Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Tragom medvjeda-Krušičko jezero
+6
Odin
elvin
Šare
Born_Survivor
SmitoBona
Šimun
10 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: BUSHCRAFT URSUS
Stranica 1 / 1.
Tragom medvjeda-Krušičko jezero
Ekipa ekipa...Nažalost,nije me bilo dugo s reportažom a imam ih...Jako slabo boravim za kompom pa nije ni cudo. Naime,obecao sam Vam reportažu s Krušičkog prije dva mjeseca,no ova dvodnevna od prije 2 dana je bila zanimljivija,pa ću Vam pisati nju..
U ponedjeljak smo se čuli ja i kolega SO2 i dogovorili se da dan poslije idemo...Spremio stvari,napravio osnovno provjeru na autu,naspavao se i krenuli smo oko 8. Plan je jedno noćenje jer nemamo više slobodnog vremena...No,iznenadile su nas mnoge stvari...Reportaža će biti duga jer ima mnogo slika,kasnije ubacimn neke videozapise...
Nadam se da ćete uživati!
Krenuli smo iz pre vruče dalmacije starom cestom kroz Velebit..
U daljini Velebit mami svojom gracioznošću...
Tulove grede...
Prelazimo na Ličku stranu gdje se krajolik drastično mijenja...Velebit s ove strane,kao da zove k sebi sve prolaznike..
Svaki put kad idem ovuda negdje na teren,stanem u Medak zapaliti svijeću kraj našeg oklopnjaka Krešimir..
SO1 unutra..
.50 cal
Malenkosti..Krećemo dalje,prolazimo kroz malo selo Vaganac koje vodi do jezera...
I stižemo...Pakiramo stvari,check i double check opreme i ''now we walk,into the wild''
Nekima je strašno vruće...
Nature selfie
Priroda je ovdje prekrasna..Kamen prekriven mahovinom daje poseban osjećaj..
Kad smo stigli na jezero,malo razočarenje..Dosta je presušilo..Prije 2 mjeseca kad sam bio,bilo je puno...No,to nas neće smesti,pa nastavljamo dalje tražiti mjesto za kamp,jer želimo baš u šumu..
Ovaj dio nas je privukao,pa smo se zaputili..
Kroz travu...
Uskoro nailazimo na kamp nekog neodgovornog ljubtelja prirode koji je ostavio puno flaša i smeća,pa idemo dalje da nam je to van vidokruga..Katastrofa!
Naši tragovi..
Uvala blizu mjesta gdje smo se odlučili za kamp..
I,odlučujemo se za ovaj dio,te smišljamo što ćemo,i odlučimo se na 2 lean to skloništa na L sa vatrom u sredini..
Dižemo i tarp jer je bilo oblačno koji će biti iznad ognjišta...
Naš bodyguard..
Ima puno srušenih stabala koja su još relativno svježa,te njih koristimo za glavnu konstrukciju..
Konstrukcija je tu..
U međuvremenu označavamo poziciju jer je nedjeljom ujutro lov,da nas ne zamijene za divljač..
Dva glavna alata
Bližimo se kompletiranju kampa,i postaje naš mali dom..
Opa srk style!
Semper fidelis
Laplanderi su odradili masu posla..
Za odmor,malo smo otišli na kupanjac osvježiti se..
Blato je bilo za poludit,ne možeš izaći čist iz vode da ga...
SO1 se čuva od komaraca
Vratili smo se u kamp,te se bacili na paljenje vatre i kuhanje ručka..Po putu smo skupili nešto brezine kore..
Čistimo mjesto za ognjište..
Kad sam krenuo po drva,naišao sam na svježi (24sata max) trag divljih svinja..
Lukava lija..
A kad onoo!!
Prednja šapa od mede..Ovaj je malo stariji trag,ali po veličini sam pretpostavio da se ne radi o većem medvjedu,tako da je vjerovatno u okolici..Ovaj trag je probudio veliku sreću u meni,jer su ovakva iskustva neprocjenjiva..Htio sam plakati jer nije bilo gipsa kod nas..
Spider web..
Vraćam se s drvima u kamp..
Razlistavam brezinu koru tako da ju uspijemo zapaliti firesteelom..
Flash!
I tu je..malo po malo dodajemo grančice te povećavamo vatru..
Vatra potvrdi osjećaj doma..
Kolega vježba ureze u kuku za kuhanje..
Pametujem...
