Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Bushcraft u okolici vrela Une!
+15
NAVIGATOR
duke
dux aeron
PJER
DoomsdayST
DF_zgb
Delete
Born_Survivor
elvin
Mraz
Fratt
SmitoBona
franciscus
maxina
Šimun
19 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: BUSHCRAFT URSUS
Stranica 1 / 1.
Bushcraft u okolici vrela Une!
Dragi moji,dugo nema reportaže od mene,pa evo da nadoknadim to vrijeme s jednom pravom bushcrafterskom....Putovanje smo započeli na vrelu Une,koje oduzima dah svojom bojom...Legenda kaže kako je starorimski ratnik, koji je u silnim bitkama ogrubio od osjećaja za lijepim,no kada je ugledao smaragdno zelenu boju vode, bajkovite slapove, pozlaćenu sedru i živopisne obale čudesno lijepe rijeke, uskliknuo je: UNA!
Krećemo oko 8h ujutro,preko Knina...Kad se prelazi na ličku stranu,pogled i zrak oduzimaju dah...
Moj vjerni čuvar i pratioc...
Stizemo na parkiraliste za vrelo Une..
Prije polaska jedna zajednička..
Prvi pogled na Unu oduzima dah i riječ...Čistoća očarava..
Putokaz...
Staza je uređena,uz zaštitnu drvenu ogradu tu su i vidikovci..
Opasni neki pozeri...
I onda....
Taraaaa!
Inače,dubina vrela je istražena do 205m i nije se išlo dalje...Boja oduzima dah,te je toliko bistro da uopće nemate osjećaj da se radi o vodi...
Jedna zajednička...
Umivanje i osvježavanje...
Jos jednom ocaran..
Sad donosimo odluku gdje ćemo dalje,penjati se na brdo kraj Vrela i umarati se,ili se odvesti malo dalje te prošetati malo dalje od ljudi i naći lokaciju na kamp...Pada odluka na to drugo,jer bi riskirali padove i ozlijede bespotrebno na tom prvom poduhvatu...
Nailazimo na potok i odlučujemo se utaboriti u blizini..
Šare uživa u shemaghu...
Namještanje...
Ja sam nosio šator zbog psa da sam mirniji po noći i da ju ne moram vezati zbog divljači i sve,Malinois je,pa na sve reagira,sve lovi i misli da je jača od sveg...
Okolica...
Dok je ekipa pripremala materijal za vatru,ja sam se uhvatio posla u izradi rašlji za šarana kojeg je Šari kupio to jutro..
Uz to,dubokoumni razgovori su u tijeku...
Taraa...
I bi svjetlost...
Stavljam ga na krčkanje i zadužujem Šaru da bude masterchef...U međuvremenu,ja se hedoniziram s talianettama...
Ni Rea naravno,nije ostala gladna ni žedna..
Uz pucketanje vatre,''uvaljujem'' se u Šarin hammock i odmaram oči...
A onda,večera...
Šaran je gotov,fino pečen,pohvala za kuhara..
Nakon večere,bacamo se na vježbe nekih aktivnosti i svak je u s vom filmu...Ja dečkima prezentiram zamke,deadfall i nagaznu zamku..
Pravljenje ureza..
I to izgleda ovako...Uz grančice i mahovinu zakamuflirate i to je to...
Urez na urez...
Figure 4 i onda odmor...Testirao sam i novi edc nož renomiranog čajniza harndsa,replika Kershaw-a brawlera... U 8cr13moV čeliku (ak se ne varam)...Čvrst,uredno centriran i solidan nožić...
Grga vježba kamufliranje zamke...
i dobro ga ide..
A onda,u lišću ugledamo jedno prekrasno stvorenje...
Naše prvo susretanje uživo s daždevnjakom,krasno iskustvo!
Kad ono,još jedan! (Vjv smo ih uhvatili u parenju)..
