ne znam zašto je to ikakvo mjerilo procjene noža, nisu lineri od LC 200 ili H1 pa da ne može zahrđat
@MMblades ne trebate se za ništa ispričavati ili objašnjavatibilo što nekome kome ste dali priliku da besplatno koristi nož, a on priča negativno i uspoređuje s jeftinjacim prije nego ga je uzeo u ruku, meni je to bezobrazno.
A vama hvala na ovoj prilici, pokušat ću idući tjedan skoknit do Zagreba zbog drugih noževa pa bi volio pogledat i vaš asortiman.
vladomado10
vladomado10
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 21.04.16 23:52

vladomado10 je napisao/la:Ja ne znam u čemu je problem sa flekicama hrđe na linerima, svaki ZT ih dobije ako stoji na stolu tjedan dana, prođeš noktom i ode, ne znam zašto je to ikakvo mjerilo procjene noža.

Pa meni,onako laički,ne izgleda lijepo kada hi-end nož hrđa a da nije izložen ekstremnoj vlazi ili slanoj vodi.Sve priče o praškastim supertruper čelicima,timaskusima,karbonskim,keramičkim i inim komponentama mi padaju u vodu.
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male

[Vrh] Go down

Postaj by vladomado10 22.04.16 0:05

Moj znoj ubija ptice na 40m, uspio sam zahrđat m390 (jednom!), b75p, 20cv, 204p, s110v, s90v, a elmax, s30v, s35vn hrđaju gotovo nakon tjedan dana nekorištenja, ljeti s otvorenim prozorom 800m od mora skoro svaki dan ih čistim, kome smeta hrđa nek zaboravi 57+ HRC.
P.s. Spyderco ove godine prezentira prvi kuharski preklopni nož SpyderChef, dizajn Marcsina Slysza u LC 200, koji će bit potpuno nehrđajući.MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 2q9f1icMMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 2z9b8mo
vladomado10
vladomado10
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by MMBlades 22.04.16 0:24

Postovani,

Proveli smo cijelo vece u detaljnoj inspekciji svakog Kizer noza,tek sad smo zavrsili i nismo nasli niti na jednome primjerku tragove hrde.

Prijavili smo ovaj incident celnistvu Kizer kompanije i molili bi osobu kod koje je noz trenutno na passaroundu da rastavi noz i detaljno poslika svaku pojedinost jer celnici Kizera traze detaljno objasnjenje ovog incidenta uz prilozene detaljne fotografije.S obzirom da je ovo vrlo citani forum radi se o velikom udaru i napadu na reputaciju Kizer kompanije.

Molili bi da se fotografije objave javno kako bi ih svi mogli vidjeti.

Osobno koristimo Kizer Begleiter,svakodnevno ga ispiruci pod vodoma i nema nikakvih tragova hrdanja..makar noz nikad ne brisemo niti podmazujemo.Zato smo odlucili cijelu vecer provesti u inspekciji svakog noza kojeg imamo na lageru.

Postovani Vladomado10 zahvaljujemo se na Vasim rijecima podrske i bit ce nam drago da nas posjetite kad dodete u Zagreb.

Lijep pozdrav
MM-Oštrice

MMBlades
MMBlades
partner
partner

Male
Broj postova : 4
Godine : 40
Datum registracije : 20.03.2016

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.04.16 8:50

Jučer popodne se s obitelji vozim biciklom po gradu kad zazvoni telefon.
Zove ekipa iz MMB-a i pita me da li je možda još kod mene Kizerov model Intrepid koji je na pass aroundu. Pitaju me da li ga možda imam sa sobom, kažem ne doma je. Zamolili su me da provjerim jer prema navodima ovdjke na forumu ispada da nož nije potpuno ispravan odnosno da je jedan dio unutrašnjih steinless skala hrđav. Kažu mi da ako je to istina biti će im to prva mogućnost da isprobaju Kizerovu službu za korisnike jer takav je kvar pokriven jamstvom.
Iskreno začudilo me da je unutarnji dio noža hrđav jer sam nož prije dva dana vrlo precizno fotkao pa upravo i tu unutrašnju stranu unutar ručke, bila mi je zanimljiva zbog rupa kojima je nož olakšan.
Također mi je bilo to neobično zato što su ti dijelovi od poliranog steinlessa. No i steinless može u ekstremnim slučajevima vlage hrđati.

