FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Alpina Vento WT Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Alpina Vento WT Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Alpina Vento WT Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Alpina Vento WT Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Alpina Vento WT Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Alpina Vento WT Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Alpina Vento WT Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Alpina Vento WT Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Alpina Vento WT Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Alpina Vento WT Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Alpina Vento WT Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Alpina Vento WT Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Alpina Vento WT Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Alpina Vento WT Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Alpina Vento WT Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Alpina Vento WT Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Alpina Vento WT Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Alpina Vento WT Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Alpina Vento WT Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Alpina Vento WT Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Alpina Vento WT Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Alpina Vento WT Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Alpina Vento WT Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Alpina Vento WT Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Alpina Vento WT Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Alpina Vento WT Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Alpina Vento WT Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Alpina Vento WT Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Alpina Vento WT Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Alpina Vento WT Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Alpina Vento WT

+7
franciscus
erdadj
ivo
jimkukri
Stanky
Hombre
gorky
11 posters

Go down

Alpina Vento WT Empty Alpina Vento WT

Postaj by gorky 13.12.14 22:55

Danas u Vukovarskoj ulici pale Alpina Vento WT.

VentoWT
http://alpinasports.com/product/vento_wt/268

Alpina Vento WT 20141213_223409_zps815568c6

Alpina Vento WT 20141213_223320_zps9ddf4e7a

Išao sam kupiti neke all-around gojze. Ovo pošiljku taman dobili i još vikend akcija 50% na sve.
Ispale 500kn! Odmah sam ih obukao i prošetao par sati po gradu. Udobne i nemam zamjerki. Naravno ovo je klasa ispod tibetica ali to sam i tražio. Trekking gojzu. Izgledaju solidno i za hladno i vlažno vrijeme po gradu bit će super.
gorky
gorky
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012

[Vrh] Go down

Alpina Vento WT Empty Re: Alpina Vento WT

Postaj by Hombre 14.12.14 12:27

Je li se meni čini ili to na džonu piše Vibram?

Hombre
guru
guru

Male
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Stanky 14.12.14 14:24

koliko i ja vidim...piše...
Stanky
Stanky
bomber
bomber

Male
Broj postova : 175
Godine : 37
Datum registracije : 01.06.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 14.12.14 18:18

Mrzim ga. Iskreno.
Iz ne znam kojeg razloga to je klizavo kad je mokro da se možeš razbit tek tako. Imao sam jedne Meindl s Vibram džonom i dobro sam pazio kad je padala kiša. Jednom sam išao u jedan kafić koji ima par stepenica. Pošto su me trebali zadržao sam se neko vrijeme, u međuvremenu je počela sitno roskati kišica i kad sam izašao, stao na prvu stepenicu...
Nije trebalo sekundu pa čak ni pola, samo sam se prosuo po stepenicama. Stepenice su popločane velikim keramičkim pločicama i kad sam stao na prvu onako mokru brže od svjetlosti sam se našao na leđima proklinjuči onog tko ga je napravio. Prošao sam dobro. Hematom na stražnjoj strani bedra vremenom se spustio skoro do koljena ali srećom nije bilo ništa teže.
Imam nove Helly Hansen baš za kišu. Neki dan sam na jednoj nizbrdici stao na mokri šaht i skoro završio na nosu. Dočekao sam se na koljeno i desnu ruku i završio s malo oguljenim koljenom. Ove nemaju Vibram nego neku "Pro grade rubber" ali opet dođe na isto. Ili su gore na sjeveru drukčiji ledovi, kiše... uglavnom ništa mi nije jasno. Da se ovdje s Vibram džonom pokušaš peti ili spuštati po nekim mokrim stijenama svakako ne bi dobro prošao pogotovo ako su glatke.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by jimkukri 14.12.14 20:29

vibram djonovi su prilicno popularni medju planinarskom obucom
proizvodjaci ponosno navode da im cipela ima vibram djon, pa cak i ovako lijepo zutim slovima to napisu
osobno imam haixice sa vibram djonom i bas se danas divio kako imaju jako dobar grip po kombinaciji lisca i blata koje krasi sljemenske putove
vibram ima puno modela djonova pa si mozda naletio na krive za tvoje podneblje Alpina Vento WT 855911
jimkukri
jimkukri
lingua
lingua

