Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Baterijske lampe_Malo recenzije
+9
puls
Aries
Fratt
ivo
Šimun
Mraz
zuzonja
gorky
Hombre
13 posters
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Baterijske lampe_Malo recenzije
Mraz je napisao/la:Nego... sto je to sto raste iza lampi na slikama? Mozda me okice varaju jer gledam preko moba al djeluje mi kao neke papricice... ljute.
Da.To su male ukrasne papričice i zovu se biskupske kapice, a spadaju u grupu blaže ljutih. Ja inače ne jedem ništa ljuto ali ih uzgajam na balkonu u 25 litarskim kantama od boje čisto da imam nešto zeleno o čemu se moram brinuti. S obzirom da sam gojio Nage Morich, Bhut Jolokie i slične ove su pravo nevinašce u odnosu na njih. Ako već obožavaš ljuto (ali baš žestoko ljuto ili nekome misliš zapapriti) ima na netu sos u boci koji se zove Mad dog revenage i iz toga na pozadinu iskače motor Apola 6
Evo i uzorak dijela berbe kako su krasne.
Ono smeđe u pozadini nije trava nego mljevene sjemenke lana !!!
Hombre- guru
- Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011
zuzonja je napisao/la:ovaj punjac ne ide u 220v jel tako?
Neeee! To je USB punjač kojeg gurneš u kompjuter ali zato ga možeš spojiti na bilo koji izvor DC 5V i on isto radi.
Kao što ti je poznato klasični punjači u sebi maju ispravljač dok u ovoga možeš ukopčati punjač od mobitela ako nemaš već neki ajfon 6 koji ima egzotični i nestandardni utikač.
Meni je dobar baš da bateriju napunim na 3,9V i jedino ako nekoga trebam impresionirati kako neka lampa svijetli onda ga stisnem do daske.
Zadnja promjena: Hombre; 27.11.15 19:19; ukupno mijenjano 1 put.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Hvala ne hvala. Naivno sam probao bhut jolokiu i jos me dupe pece kad se toga sjetim. Volim ljuto ali razumno ljuto.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Je, trava je !!! Prisušila ti se.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Mraz je napisao/la:Hvala ne hvala. Naivno sam probao bhut jolokiu i jos me dupe pece kad se toga sjetim. Volim ljuto ali razumno ljuto.
Ma ima manijaka kojima nikad nije dosta ljuto pa da znaš. Ja većinu uroda podijelim, a ostatak bude za sjeme iako su paprike, unatoč suprotnom mišljenju većine trajnice koje izduraju po par godina s tim da ih se zimi unese u grijani i svijetli prostor pa je ovima mojim već druga godina s tendencijom da dožive i treću.
Hombre- guru
-
ivo je napisao/la:Je, trava je !!! Prisušila ti se.
Žao mi je. Ja ne pušim.
Samo ližem!
Hombre- guru
-
Nakon što sam ladice vitrine napunio lampama tako da su počele ispadati iz njih rekao sam da je dosta naručivanja i u čast te tvrde odluke...
naručio sam još jednu pa kako je stigla da je i predstavim.
Sasvim slučajno u lutanjima bespućima kineskih sellera i proizvođača naletio sam na lampu koja jako sliči na ovdje već predstavljenu Convoy S3 ali ova ima cijelo brdo modova, jača je, ima turbo mod ali se na driveru treba prespojiti kontakt 3 i 4 i što je možda najbitnije ima moonlight mod koji se, ako se drukčije ne konfigurira uvijek uključuje prvi. Uz taj moonlight ima još 6 modova koji idu sve do najjačeg, drugu grupu modova gdje se iz moonlight ide direktno u turbo, strobo, SOS, pa ono kao policijska rotacija, pa ovako, pa onako... samo za native turbo mod treba napraviti baypass na oprugi i imati uložak iz kojeg se može iscjediti najmanje 5A. Lampa nije neko oličenje dometa da bi se s njom mogao penisati pred ruljom ali zato pršti gomilom lumena koji su široko i lijepo raspoređeni. Kao što sam napisao za Convoy S3 da je san svih noćnih čuvara i biciklista tako je i ova samo jača ali me najviše krpi onaj moonlight koje ostale lampe snagatori koje imam nemaju ni pod razno iako im je domet nekoliko veličina više od ove.
