Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Ikone i slicno
+14
madWez
didapatak
Fratt
echelon
maxina
goxxon
siga
Born_Survivor
Count
Lawman
nodado
puls
erdadj
zlatko1
18 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Ikone i slicno
Zlatko nadmoćno rula!!!
Stvarno, ono hrastovo lišće-ne bi vjerovao da je tako nešto uopće moguće.....
Stvarno, ono hrastovo lišće-ne bi vjerovao da je tako nešto uopće moguće.....
puls- guru
- Broj postova : 2791
Datum registracije : 05.03.2010
Hvala momci i kolege,stvarno ste bas mnogo dobri kao i ceo ovaj forum.Bio sam na mnogima i vasim i ovde Srbskim,ali vas je najbolji i ima divne clanove na njemu.Moram da napomenem da sam zahvaljujuci bas ovom forumu mozda i krenuo sve ovo ozbiljnije.Zahvaljujuci jednom predobrom clanu. Htedoh da skupim novca i nabavim alat za nozeve ,pa pomislih da bi to mogao radeci ovo,jer za ovo donekle imam alat.Medjutim posto sam ja takav da svemu sto radim pristupam prilicno ozbiljno,a mozda je i nesto drugo po sredi,sad to krete dosta dobro, pa sam sa mojom predjasnjom idejom morao malo da stanem.
Drago mi je da vam se svidela ova moja ikona,mada moram biti iskren,i verovao sam da hoce.
Jos jednom hvala,pa se vidimo kod sledeceg projekta,kog najverovatnije krecem pocetkom sledece nedelje,sem ako se musterija ne predomisli.Mada u tom slucaju ja opet krecem nesto ili nastavljan poceto.
Drago mi je da vam se svidela ova moja ikona,mada moram biti iskren,i verovao sam da hoce.
Jos jednom hvala,pa se vidimo kod sledeceg projekta,kog najverovatnije krecem pocetkom sledece nedelje,sem ako se musterija ne predomisli.Mada u tom slucaju ja opet krecem nesto ili nastavljan poceto.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
...Care..samo naprijed
..
didapatak- lingua
-
Broj postova : 300
Godine : 63
Datum registracije : 29.03.2012
Skidam kapu, ovo su najljepse rezbarije koje sam ikada vidio ... svaka Vam cast kolega
madWez- lingua
-
Broj postova : 206
Godine : 39
Datum registracije : 05.11.2013
Hvala puno Dido.
Hvala puno i tebi kolega madWez.
Hvala puno i tebi kolega madWez.
zlatko1- spikač
-
Zlatko, ovo je pre žestoko... Kad sam vidio konja i zmaja , rekao sam super, pa onda koplje, mislim si bome..., ali na hrastovo lišće i one grane sam pao na dupe, ali totalno.
Ne znam koliko ti ove stvare cijeniš, ali ne daj to jeftino, nikako...
Ovako se nešto zbilja rijetko viđa.
Sretno.
Siga
Ne znam koliko ti ove stvare cijeniš, ali ne daj to jeftino, nikako...
Ovako se nešto zbilja rijetko viđa.
Sretno.
Siga
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Ti si Zlatko poput Michelangela vidio skulpturu unutar komada drveta i samo si odstranio višak i oslobodio je...zar ne?
To je bit takvog dara,mogućnost projekcije što i prije čega odstraniti korak po korak,kombinatorika vrijedna divljenja kakvu takav umjetnik zaslužuje.
A o cijenama nije zahvalno pričati,ne vidim koji bi novci mogli platiti da sam ja to napravio dok netko drugi to radi s lakoćom pa tako i tretira i kategorizira svoj rad.
U svakom slučaju,takvo nešto ima vrijednost,u čemu se i kako kome ta vrijednost valorizira da se razglabati,Zlatko u svakom slučaju zna što njegov ručno/duhovni rad vrijedi.
To je bit takvog dara,mogućnost projekcije što i prije čega odstraniti korak po korak,kombinatorika vrijedna divljenja kakvu takav umjetnik zaslužuje.
A o cijenama nije zahvalno pričati,ne vidim koji bi novci mogli platiti da sam ja to napravio dok netko drugi to radi s lakoćom pa tako i tretira i kategorizira svoj rad.
U svakom slučaju,takvo nešto ima vrijednost,u čemu se i kako kome ta vrijednost valorizira da se razglabati,Zlatko u svakom slučaju zna što njegov ručno/duhovni rad vrijedi.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Zlatko ti si čudotvorac.
moj naklon i samo nastavi tako.
moj naklon i samo nastavi tako.
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Godine : 35
Datum registracije : 24.11.2013
@fratt.Pa otprilike slicno Mikelandjelu ,ali daleko sam po kvalitetu od njega.
