Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Baterijske lampe_Malo recenzije
+9
puls
Aries
Fratt
ivo
Šimun
Mraz
zuzonja
gorky
Hombre
13 posters
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Baterijske lampe_Malo recenzije
@Mraz
Ko zna.Možda jednog dana bude mijenjala modove koliko ti budeš naprezao oči ili ih usmjeravao na dalje ili bliže.
@Maxo
Mogu ti reći da je i meni interesantno i unatoč tome što su moji proračuni dosta točni ipak zbog neizvjesnog stanja uloška odlučio sam se za stvarni test, a trakavica... pa ne bi bilo interesantno da se prijatelju hvališ kako si sinoć zbario super žensku (naravno da bi te ubila žena, djeca bi te se odrekla preko novina) i da poslje toga kažeš da je otišla u podne. Bilo bi suhoparno napisati da sam je uključio tada i da se sama isključila za toliko dana. Trenutno je prešišala 460 i grabi prema jubilarnom petstotom satu.
Ko zna.Možda jednog dana bude mijenjala modove koliko ti budeš naprezao oči ili ih usmjeravao na dalje ili bliže.
@Maxo
Mogu ti reći da je i meni interesantno i unatoč tome što su moji proračuni dosta točni ipak zbog neizvjesnog stanja uloška odlučio sam se za stvarni test, a trakavica... pa ne bi bilo interesantno da se prijatelju hvališ kako si sinoć zbario super žensku (naravno da bi te ubila žena, djeca bi te se odrekla preko novina) i da poslje toga kažeš da je otišla u podne. Bilo bi suhoparno napisati da sam je uključio tada i da se sama isključila za toliko dana. Trenutno je prešišala 460 i grabi prema jubilarnom petstotom satu.
Hombre- guru
- Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011
Ja vjerujem da će krepati prije ponoći......nema smisla da uđe u Novu "na aparatima"....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Tadam!!!
Danas je stigao novogodišnji poklon. Naglavna Armytek Wizard v2.
Decentna, izuzetno lagana, difuznog snopa i... ukinuo sam se od smijeha. Pritisnuo sam dugme za uključenje i zadržao ga sekundu. Ništa se nije dogodilo. Pa sam to ponovio. Opet ništa. Pa sam pogledao u nju i vidio da svijetli. Ovo bi se stvarno mogao nazvati moonlight mode jer do sada ni jedna koju sam imao nije imala ovako slabo svjetlo ali koje je najsličnije jakosti mjesečevog svjetla. Na staklu ima difuzor, nema baš neki domet jer zbog male glave i mase ne dopuštaju diodi da se razmaše inače bi se opako pregrijavala, a to bi u praksi značilo da bi je senzori za toplinu nakon minutu svijetljenja na najjačem isključili što pogotovo važi u ljetnim mjesecima kada vjerovatno ne bi izdržala ni 30 sekundi. Drugi razlog dometa je difuzor koji spriječava da se svjetlost koncentrira u uži snop ali onome kome to nije potrebno ovo je više nego dobro. Onome kome je potrebno neka traži na drugoj adresi ili drugi model.
Ono što me preznojilo bilo je postavljanje trake za glavu jer ne dođe već postavljena. Pola sam postavio bez da sam pogledao manual ali kada je došlo do zadnja dva provlačenja to se posvadilo s logikom jer kraj trake koji je duplo prošiven i kao takav debeo dolazi prema glavi što se kosi s logikom, a nacrtali su u skroz pogrešnoj perspektivi pa je nastalo navlačenje. Dođem do toga da samo trebam zategnuti traku ali logika govori da kraj trake ne ide s unutrašnje strane pa probam drukčije ali ne valja. Dok nisam zategao traku kako su nacrtali i vidio da tako treba biti. Veži konja kako aga kaže!
Tako sam proslavio ulazak u novu godinu gurajući glupu traku. Ako se obistini ona narodna da ću u idućoj godini raditi ono što sam radio na početku mogao bi toga prilično gurnuti
Mlada pred vjenčanje
I neka vam je setna nova!
BTW: @Pulsiću
Svijetli i dalje, a nadam se da će još svijetliti najmanje tjedan dana.
Danas je stigao novogodišnji poklon. Naglavna Armytek Wizard v2.