Pogled iz moje perspektive..
Grah spreman da se spoji s kobasicama
Home sweet home..
Poslije graha,krenuli smo u šetnju i u traganje..
Sunce se već spustilo ispod planina..
Njuškalo..
Izmet..
Mjesec je već davno na nebu..
Opet tragovi lije..S obzirom da je velika suša i vručina,sve životinje dolaze piti vodu na jezero..
Ali uz svu tišinu,uvijek dođe taj neki osjećaj šestog čula,kao da nas non stop netko gleda...
Još tragova..
Ovaj je malo svježiji i mislim da se radi o čaglju..
I onda,na mjestu gdje smo već prošli na kojem nije bilo tragova,svježi tragovi mede!
Tragamo dalje..
Nailazim na svježu školjku..
Još krajolika jer je prekrasan..
Vučko
Pregršt divljeg luka..
Lisi-lisica...
Opet jako svježi otisak,koji je išao i preko naših starih,u tek presušenom dijelu jezera...Uzbuđenje raste,no kako smo bili sigurni da je jako jako blizu zbog oblika poluotoka da ih tako nazovem na jezeru,nismo zbog uznemiravanja išli dalje za tragovima...Ali evo još slika..Možda koji sat stari otisci..
I onda kolegi neki mali crvić upadne u oko...Bjelouškica
Malo je maltretiramo..
Da sam Grylls,vjv bi ju posrkao kao špagete,no nisam,pa nije bilo potrebe
Poslije fotosešna,malenu puštamo u vodu...
Pomalo se mrači pa se spremamo vratiti u kamp..
Kanal koji je inače do vrha pun...
Tragovi nekog papkara...Vjv srndača...
Gulimo još pale preze,u slučaju da zaspemo i vatra se ugasi,pa da ju treba upaliti na brzinu..Do breze se probili kroz paprat koja je dom komarcima,te su nas u samo par sekundi izgrizli do bola...
Bježi glavom bez obzira...
Vratili smo se u kamp te upalili vatru..Kuhali čaj,te uživali...Dok...
Drva za vatru...
Napisao sam iznad ''dok'',jer je ovo bila jedna od težih večeri od kad sam u bushcraftu..Pretpostavit cu da su zvijeri nanjušile hranu od psa,ili samog psa,i poćele su nas okruživati tako blizu kampa i njuškati,definitivno više..No,tražili lampom ali ništa nismo vidjeli..Iskreno smo se oboje podosta prepali,lupali da tjeramo,ali ništa..Bila je to jako duga noć...
Pas je bio vezan lancem za stablo,pa meni oko torsa,tako da se ne može zaletjeti da je nešto ne rastrga,čak me za nju bilo i najviše strah..
Dugo smo sjedili,ali na kraju smo uspjeli spavati u smjenama...
Cijelu noć su se i svinje čule na jezeru..
Jutro donosi olakšanje...
Kolega zasluženo spava..
I ona je sretna što vidi sunce...
Dok kolega spava,nas dvoje idemo do jezera po vodu,i pokušati uslikati patke,koje su nas maltretirale zvukovima ujutro..
Tragovi svinja od večeras...
Tu smo negdje...
Lagano smo popili čaj,sve sredili,i spakirali se za polazak oko 11 sati..
Čistimo..
Na vrhove ranaca stavljamo reflektirajuće prsluke,just in case!Isto tako je pas sad na povodcu..
Krećemo...
Nastavak slijedi...
U ponedjeljak smo se čuli ja i kolega SO2 i dogovorili se da dan poslije idemo...Spremio stvari,napravio osnovno provjeru na autu,naspavao se i krenuli smo oko 8. Plan je jedno noćenje jer nemamo više slobodnog vremena...No,iznenadile su nas mnoge stvari...Reportaža će biti duga jer ima mnogo slika,kasnije ubacimn neke videozapise...
Nadam se da ćete uživati!
Krenuli smo iz pre vruče dalmacije starom cestom kroz Velebit..
U daljini Velebit mami svojom gracioznošću...
Tulove grede...
Prelazimo na Ličku stranu gdje se krajolik drastično mijenja...Velebit s ove strane,kao da zove k sebi sve prolaznike..
Svaki put kad idem ovuda negdje na teren,stanem u Medak zapaliti svijeću kraj našeg oklopnjaka Krešimir..
SO1 unutra..