Dođem navečer s vožnje doma i iz nekog mi razloga nije htjelo otvoriti na temi ikarusove fotke, nešto je internet bio spor. Mislim si ma nema veze ako je vidjelo ikarusovo oštro oko vidjet ću i ja.
Krenem vrlo pažljivo gledati i zaista. Na mjestu gdje je iz metalnog linera izrezano čelo liner locka vidi se smeđa fleka u dužini od jedno 4 mm. Ništa strašno ali to svakako ne bi trebalo biti tako na novom nožu za 600kn.
Krenem birati broj MMB-a da im javim da sam vidio problem, kad mi padne jedna stvar na pamet. Odma mi je bilo neobično kako to da se hrđa pojavila samo na tom dijelu. Taj izrez linerloca ide cijelom dužinom ručke, pa kako da se samo tu blizu pivota na tako malom dijelu pojavila hrđa i to na stainlessu. Da je to tako onda bi to značilo da je nož neprimjereno skladišten. Ali onda bi cijela serija imala sličnu grešku jer teško da svaki nož čuvaju zasebno u različitim uvjetima. MMB-ovci su me u razgovoru prije uvjeravali da na drugim primjercima istog modela nema hrđe.

Uzmem ja čačkalicu i namotam malo vate na tanak vrh. Protrljam par puta, mjesto je prilično usko, a na vatici ostane smeđie sivi trag. Zovem ja zastupnike Kizera i obavještavam ih da ono što je stvarno izgledalo kao fleka hrđe je po mojem mišljenju podmaz pivota i lagera ili nešto slično koji se slio na to malo područje. Dakle ne radi se o hrđi jer je u nekoliko poteza vatom na čačkalici potpuno nestalo a ispod je ostao sjajni dio skale liner locka.
Zovem navečer ekipu iz MMB-a i obavještavam ih o ćemu se radi i da na žalost neće imati prilike isprobavati Kizerovu službu za korisnike. Vidno zadovoljni ishodom ekipa iz MMB-a me zamolila da ako o tome mogu nakucati koju riječ ovdje na forumu jer je već bilo upita klijenata koji su čitali temu. Uz to su me zamolili da cijeli nož rastavim do zadnjeg detalja, šerafića te da ga pofotkam i postavim fotke kako bi se riješile sve nedoumice.
Obećao sam to i učiniti no jedna me stavr spriječila do ato napravim još jučer navećer a to je da sam završio na hitnoj sa fibrilacijom(vladomado 10 će znati o čemu se radi).
Ovim putem Vladomado-a obavještavam da ću zbog rastavljanja noža i fotkanja jedan dan kasniti sa slanjem odnosno da ću mu nož poslati sutra.
Fotke rastavljenog Intrepid za kratko vrijeme.

NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by vladomado10 22.04.16 9:05

Jel uspješno konvertirano cordaroneom?
vladomado10
vladomado10
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.04.16 9:08

je 500 mg
Bental je bio nedavno odrađen pa sad čujem takve promjene MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 478256 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 478256 MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 478256
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by cutlass 22.04.16 11:34

Navi ,to sto je bilo "hrdavo" vidjeli smo jos prije par dana kad smo se nasli u Akvarelu .
jos smo pricali o tome za stolom.
neznam kak ti je to promaklo , pa kolega Ikarus je to odmah vidio ..

no vjerjatno se radi o necem drugom , ne o hrdi ..

cutlass
cutlass
guru
guru

Male
Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 22.04.16 12:14

vladomado10 je napisao/la:Ja ne znam u čemu je problem sa flekicama hrđe na linerima, svaki ZT ih dobije ako stoji na stolu tjedan dana, prođeš noktom i ode, ne znam zašto je to ikakvo mjerilo procjene noža, nisu lineri od LC 200 ili H1 pa da ne može zahrđat
@MMblades ne trebate se za ništa ispričavati ili objašnjavatibilo što nekome kome ste dali priliku da besplatno koristi nož, a on priča negativno i uspoređuje s jeftinjacim prije nego ga je uzeo u ruku, meni je to bezobrazno.