Evo par slikica u društvu Convoy S3 da se vidi koliko su slične s tim da je na jednoj orange peel reflektor malo više peel, knurling je podjednak... i prvo što sam napravio bilo je da sam skinuo glupu zakačku koja samo smeta, a najlakše češ izgubiti lampu ako je zatakneš za opasač pa se saginješ proovlačiš i slično.
naručio sam još jednu pa kako je stigla da je i predstavim.
Sasvim slučajno u lutanjima bespućima kineskih sellera i proizvođača naletio sam na lampu koja jako sliči na ovdje već predstavljenu Convoy S3 ali ova ima cijelo brdo modova, jača je, ima turbo mod ali se na driveru treba prespojiti kontakt 3 i 4 i što je možda najbitnije ima moonlight mod koji se, ako se drukčije ne konfigurira uvijek uključuje prvi. Uz taj moonlight ima još 6 modova koji idu sve do najjačeg, drugu grupu modova gdje se iz moonlight ide direktno u turbo, strobo, SOS, pa ono kao policijska rotacija, pa ovako, pa onako... samo za native turbo mod treba napraviti baypass na oprugi i imati uložak iz kojeg se može iscjediti najmanje 5A. Lampa nije neko oličenje dometa da bi se s njom mogao penisati pred ruljom ali zato pršti gomilom lumena koji su široko i lijepo raspoređeni. Kao što sam napisao za Convoy S3 da je san svih noćnih čuvara i biciklista tako je i ova samo jača ali me najviše krpi onaj moonlight koje ostale lampe snagatori koje imam nemaju ni pod razno iako im je domet nekoliko veličina više od ove.
Evo par slikica u društvu Convoy S3 da se vidi koliko su slične s tim da je na jednoj orange peel reflektor malo više peel, knurling je podjednak... i prvo što sam napravio bilo je da sam skinuo glupu zakačku koja samo smeta, a najlakše češ izgubiti lampu ako je zatakneš za opasač pa se saginješ proovlačiš i slično.
Hombre- guru
-
zuzonja- spikač
-
Broj postova : 629
Datum registracije : 06.11.2012
Što ako nije?
Hombre- guru
-
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Hombre,
Convoyica radi kao singerica zakon lampa za te novce. Morat ću si ubost još jednu da mi stoji u autu pa to možda bude baš ova!
Convoyica radi kao singerica zakon lampa za te novce. Morat ću si ubost još jednu da mi stoji u autu pa to možda bude baš ova!
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Mraz- master
-
Mraz je napisao/la:BBW?
Totalno krivo.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Kajaznam te vaše kratice!
Btw. meni je danas došla Olight S15R i stvarno me iznenadila. Na Hi sa 280 lm ima podjednak snop kao stara S20 sa cca. 460-500 lumena.
Btw. meni je danas došla Olight S15R i stvarno me iznenadila. Na Hi sa 280 lm ima podjednak snop kao stara S20 sa cca. 460-500 lumena.
Mraz- master
-
Vjerovatno je unutra U2 kao i u ove dvije na slikama iznad.
Čak i 10R ima jak najjači mod da se čovjek zamisli nad dimenzijama i količini svjetlosti koju je u stanju izračiti.
Pravi ubojice nemaju tako širok snop baš da se više svjetlosti koncentrira na manjem prostoru, a ne zaostaju mnogo ni jeftine zoomable. Imam jednu s kojom kada posvijetlim prometni znak dimenzija 1,5x1m na daljini od 1300m isti uredno blicne. Bolje ga vidim po noći kad ga osvijetlim nego po danu kad sija sunce.