Fotku uploadam na fejs jer su me toliko oduševili,i naš brižni kolega Mraz mi savjetuje da ga preplašim i poližem...Vrlo brižno
Ne,nisam ga lizao,samo za potrebe slikanja i usporede veličine za one koji ga nisu nikad vidjeli,jer ja sam mislio da je manji barem 3 puta..Vraćamo ih k njihovom poslu i oni uživaju...
Pogled na naš maleni dom...
Silazim do potoka po vodu i idemo u malu šetnju..
Grga testira svoj 2 minutes DIY luk...
A Reu hvata ludilo te sprinta po ravnici..
A gazda pozira...
Nailazimo na ovu alien biljku,znalci javite...Izgleda jako interesantno!
Ima tu i gljiva...
Vraćamo se u kamp,te tamo testiram svjetleće štapiće iz kika,odnosno ovo bi trebale biti narukvici,ali im ja nalazim drugu svrhu..8kn,8 komada..Dugo svijetle (10ak sati dobre vidljivosti) i zgodne su za napraviti ogrlicu za psa da vidite gdje je po noći,osobito ako je vaš pas tamnije puti,ko moj...
Rea,the darK vader...
Priče uz vatricu,neprocjenjivo! Uživanje u buđenju prirode noću,a onda su nas napali krvožedni predatori sa svih strana...
JOŠ DAŽDEVNJAKA!!
Pretpostavljam da ih je vukla toplina,ujutro ih je bilo puno oko kampa..
A onda lagano spavanac...
Spavali ko bebe..
Jutro donosi novi dan,svježi zrak ulazi u šator,miris ugljena,žara i vlage ulazi u nosnice te pruža poseban osjećaj slobode..
Neki doručkuju...
Neki nas promatraju..
Budimo vatru za jutarnji čaj i doručak...
A posuđe,na pranje..
Dogovor pada da ćemo po povratku posjetiti kanjon Dabašnice,odnosno ulaz u kanjon,jer je sam kanjon jedan od najneporohodnijih u Hrvatskoj...
Lagano pospremamo stvari...
Vatru gasimo,te kamufliramo da smo ikad tu boravili...
I rea pomaže...
Tu je bilo ognjište..
Krećemo prema autu,Rea vodi...
Stižemo do tenka,punimo ga opremom i pravac prema Donjem Srbu i Dabašnici!
Stijene kanjona Dabašnice daju do znanja da bi se prema kanjonu trebao iskazati duboki respekt..
Po putu punimo želuce kupinama..A tu je i divlja ruža,ili ti šipak..
Dolazimo do mlina i 3 poznata slaba rijeke Dabašnice...
I za kraj od nas jedan selfie..
Zaključak koji izvučem svaki put kad dođem s terena jest da u Hrvatskoj ima mnoštvo ljepota,samo treba mrdnut iz stolice i pokrenut se...Dok god mene noge služe,ja neću stati..A vi?
Nadam se da ste uživali i hvala...
P.S. pišem reportažu 2 sata uz 200+ uploadanih slika na photobucket..Nadam se da ćete taj trud nagraditi bar kojim komentarom i kritikom...
Lijep pozdrav!
Šimun
Krećemo oko 8h ujutro,preko Knina...Kad se prelazi na ličku stranu,pogled i zrak oduzimaju dah...
Moj vjerni čuvar i pratioc...
Stizemo na parkiraliste za vrelo Une..
Prije polaska jedna zajednička..
Prvi pogled na Unu oduzima dah i riječ...Čistoća očarava..
Putokaz...
Staza je uređena,uz zaštitnu drvenu ogradu tu su i vidikovci..
Opasni neki pozeri...
I onda....
Taraaaa!
Inače,dubina vrela je istražena do 205m i nije se išlo dalje...Boja oduzima dah,te je toliko bistro da uopće nemate osjećaj da se radi o vodi...
Jedna zajednička...
Umivanje i osvježavanje...
Jos jednom ocaran..
Sad donosimo odluku gdje ćemo dalje,penjati se na brdo kraj Vrela i umarati se,ili se odvesti malo dalje te prošetati malo dalje od ljudi i naći lokaciju na kamp...Pada odluka na to drugo,jer bi riskirali padove i ozlijede bespotrebno na tom prvom poduhvatu...
