Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Ide Blagdanska kolekcija neckera:)
+16
ante5555
franciscus
ivo
Stanky
Knife_maniac
Frenky
jimkukri
chumaman
Sule_HR
Fratt
Medo Gradela
puls
Hombre
baltazar
NAVIGATOR
gorky
20 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Ide Blagdanska kolekcija neckera:)
evo na ovo sam otprilike mislio.
Dakle isprika za neprofesionalno crtanje ali na brzinu sam to naškrabao.
Dakle ima rupa i za teclock, mada to po meni uopće na ovome tipu noža nije bitno ali važno ima na dnu futrole dvije dovoljno razmaknute rupe da se nož po želji može nositi oko vrata a da se paracord ne frče.
ovakva gornja futrola je bitno lakša i zbog manje upotrebljenog kydexa ali i zbog manje zakovica a o volumenu da ne pričam.
Time je cijeli kompletić još puno prigodniji za nošenje u džepu što pretpostavljam da će budućim vlasnicima biti najčešća metoda nošenja.
Na ovaj način je korisnik noža još puno sigurniji s koje mu je strane rezni brid kod izvlačenja.
Eto to je samo moja ideja za neke buduće projekte.
Dakle isprika za neprofesionalno crtanje ali na brzinu sam to naškrabao.
Dakle ima rupa i za teclock, mada to po meni uopće na ovome tipu noža nije bitno ali važno ima na dnu futrole dvije dovoljno razmaknute rupe da se nož po želji može nositi oko vrata a da se paracord ne frče.
ovakva gornja futrola je bitno lakša i zbog manje upotrebljenog kydexa ali i zbog manje zakovica a o volumenu da ne pričam.
Time je cijeli kompletić još puno prigodniji za nošenje u džepu što pretpostavljam da će budućim vlasnicima biti najčešća metoda nošenja.
Na ovaj način je korisnik noža još puno sigurniji s koje mu je strane rezni brid kod izvlačenja.
Eto to je samo moja ideja za neke buduće projekte.
NAVIGATOR- master
- Broj postova : 7021
Datum registracije : 05.04.2010
Ok, znam na šta misliš. Nešto ovakvoga:
Meni takve futrolice izgledaju ružno:) S druge strane mislim da s 'palačinka' tipom ipak imaš više opcija nošenja noža upravo zbog rupa preko puta i ne treba ti tek lok! Tu je još i uporište za palac ali manje bitno ukoliko kydex nije zaista jako uski!
Inače ove skice si prilično profesionalno napravio. Svaka čast!
Meni takve futrolice izgledaju ružno:) S druge strane mislim da s 'palačinka' tipom ipak imaš više opcija nošenja noža upravo zbog rupa preko puta i ne treba ti tek lok! Tu je još i uporište za palac ali manje bitno ukoliko kydex nije zaista jako uski!
Inače ove skice si prilično profesionalno napravio. Svaka čast!
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
e da upravo sam na takvu futrolu mislio. s time da ove dvije rupe na dnu treba maksimalno razmaknuti koliko ide u kydex, tak da se paracord oko vrata teže frče.
Bumo se našli na pivi pa dogovorimo nešto.
Rado i pogledam sve ove !
Bumo se našli na pivi pa dogovorimo nešto.
Rado i pogledam sve ove !
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Ukoliko je pivitza u Sektoru jug, a ne igra u isto vrijeme Man Utd, rado platim rundu !
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
+1
....nebitno igra li MU....
....nebitno igra li MU....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Dečki bit će mi zadovoljstvo. Pa zaista se nismo dugo vidjeli
gorky- mr.spika
-
Srijeda navečer?
NAVIGATOR- master
-
Doći ću sa Shpitzkom i prerezat njim sve Gorkijeve neckere !!!
ivo- guru
-
Srijeda za sad odgovara.