Čak i 10R ima jak najjači mod da se čovjek zamisli nad dimenzijama i količini svjetlosti koju je u stanju izračiti.
Pravi ubojice nemaju tako širok snop baš da se više svjetlosti koncentrira na manjem prostoru, a ne zaostaju mnogo ni jeftine zoomable. Imam jednu s kojom kada posvijetlim prometni znak dimenzija 1,5x1m na daljini od 1300m isti uredno blicne. Bolje ga vidim po noći kad ga osvijetlim nego po danu kad sija sunce.
Hombre- guru
-
BLF je kratica za Budgetlight forum i tamo su složili neku lampu, kinezi je prave i prodaju, ima ama baš sve identično kao i moja tako da zu zu iako nije u pravu ustvari je strahovito blizu.
I moja S10R ima veoma jak najjači mod da se čovjek zamisli nad dimenzijama i količini svjetlosti koju je u stanju izračiti ali nove diode su unutra isto kao i u ove dvije koje su na fotografijama pa nije čudo s tim da su male lampe s malim baterijama ograničene zbog kapaciteta istih kao i zbog male mase i površine pa kad bi se njihovim diodama dalo "na volju" bilo bi nereda sa stradavanjem baterija i opečenim prstima od zagrijavanja tijela lampe jer neumjereno zagrijavanje pogubno djeluje na Liion baterije...
I moja S10R ima veoma jak najjači mod da se čovjek zamisli nad dimenzijama i količini svjetlosti koju je u stanju izračiti ali nove diode su unutra isto kao i u ove dvije koje su na fotografijama pa nije čudo s tim da su male lampe s malim baterijama ograničene zbog kapaciteta istih kao i zbog male mase i površine pa kad bi se njihovim diodama dalo "na volju" bilo bi nereda sa stradavanjem baterija i opečenim prstima od zagrijavanja tijela lampe jer neumjereno zagrijavanje pogubno djeluje na Liion baterije...
Hombre- guru
-
Ma znam, BLF i CPF su mi glavni izvori informacija kada me nešto vezano uz lampe zanima.
S15R ima identičan snop (širinu, hotspod, flood) kao S20 pa me zato i iznenadilo što sa gotovo dvostruko manje lumena daje naočigled istu jačinu snopa.
Jedina dobra stvar ovog podneblja punog maglovitih dana je što se to bas fino vidi po magli.
Btw. naletio sam i na lampicu koja daje 900-1000 lumena na (pazi sad) jednoj 10440 bateriji. Dakle AAA format lampe. Nepraktična jer tih 1000 lm daje vrlo kratko nakon čega se lampa užari a baterija isprazni al ipak.
S15R ima identičan snop (širinu, hotspod, flood) kao S20 pa me zato i iznenadilo što sa gotovo dvostruko manje lumena daje naočigled istu jačinu snopa.
Jedina dobra stvar ovog podneblja punog maglovitih dana je što se to bas fino vidi po magli.
Btw. naletio sam i na lampicu koja daje 900-1000 lumena na (pazi sad) jednoj 10440 bateriji. Dakle AAA format lampe. Nepraktična jer tih 1000 lm daje vrlo kratko nakon čega se lampa užari a baterija isprazni al ipak.
Mraz- master
-
Što bi rekli da svaka budala ima svoje veselje, svaka roba ima svog kupca i da ne nabrajam narodne.
Uglavnom nama većini trebaju lampe koje imaju umjereno jak domet, što dužu autonomiju i da su pouzdane što bih stavio na prvo mjesto. Pošto mi je ovo peta, šesta godina kako sam prešao s običnih na LED mogu ti reći da one stare s Q3 i Q5 diodama još svijetle pa se kod prijatelja nađe čak i smećuljaka od par dolara koje sam ispoklanjao i sasvim su zadovoljni makar im je jeftini prekidač najčešća boljka pa treba pritisnuti koji put da ne štekaju i ne trepere.