Decentna, izuzetno lagana, difuznog snopa i... ukinuo sam se od smijeha. Pritisnuo sam dugme za uključenje i zadržao ga sekundu. Ništa se nije dogodilo. Pa sam to ponovio. Opet ništa. Pa sam pogledao u nju i vidio da svijetli. Ovo bi se stvarno mogao nazvati moonlight mode jer do sada ni jedna koju sam imao nije imala ovako slabo svjetlo ali koje je najsličnije jakosti mjesečevog svjetla. Na staklu ima difuzor, nema baš neki domet jer zbog male glave i mase ne dopuštaju diodi da se razmaše inače bi se opako pregrijavala, a to bi u praksi značilo da bi je senzori za toplinu nakon minutu svijetljenja na najjačem isključili što pogotovo važi u ljetnim mjesecima kada vjerovatno ne bi izdržala ni 30 sekundi. Drugi razlog dometa je difuzor koji spriječava da se svjetlost koncentrira u uži snop ali onome kome to nije potrebno ovo je više nego dobro. Onome kome je potrebno neka traži na drugoj adresi ili drugi model.
Ono što me preznojilo bilo je postavljanje trake za glavu jer ne dođe već postavljena. Pola sam postavio bez da sam pogledao manual ali kada je došlo do zadnja dva provlačenja to se posvadilo s logikom jer kraj trake koji je duplo prošiven i kao takav debeo dolazi prema glavi što se kosi s logikom, a nacrtali su u skroz pogrešnoj perspektivi pa je nastalo navlačenje. Dođem do toga da samo trebam zategnuti traku ali logika govori da kraj trake ne ide s unutrašnje strane pa probam drukčije ali ne valja. Dok nisam zategao traku kako su nacrtali i vidio da tako treba biti. Veži konja kako aga kaže!
Tako sam proslavio ulazak u novu godinu gurajući glupu traku. Ako se obistini ona narodna da ću u idućoj godini raditi ono što sam radio na početku mogao bi toga prilično gurnuti
Mlada pred vjenčanje
I neka vam je setna nova!
BTW: @Pulsiću
Svijetli i dalje, a nadam se da će još svijetliti najmanje tjedan dana.
Zadnja promjena: Hombre; 01.01.16 13:57; ukupno mijenjano 2 put/a.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Šta da kažem, a da se ne ponovim.
Svijetli i dalje...
Svijetli i dalje...
Hombre- guru
-
A iz mene sija vječni sjaaaj...
Hombre- guru
-
I svitli, svitliiii.........moja lanternaaaaaaa
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Evo da malo razbijem dosadu...
Prije 10ak dana dosla mi je dugo iscekivana Zebralight H600W MK2, zajedno sa Nitecore UM10 punjacem i Sanyo NCR18650GA baterijama. Zamolio sam frenda da mi naruci a ovaj je narucio na adresu firme i do prekjucer tvrdio da jos nije dosla... pa me iznenadio "novogodisnjim poklonom". Jos je zabunom narucio i dva silikonska GITD nosaca za lampu.
Lampa svijetli ludo, na High modu od nekih 1000+ lumena pretvori noc u dan! Ostali modovi su super, svida mi se UI i takoreci 6 normalnih modova ako ukljucimo dvoklike na istim modovima.
Punjac je super, puno relativno brzo i svida mi se prikaz stanja baterije. Bilo bi super da moze raditi i kao power-bank... mozda i moze, nisam gledao.
Baterija ko baterija - napunis i ispraznis. Sa svojih 3.5Ah prilicno dugo pogoni lampu. Nisam isprobao cut-off lampe jer nisam uspio isprazniti bateriju u par sati lignjolova koliko sam ju koristio.
GITD drzaci su odlicni, odmah sam jednog stavio umjesto crnog koji dode s lampom. Kada se malo " napune" prilicno dobro se vide kojih pola sata a nakon toga dovoljno da ih se cijelu noc primjeti u mraku.
Eto.
Prije 10ak dana dosla mi je dugo iscekivana Zebralight H600W MK2, zajedno sa Nitecore UM10 punjacem i Sanyo NCR18650GA baterijama. Zamolio sam frenda da mi naruci a ovaj je narucio na adresu firme i do prekjucer tvrdio da jos nije dosla... pa me iznenadio "novogodisnjim poklonom". Jos je zabunom narucio i dva silikonska GITD nosaca za lampu.
Lampa svijetli ludo, na High modu od nekih 1000+ lumena pretvori noc u dan! Ostali modovi su super, svida mi se UI i takoreci 6 normalnih modova ako ukljucimo dvoklike na istim modovima.
Punjac je super, puno relativno brzo i svida mi se prikaz stanja baterije. Bilo bi super da moze raditi i kao power-bank... mozda i moze, nisam gledao.
Baterija ko baterija - napunis i ispraznis. Sa svojih 3.5Ah prilicno dugo pogoni lampu. Nisam isprobao cut-off lampe jer nisam uspio isprazniti bateriju u par sati lignjolova koliko sam ju koristio.