Nailazimo na potok i odlučujemo se utaboriti u blizini..
Šare uživa u shemaghu...
Namještanje...
Ja sam nosio šator zbog psa da sam mirniji po noći i da ju ne moram vezati zbog divljači i sve,Malinois je,pa na sve reagira,sve lovi i misli da je jača od sveg...
Okolica...
Dok je ekipa pripremala materijal za vatru,ja sam se uhvatio posla u izradi rašlji za šarana kojeg je Šari kupio to jutro..
Uz to,dubokoumni razgovori su u tijeku...
Taraa...
I bi svjetlost...
Stavljam ga na krčkanje i zadužujem Šaru da bude masterchef...U međuvremenu,ja se hedoniziram s talianettama...
Ni Rea naravno,nije ostala gladna ni žedna..
Uz pucketanje vatre,''uvaljujem'' se u Šarin hammock i odmaram oči...
A onda,večera...
Šaran je gotov,fino pečen,pohvala za kuhara..
Nakon večere,bacamo se na vježbe nekih aktivnosti i svak je u s vom filmu...Ja dečkima prezentiram zamke,deadfall i nagaznu zamku..
Pravljenje ureza..
I to izgleda ovako...Uz grančice i mahovinu zakamuflirate i to je to...
Urez na urez...
Figure 4 i onda odmor...Testirao sam i novi edc nož renomiranog čajniza harndsa,replika Kershaw-a brawlera... U 8cr13moV čeliku (ak se ne varam)...Čvrst,uredno centriran i solidan nožić...
Grga vježba kamufliranje zamke...
i dobro ga ide..
A onda,u lišću ugledamo jedno prekrasno stvorenje...
Naše prvo susretanje uživo s daždevnjakom,krasno iskustvo!
Kad ono,još jedan! (Vjv smo ih uhvatili u parenju)..
Fotku uploadam na fejs jer su me toliko oduševili,i naš brižni kolega Mraz mi savjetuje da ga preplašim i poližem...Vrlo brižno
Ne,nisam ga lizao,samo za potrebe slikanja i usporede veličine za one koji ga nisu nikad vidjeli,jer ja sam mislio da je manji barem 3 puta..Vraćamo ih k njihovom poslu i oni uživaju...
Pogled na naš maleni dom...
Silazim do potoka po vodu i idemo u malu šetnju..
Grga testira svoj 2 minutes DIY luk...
A Reu hvata ludilo te sprinta po ravnici..
A gazda pozira...
Nailazimo na ovu alien biljku,znalci javite...Izgleda jako interesantno!
Ima tu i gljiva...
Vraćamo se u kamp,te tamo testiram svjetleće štapiće iz kika,odnosno ovo bi trebale biti narukvici,ali im ja nalazim drugu svrhu..8kn,8 komada..Dugo svijetle (10ak sati dobre vidljivosti) i zgodne su za napraviti ogrlicu za psa da vidite gdje je po noći,osobito ako je vaš pas tamnije puti,ko moj...
Rea,the darK vader...
Priče uz vatricu,neprocjenjivo! Uživanje u buđenju prirode noću,a onda su nas napali krvožedni predatori sa svih strana...
JOŠ DAŽDEVNJAKA!!
Pretpostavljam da ih je vukla toplina,ujutro ih je bilo puno oko kampa..
A onda lagano spavanac...
Spavali ko bebe..
Jutro donosi novi dan,svježi zrak ulazi u šator,miris ugljena,žara i vlage ulazi u nosnice te pruža poseban osjećaj slobode..
Neki doručkuju...
Neki nas promatraju..
Budimo vatru za jutarnji čaj i doručak...
A posuđe,na pranje..
Dogovor pada da ćemo po povratku posjetiti kanjon Dabašnice,odnosno ulaz u kanjon,jer je sam kanjon jedan od najneporohodnijih u Hrvatskoj...
Lagano pospremamo stvari...
Vatru gasimo,te kamufliramo da smo ikad tu boravili...
I rea pomaže...