Male
Broj postova : 224
Godine : 43
Datum registracije : 05.05.2014

[Vrh] Go down

Postaj by ivo 14.12.14 20:53

Hombre, nemoj uvik ić đonom.
ivo
ivo
guru
guru

Male
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 14.12.14 20:58

Naravno da znam za Vibrama ali...
Drugo je grip kad se radi o nečem za što se može zakačiti ili ukopati ali kada se radi o nečem glatkom i mokrom jednostavno ne funkcionira.
Imao sam do sada više modela raznih proizvođača obuće i svaki se, manje ili više klizao. Čak i na šahtovima (obilazim ih ali sam neki dan slučajno stao i još je pod nagibom) koji su rebrasti na pločice hoće noga kliznut i to baš na vanjskim rubovima džona. To mi se nekako potvrdilo i s ovim HH jer je šaht bio nagib prema naprijed, a ja sam poletio na nos kao da sam zapeo što znači da je prednji dio proklizao. Što se tiče podneblja i o tome sam razmišljao i popričao s ljudima i neki vele da je to što su na sjeveru bazaltne dok su kod nas vapnenačke stijene.

Zadnja promjena: Hombre; 16.12.14 16:27; ukupno mijenjano 1 put.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by gorky 15.12.14 8:41

Hombre, jel ovo tvoj guz Alpina Vento WT 478256 Alpina Vento WT 478256

Ovih dana se ne skidam iz gojzi i mogu reći da su za sada sasvim ok. Nisam se još poskliznuo ali moram priznati da nisam išao po mokrim pločicama.

gorky
gorky
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by erdadj 15.12.14 15:43

gorky je napisao/la:Danas u Vukovarskoj ulici pale Alpina Vento WT.
Išao sam kupiti neke all-around gojze. Ovo pošiljku taman dobili i još vikend akcija 50% na sve.
Ispale 500kn! Odmah sam ih obukao i prošetao par sati po gradu. Udobne i nemam zamjerki. Naravno ovo je klasa ispod tibetica ali to sam i tražio. Trekking gojzu. Izgledaju solidno i za hladno i vlažno vrijeme po gradu bit će super.
Uf, ovo je odbra cijena.
Jel' znaš oće biti još na akciji? Za 500kn je teško naći neke bolje all-round gojze?

erdadj
lingua
lingua

Male
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013

[Vrh] Go down

Postaj by gorky 15.12.14 16:56

Pisalo je vikend akcija. Vjerujem da bude i sljedeci tjedan. Ali kako je krenulo, malo malo imaju te akcije tako da ako se iole potrudiš sigurno ćeš naletjeti na jednu.
gorky
gorky
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.14 17:24

gorky je napisao/la:Hombre, jel ovo tvoj guz Alpina Vento WT 478256 Alpina Vento WT 478256

Ovih dana se ne skidam iz gojzi i mogu reći da su za sada sasvim ok. Nisam se još poskliznuo ali moram priznati da nisam išao po mokrim pločicama.

Prije jedno sat vremena kod nas je počela kiša pa kad budem izlazio vani malo ću opipati onaj šaht kako je klizav. Jednom sam u robnoj kući naišao na netom oprani pod od glatkog kamena ali sam već imao iskustvo pa sam kao na ledu ukrutio noge i prošao.

Zadnja promjena: Hombre; 16.12.14 16:28; ukupno mijenjano 1 put.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by franciscus 15.12.14 20:19

@hombre, ja imam tri para gojzerica na kojima piše"Vibram" i skroz se različito ponašaju glede kilizanja, feedbacka, fleksibilnosti i takvih pizdarija. Mislim da je "Vibram" u principu brend koji uključuje jako različite stvari.
franciscus
franciscus
spikač
spikač

Male
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012

[Vrh] Go down

Postaj by glock 15.12.14 21:27

naravno da da,pa tako ima visokogorske tj.alpinističke sa full tvrdim,pa one planinarske sa nešto mekšim,pa ove tipa vento koje su prilično savitljive,znači više za beton ili zemlju,nilako oštar kamen itd...,a sve imaju vibram potplat.trenutno imam 3 alpina modela-peak,tibet te dvoje niske vx,sve sa različito tvrdim vibramcima. A tu je još lowa,garmont,zamberlan,haix,zlu ne trebalo.