Ivo, jedan se necker spasio. Draguljcic s jimpingom je emigrirao:)
Ivo, jedan se necker spasio. Draguljcic s jimpingom je emigrirao:)
gorky- mr.spika
-
ajme učinih monstruma pa ne kažu bez razloga da dobre namjere vode u pakao
ali neka dosta ste ga mučili 'bidna' sad se makar more prijetit
ali neka dosta ste ga mučili 'bidna' sad se makar more prijetit
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Momci, da li vi morate o svojim susretima na koje ponesete po par kila oružja obavijestiti neku instancu u Nato-u? Što se MUP-a tiče, mislim da se najava vašeg susreta na forumu računa kao validna najava skupa, jer siguran sam da makar jedan djelatnik MUP-a dobija makar dodatak na plaću za praćenje ovog foruma.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
ante5555- spikač
-
Broj postova : 654
Godine : 43
Datum registracije : 31.10.2011
Onda? Forumaši željni pogleda na balgodarene neckere se sutra vidimo predvečer, recimo u 19h.
NAVIGATOR- master
-
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Ja ne mogu prije 19:30h!? Baraka?
gorky- mr.spika
-
Jel da nosim jegervuršt ili ne?
Pa da može i baraka, jedino što sam tamo zadnji puta umro od dima!, al da ne kvarimo tradiciju!
Ja uzmem i falca, da ga ekipa propusti kroz šake.
Pa da može i baraka, jedino što sam tamo zadnji puta umro od dima!, al da ne kvarimo tradiciju!
Ja uzmem i falca, da ga ekipa propusti kroz šake.
NAVIGATOR- master
-
Može, 19 i 30. Dolazi li Gokson, da i njeg propustimo kroz šake ?
ivo- guru
-
Gorxon ima neko božićno druženje večeras s kolegama s posla pa će vjerovatno samo propustiti kroz šake Ivu.
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
pih izdajico!
A tko će biti oštra ivica razuma kod odabira iz široke lepeze najavljenih neckera?
A tko će biti oštra ivica razuma kod odabira iz široke lepeze najavljenih neckera?
NAVIGATOR- master
-
imat ćeš manje dima u prostoru
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Žao mi je propustiti ovo druženje, kombinacija dobre ekipe i dobrog čelika, ali nažalost imam ranije dogovorene obaveze....
Drugi put...
Drugi put...
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Jučer, kako je bilo i najavljeno, okupili smo se u tradicionalnoj birtiji u nekom zabitom dijelu Zagreba kojemu se teško sjetim imena, neki gaj, šuma , livada.
Ja sam se iskreno smrzo. Došao sam biciklom, imam jedno sat vremena pedaliranja, a vani je bilo osjetno hladnije nego prošlih dana.
Okupljanje je bilo tematsko, ne nismo svi morali doći u mrežastim čarapama i koži , dakle ne svi samo Puls ali on se opravdavao da mu je to navika još iz bajkerskih dana. Mislim ti se bajkeri stvarno znaju zabavljati!
Za sve nas ostale tema je bila meni vrlo odbojna kategorija noževa "neckeri". Pa ipak uskoro krećem u dizajn jednoga koji će za mene izraditi forumski nožodjelac Gorky. Nakon odličnog falca-oranga vjerujem da će biti na nivou zadatka.
Ovdje smo se sastali trust mozgova ne bi li odbrejnstormali što u toj uzaludnoj kategoriji noževa zapravo vrijedi. Rasprava je bila žučna i dubokoumna a zrak se mogao nožem rezati.
Izbor artikala za raspravu je bio više nego šarolik i to iz tri forumaške nožodjelske radionice. Gorkyjeve, Budakove i Willcambuove.
Hebeš EDC iz kojega na licu mjesta ne možeš improvizirati ručku za svaki nož. tako smo Ivino-Wilcambuovom modelu "Improvizacija-Alcatraz" odma od zračnice bicikla improvizirali ručku (moj patent, zabranjeno kopiranje). Bicikl sam do doma natrag morao gurati .
Ivo se namah s oštrim predmetom u rukama osjetio nadmoćnim u raspravi i krenuo je na lici mjesta modificirati i usavršavati blagdanske neckere kojima je odavno najavio da će dobiti po pichci!
Shpichko se stvarno uz ostale pokazao kao perspektivan dizajn. Udaren je temeljni dogovor za moj necker i još smo se svi ponovno dobro, sada u živo, nasmijali Pulsovim tjuniranim noževima artiklima iz ženinog kožnog asortimana garderobe. .
sve u svemu lijepo provedeno vrijeme do kasnih noćnih sati.
Ja sam se iskreno smrzo. Došao sam biciklom, imam jedno sat vremena pedaliranja, a vani je bilo osjetno hladnije nego prošlih dana.