Tu je bilo ognjište..
Krećemo prema autu,Rea vodi...
Stižemo do tenka,punimo ga opremom i pravac prema Donjem Srbu i Dabašnici!
Stijene kanjona Dabašnice daju do znanja da bi se prema kanjonu trebao iskazati duboki respekt..
Po putu punimo želuce kupinama..A tu je i divlja ruža,ili ti šipak..
Dolazimo do mlina i 3 poznata slaba rijeke Dabašnice...
I za kraj od nas jedan selfie..
Zaključak koji izvučem svaki put kad dođem s terena jest da u Hrvatskoj ima mnoštvo ljepota,samo treba mrdnut iz stolice i pokrenut se...Dok god mene noge služe,ja neću stati..A vi?
Nadam se da ste uživali i hvala...
P.S. pišem reportažu 2 sata uz 200+ uploadanih slika na photobucket..Nadam se da ćete taj trud nagraditi bar kojim komentarom i kritikom...
Lijep pozdrav!
Šimun
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Re: Bushcraft u okolici vrela Une!
Svaka čast na prekrasnom izletu dečki!Nema straha za budućnost bushcrafta dok je vas momtzi.
Hvala Šimune na trudu da nam sve to dočaraš!
Mali savjet o postavljanju šarana na rašlje-glava se odreže(nema neke koristi od nje) a riba se raspori kontra od uobičajenog tj kraj kičme i onda se očisti,začini(može i dan prije) i zatim se pričvrsti na rašlje.Tako rade mešti kod mene mada po fotki bih rekao da vam je sasvim dobro ispalo i na vaš način.
Hvala Šimune na trudu da nam sve to dočaraš!
Mali savjet o postavljanju šarana na rašlje-glava se odreže(nema neke koristi od nje) a riba se raspori kontra od uobičajenog tj kraj kičme i onda se očisti,začini(može i dan prije) i zatim se pričvrsti na rašlje.Tako rade mešti kod mene mada po fotki bih rekao da vam je sasvim dobro ispalo i na vaš način.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Hvala Max!
Ovako nam je bilo najjednostavnije,a Šaran je već došao ovako iskidan,a ovako mi ga je jednom ''punica'' pekla u Zagorju,ali bude prilika za ispravak!
Ovako nam je bilo najjednostavnije,a Šaran je već došao ovako iskidan,a ovako mi ga je jednom ''punica'' pekla u Zagorju,ali bude prilika za ispravak!
Šimun- guru
-
Alien biljka ti je preslica - od nje se pravi čaj koji je lijek za ne znam tačno šta, a može se koristiti i za poliranje drveta (osušiš, rasporiš po dužini i zalijepiš na duct tape) jer je puna silikata. Krasna reportaža, hvala, uživao sam čitajućio i gledajući slike.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Mene je ponekad stid komentirati samo ono :"odlicna reportaza" i to je kao to. Kada vidim da se neko ovoliko potrudi da docara i priblizi svoje iskustvo... ALI, stvarno mene ovakve stvari cesto ostave bez teksta. Prvo sto mi je malo na pamet da moram reci je : ljubomoran sam... i to jako. stvarno je prelijepo, slike su me ostavile bez daha, pogotovo slike rijeke, ta svjetlo plavkasto tirkizna boja dubine je neopisiva. Jako me je nasmijala izjava: "Ne,nisam ga lizao,samo za potrebe slikanja i usporede veličine za one koji ga nisu nikad vidjeli,jer ja sam mislio da je manji barem 3 puta.." i to mi lici na jedan od ovih citata sto memberi ovoga foruma stavljaju u svoj signature. hahaha. Svaka cast na reportazi, nadam se da ce ih bit jos puno puno i naravno da ces hodati dok te noge nose, tako i treba. Bravo kolege !
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
Sorry - dupli post
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Shit,nahebo sam....SmitoBona je napisao/la: "Ne,nisam ga lizao,samo za potrebe slikanja i usporede veličine za one koji ga nisu nikad vidjeli,jer ja sam mislio da je manji barem 3 puta.."