U pravu si za da o ceni nije zahvalno pricati,ali po meni,jer svak gleda to na neki svoj nacin i na taj nacin to objasnjava,makar sebi.Ali u sustini nema tu nesto mnogo misterije,zna se tu otprilike koliko sta kosta,makar ovde na nasim prostorima.Ja sam odredio neku cenu,iako je opet manja,ja sam zadovoljan za sada.Mada kasnije videcemo.A nije bas mala.Jer tu jos moze da se napreduje,pa dosta i od toga zavisi.Mada i ovaj rad zaista ima poprilicnu vrednost.To uopste ne lici na mene da kazem,ali sam rekao jer sam se bas dosta informisao i pitao one cije radove smatram slicnim svojim ili makar tu blizu.Pa sam sabirao,oduzimao i dosao do neke sebi zadovoljavajuce cene,ali i najvaznije shvatio konacno vrednost svojih radova i gde se oni nalaze po kvalitetu.Ali opet vremenom moze lako da se desi da ne ostane na tome.Doduse ja bih to voleo.Al videcemo.Moje je da nastavi dalje u istom ritmu i na to se koncentrisem,a sve ostalo ce doci na neko svoje mesto.
@nodado.Veliko hvala.
U pravu si za da o ceni nije zahvalno pricati,ali po meni,jer svak gleda to na neki svoj nacin i na taj nacin to objasnjava,makar sebi.Ali u sustini nema tu nesto mnogo misterije,zna se tu otprilike koliko sta kosta,makar ovde na nasim prostorima.Ja sam odredio neku cenu,iako je opet manja,ja sam zadovoljan za sada.Mada kasnije videcemo.A nije bas mala.Jer tu jos moze da se napreduje,pa dosta i od toga zavisi.Mada i ovaj rad zaista ima poprilicnu vrednost.To uopste ne lici na mene da kazem,ali sam rekao jer sam se bas dosta informisao i pitao one cije radove smatram slicnim svojim ili makar tu blizu.Pa sam sabirao,oduzimao i dosao do neke sebi zadovoljavajuce cene,ali i najvaznije shvatio konacno vrednost svojih radova i gde se oni nalaze po kvalitetu.Ali opet vremenom moze lako da se desi da ne ostane na tome.Doduse ja bih to voleo.Al videcemo.Moje je da nastavi dalje u istom ritmu i na to se koncentrisem,a sve ostalo ce doci na neko svoje mesto.
@nodado.Veliko hvala.
zlatko1- spikač
-
Pozdrav svim forumasima i forumasicama.Zavrsena je jos jedna moja ikona.Svet i Jovan Krstitelj.Ovog puta je dosta jednostavniji rad.Dimenzija 50x31cm,sa debljinom od oko 3,5cm i dubinom obrade od 3cm,drvo je lipa.Ostalo je samo lakiranje,ali to ce raditi narucioc prema sopstvenoj zelji.
Tu je i jedna zajednicka slika sa drugom narucenom ikonom koju radim u isto vreme,cisto radi poredjenja.
Imace i slika iz izrade.
Pa da krenemo
Eto to je sve .Veliki pozdrav svima,do narednog projekta.
Zlatko
Tu je i jedna zajednicka slika sa drugom narucenom ikonom koju radim u isto vreme,cisto radi poredjenja.
Imace i slika iz izrade.
Pa da krenemo
Eto to je sve .Veliki pozdrav svima,do narednog projekta.
Zlatko
zlatko1- spikač
-
Umjetnost. Zlatne ruke imaš.
davor_vfr- tipko
-
Broj postova : 79
Datum registracije : 07.10.2011
svaka čast
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Hvala Davore,a hvala i tebi goxxone.
zlatko1- spikač
-
Uživancija gledati koje su ljudske mogućnosti, kada se otklone blokade, radi sa voljom...
Samo naprijed Zlatko.
Samo naprijed Zlatko.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
Drago mi je kolega sto tako mislis.Mada blokade nisu sasvim otklonjene,ali nisu ni bilzu kao kad sam poceo sve ovo.Valjda je ceo zivot jedna borba,nekad lepa ,a nekad gadna.
Nadam se samo da cu otkloniti i to sto je preostalo blokada.
Ali ono sto je najbitnije jeste sto sam naucio da idem dalje i da se ustajem ma koliko puta pao.I to sve zahvaljujuci jednom nasem-vasem prekaljenom lovcu,odlicnom ribolovcu,vrsnom poznavaocu knjizevnosti,strasnom navijacu Mancester Junajteda i od svega najboljem prijatelju.
Eto mal se raznezih.
Nadam se samo da cu otkloniti i to sto je preostalo blokada.
