Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
stvaranje survival kita
+6
rastovic
JillValentine
Drvo
.
Andrej
WildChild
10 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: SET ZA PREŽIVLJAVANJE (Survival kit)
Stranica 1 / 1.
stvaranje survival kita
na samom pocet mucilo me sta stavit u njeg a sta ne sto mi treba sto ce mi trebati i sto bi mi moglo trebati... kako rijesit taj problem evo kako sam ja to rijesio
na satorsko krilo pocnite bacat sve stvari koje imate i koje mislite da trebate, nakon toga vidjet cete da je hrpa tih stvri nepotrebna, bacite ih van, zatim odvojite nephodne alate (noz, multitool, firesteel) te opet prosvrljajte kroz ostale stvari i dodajte nephodno i evo vaseg kita, tako cete imati u glavi mentalni skolp da niste nista zaboravili niti izostavili (kolicina djelova kita gleda se po duzini boravka u prirodi) vodite racuna da svi djelovi kita budu multifunkcionalni tako da se smanji broj stvari koje se nose, nemojte kopirat kitove od drudih ljudi, survival emisija itd... Zasto? jer svaki covjek je individua za sebe te nemozete znati koja su njihova znanja i vjstine u prezivljavanju i snalaženju u prirodi, proucavnje tuđih survival kitova je dobra osnova i kostura za pocetak, na kraju kada usporedite svoj kit s nekim drugim vidjet cete velike slicnosti.
na satorsko krilo pocnite bacat sve stvari koje imate i koje mislite da trebate, nakon toga vidjet cete da je hrpa tih stvri nepotrebna, bacite ih van, zatim odvojite nephodne alate (noz, multitool, firesteel) te opet prosvrljajte kroz ostale stvari i dodajte nephodno i evo vaseg kita, tako cete imati u glavi mentalni skolp da niste nista zaboravili niti izostavili (kolicina djelova kita gleda se po duzini boravka u prirodi) vodite racuna da svi djelovi kita budu multifunkcionalni tako da se smanji broj stvari koje se nose, nemojte kopirat kitove od drudih ljudi, survival emisija itd... Zasto? jer svaki covjek je individua za sebe te nemozete znati koja su njihova znanja i vjstine u prezivljavanju i snalaženju u prirodi, proucavnje tuđih survival kitova je dobra osnova i kostura za pocetak, na kraju kada usporedite svoj kit s nekim drugim vidjet cete velike slicnosti.
WildChild- bomber
-
Broj postova : 101
Datum registracije : 02.11.2009
Re: stvaranje survival kita
ja bas tako nekako i napravim...svaki put ponesem nesto drugo sa sobom a nesto izostavim, ovaj puta na ucki sam naucila da je jako dobro uza sebe imati i vrecicu caja od kamilice, imala sam caj ali bas ko za inat mi trebala kamilica jer mi se upalile oci
pokusam se prilagoditi situaciji na terenu sa svojim stvarima koje nosim, jer volim imati sto manje, a opet sve kaj mi treba, jer mi tesko nositi:)
pokusam se prilagoditi situaciji na terenu sa svojim stvarima koje nosim, jer volim imati sto manje, a opet sve kaj mi treba, jer mi tesko nositi:)
Gost- Gost
da da kamilicu za okice namazat i rakije malo za obloge ak temperatura naraste =) dobra star kucna medicina hehe
WildChild- bomber
-
Broj postova : 101
Datum registracije : 02.11.2009
Kad ja imam problema s očima koristim hidrolat različka.
Po ljeti bez toga nebi preživio uz otvoreni prozor na autu jer curim ko neka curica kojoj su oteli barbiku...
Pomaže mi puno bolje od kamilice.
Po ljeti bez toga nebi preživio uz otvoreni prozor na autu jer curim ko neka curica kojoj su oteli barbiku...
Pomaže mi puno bolje od kamilice.
Andrej- bebač
-
Broj postova : 13
Godine : 37
Datum registracije : 21.10.2009
WildChild je napisao/la:na samom pocet mucilo me sta stavit u njeg a sta ne sto mi treba sto ce mi trebati i sto bi mi moglo trebati... kako rijesit taj problem evo kako sam ja to rijesio
...drži se one narodne: tko nosi -ne prosi!!!![b]
.- bomber
-
Broj postova : 172
Godine : 55
Datum registracije : 09.10.2011
S ovim se u potpunosti slažem.mornarmornar je napisao/la:
...drži se one narodne: tko nosi -ne prosi!!!![b]
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Godine : 44
Datum registracije : 13.03.2010
Sto se mog licnog izobra tice cuturica s vodom,multifunkcionalni noz sa sjecivom i segom,multi funcionalna klijesta (klijesta,otvarac za konzerve,itd),EOD Breacher bar (samo sto ist anije prezavidno jaka pa je najbolje sam iskovati od jakog materijala) upaljac (po mogucstvu zippo jer gori i po vjetru), 10 tak traka od gume za biciklo isjecenih npr 20 x2 cm (gorece kad se zapale i po stinoj kisi) dobro za paljenje vatre,kombinovani srafciger sa nastavcima (mali je ima 11 nastavaka i staje u saku), zvizdaljka zlu ne trebalo i mini set za prvu pomoc,(par zavoja,flaster,alkohol,gumena poveska za zaustavljanje krvarenje i sl....To je dovoljno da normalan covjek prezivi u prirodi neko vrijeme (bar meni jeste)
JillValentine- spikač
-
Broj postova : 676
Godine : 34
Datum registracije : 23.04.2012
posto su ovde svi oni koji nose pola kuce sa sobom ja samo nosum veci noz cututicu upaljac i dzezvicu za prokuvavanje vodei neki put ponesem i konopac
rastovic- tipko
-
Broj postova : 57
Godine : 32
Datum registracije : 26.12.2011
vidi se da se furaš na bera a to ti jedino može donjet smrtrastovic je napisao/la:posto su ovde svi oni koji nose pola kuce sa sobom ja samo nosum veci noz cututicu upaljac i dzezvicu za prokuvavanje vodei neki put ponesem i konopac
ratomir6- lingua
-
Broj postova : 351
Godine : 26
Datum registracije : 17.04.2012
rastovic je napisao/la:posto su ovde svi oni koji nose pola kuce sa sobom ja samo nosum veci noz cututicu upaljac i dzezvicu za prokuvavanje vodei neki put ponesem i konopac
Koliko dugo budeš u prirodi sa tim mini kompletom opreme?