Hvala kolega!
Franciscus hvala na info,cijenim!
Šimun- guru
-
Imaš jednu veliku pohvalu od mene,svaka ti čast na "dizanju sa guzice" i na trudu da isto pretvoriš u ovako zanimljivu reportažu!
Bravo i samo nastavi dalje,s razlogom imaš svoj podforum,to se vidi...
Bravo i samo nastavi dalje,s razlogom imaš svoj podforum,to se vidi...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Ha-ha! Lizao ga ti ili ne, ostaje činjenica ta te iznenadio veličinom!
Vidim da imate i pojačanje... šešir, šulja, uske trapke. Od sada poznat i kao Chuck!
Inače sve 5, užitak za gledati a vjerujem užitak i za doživjeti. Samo tako.
Vidim da imate i pojačanje... šešir, šulja, uske trapke. Od sada poznat i kao Chuck!
Inače sve 5, užitak za gledati a vjerujem užitak i za doživjeti. Samo tako.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Vrhunski izlet! Bio si nadomak mene pa si se mogao i javiti, ali vjerujem da ćeš doskitati i do mene pa ako se uspijemo dogovoriti obiđeš kanjon i još neke ljepote.
Svaka čast na reportaži.
Svaka čast na reportaži.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
ovo je odlicno stvarno sam ostao bez teksta,kao i svaka tvoja reportaza ova je jedna od odlicnih ako ne i najboljih reportaza koje sam imao priliku da pogledam na forumu jos jednom svaka cast i samo nastavi tako....
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
Iako sam starosjedilac, na vrelu Une sam bio samo jednom i to prije nekih 10ak godina, a pored tog znaka sam prošao nebrojeno puta, jednostavno nakon negog vremena oguglate. To je isto kao što postoje ljudi koji zive u Parizu a nisu nikad bili na Eiffelovom tornju. Zato se uveliko slažem sa zadnjom rečenicom reportaže. I ne samo Hrvatska već čitav Balkan je prava riznica, samo sto eto oguglamo.
Na ulasku u kanjon Dabašnice sam bio bar 30ak puta, ljeti se omladina kupa iako je temperatura vode za vrijeme najtoplijieg razdoblja oko 14 C. Al eto tako se čeliče mladi Ličani. Upravo sam tu i imao svoje prvo noćenje u prirodi. Zapravo taj ulaz se zove "Sklop" (jer se nalazi izmedju dvije planine što se na jednoj od gornjih slika vidi), a svaki od tih slapova "Prezide", postoje ih 3 , nakon treće prezide, koja je ujedno i najviša počinje kanjon koji krivuda nekih desetak km u planinu. Ovo ljeto sam bio gore sa prijateljima, napravili smo jednodnevni izlet, dosta je neprohodno, surovo, ali i predivno. Međutim da bi se napredovalo većinu puta se mora gaziti kroz vodu, koja najčeće nije preko koljena, ali je kao što rekoh hladna, dok je na nekim mjestima i po nekoliko m dubine. Gore postoji nekoliko pećina koje obiluju golubovima i šišmišima. Stvarno je u pitanju jedan netaknuti predio. U zadnjih 20ak godina gore je bilo možda 50ak ljudi. S tim da su se organizirale neke radne akcije da se napravi staza i to iole postane turistički prihvatljivo, ali je na kraju krajeva sve propalo. Postoji samo neki čovjek koji s vremena na vrijeme obiđe staze i okrči tek da može da se prođe. Nažalost trenutno do slika ne mogu ali nadam se da ću kroz par mjeseci objaviti reportažu, sa malim zakjašnjenjem.