glock
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by franciscus 15.12.14 21:44

Jebote, pa ti imaš cipela k'o Eva Perón Alpina Vento WT 747986
franciscus
franciscus
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by glock 15.12.14 21:48

ne,to je bila Imelda Marcos,oko 3000 pari.

glock
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1128
Datum registracije : 31.01.2011

[Vrh] Go down

Postaj by franciscus 15.12.14 21:54

Na nju sam mislio, yebem ti stara čoj'ka.
franciscus
franciscus
spikač
spikač

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 15.12.14 22:29

Koliko se da isčitati na netu Vibram je proizvođač planinarske obuće, a tu je u igri i Pirelli.
Zašto veliki brandovi stavljaju njegovu oznaku svakako ima razlog i oni mu to sigurno plaćaju.
S
Praktičn sve što sam do sada kupio, a imalo je na sebi znak Vibram klizalo se na mokrim i glatkim podlogama. Više ili manje.
Maloprije sam bio vani i obuo Salomon XA Pro 3D i kližu se. Ne baš tako jako ali dovoljno da osjetiš kada rubom staneš na neki mokri kamen što ne bi smjelo biti.
Obuća koju ja kupujem za naše pojmove nije jeftina i nikako ne mogu razumjeti da neke no name cipele drže kao zakovane dok brandovi kližu. Prije par godina sam kupio neke italijanske s Goretex membranom koje su koštale oko 500 kn i izdržale su zimu bez da su promočile i držale su svaku klasičnu podlogu. Kad sam ih slijedeće godine obuo džon je bio izmrvljen iznutra kao što se događalo s Adidas gojzama nakon više godina. Nikako na zelenu granu. Ili traju par sezona i kližu se ili traju sezonu, a ponekad ni toliko ali se ne kližu.
Ove Salomon i HH koje sam nosio u zadnje vrijeme nemaju Vibram džon ali se kližu. Kada sam nosio HH skoro sam se nabio na nos kada sam kliznuo na mokrom šahtu. Večeras sam na istom oprezno probao Salomon. Ne kližu se baš toliko da bih odletio ali sam ih usput probao na mokrim pločicama nekog fast fooda. Razbio bi se ko zvizda da sam pokušao potrčati po njima. Razumio bih da je to neka podloga na koju je kapalo neko mazivo ali ovako pored mene zuje djeca u nekim promočenim jeftilenima, a ja u brandu s ukočenim nogama svladavam dva metra daljine.
To me podsjeća na original gume koje su dolazile na Lada Niva automobilima. Neka divlja plastika koja je praktično nepoderiva ali bi ih svatko odmah uredno zamijenio jer kada padne kiša teško da bi došao dalje od prve okuke.
Jedine tene koje su bile vrhunske i nisu se klizale bile su Lowa Klondike GTX i to u bile tene tenkovi. Ono što me kod njih još očaralo je to da kad hodaš po mokrom donji prednji dio ne baca kapljice na prednji gornji što je inače slučaj. Kupio sam ih na neviđeno po broju i sve je bilo u redu osim što su me ubijale sa strane po prstima. Odnio sam ih kod obućara koji ih je danima podvrgavao svojim inkvizicijskim napravama, tukao čekičem ali bez uspjeha tako da sam ih teška srca poklonio.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by rade1969 15.12.14 22:53

I moja iskustva sa Vibram đonovima su slična kao i kod kolega tj.veoma se kližu na pločicama ili bilo kojoj sličnoj podlozi ali ćim se taj sloj vode obriše sa gojzerica guma počne mnogo bolje prijanjati za podlogu.Ruku na srce ipak su to đonovi predviđeni za drugačije podloge,tert koji se nosi pa samim tim i guma mora biti tvrđa.

rade1969
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 22
Godine : 55
Datum registracije : 04.09.2014