Ali ono sto je najbitnije jeste sto sam naucio da idem dalje i da se ustajem ma koliko puta pao.I to sve zahvaljujuci jednom nasem-vasem prekaljenom lovcu,odlicnom ribolovcu,vrsnom poznavaocu knjizevnosti,strasnom navijacu Mancester Junajteda i od svega najboljem prijatelju.
Eto mal se raznezih.
zlatko1- spikač
-
Evo neceg malo drugacijeg,a meni opet jako zanimljivog.Volim ovakve detaljcice cudo jedno.
Eto!Veliki pozdrav svima!
Zlatko
Eto!Veliki pozdrav svima!
Zlatko
zlatko1- spikač
-
Vaistinu se rodi, Zlatkonije, ali još je rano za čestitanje ! Krasan hrastov list, lijep suvenir.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Vaistinu se rodi,prijatelju.
Ko rano rani dve srece grabi.Doduse ima i ona kad je ceo dan pospan.
Hvala.I meni se jako svidja.
Al je nalik meni,"malo ali jako fino".
Ko rano rani dve srece grabi.Doduse ima i ona kad je ceo dan pospan.
Hvala.I meni se jako svidja.
Al je nalik meni,"malo ali jako fino".
zlatko1- spikač
-
Super!
Odlična ideja, odlična realizacija....
Već smo naviknuti od tebe, ali lijepo je vidjeti nešto novo....
Odlična ideja, odlična realizacija....
Već smo naviknuti od tebe, ali lijepo je vidjeti nešto novo....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Hvala Dinko.
Nije lose neki put promeniti malo.
Nije lose neki put promeniti malo.
zlatko1- spikač
-
Pozdrav svim forumašima.Nije me dugo bilo,jako dugo,to mi je malo krvo s obzirom da je ovde društvo ,barem sto se mene tiče,možda najbolje od svih foruma na kojima sam bio.
Ovog puta postaviću jedan mali klip sa delom izrade 3D duboreza.Naravno uslovi se na žalost nisu mnogo promenili od mojih ranijih postova,verujem da je to jedan od razloga i sto me nema toliko često,pa je alat i dalje skroman,ali verujem rad sve bolji i kvalitetniji.A ja na sreću imam visoke kriterijume za to,pa samim tim imam mesta za jos dosta nepredka.
U pitanju je ikona Svetog Nikole sa jako teškim reljefom rama.Predjašnja moja zamisao je bila da to uprostim,medjutim kada sam krenuo da radim shvatio sam da je ovo možda najteži rad koji sam radio.Ne toliko zbog sara koliko zbog dubine,tananosti grančica,a sama dubina to sve otežava.Ali naravno na muci se poznaju junaci.Pa ću verujem to zaršiti onako kako treba.
Evo konačno i klipa.
Veliki pozdrav za moje kolege,a posebno za prijatelje koji vole da dodju na ovo lepo mesto.
Zlatko
Ovog puta postaviću jedan mali klip sa delom izrade 3D duboreza.Naravno uslovi se na žalost nisu mnogo promenili od mojih ranijih postova,verujem da je to jedan od razloga i sto me nema toliko često,pa je alat i dalje skroman,ali verujem rad sve bolji i kvalitetniji.A ja na sreću imam visoke kriterijume za to,pa samim tim imam mesta za jos dosta nepredka.
U pitanju je ikona Svetog Nikole sa jako teškim reljefom rama.Predjašnja moja zamisao je bila da to uprostim,medjutim kada sam krenuo da radim shvatio sam da je ovo možda najteži rad koji sam radio.Ne toliko zbog sara koliko zbog dubine,tananosti grančica,a sama dubina to sve otežava.Ali naravno na muci se poznaju junaci.Pa ću verujem to zaršiti onako kako treba.
Evo konačno i klipa.
Veliki pozdrav za moje kolege,a posebno za prijatelje koji vole da dodju na ovo lepo mesto.
Zlatko
zlatko1- spikač
-
Strašno, Zlatko..... .......jesi ti sigurno s ovog planeta?
Ovo lišće.......pitam se da li itko drugi to radi na taj način?
I, pitam se koliko sati ti treba za jedan ovakav duborez?
Ovo lišće.......pitam se da li itko drugi to radi na taj način?
I, pitam se koliko sati ti treba za jedan ovakav duborez?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
I ja sam se to često pitao,samo ne zbog lišća,već nekih drugih razloga. Al' shvatih jednog dana da ipak jesam,samo malo drugačije napravljren.:-
Baš ivakvo lišće neznam dal ko radi,ali slično da. Makednonska škola neguje sličan stil rada u koji sam se ja zaljubio čim sam ga video,a na.moje zadovoljstvo mogu redovno gledati uživo kedan primer tog rada,jer je ikonostas u jednoj crkvi kod mene u Topoli napravljen u tom stilu. Sada sam već upoznao i neke majstore koji rade tako,naravno iz Makedonije.