GITD drzaci su odlicni, odmah sam jednog stavio umjesto crnog koji dode s lampom. Kada se malo " napune" prilicno dobro se vide kojih pola sata a nakon toga dovoljno da ih se cijelu noc primjeti u mraku.
Eto.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Eh da, tinta. Tinta je izvrsna! Nakon hrpe Olightica sa cool-white diodama Zebrin neutral/warm je pravo osvjezenje za oci. Zeleno izgleda zeleno, smede je smede... ma divota!
Mraz- master
-
Dosta neobičan oblik naglavne lampe.
Pošto je to "velika" baterija-kako je s težinom tj.udobnosti nošenja na glavi?
Da li punjač ima USB priključak za punjenje ili normalan europski za 220V ?Sorry,u međuvremenu sam našao odgovor.
Da li je bilo štogod liganja?
Pošto je to "velika" baterija-kako je s težinom tj.udobnosti nošenja na glavi?
Da li punjač ima USB priključak za punjenje ili normalan europski za 220V ?Sorry,u međuvremenu sam našao odgovor.
Da li je bilo štogod liganja?
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Ovo malo koliko sam ju koristio... ma ni ne primjeti se. Nema onaj ratchet sistem kao klasicne naglavne jer se vrti u tim drzacima (koji su iznenadujuce cvrsti) pa nema ni poskakivanja.
Eh.... slabo. Dvije hobotnjice i 5 lignji no sve je bilo relativno maleno pa je zavrsilo natrag u moru, nije nam sila. Dagnje spasavaju stvar
Eh.... slabo. Dvije hobotnjice i 5 lignji no sve je bilo relativno maleno pa je zavrsilo natrag u moru, nije nam sila. Dagnje spasavaju stvar
Mraz- master
-
Mraz je napisao/la:Punjac je super, puno relativno brzo i svida mi se prikaz stanja baterije. Bilo bi super da moze raditi i kao power-bank... mozda i moze, nisam gledao.
Žao mi je ali ne može. Kad ga otvoriš unutra je USB konektor i kabel tako da u isto vrijeme dok puniš bateriju možeš puniti i neki USB uređaj (mobitel) s tim što kod konektora napajanja imaš prekidač kojim biraš koje će od to dvoje imati prioritet. I puni jednako brzo na perolaki punjač od Samsung mobitela kao i s kompjutera.
Inače Armytek otišla novom vlasniku. Vidio je prijatelj koji to jako često koristi, na njegovoj Princetontec otišao prekidač tako da je uz lampu otišla jedna baterija i jedan punjač.
Po nabavnoj cijeni
BTW. Pogledaj na gornjim slikama da već ima ugrađen difuzor.
Hombre- guru
-
Koliko sam pohvatao, punjac puni sa 500mA/1A ovisno o kapacutetu baterije koju puni. Ove od 3.5Ah puni sa 1A pa dosta brzo napuni (u odnosu na stari punjac koji mi puni sa 500mA).
Mraz- master
-
Ne volim ja brze punjače ako baš baterija nije dizajnirana za njih.
Imam ih sasvim dovoljno da mi nije potrebno brzinsko punjenje već samo uzmem punu, a praznu na hranjenje.
I taj sam punjač uzeo jer je malecki i lagan pa ako slučajno negdje idem. Inače u mene punjača i većih i manjih, struja raznih, regulacija raznih... to samo viri iz ladica i svađa se s drugom opremom.
Imam ih sasvim dovoljno da mi nije potrebno brzinsko punjenje već samo uzmem punu, a praznu na hranjenje.
I taj sam punjač uzeo jer je malecki i lagan pa ako slučajno negdje idem. Inače u mene punjača i većih i manjih, struja raznih, regulacija raznih... to samo viri iz ladica i svađa se s drugom opremom.
Hombre- guru
-
Dobro jutro mokro od kiše koja pada od sinoć, a traka svjetlosti sija iz moje lampe.
Hombre- guru
-
Pet stotina sati je prošlo od kada sam je uključio.
Počinjem primati opklade do kada će izdržati.
Počinjem primati opklade do kada će izdržati.
Hombre- guru
-
Probudim se ja noćas, a ona ne svijetli. Dignem se da upišem koliko je sati kad ono stavio je iza zavjese i još okrenuo prema suprotnom zidu pa se svjetlo ne vidi.
Vratim se u krevet i nastavim spavati.
Vratim se u krevet i nastavim spavati.
Hombre- guru
-
A zato je današnji post tako kasno... već sam se zabrinuo da je prestala raditi.