Čuješ ti napuhana doktorska faco. Ako te bocnem iglom raspast ćeš se ko mjehur od sapunice.
Bezobrazan si ti jer mene proglašavaš bezobraznim, a ja ih nisam molio da mi dadu nož za testiranje nego su sami pitali tko želi pa sam se prijavio i u međuvremenu odjavio. Ne pričam ja ništa negativno već je Ikarus napisao da je flekica hrđe na nožu, maloprije se javio Cutllas koji je zajedno s Navigatorom vidio tu hrđu ali i Cutlass je kao i Ikarus početnik u svijetu noževa koji pojma nema o tome što je hrđa dok o pisanju onog trećeg ne želim trošiti riječi.
Uglavnom Kizler svoje noževe podmazuje srestvom koje curi, smeđecrvene je boje i zgrušnjava se. Baš bih volio vidjeti jedan njihov nož iz kutije pa ga otvoriti da vidim koji je to tajanstveni lubrifikant.
Inače od mora sam udaljen 130m i niti jedan moj nož, od ZT u Elmaxu pa do jeftinjaka od 15$ nije nimalo zahrđao makar stoje u ladici, a ja sam dnevno budem neposredno uz more barem sat vremena, a u mom džepu je uvijek najmanje jedan nož. Ako želiš mogu ti reći da ni jedan nije ni malo zahrđao, a o tome koliko loše vodim brigu o noževima može ti potvrditi Mraz koji je servisirao jedan 25 godina stari CS San Mai III tanto folder i koji je napisao da zapušteniji nož nije vidio u životu.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.04.16 12:53

Ja sam planirao svoj osvrt na nož napraviti u skroz drugačijem svjetlu ergonomija, rezanje, performanse ali eto na zamolbu MMB-a jutro sam proveo u rastavljanju istog i fotografiranju.
Prvo jedan demantij i to na riječi gsna Budaka, tu "hrđu" nismo ni spomenuli niti sam je ja vidio. Spominjali smo grešku s unutarnje strane na plavom distanceru koji iznutra ima neku malu nepravilnost koja će se sad kad je nož rastavljen i vidjeti.

napominjem da ovaj osvrt ne radim zbog ikakve osobne koristi niti ću za to dobiti veći popust ili nož u MMB-u. Ovo radim isključivo zbog molebe zastupnika koji su sklopili suradnju s forumom i dali nam više nego fer cijene i popuste za vrlo kavalitetne proizvode koje zastupaju.

Evo ovo je fotografija prije rastavljanja noža nakon što sam potpuno suhom vaticom na vrhu čačkalice nekoliko puta protrljao po spornome "hrđavom" dijelu.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_2990%20Large_zpsedoq6b9z

krenimo sa rastavljanjem, drago mi je da imam kvalitetan alat da ljudima ne auzrajzam šerafe na Intrapedu za koji se nadam da će na kraju pass arounda završiti kao poklon nekome (ne meni).

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_2993%20Large_zpscx2fjned

već nakon skidanja šerafića pivota vidjelo se da je nož dobro podmazan u prilog mojoj teoriji.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_2995%20Large_zpsaudvjr4o

nakon skidanja prve G10 skale također se vidi da iznutra nož ima prilično ulja. U sve dane koliko je nož kod mene nisam primjetio da bi mi bilo što od tog ulja mastilo ruku ili džep.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_300120Large_zps9zpvzc11

poznavaoc noževa iz društva u akvarelu kada je nekoliko puta flipnuo nož je ustvrdio "aaa vošeri" no ipak da otklonimo svaku dilemu oštrica se vrti na keramičkim kuglagerima.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3002%20Large_zps3e0fs0ys

ovako na koncu izgleda skroz rastavljeni nož i odmašćen krpom.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3012%20Large_zps3akcopgy