Na ulasku u kanjon Dabašnice sam bio bar 30ak puta, ljeti se omladina kupa iako je temperatura vode za vrijeme najtoplijieg razdoblja oko 14 C. Al eto tako se čeliče mladi Ličani. Upravo sam tu i imao svoje prvo noćenje u prirodi. Zapravo taj ulaz se zove "Sklop" (jer se nalazi izmedju dvije planine što se na jednoj od gornjih slika vidi), a svaki od tih slapova "Prezide", postoje ih 3 , nakon treće prezide, koja je ujedno i najviša počinje kanjon koji krivuda nekih desetak km u planinu. Ovo ljeto sam bio gore sa prijateljima, napravili smo jednodnevni izlet, dosta je neprohodno, surovo, ali i predivno. Međutim da bi se napredovalo većinu puta se mora gaziti kroz vodu, koja najčeće nije preko koljena, ali je kao što rekoh hladna, dok je na nekim mjestima i po nekoliko m dubine. Gore postoji nekoliko pećina koje obiluju golubovima i šišmišima. Stvarno je u pitanju jedan netaknuti predio. U zadnjih 20ak godina gore je bilo možda 50ak ljudi. S tim da su se organizirale neke radne akcije da se napravi staza i to iole postane turistički prihvatljivo, ali je na kraju krajeva sve propalo. Postoji samo neki čovjek koji s vremena na vrijeme obiđe staze i okrči tek da može da se prođe. Nažalost trenutno do slika ne mogu ali nadam se da ću kroz par mjeseci objaviti reportažu, sa malim zakjašnjenjem.
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Sve čestitke na lijepom izletu i još boljoj reportaži !!!
Vrelo Une jako lijepo izgleda, mene nekak podsjeća na izvor Kupe...
Nakon vrela Une i kanjona Dabašnice još vam preostaje posjet izvoru Krke na granici s BiH
Vrelo Une jako lijepo izgleda, mene nekak podsjeća na izvor Kupe...
Nakon vrela Une i kanjona Dabašnice još vam preostaje posjet izvoru Krke na granici s BiH
@Fratt,hvala!
@Mraz , a chuck je već bio u jednoj od reportaža,a ovaj put mu je obleka original!
@elvin,totalno sam zaboravio prijatelju...Blizu smo tako da svakako,a i rado bi posjetio Unu s Vaše strane,u budućnosti se dogovorimo
Ostatak ekipe hvala i živjeli...
@Mraz , a chuck je već bio u jednoj od reportaža,a ovaj put mu je obleka original!
@elvin,totalno sam zaboravio prijatelju...Blizu smo tako da svakako,a i rado bi posjetio Unu s Vaše strane,u budućnosti se dogovorimo
Ostatak ekipe hvala i živjeli...
Šimun- guru
-
Super reportaža, odličan izled, prekrasne fotke...!!!
Dobro, makar fotke prirode...
Super je da osim što ima ljudi koji se odluče i idu u prirodu, žele to i podjelit s drugima...
Hvala na trudu, i radujem se sljedećoj...
Dobro, makar fotke prirode...
Super je da osim što ima ljudi koji se odluče i idu u prirodu, žele to i podjelit s drugima...
Hvala na trudu, i radujem se sljedećoj...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Odlična reportaža...vidi se da ste stvarno uživali...
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Šimun- guru
-
A što reći Ruse, doli što je već rečeno! Vraćaš forum prirodi i daješ novu živost! Bio sam na Uni, predivna rijeka... kao i svaka netaknuta zagađenjima i ljudskim uplitajima... Odlična avantura, odlične fotke... čestitke!
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
odlično!!
morat ču se i ja jednom dotepst na onu stranu hrvatske...
...jel, a jel ono Šare spava na prvoj grupnoj??
morat ču se i ja jednom dotepst na onu stranu hrvatske...
...jel, a jel ono Šare spava na prvoj grupnoj??
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Krasan izlet Ruse.
Una je stvarno rijetko lijepa rijeka. Nedavno sam veslao doljnji tok.
Neobično mi je da se do sada nisi već susreo sa daždevnjakom.
Svaka čast na fotkama, bome si ih naloudao
Una je stvarno rijetko lijepa rijeka. Nedavno sam veslao doljnji tok.
Neobično mi je da se do sada nisi već susreo sa daždevnjakom.