Mraz- master
-
Neko odvratno vrijeme, sivo i mokro pa osjećam prve znakove depresije, bezvoljnost, sklonost ležanju cijeli dan ukrevetu i ostale odvratluke koji me plaše jer ih nije bilo skoro već godinu dana.
Hombre- guru
-
Prethodnik moje drage, priholog koji je baš na odlasku u penziju, tvrdi da je jedni stvarni lijek za depresiju fizički umor. Pa eto, kada već nema drva za cijepati ni snijega za čistiti, možda da protegneš noge?
Mraz- master
-
Mraz je napisao/la:Prethodnik moje drage, priholog koji je baš na odlasku u penziju, tvrdi da je jedni stvarni lijek za depresiju fizički umor. Pa eto, kada već nema drva za cijepati ni snijega za čistiti, možda da protegneš noge?
Ako dobro čitam...tvoj bivši?
maxina- MODERATOR
-
Sisi, uozbilji se.
Mraz- master
-
Kolega Mraže, vaš bivši priča pizdarije. Prava, endogena depresija, jest isključivo poremećaj ili disbalans kemijskih protzesa u mozgu i u akutnoj se fazi, pri pojavama "epizoda" liječi prije svega ljekovima. Ako mi ne vjerujete, pitajte bilo kojeg kliničkog psihijatra. Naravno da je fizički rad blagotvoran, jer donekle potiče lučenje serotonina. Nagnati teško oboljelog od depresije na samo ustajanje iz kreveta, je nemoguća misija, kakav tzrni rad, gotovo je neizvedivo obavit osnovnu higijenu...
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
G. Ivo, u najboljoj namjeri prenosim sto sam cuo od covjeka koji tvrdi da je tako u praksi. Osobnog iskustva s temom nemam, kao ni nekog teoretskog znanja.
Mraz- master
-
Pa kad sam prozvan da se javim.
Jutros sam se digao oko 10 i poslije doručka koji mi se blago gadio, izveo psa u šetnju. Psa sam nabavio ne da imam psa nego da imam obavezu. Kad sam se vratio malo sam prilegao do ručka i poslije ručka legao i ležao do maloprije. Bez volje za baterije, noževe, NDBeove, tračne brusilice, fotografiranje, kopanje u vrtu, pravljenje antene, traženje pogodnih ležajeva za novi grinder, traženja matice 12x1,25, traženje elektromotora, provjere kako radi podvodna lampa...to je ono što je zapisano na desktopu. Ono što mi još usputno padne napamet podrazumijeva se da nije padalo. Sad ću nevoljno večerati i izvesti psa u šetnju, što kraće to bolje. U pravilu se noge same okrenu i odvedu me doma bez obzira koliko bi on još njuškao. I onda ću možda koji minut za kompjuter, popiti tablete i u krevet. Još ja ovo smatram blagim oblikom jer kad me baš uhvati kompjuter je rijetkost, a život muka.
I kao što Ivo napisa kad te baš strefi ne da se sjetiš da se nisi počešljao, oprao zube, noge... te stvari rutine ponekad ti prolete kroz glavu ko iskrica u mraku i isto tako budu zaboravljene.
Koji fizički rad kad jedva držiš oči otvorene, treseš se ko da si ... dom siročadi, iscrpljen si, nisi u stanju misliti ono što želiš nego što ti bolest diktira. I onda sav takav nikakav legneš i ne možeš spavati. Ja doslovno neprijatelju ne bih poželio takvu prokletinju.
Jutros sam se digao oko 10 i poslije doručka koji mi se blago gadio, izveo psa u šetnju. Psa sam nabavio ne da imam psa nego da imam obavezu. Kad sam se vratio malo sam prilegao do ručka i poslije ručka legao i ležao do maloprije. Bez volje za baterije, noževe, NDBeove, tračne brusilice, fotografiranje, kopanje u vrtu, pravljenje antene, traženje pogodnih ležajeva za novi grinder, traženja matice 12x1,25, traženje elektromotora, provjere kako radi podvodna lampa...to je ono što je zapisano na desktopu. Ono što mi još usputno padne napamet podrazumijeva se da nije padalo. Sad ću nevoljno večerati i izvesti psa u šetnju, što kraće to bolje. U pravilu se noge same okrenu i odvedu me doma bez obzira koliko bi on još njuškao. I onda ću možda koji minut za kompjuter, popiti tablete i u krevet. Još ja ovo smatram blagim oblikom jer kad me baš uhvati kompjuter je rijetkost, a život muka.
I kao što Ivo napisa kad te baš strefi ne da se sjetiš da se nisi počešljao, oprao zube, noge... te stvari rutine ponekad ti prolete kroz glavu ko iskrica u mraku i isto tako budu zaboravljene.