.50 cal
Malenkosti..Krećemo dalje,prolazimo kroz malo selo Vaganac koje vodi do jezera...
I stižemo...Pakiramo stvari,check i double check opreme i ''now we walk,into the wild''
Nekima je strašno vruće...
Nature selfie
Priroda je ovdje prekrasna..Kamen prekriven mahovinom daje poseban osjećaj..
Kad smo stigli na jezero,malo razočarenje..Dosta je presušilo..Prije 2 mjeseca kad sam bio,bilo je puno...No,to nas neće smesti,pa nastavljamo dalje tražiti mjesto za kamp,jer želimo baš u šumu..
Ovaj dio nas je privukao,pa smo se zaputili..
Kroz travu...
Uskoro nailazimo na kamp nekog neodgovornog ljubtelja prirode koji je ostavio puno flaša i smeća,pa idemo dalje da nam je to van vidokruga..Katastrofa!
Naši tragovi..
Uvala blizu mjesta gdje smo se odlučili za kamp..
I,odlučujemo se za ovaj dio,te smišljamo što ćemo,i odlučimo se na 2 lean to skloništa na L sa vatrom u sredini..
Dižemo i tarp jer je bilo oblačno koji će biti iznad ognjišta...
Naš bodyguard..
Ima puno srušenih stabala koja su još relativno svježa,te njih koristimo za glavnu konstrukciju..
Konstrukcija je tu..
U međuvremenu označavamo poziciju jer je nedjeljom ujutro lov,da nas ne zamijene za divljač..
Dva glavna alata
Bližimo se kompletiranju kampa,i postaje naš mali dom..
Opa srk style!
Semper fidelis
Laplanderi su odradili masu posla..
Za odmor,malo smo otišli na kupanjac osvježiti se..
Blato je bilo za poludit,ne možeš izaći čist iz vode da ga...
SO1 se čuva od komaraca
Vratili smo se u kamp,te se bacili na paljenje vatre i kuhanje ručka..Po putu smo skupili nešto brezine kore..
Čistimo mjesto za ognjište..
Kad sam krenuo po drva,naišao sam na svježi (24sata max) trag divljih svinja..
Lukava lija..
A kad onoo!!
Prednja šapa od mede..Ovaj je malo stariji trag,ali po veličini sam pretpostavio da se ne radi o većem medvjedu,tako da je vjerovatno u okolici..Ovaj trag je probudio veliku sreću u meni,jer su ovakva iskustva neprocjenjiva..Htio sam plakati jer nije bilo gipsa kod nas..
Spider web..
Vraćam se s drvima u kamp..
Razlistavam brezinu koru tako da ju uspijemo zapaliti firesteelom..
Flash!
I tu je..malo po malo dodajemo grančice te povećavamo vatru..
Vatra potvrdi osjećaj doma..
Kolega vježba ureze u kuku za kuhanje..
Pametujem...
Pogled iz moje perspektive..
Grah spreman da se spoji s kobasicama
Home sweet home..
Poslije graha,krenuli smo u šetnju i u traganje..
Sunce se već spustilo ispod planina..
Njuškalo..
Izmet..
Mjesec je već davno na nebu..
Opet tragovi lije..S obzirom da je velika suša i vručina,sve životinje dolaze piti vodu na jezero..
Ali uz svu tišinu,uvijek dođe taj neki osjećaj šestog čula,kao da nas non stop netko gleda...
Još tragova..
Ovaj je malo svježiji i mislim da se radi o čaglju..
I onda,na mjestu gdje smo već prošli na kojem nije bilo tragova,svježi tragovi mede!
Tragamo dalje..
Nailazim na svježu školjku..
Još krajolika jer je prekrasan..
Vučko
Pregršt divljeg luka..
Lisi-lisica...
Opet jako svježi otisak,koji je išao i preko naših starih,u tek presušenom dijelu jezera...Uzbuđenje raste,no kako smo bili sigurni da je jako jako blizu zbog oblika poluotoka da ih tako nazovem na jezeru,nismo zbog uznemiravanja išli dalje za tragovima...Ali evo još slika..Možda koji sat stari otisci..
I onda kolegi neki mali crvić upadne u oko...Bjelouškica
Malo je maltretiramo..
Da sam Grylls,vjv bi ju posrkao kao špagete,no nisam,pa nije bilo potrebe
Poslije fotosešna,malenu puštamo u vodu...