Kad me noćas viša sila odvela do susjedne prostorije (viša sila je jedan od razloga za isključunje protupravnost - Pravni fakultet u Splitu godine Gospodnje nekad davno) malo sam isprobao moonlight na ovoj novoj. Kako je noćni vid bio maksimalan pravo mi se učinilo nerealnim da u sobi ima toliko mnogo svjetla i da vidim toliko detalja.
Malo sam se razmišljao prije kupnje ali baš taj moonlight je odlučio makar za nekog normalnog čovjeka Convoy S3 rules!
Uglavnom nama većini trebaju lampe koje imaju umjereno jak domet, što dužu autonomiju i da su pouzdane što bih stavio na prvo mjesto. Pošto mi je ovo peta, šesta godina kako sam prešao s običnih na LED mogu ti reći da one stare s Q3 i Q5 diodama još svijetle pa se kod prijatelja nađe čak i smećuljaka od par dolara koje sam ispoklanjao i sasvim su zadovoljni makar im je jeftini prekidač najčešća boljka pa treba pritisnuti koji put da ne štekaju i ne trepere.
Kad me noćas viša sila odvela do susjedne prostorije (viša sila je jedan od razloga za isključunje protupravnost - Pravni fakultet u Splitu godine Gospodnje nekad davno) malo sam isprobao moonlight na ovoj novoj. Kako je noćni vid bio maksimalan pravo mi se učinilo nerealnim da u sobi ima toliko mnogo svjetla i da vidim toliko detalja.
Malo sam se razmišljao prije kupnje ali baš taj moonlight je odlučio makar za nekog normalnog čovjeka Convoy S3 rules!
Hombre- guru
-
Đihaaaaaaa!
Uspio sam ući u konfiguracijski mod lampe. Piše da se 15 puta treba pritisnuti prekidač i da onda on blinka po dva puta što je znak da se može mjenjati između 4 i 7 modova te uključiti/isključiti memorija.
Ne da sam dobio upalu mišića na ruci od pustog i neuspjelog pritiskanja. Dobio sam upalu kosti
I onda naletim na neki crtež koji nosi naziv BLF A6 UI.png
Da se nisam bavio flow chartingom trebalo bi mi malo više ali gledam ja spiralu u kojoj piše tap i brojim pa izbrojim 18 pa opet brojim i opet 18
Hajde da pokušamo i tako. Voila. Zablinkala je dva puta pa sam prebacio na mod sa 4 svjetla i uključio memoriju pošto dođe s tvornički isključenom. Opet sam vratio na mod 7 pošto mod 4 nema moonlight i sad stvar radi kako želim. Čisto sumnjam da ću premostiti oprugu jer mi je ovoliko svjetla koliko daje na turbo modu sasvim dovoljno.
Jako lijepa, krasna, divna baterijska lampa pa će u budućnosti mijenjati uloge s Convoy S3 koja je mrvu slabija i ima manje modova.
Usput rečeno ima i batterycheck mod koji brojem blinkova pokazuje stanje napunjenosti baterije što je malo neuobičajeno ali radi i to je najvažnije.
Kako izgleda uputa za Config mode
Uspio sam ući u konfiguracijski mod lampe. Piše da se 15 puta treba pritisnuti prekidač i da onda on blinka po dva puta što je znak da se može mjenjati između 4 i 7 modova te uključiti/isključiti memorija.
Ne da sam dobio upalu mišića na ruci od pustog i neuspjelog pritiskanja. Dobio sam upalu kosti
I onda naletim na neki crtež koji nosi naziv BLF A6 UI.png
Da se nisam bavio flow chartingom trebalo bi mi malo više ali gledam ja spiralu u kojoj piše tap i brojim pa izbrojim 18 pa opet brojim i opet 18
Hajde da pokušamo i tako. Voila. Zablinkala je dva puta pa sam prebacio na mod sa 4 svjetla i uključio memoriju pošto dođe s tvornički isključenom. Opet sam vratio na mod 7 pošto mod 4 nema moonlight i sad stvar radi kako želim. Čisto sumnjam da ću premostiti oprugu jer mi je ovoliko svjetla koliko daje na turbo modu sasvim dovoljno.