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 16.12.14 13:18

Problem je u tome što kod mene nisu gojzerice. Bude i toga ali to su lagane trekking jer ovdje zaista nema nikakve potrebe za pravom gojzom tako da sve što kupujem pozorno pročitam podatke i review koliko je tvrda. Većina su tene/cipele s Goretex membranom koje kupujem jer mrzim mokre noge, a dosta mi je ratova i poslova gdje je na tebi mokro ovo ili ono po cijeli dan. Kad već sebi mogu priuštiti kupim brand iako se i kod njih događalo da prije kraja sezone lagano počnu puštati. Najveći problem je što ih ne mogu isprobati, a u mom selu nema izbora tako da se kockam hoće li kalup biti dovoljno širok iako se već zna koji brandovi imaju uže kalupe i obavezno pola broja veće. Radije obujem deblje čarape nego da ih moram prodavati ili poklanjati. Već sam se solidno ispraksirao iako me u zadnje vrijeme muči problem suvremenog društva, a to je nisko stopalo. Ja koji sam djetinstvo ljeti bio stalno bos imam svod stopala kao zategnuti luk, a proizvođač se povinjava zakonima tržišta gdje većina kupaca ima cijelo stopalo u horizontali pa se događa problem da obuću teško obuvam, jezičak ne bude dovoljno širok i što je najgore ubijaju me s gornje strane. Iz svih navedenih razloga ne usuđujem se kupiti nešto kvalitetnije jer su sve ove s mnogo šavova ipak niža kvaliteta pošto je proizvođaču lakše sašiti male dijelove koji su podložniji propuštanju na mjestu gdje je šivano nego uzeti veliki komad od kojeg ima mnogo ostatka i takva obuća je u pravilu vidno skuplja. Da ne ulazim u detalje kako bi prava obuća trebala biti od kože koja je s leđa i stoke koja nije ozljeđivana dok ovako idu i leđa i trbuh, a najgore je kada kupiš nešto od kondicionirane kože koja je u biti otpad s rupama koje su popunjene mljevenom kožom i to izgleda savršeno ali pri upotrebi jednostavno na tom mjestu pušta ili se odvali cijeli taj umetnuti komad pa imaš prisilnu ventilaciju. U Engleskoj ima manufaktura koje proizvode prave kožne cipele i koje traju vječno dobro održavane sredstvima za njegu kože, a prigodno tretirane sa sredstvima protiv vode budu bolje nego Goretex ali to u pravilu znači da trebaš doći kod majstora koji ti pogleda nogu i napravi kvalitetno i dugotrajno. Jedan moj prijatelj ima takve i kaže da cijena nije astronomska kako bi se moglo predpostaviti za unikatni uradak po tvojoj mjeri i da je Engleska tu bliže svakako bih se zaletio po jedne.

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by DoomsdayST 16.12.14 14:12

Homre, skokni do Sarajeva...

http://edocipele.ba/kontakt/

Ručno rađene, po mjerama koje ti uzmu na licu mjesta... Sve se može dogovorit... Savršeno...

Alpina Vento WT 747986
DoomsdayST
DoomsdayST
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1227
Datum registracije : 06.01.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 16.12.14 14:17

Autobusom je tri dana jahanja, a mislim da su ukinuli vlak i da vozi samo do Metkovića.
Da priupitam ima li koji uMetkoviću Alpina Vento WT 478256

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by DoomsdayST 16.12.14 14:22

Ccc...

Maloprije si tija do Engleske, a sad je Sarajevo daleko...

Nemam pojma ima li negdi bliže, za Edu znan da je super, bio, vidio...

Ako imaš toliko problema, isplati se dopisivati ili telefonom dogovarati... Otići trebaš samo jednom, kad sve dogovoriš, na mjerenje... Platiš, i finalni proizvod ti pošalju kući...

Ili se možeš žalit i dalje po netu kako nema nigdi blizu za napravit dobru kožnu cipelu po mjeri...

Alpina Vento WT 747986
DoomsdayST
DoomsdayST
mr.spika
mr.spika

Male
Broj postova : 1227
Datum registracije : 06.01.2012

[Vrh] Go down

Postaj by gorky 16.12.14 14:52

Samo posalji prvo Edi selfie da ti uzme mjeru Alpina Vento WT 478256
gorky
gorky
mr.spika
mr.spika

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 16.12.14 16:26

Alpina Vento WT Ble

Hombre
guru
guru

Male

[Vrh] Go down

Postaj by maxina 16.12.14 17:50

gorky je napisao/la:Samo posalji prvo Edi selfie da ti uzme mjeru Alpina Vento WT 478256

Misliš na onaj selfie za kožne hlače?
maxina
maxina
MODERATOR
MODERATOR

Male
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content