Pomalo se mrači pa se spremamo vratiti u kamp..
Kanal koji je inače do vrha pun...
Tragovi nekog papkara...Vjv srndača...
Gulimo još pale preze,u slučaju da zaspemo i vatra se ugasi,pa da ju treba upaliti na brzinu..Do breze se probili kroz paprat koja je dom komarcima,te su nas u samo par sekundi izgrizli do bola...
Bježi glavom bez obzira...
Vratili smo se u kamp te upalili vatru..Kuhali čaj,te uživali...Dok...
Drva za vatru...
Napisao sam iznad ''dok'',jer je ovo bila jedna od težih večeri od kad sam u bushcraftu..Pretpostavit cu da su zvijeri nanjušile hranu od psa,ili samog psa,i poćele su nas okruživati tako blizu kampa i njuškati,definitivno više..No,tražili lampom ali ništa nismo vidjeli..Iskreno smo se oboje podosta prepali,lupali da tjeramo,ali ništa..Bila je to jako duga noć...
Pas je bio vezan lancem za stablo,pa meni oko torsa,tako da se ne može zaletjeti da je nešto ne rastrga,čak me za nju bilo i najviše strah..
Dugo smo sjedili,ali na kraju smo uspjeli spavati u smjenama...
Cijelu noć su se i svinje čule na jezeru..
Jutro donosi olakšanje...
Kolega zasluženo spava..
I ona je sretna što vidi sunce...
Dok kolega spava,nas dvoje idemo do jezera po vodu,i pokušati uslikati patke,koje su nas maltretirale zvukovima ujutro..
Tragovi svinja od večeras...
Tu smo negdje...
Lagano smo popili čaj,sve sredili,i spakirali se za polazak oko 11 sati..
Čistimo..
Na vrhove ranaca stavljamo reflektirajuće prsluke,just in case!Isto tako je pas sad na povodcu..
Krećemo...
Nastavak slijedi...
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Re: Tragom medvjeda-Krušičko jezero
N
Now,we walk...
Na mjestu gdje inače bude kamp,netko je napravio stolove,što izgleda jako lijepo,mada,kvari osjećaj udaljenosti od svega..Nije bilo pred 2 mjeseca...
Odmaramo,i opraštamo se s jezerom..
Dolazimo do našeg terenca :hpy
Krećemo kući,ALI...Velebitska vila doziva..
Po putu,odlučujem se da ćemo ići preko Malog Alana i Tulovih greda,da upotpunimo put..
Slikanje kraj spomenika...
Čeka s koje je pogled kako ameri kažu,breathtaking!
Pogled na Veliki Crnopac
Vozimo dalje..
Izbijamo na Velebit,osjećaj: Neprocjenjiv!!
Temperatura se drastično mijenja! Gore je sigurno 10 stupnjeva manje,postaje naglo čak i hladno...
Bez komentara...
SO1
Na mene,Velebit ima veliki emotivni utjecaj zbog oca,na kojeg sam izrazito ponosan,te svaki put kad prolazim ovom cestom,zasuze mi oči,i to ne mogu suzdržati..
Šetamo do Tulovih greda..
Mile,čija je kuća ispod,stalno ima goste..Inače je ljeti gore s ovcama,a zimi se spušta u Kruševo gdje mu je rodna kuća...
Kraj mjesta gdje je heroj i velika legenda,položio život....
Također,
Podiže moj punac...Koji je isto tako postavio i 10 Božjih zapovijedi na Sveto brdo..
Tako mic po mic,teška srca se pozdravljamo s Velebitom,koji ostavlja dubok trag,te stalno zove nazad k sebi..
Živili,i hvala na pozornosti...
Zadnja promjena: Rus (poskok); 30.07.15 15:08; ukupno mijenjano 1 put.
Šimun- guru
-
... ova reportaza me je ostavila bez teksta i po mom ukusu jedna je od najboljih koje sam do sada procitao. Odlicno i svaka vam cast kolege. Ne mogu vam opisati sta bi dao da sam bio tu i prosao ovaj put sa vama ili sam. Toliko se toga desilo... jako zanimljivo, uz ove slike i tvoje opiso osjecao sam se kao da sam na par trenutaka bio tu. Jako lijepo. Zavidim vam. Jedva cekam da i te video klipove postavis.
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
Hvala ti puno!