Koji fizički rad kad jedva držiš oči otvorene, treseš se ko da si ... dom siročadi, iscrpljen si, nisi u stanju misliti ono što želiš nego što ti bolest diktira. I onda sav takav nikakav legneš i ne možeš spavati. Ja doslovno neprijatelju ne bih poželio takvu prokletinju.
Hombre- guru
-
Zaista, ni psu, ni neprijatelju... Dragi kolega Mraže, ja sam zadnji koji bi u vaše dobre namjere sumnjao, zasmeta me ponekada olako tumačenje depresije kao "malo jače bezvolje" i slično. A radi se o paklu na zemlji, tako intenzivan osjećaj nemoći, duboke tuge i strašne boli, teško da može izazvati ikakva tjelesna komplikatzija. Doslovce se radi o samrtnim stanjima.
ivo- guru
-
Pada kiša pa se i pasu nije dalo duže bit vanka i odmah je uletio u kuhinju gdje stoji njegov ručnik
Nećemo sumnjati u Mraza jer nema nikavih iskustava ali meni se jednom dogodilo da nisam mogao pomaknuti prst na ruci.
Kažem sebi da ću pomaknuti mali prst na lijevoj ruci i neće, rečem sebi da ću pomaknuti kažiprst na desnoj i opet neće...
Još je sadašnje stanje dobro jer se ne svalim u krevet odmah dok dođem, lako se prisilim na jelo i nadam se da je prolazna epizoda, a ne uvod u ništavilo.
Nećemo sumnjati u Mraza jer nema nikavih iskustava ali meni se jednom dogodilo da nisam mogao pomaknuti prst na ruci.
Kažem sebi da ću pomaknuti mali prst na lijevoj ruci i neće, rečem sebi da ću pomaknuti kažiprst na desnoj i opet neće...
Još je sadašnje stanje dobro jer se ne svalim u krevet odmah dok dođem, lako se prisilim na jelo i nadam se da je prolazna epizoda, a ne uvod u ništavilo.
Hombre- guru
-
Hombre,nema predaje!!
Pa tko će onda paziti i nas redovito izvještavati o razvoju događaja s,već sam zaboravio,kojom lampom!?
Pa tko će onda paziti i nas redovito izvještavati o razvoju događaja s,već sam zaboravio,kojom lampom!?
maxina- MODERATOR
-
maxina je napisao/la:Hombre,nema predaje!!
Oli se on sića ?!? Porebambija je ionako, stari gashtapan
ivo- guru
-
Da se i ne sjećam stoji na stolu ispred mene
Klasična depra u početnoj fazi. Ujutro i po danu drži, navečer popušta i što dalje ide u noć to je čovjek bolje volje, javlja se apetit (vole me pizzerije), dobivaš utisak da je prošla... do idućeg jutra.
Klasična depra u početnoj fazi. Ujutro i po danu drži, navečer popušta i što dalje ide u noć to je čovjek bolje volje, javlja se apetit (vole me pizzerije), dobivaš utisak da je prošla... do idućeg jutra.
Hombre- guru
-
A kako spavas kada te uhvati? Mozes li dio te muke jednostavno prespavati ili ni noc ne daje odmora?
Mraz- master
-
Popijem tablete koje osiguraju spavanje ali kad se probudiš u ovakvo sivo i mokro jutro kad se magla nasadi 200m iznad mora i zdravog čovjeka bi uhvatila depresija. Ovako kad si pripremljen to je sigurno. Kronično mi je hladno, steže me u sredini prsa, cijeli djapazon raznih sitnih bolova pojačava strahove i onda te takve zle misli okupiraju da ne možeš misliti na lijepe. Nisu to te misli nego ih bolest generira i nema prekidača u mozgu koji bi mogao okrenuti da prestanu. Džaba noć odmora kad slijedi cijeli dan torture i vuče me krevet da ponovo pokušam zaspati i da preskočim tu muku ali ne ide. Inače ne izgledam loše, zijevam, ćeškam se po leđima otrnulim od kreveta, čak sam i nešto sitnih vježbica odradio. Samo što nemam volje, muka mi je na hranu, muka mi je na to da trebam u trgovinu, da moram izaći u šetnju... svaki post pišem s prekidima jer me uhvati nevoljnost.
Tu mi je pored ruke i svijetli, a ja ravnodušan prema tom tračku svjetla na mom stolu.
Tu mi je pored ruke i svijetli, a ja ravnodušan prema tom tračku svjetla na mom stolu.
Hombre- guru
-
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» ProLite Gear video recenzije
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
Stranica 4 / 5.