A vreme koje mi treba iskreno neznam tačno. Da sporo ide,ali na moje iznenadjenje kako vreme.prolazi to se skraćuje. Verujem,jer ka postajem.sve bolji. Nekada mi je za malog duha trebalo par dana,a sada par sati s tim što je on sad i još bolji. Često se kaze"praksa čini čuda",možda meni tek predstoje neka,ko zna. Mada srećom ,a bogme i trudom,već sam doživeo dosta njih. Mnoga su ovde,a posebno jedno. No dobro. Dakle,otprilike za ovakvu ikonu bi.mi trebala 2 meseca da je uradim,možda mal.manje,a možda mal više. A jednog dana verujem dosta menje
Hvala Dinko. Veliki pozdrav za tebe!
Baš ivakvo lišće neznam dal ko radi,ali slično da. Makednonska škola neguje sličan stil rada u koji sam se ja zaljubio čim sam ga video,a na.moje zadovoljstvo mogu redovno gledati uživo kedan primer tog rada,jer je ikonostas u jednoj crkvi kod mene u Topoli napravljen u tom stilu. Sada sam već upoznao i neke majstore koji rade tako,naravno iz Makedonije.
A vreme koje mi treba iskreno neznam tačno. Da sporo ide,ali na moje iznenadjenje kako vreme.prolazi to se skraćuje. Verujem,jer ka postajem.sve bolji. Nekada mi je za malog duha trebalo par dana,a sada par sati s tim što je on sad i još bolji. Često se kaze"praksa čini čuda",možda meni tek predstoje neka,ko zna. Mada srećom ,a bogme i trudom,već sam doživeo dosta njih. Mnoga su ovde,a posebno jedno. No dobro. Dakle,otprilike za ovakvu ikonu bi.mi trebala 2 meseca da je uradim,možda mal.manje,a možda mal više. A jednog dana verujem dosta menje
Hvala Dinko. Veliki pozdrav za tebe!
zlatko1- spikač
-
Zlatko,
ovo lišće.. to je sve u jednom komadu? I sve ovako kuc, kuc, lup, lup Pa ti imaš živce u pm
Jesi možda razmišljao da si nabaviš kakvu kinesku verziju dremela? Za ove detalje bi bilo idealno!
E,da. Super izgleda
ovo lišće.. to je sve u jednom komadu? I sve ovako kuc, kuc, lup, lup Pa ti imaš živce u pm
Jesi možda razmišljao da si nabaviš kakvu kinesku verziju dremela? Za ove detalje bi bilo idealno!
E,da. Super izgleda
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Zlatkiću, jednom si me pitao je li ovo što ti radiš umjetnost. To je velika tema, to ćemo privatno. Za sada, očita je veeeelika vještina samoukog majstora, strašan talenat. Razmisli o ovome što ti Gorky predlaže, to nije velika investicija, 50-ak Eura.
ivo- guru
-
Imam tu malu masinicu vec bas odavno. Samo sa osnovnim setom alata nije preterano korisna sem mal da ocistim tu i tamo neku krpicu koja ostane. Medjutim ima da se kupi konacno i ovde kod.mene set nastavaka za drvo,kao male turpijice,al',eto,ja nikako da ih kupim. Pa sve vecinom ovako kuc,kuc,lup,lup. Al lisce jeste iz jednog dela,vidi se na pocetku snimka. Ceo ram i taj sto cukam dole ce da izgleda isto. Hvala Gorki i za pohvalu i za predlog.
Prijatelju,eto i ja zaboravih kad sam te to pitao,a jesa sigurno. Neznam,valjda to i nije toliko bitno. Neko me smatra i zove umetnikom,jedan slikar iz Nemake je pomislio da sam zavrsio akademiju,neki me zovu majstorom,a meni opet sve to godi. A kako sebe vidim? To znas. Al znas i da se i tu dosta toga promenilo i menja. Najteza je bitka ona koja se vodi sa samim sobom,a za vreme bilo kakve bitke nije lako biti majstor il mozda umetnik. Al' trudim se.
Prijatelju,eto i ja zaboravih kad sam te to pitao,a jesa sigurno. Neznam,valjda to i nije toliko bitno. Neko me smatra i zove umetnikom,jedan slikar iz Nemake je pomislio da sam zavrsio akademiju,neki me zovu majstorom,a meni opet sve to godi. A kako sebe vidim? To znas. Al znas i da se i tu dosta toga promenilo i menja. Najteza je bitka ona koja se vodi sa samim sobom,a za vreme bilo kakve bitke nije lako biti majstor il mozda umetnik. Al' trudim se.
zlatko1- spikač
-
Točno je tako. Zato, svaka čast za herojsku borbu, nema ni jednog razloga da sam sebe ne pohvališ. I to mnogo.
ivo- guru
-
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.