A cuj,nisi nam daleko,ima godina ispred,jednom se možda i susretnemo i odemo
Ima ih dosta pa malo po malo stavljam za upload jer mi snima u visokoj rezoluciji pa su videi ogromni ko i slike...Svaka slika 10ak mb..
Zivio
Ima ih dosta pa malo po malo stavljam za upload jer mi snima u visokoj rezoluciji pa su videi ogromni ko i slike...Svaka slika 10ak mb..
Zivio
Šimun- guru
-
Rus (poskok) je napisao/la:Hvala ti puno!
Zivio
Trebao bi optimizirati videe i slike prije uploada ici ce ti dosta brze(kvalitet gotovo isti a slika sa 10 mb dodje na 2/3mb). A sto se tice susreta, nadam se, jer ove slike, ova vasa avantura, dozivljaj... ovo je bas za pozelit !
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
odlicna reportaza jedna od najboljih koje sam procitao na forumu svaka vam cast kolege
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
Velebitska vila doziva..
Šare- tipko
-
Broj postova : 50
Godine : 28
Datum registracije : 10.01.2015
Čestitam na ovoj reportaži i bogatstvu slika te emocijama koje si prenio na sve članove foruma. Mene si čak uspio za trenutak vratiti u djetinjstvo jer sam tu sa ocem išao u ribolov i uživao u kampovanju. Da li ste pokušali malo ribariti jer u ovim uvala zna ostati klenova i manjih štuka pa ste mogli sebi pristojan ručak pripremiti a nije vam trebalo puno ribolovnog pribora? Da li je bilo ribolovaca odnosno da li ste ih vidjeli jer ih u ovo doba godine zna biti priličan broj, a neki su zaista bahati? Taj kraj je uvijek bio bogat medvjedima i drago mi je da ih i danas ima jer sam još kao dijete viđao tragove, a jedne prilike sam imao čak i bliski susret koji je na svu sreću završio bez problema, jednom sam naišao i na poskoka iako ih uz samu vodu nema jer im nije prihvatljivo stanište zbog oscilacija jezera, a i poskoci su poznati da baš ne trpe vodu, ali se svakako mogu naći iako smo mi godinama išli i samo jednom smo ga vidjeli i to baš kada je preplivavao na jednom dijelu jezero što je vrlo rijetko za njega.
Čestitam još jednom na reportaži i vjerujem da ću i ja uskoro opet tamo kampovati, a iz Bihaća mi nije tako daleko.
Čestitam još jednom na reportaži i vjerujem da ću i ja uskoro opet tamo kampovati, a iz Bihaća mi nije tako daleko.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
Hvala elvin!
Ovaj put srećom nitko osim nas nije bio,a za ribu nismo nosili pribor,ali jednom prilikom svakako hoćemo.
Što se tiče udaljenosti,sve je to nama svima blizu,cijelo region... Kad gledaš,neki ljudi putuju po 100km na posao vani,sta je uliti par što kuna goriva i picis gdje hoćeš... Sve se može kad se hoće,a lokacija ima jako puno!
Ovaj put srećom nitko osim nas nije bio,a za ribu nismo nosili pribor,ali jednom prilikom svakako hoćemo.
Što se tiče udaljenosti,sve je to nama svima blizu,cijelo region... Kad gledaš,neki ljudi putuju po 100km na posao vani,sta je uliti par što kuna goriva i picis gdje hoćeš... Sve se može kad se hoće,a lokacija ima jako puno!
Šimun- guru
-
https://2img.net/h/i376.photobucket.com/albums/oo204/SimunBura1994/DSCN1782_zpsvwtct75s.jpg
Operacija bijeli prah,airsoft susret u organizaciji airsoft kluba Poskok s Brača...i ja sam bio tamo,također imam doma tu majicu
Odlična reportaža!
Sjećam se kada smo ja i Bobo spavali na Mrežnici prije tri godine gdje smo išli s biciklima,pa smo po noći čuli dosta šuškanja oko nas,zabrijali smo da nam neki pijanac možda želi ukrasti bicikle dok su to vjerovatno bile neke šumske životinje kakvih ima napretek uz rijeku.
Operacija bijeli prah,airsoft susret u organizaciji airsoft kluba Poskok s Brača...i ja sam bio tamo,također imam doma tu majicu
Odlična reportaža!