Login- mr.spika
-
Broj postova : 1136
Godine : 38
Datum registracije : 17.07.2010
rastovic je napisao/la:posto su ovde svi oni koji nose pola kuce sa sobom ja samo nosum veci noz cututicu upaljac i dzezvicu za prokuvavanje vodei neki put ponesem i konopac
Covjeku koji zna sta jesti i gdje naci vodu....Sasvim dovoljno...
JillValentine- spikač
-
Broj postova : 676
Datum registracije : 23.04.2012
budem dugo od 12 sati pa do sumraka
rastovic- tipko
-
ja ne znam sta ce mi vise
rastovic- tipko
-
rastovic je napisao/la:budem dugo od 12 sati pa do sumraka
znači to je onda kojih 8 sati provedenih u prirodi, ne možeš tu govoriti o nekom preživljavanju, to je samo boravak u prirodi s najosnovnijim stvarima.
Ima reportaža kolege Login-a koji je s minimalno opreme bio nekoliko dana , ali to je sve vježbanje , a ne striktno preživljavanje.
I da, ima nas koji nose brdo stvari sa sobom, ali ne u cilju da ne želimo ići s malo opreme, nego s ciljem vježbanja , a onda ako nešto pođe u krivom smijeru da imamo kraj sebe opremu koja nam treba, jer ipak mislim da nam je zadnje na pameti da idemo "preživljavat" i da nam se nekaj desi.
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Datum registracije : 17.10.2010
ja i moj drug idemo na prezivljavanje i nije nam cilj vezba nego posto ne nosimo hranu a nosimo vodu da napravimo sklolniste da ulovimo nesto da zapalimo vatru pojedemo popijemo prenocimo kao na tv emisijama oni stari narodi
da mozemo sto vise provesti vremena u sumi
da mozemo sto vise provesti vremena u sumi
rastovic- tipko
-
De stavi neku reportazu sa fotkama o tim vašim poduhvatima, baš je super to. Sviđa mi se takav način boravak u prirodi. Ajd stavi ovdje ili u novoj temi. Malo opiši šta ste lovili, šta ste od hrane našli i kakav tip skloništa radite najčešće?
Login- mr.spika
-
sada ne idemo tako cesto ako se setimo da uslikamo postavicemo
ali evo odma ti mogu reci sta te zanima:ne ulovimo nista ,od hrane nadjemo samo kiseljak biljku,a tip sklonista pravimo http://www.survival-spot.com/survival-images/emergency-shelter.jpg tako nesto
ali evo odma ti mogu reci sta te zanima:ne ulovimo nista ,od hrane nadjemo samo kiseljak biljku,a tip sklonista pravimo http://www.survival-spot.com/survival-images/emergency-shelter.jpg tako nesto
rastovic- tipko
-
survival kit kao survival kit je dosta opcenit..... ukoliko ides planirano usurvival situaciju onda kod sebe imas uvijek stvari koje su ti potrebne....
pravi survival kit je onaj koji imas uvi9jek uz sebe to je tvoj edc.... probaj sa njime otic negdje i bit dan dva...jer to ce ti bit realna situacija...nedo bog da ti se dogodi.......ali eto to je realno....
pravi survival kit je onaj koji imas uvi9jek uz sebe to je tvoj edc.... probaj sa njime otic negdje i bit dan dva...jer to ce ti bit realna situacija...nedo bog da ti se dogodi.......ali eto to je realno....
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Datum registracije : 24.05.2011
yasko je napisao/la:
Slažem se! Ovo bi bio pravi trening.. samo kad bih išao šta tako odraditi ponio bih sa sobom nekakav "safty bag" sa prvom pomoći, toplim prekrivačem, gps-om, kartom, hranom i vodom, potpalom, čisto da se ne dovodeš u opasnu situaciju i nahebeš. Ali cilj je da ne koristiš tu opremu koju nosiš sigurnosti radi.
Login- mr.spika
-
e to bi vec bilo u redu..jer ovo kad ti nosis svu potrebnu opremu i koristis je nije survival nego bushcraft....
yasko- mr.spika
-
Broj postova : 1318
Datum registracije : 24.05.2011
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: INDIVIDUALNA OPREMA :: SET ZA PREŽIVLJAVANJE (Survival kit)
Stranica 1 / 1.