Jako lijepa, krasna, divna baterijska lampa pa će u budućnosti mijenjati uloge s Convoy S3 koja je mrvu slabija i ima manje modova.
Usput rečeno ima i batterycheck mod koji brojem blinkova pokazuje stanje napunjenosti baterije što je malo neuobičajeno ali radi i to je najvažnije.
Kako izgleda uputa za Config mode
Hombre- guru
-
Jucer je dosla pa smo je malo bacili van
Maxtoch M24 Sniper
XPL-HI dioda
Sorry sto ti kradem thread ali bas je spektakularna
Koaksijalac- lingua
-
Broj postova : 243
Datum registracije : 19.03.2011
Ne brini. Ništa ti meni ne kradeš i drago mi je kad neko nabaci neki preview, a ne svi samo čitaju bez komentara ili ne daj Bože da pokaže što on ima. Imam i ja neku zoomable što ima glavu ko u mačka i isto prži ali mene su ti bijesovi prošli i trenutno me krpi moonlight
Nije baš da ne volim ponekad izać vanka i rulji vadit mast s nekim takvim topom ali za osobnu upotrebu zaista nemam potrebe.
Ovaj klon BLF A6 već tri dana stoji stalno uključen na moonlight baš da vidim hoće li izdurat 15 dana, a trebao bi ako ne i više dok mu je turbo kad nije premošten jači nego u Convoy S3 tako da mi za sada ne pada na pamet radit bilo što.
Nije baš da ne volim ponekad izać vanka i rulji vadit mast s nekim takvim topom ali za osobnu upotrebu zaista nemam potrebe.
Ovaj klon BLF A6 već tri dana stoji stalno uključen na moonlight baš da vidim hoće li izdurat 15 dana, a trebao bi ako ne i više dok mu je turbo kad nije premošten jači nego u Convoy S3 tako da mi za sada ne pada na pamet radit bilo što.
Zadnja promjena: Hombre; 22.12.15 20:16; ukupno mijenjano 1 put.
Hombre- guru
-
Kolega, nisam te stigao pitati
Da li pricas o Astrolux S1 lampi?
To bi ti bila verzija v2.0 BLF A6 lampe koju je rebrandirao Banggood za
potrebe siroke prodaje.
BLF A6 je bila samo za potrebe foruma.
Kozmeticki je dotjeranija i jedino sto je slabije su opruge koje su tanje i mekanije pa traze briku ako hoces tjerati lumene do maksimuma.
Ne znam za neku drugu koja koristi taj driver i tijelo koje pak kopirano
od EagleEye A6 lampe
Moonlight je i meni obavezan feature
Pozdrav,
Da li pricas o Astrolux S1 lampi?
To bi ti bila verzija v2.0 BLF A6 lampe koju je rebrandirao Banggood za
potrebe siroke prodaje.
BLF A6 je bila samo za potrebe foruma.
Kozmeticki je dotjeranija i jedino sto je slabije su opruge koje su tanje i mekanije pa traze briku ako hoces tjerati lumene do maksimuma.
Ne znam za neku drugu koja koristi taj driver i tijelo koje pak kopirano
od EagleEye A6 lampe
Moonlight je i meni obavezan feature
Pozdrav,
Koaksijalac- lingua
-
Broj postova : 243
Datum registracije : 19.03.2011
Da. Ta Astrolux je baš klon dok ih sličnih ima na kile ali nemaju sve opcije. Ma to ti je isto ko i s automobilima, svi sliče jedni na druge, sve lampe sliče jedne na druge... tu Astrolux sam ubo samo zato što je pisalo da ima true moonlight inače se ne bih ni osvrnuo i, kao što sam napisao u postu prije ne pada mi na pamet brikati. Mala slatkica Olight S10R ima isto moonlight ali i istu diodu tako kad je nabriješ na najjače svijetli jako dobro ali je ograničena sitnim uloškom baš tako kada se u S1 promijeni tijelo pa stavi CR123A. Moja JetBeam također ima moonlight samo je malo preuzak snop tako da je manje praktična.