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3017%20Large_zpszsdnmffm

e sada na sporni liner koji se ovako rastavljen može dobro vidjeti sa svih strana.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3036%20Large_zps95gnpayp

ako ste poput Hombrea očekivali silu hrđe onda ste se prevarili. Pomno sam proveo barem dvije minute pregledavajući svaki milimetar te skale i od hrđe niti pikice.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3028%20Large_zps7gp8ga7n

evo baš krupna fotka spornog dijela, ja iskreno ne vidim ni najmanje nepravilnosti.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3033%20Large_zpso9jbfvob

i pogled malo na hardver primjereno debeli pivot, šerafiće koji na sebi imaju loktajt. Isprika ako neko pogubi neki od šerafića jel ih nisam nanovo loktajtirao. Na plavom se spejseru s inutrašnje strane vidi vrlo mala nepravilnost u kalupu. Znači taj dio spejsera se uopće ne vidi niti dolazi u doticaj niti sa šakom niti sa oštricom. Jedino je vidljiv ako svjetiljkom pretražimo leđa noža s unutrašnje strane ručke.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3022%20Large_zpsp07ck1bf

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3026%20Large_zpstcc6lah0

evo pogled i na suprotni metalni liner ni na njemu ni traga hrđi. Vide se lijepo izbušene rupe u dvije dimenzije kako bi smanjili masu noža.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3046%20Large_zpsw8k4iyp1

evo i skala s unutarnje strane, vidi se izrez za linerlock.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3044%20Large_zpsut2ehsw0

među ostalom ono što je mene oduševilo na ovome nožu, na ćije ću se performanse osvrnuti u nekom od idućih postova su i ležišta keramičkih kuglagera koja su vrlo lijepo i precizno izvedena a služe da se keramička kuglica ne zdrobi pa se na ovaj način kod kotrljanja sila prenosi na puno veću površinu na kuglici.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3039%20Large_zpsfutchzgu

nastavak za tren
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.04.16 13:11

e sad mene je također još jedna kritika iznenadila. napomenuo bi da su kritike odlične ako su utemeljene. Idu na korist potrošaća koji su na nedostatke upozoreni ali i na korist proizvođača koji ih onda mogu u daljnjoj proizvodnji ispraviti.

Kritika da je noš lelujavo grindan po meni nikako ne stoji. Ona me baš začudila jer sam ja u svome osvrtu želio pohvaliti taj dio izrade noža. Upravo je odlična oštrica i grind njegova najsvjetlija točka.
Doživljaj kvalitete je ponekad osoban i subjektivan zato ja u ovom dijelu neću iznositi svoje mišljenje je li dobar ili loš. No mogu potpuno iskreno reći da je nivo završne obrade oštrice sigurno barem u nivou ZT-a, Benchmadea i sličnih renomiranih brendova i to ako govorimo o njihovim skupljim modelima.
Uostalom evo vam fotke oštrice pa prosudite sami.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3008%20Large_zpsajpvmqtt

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3009%20Large_zpssqjcqkbf

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3041%20Large_zpsfbsgdxpa

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3042%20Large_zpsphqisc2z

meni se to ćini odlično odrađeno!

evo još i detalj keramičke kuglide detenta

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_3047%20Large_zpsfkciquyn

sve u svemu Intrapedu kod rastavljanja-sastavljanja osim one male izbočine s unutarnje strane plavog distancera nisam pronašao drugu manu. Rekao bi da su tolerance izrade premašuju cjenovni razred i da je nakon vrlo jednostavnog sklapanja noža oštrica od prve bila u centru a nož radio, flipao odlično. Također linerlock pozicija je identična kao prije rastavljanja. Jedino me malo namučilo vraćanje pivota jer je sve tako na knap da ga je trebalo postaviti pod savršenim kutem kako bi prošao kroz skale i oštricu.

Meni je jako drago da se ovakav nož, veliki flipper oštrice od vrlo solidnog VG10 može u hrvatskoj kupiti za 600 kn.

MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 IMG_2920%20Large_zpshms6zig1
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by NAVIGATOR 22.04.16 14:04

Upravo zbog ovakvih razlika u percepciji istoga i razlike u mišljenjima, afinitetima odlično je da nož vidi i ocijeni veći broj osoba, od kojih svatko ima svoju istinu. 
Promatraći, oni koji nemaju prilike artikl u ovome slučaju nož vidjeti u živoi također iz svih mišljenja mogu izabrati ono što oni vide kao istinu i što im se od iznesenih činjenica čini najbolje argumentirano, najvjerodostojnije.
Zato mislim da je ovakav pass around odlična ideja i veliki plus i za distributere i za nas krajnje korisnike.
NAVIGATOR
NAVIGATOR
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Mraz 22.04.16 14:09

Meni je samo zao sto se ta "hrđa/masnoca" nije slikala pri rastavljanju noza nego se pobrisala... sada nikada necemo biti sigurno o cemu je tocno bila rijec. Osim ako se opet ne pojavi.

Nego, malo me buni detalj da su Ikarus ili Cutlass zakljucili da je noz na washerima a nije. To bi po nekoj logici znacilo da noz ne flipa toliko dobro cim su mislili da je na washerima.

Jedva cekam da gai ja isprobam, sve vise me zanima.
Mraz
Mraz
master
master

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 22.04.16 14:36

Naravno da se "to nešto" dokumentiralo prije nego je bilo pobrisano.

Ovako izgleda crop fotografije u nativnom izdanju noža koji je poslao Ikarus.
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 GcdyiuV

Dok ovako izgleda crop fotografije koju je poslao Navi nakon što je inkriminirana fleka "obrisana" iako se vidi njen trag što opet znači da nije fino ulje kojim je nož podmazan.
MMBlades PASS AROUND KIZER INTREPID A1 Hi4SjW1

Inače Navi ja nigdje nisam napisao ni spomenuo da na nožu ima gomila hrđe pa ti ne stoji opaska.

Ono što je veoma čudno da forum koji vrvi vlasnicima kojekakvih foldera šuti. Ili se ne žele zamjerati ili im njihovo ja nije toliko doraslo da bi mogli u ovoj situaciji izraziti svoje mišljenje. Osim vlademade koji je ustvrdio da je hrđa svakodnevni dekor na svakom nožu ma koliko skup bio (ako ga ostaviš u moru par dana), skromne Maxinine opaske i Budakovog posta kojim je i za one ograničenog uma jasno spomenuo da je fleka viđena (njega treba zanemariti jer je nesposobnjaković koji je čelik za noževe prvi put vidio prije par dana) nema nikakvih drugih reakcija. Nož za svoj cjenovni razred izgleda vrlo solidno i to bi s moje strane prema MM Blades bio kraj poslovne i ine suradnje, a s obzirom kako su se ponijeli nakon što sam ih nazvao telefonom garantiram im da ću ja ili bilo tko na moju preporuku kupiti bilokoji nož kod njih kad na vrbi rodi grožđe.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by gorky 22.04.16 14:45

Nož mi djeluje solidno i upotrebljivo. Svi materijali od kojih je nož napravljen su solidni i tu ne treba očekivati probleme. Ja bih osobno volio bih da ima washere umjesto ležajeva ali manje bitno. Nebitno mi je kojom se brzinom otvara. Volim jednostavnost i pouzdanost. Uglavnom ovako po fotkama izrade vidi se solidan nož kojeg s obzirom na cijenu ne treba štedjeti već svakodnevno koristiti i ne bojati se da će vas iznevjeriti. Usto, ne treba se sramiti kupiti ovakav nož niti kao poklon.

Lijepo je da se otvorio još jedan dućan ovakvog tipa i da ekipa ima više izbora. Zgodno je kad se proizvod može uživo pogledati. Nadam se da će prodaja ići i da će MM dugo ostati na našem tržištu.
gorky
gorky
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

[Vrh]

- Similar topics