Sjećam se kada smo ja i Bobo spavali na Mrežnici prije tri godine gdje smo išli s biciklima,pa smo po noći čuli dosta šuškanja oko nas,zabrijali smo da nam neki pijanac možda želi ukrasti bicikle dok su to vjerovatno bile neke šumske životinje kakvih ima napretek uz rijeku.
Odin- spikač
-
Broj postova : 573
Godine : 42
Datum registracije : 09.07.2011
Šimune, takvog te volim
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Hvala gospodo
Šimun- guru
-
Stvarno nesto najbolje sto sam procitao i vidio, svaka cast! Dosta ste hrabri kad ste ikako mogli spavati pored tih svih tragova sto ste ranije nasli .
TacticoolEsther- zelembara
-
Broj postova : 46
Godine : 27
Datum registracije : 20.05.2015
Hvala Šimune na reportaži.Baš mi je gušt bilo pročitati i pregledati nekoliko puta.
Velebit je uvijek prekrasan(ali ne i pitom) s koje god strane priđeš
Zanimljivo,poučno-sklonište,uređeno mjesto za vatru,paljenje vatre itd.
Čitanje tragova će komentirati netko iskusniji od mene npr.Ivo.
Izrastao si od dječaka,ponekad sklonog nepotrebnim rizicima,u pravog bushcraftera.
Vidim da imaš dobro društvo tako da čekamo ostale reportaže.
Velebit je uvijek prekrasan(ali ne i pitom) s koje god strane priđeš
Zanimljivo,poučno-sklonište,uređeno mjesto za vatru,paljenje vatre itd.
Čitanje tragova će komentirati netko iskusniji od mene npr.Ivo.
Izrastao si od dječaka,ponekad sklonog nepotrebnim rizicima,u pravog bushcraftera.
Vidim da imaš dobro društvo tako da čekamo ostale reportaže.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
@maxina,true to zadnje. Mada kad sam bio mladji,svaki dan na teren i probati nešto iz pustih vodiča i knjiga... Sad samo gledam nabaviti kanu/kayak da mogu ubuduće Likom do jezera,a i na ostale lokacije jer se iz kanua najbolje i vidi živa priroda..
Šimun- guru
-
U našim ćeš očima uvijek biti onaj isti bahati dječak koji forsira neki vojni stil...
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Šimun- guru
-
Šare- tipko
-
Broj postova : 50
Godine : 28
Datum registracije : 10.01.2015
lijepo dokumentirana avantura. Ima i stvarno lijepih fotografija.
Bio sam nekoliko puta na Krušićkom jezeru i svaki puta sam imao bliski susret sa medvjedom.
Jednom kada je bio visok vodostaj imao sam bivak na jednom otočiću vrlo blizu obale i medonja nas nikako nije ostavljao na miru stajao je i brundao na jedva desetak metara udaljenoj obali. Frend je pucao iz pištolja plašljivca kako bi ga nakon dužeg vremena otjerao.
Iako smo imali i pesa na otoku medi to nije smetalo.
Za još jednog posjeta voda je drastično pala u kratko vrijeme i u rukavcu blizu našeg kampa je mnoštvo riba ostalo zarobljeno, s vremenom na suhome. U više navrata smo se dizali noću i tjerali medvjeda koji je uporno dolazio na riblju gozbu.
Kruščica je stvarno lijepo jezero no meni je omiljeno za visokog vodostaja
Svaka čast Rus na uloženom trudu u postavljanju brojnih fotografija!
Bio sam nekoliko puta na Krušićkom jezeru i svaki puta sam imao bliski susret sa medvjedom.
Jednom kada je bio visok vodostaj imao sam bivak na jednom otočiću vrlo blizu obale i medonja nas nikako nije ostavljao na miru stajao je i brundao na jedva desetak metara udaljenoj obali. Frend je pucao iz pištolja plašljivca kako bi ga nakon dužeg vremena otjerao.
Iako smo imali i pesa na otoku medi to nije smetalo.
Za još jednog posjeta voda je drastično pala u kratko vrijeme i u rukavcu blizu našeg kampa je mnoštvo riba ostalo zarobljeno, s vremenom na suhome. U više navrata smo se dizali noću i tjerali medvjeda koji je uporno dolazio na riblju gozbu.
Kruščica je stvarno lijepo jezero no meni je omiljeno za visokog vodostaja
Svaka čast Rus na uloženom trudu u postavljanju brojnih fotografija!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Hvala Navi
Šimun- guru
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: BUSHCRAFT URSUS
Stranica 1 / 1.