Hombre- guru
-
Kupio sam Tank 007 PA01 lampu preko net-a. U nju ide AAA baterija, jedna, svijetli jako jako dobro u tri moda i dugo drži bateriju. Mala je, malo veća od AAA baterije, stane u džep, ima zakačku za rub džepa i za svakodnevnu uporabu savršena. Cijena je nekih 10-tak dolara što je više nego isplativo. To je moje iskustvo.
Imam ja ITP A3 koja je na ključevima. Dođe zajedno s privjeskom i stavio sam jednu Sanyo Eneloop AAA. Svake godine je napunim i to je sve .
Kad bolje pogledam to mi je zadnji backup kod toliko lampi koje nosam po džepovima i koje žele biti korištene iako posvijetlim s njom kad otključam kuću i uđem.
Trebao bih staviti recenziju jedne jeftine naglavne i jednog topa ali ovu drugu su mi oteli dok je stigla pa sad čekam da dođe druga.
Ima brdo raznih brandova i lijepo je čuti tuđa iskustva.
Kad bolje pogledam to mi je zadnji backup kod toliko lampi koje nosam po džepovima i koje žele biti korištene iako posvijetlim s njom kad otključam kuću i uđem.
Trebao bih staviti recenziju jedne jeftine naglavne i jednog topa ali ovu drugu su mi oteli dok je stigla pa sad čekam da dođe druga.
Ima brdo raznih brandova i lijepo je čuti tuđa iskustva.
Hombre- guru
-
Nedavno mi je riknula Olight i3 koju sam barem 2 godine nosio na ključevima.
Sad bih trebao preporukun za lampu te veličine (1 AAA baterija) za istu namjenu....po mogućnosti jeftiniju...
Ili, ako netko zna, ima li gdje za kupiti dijelova za i3? Diodu, elektroniku....
Sad bih trebao preporukun za lampu te veličine (1 AAA baterija) za istu namjenu....po mogućnosti jeftiniju...
Ili, ako netko zna, ima li gdje za kupiti dijelova za i3? Diodu, elektroniku....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Probaj malo pomaknuti oprugu u donjem dijelu, malo ju zarotiraj pa probaj. Isti "problem" sam imao i ja. Glava je radila na tijelu od druge (imam ih par) pa sam malo cackao po opruzi i proradila je.
Mraz- master
-
Za pocetak sve navoje, feder, i plocicu s unutarnje strane ocistit alkoholon. Ako od toga nema nista dodat jako mali i tanki bakreni prsten na tilo u slucaju da se izila gornja kontaktna ploha. Niste koristili predugo 14440 baterije?
zuzonja- spikač
-
Gibo, hvala....već sam "snimao" ovu tvoju, malo mi se čini podugačka za nošenje na ključevima, više je za džep.....
Ipak, ulazi u uži izbor.
Mraz, Zuzu.....mislim da moja boluje od druge boleštine......baterijski uložak u njoj je bio blago iscurio pa sumnjam na kvar elektronike ili je ledica pregorila?
Nisam koristio 14440 i nisam probavao na drugom tijelu ili drugoj glavi....
Ipak, ulazi u uži izbor.
Mraz, Zuzu.....mislim da moja boluje od druge boleštine......baterijski uložak u njoj je bio blago iscurio pa sumnjam na kvar elektronike ili je ledica pregorila?
Nisam koristio 14440 i nisam probavao na drugom tijelu ili drugoj glavi....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
ocistit oprugu ako ima ostataka. da je ledica izgorila ili driver je sansa mala.
zuzonja- spikač
-
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» ProLite Gear video recenzije
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
Stranica 2 / 5.