Svaka čast na fotkama, bome si ih naloudao
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Bio je užitak pogledati i pročitati.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
@Duke,ima dosta lokacija na ovoj strani...Cim dodje ljepse vrijeme,našao sam još jednu lokaciju za zagubit se...Kod ove strane Like je zgodno što nije bila prva crta tokom rata,tako da je što se mina tiče,čista! Što se Šare tiče,vjerovatno da
@Navi,tnx,šta se tiče daždevnjaka da,prvi put...U mom kraju ih baš i nema,a po šumama Like do sad nikad..
Hombre
@Navi,tnx,šta se tiče daždevnjaka da,prvi put...U mom kraju ih baš i nema,a po šumama Like do sad nikad..
Hombre
Šimun- guru
-
Svaka čast.
Zapravo, najbolji dio tvoje repotaže mi je onaj skriveni: to što si kroz svoju avanturu odškrinuo vrata u tajanstveni svijet Like pokazao, nama forumašima (makar većini) da postoji i taj netaknuti dio raja (za rijeku Dabašnicu u životu nisam čuo), a da to nije Velebit ili neka druga velika planina. Imam kolegu koji ima kuću u Srbu i priča nam o ljepotama tog kraja, ali nikako se sastati s vremenom/novcem za odlazak u taj dio Domovine.
Zapravo, najbolji dio tvoje repotaže mi je onaj skriveni: to što si kroz svoju avanturu odškrinuo vrata u tajanstveni svijet Like pokazao, nama forumašima (makar većini) da postoji i taj netaknuti dio raja (za rijeku Dabašnicu u životu nisam čuo), a da to nije Velebit ili neka druga velika planina. Imam kolegu koji ima kuću u Srbu i priča nam o ljepotama tog kraja, ali nikako se sastati s vremenom/novcem za odlazak u taj dio Domovine.
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
Kod mene to ovako ide,odem na maps i tražim zeleno,onda tražim da nisu u blizini kuće...Kad nađem što mi se sviđa,odem na hcr-ov mis portal vidjeti minsku situaciju,ako je čisto od mina,stvari u auto i GO
Šimun- guru
-
Izvrstan pristup.
Zavidim ti na mladosti i tome što ostvaruješ ono što sam ja u tvojim godinama sanjao (iako sam u tim godinama živio u totalnom outdoor-u , istina u drugačijem obliku).
Zavidim ti na mladosti i tome što ostvaruješ ono što sam ja u tvojim godinama sanjao (iako sam u tim godinama živio u totalnom outdoor-u , istina u drugačijem obliku).
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
Šimune tvoje reportaže su duša ovog foruma, ako je ko uhvatio bit svega ovoga onda si to ti
dojadile su mi više čitabe o kosturama i slicno, mladiću samo tako dalje!
dojadile su mi više čitabe o kosturama i slicno, mladiću samo tako dalje!
Marko- guru
-
Broj postova : 2015
Godine : 34
Datum registracije : 03.08.2009
svidja mi se ideja!Rus (poskok) je napisao/la:Kod mene to ovako ide,odem na maps i tražim zeleno,onda tražim da nisu u blizini kuće...Kad nađem što mi se sviđa,odem na hcr-ov mis portal vidjeti minsku situaciju,ako je čisto od mina,stvari u auto i GO
zuzonja- spikač
-
Broj postova : 629
Godine : 38
Datum registracije : 06.11.2012
Hvala kolege!
Marko,javim ti se na fejsu glede fb stranice foruma,ako si još admin da me dodaš,pa malo osvježim stranicu.. ,hvala na komentarima
Marko,javim ti se na fejsu glede fb stranice foruma,ako si još admin da me dodaš,pa malo osvježim stranicu.. ,hvala na komentarima
Šimun- guru
-
Similar topics
» Ekipa za bushcraft i planinarenje po okolici ZG
» "Zimski" dan u okolici Rijeke
» vatra u okolici zagreba
» [trazim savjet] di u okolici zagreba na jednostavn izlet
» "Zimski" dan u okolici Rijeke
» vatra u okolici zagreba
» [trazim savjet] di u okolici zagreba na jednostavn izlet
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: BUSHCRAFT URSUS
Stranica 1 / 1.