Okupljanje je bilo tematsko, ne nismo svi morali doći u mrežastim čarapama i koži , dakle ne svi samo Puls ali on se opravdavao da mu je to navika još iz bajkerskih dana. Mislim ti se bajkeri stvarno znaju zabavljati!
Za sve nas ostale tema je bila meni vrlo odbojna kategorija noževa "neckeri". Pa ipak uskoro krećem u dizajn jednoga koji će za mene izraditi forumski nožodjelac Gorky. Nakon odličnog falca-oranga vjerujem da će biti na nivou zadatka.
Ovdje smo se sastali trust mozgova ne bi li odbrejnstormali što u toj uzaludnoj kategoriji noževa zapravo vrijedi. Rasprava je bila žučna i dubokoumna a zrak se mogao nožem rezati.
Izbor artikala za raspravu je bio više nego šarolik i to iz tri forumaške nožodjelske radionice. Gorkyjeve, Budakove i Willcambuove.
Hebeš EDC iz kojega na licu mjesta ne možeš improvizirati ručku za svaki nož. tako smo Ivino-Wilcambuovom modelu "Improvizacija-Alcatraz" odma od zračnice bicikla improvizirali ručku (moj patent, zabranjeno kopiranje). Bicikl sam do doma natrag morao gurati .
Ivo se namah s oštrim predmetom u rukama osjetio nadmoćnim u raspravi i krenuo je na lici mjesta modificirati i usavršavati blagdanske neckere kojima je odavno najavio da će dobiti po pichci!
Shpichko se stvarno uz ostale pokazao kao perspektivan dizajn. Udaren je temeljni dogovor za moj necker i još smo se svi ponovno dobro, sada u živo, nasmijali Pulsovim tjuniranim noževima artiklima iz ženinog kožnog asortimana garderobe. .
sve u svemu lijepo provedeno vrijeme do kasnih noćnih sati.
NAVIGATOR- master
-
Fino da je tako banalan komadić iskorištenog otpada usrećio Great White Huntera,
naime bez pravdanja želim ispraviti neke ne točne navode i polu informacije kolege Navija,
Shpichko je nus produkt testnog kaljenja i nije bio namjenjem trenutnoj funkciji već rezanju kože
u Preduzetju....koje se ne sastoji samo od 'Vilcambu-a' ionako nije ni moja ni njegova namjera
da uopće rezoniramo javno.
Eto na šjor Ivin zaljubljiv osvrt k tome komadiću M390 jednostavno je plemenita gesta bila
imperativ trenutka
Mada ja sam dotičnog vidio sam na fotkama izrade i sad kad ga vidim ovako u ruci pa i nije malecki
kakvog sam ga zamišljao....jer je ipak manji brat zadanom neckeru iz istog čelika .
Toliko ipak ne želim totalno prekršiti moratorij postanja bilo čega iz Preduzetje na ovom forumu
mislim da ipak vi imate dovoljno čelika i renomiranih favorita za teme druženja
naime bez pravdanja želim ispraviti neke ne točne navode i polu informacije kolege Navija,
Shpichko je nus produkt testnog kaljenja i nije bio namjenjem trenutnoj funkciji već rezanju kože
u Preduzetju....koje se ne sastoji samo od 'Vilcambu-a' ionako nije ni moja ni njegova namjera
da uopće rezoniramo javno.
Eto na šjor Ivin zaljubljiv osvrt k tome komadiću M390 jednostavno je plemenita gesta bila
imperativ trenutka
Mada ja sam dotičnog vidio sam na fotkama izrade i sad kad ga vidim ovako u ruci pa i nije malecki
kakvog sam ga zamišljao....jer je ipak manji brat zadanom neckeru iz istog čelika .
Toliko ipak ne želim totalno prekršiti moratorij postanja bilo čega iz Preduzetje na ovom forumu
mislim da ipak vi imate dovoljno čelika i renomiranih favorita za teme druženja
chumaman- mr.spika
-
Kolega Chumy ja tu ne vidim niti jedan netočni navod! Niti je išta od ovoga što ste vi rekli različito od onoga što sam ja rekao. A kako je ovo tema o blagdanskim neckerima o vlasničkim odnosima vaše korporacije nismo razglabali. Naprotiv nožić koji je iz nje potekao izazvao je zanimanje sviju
NAVIGATOR- master
-
Kolega Čumamene, preduzetje je itekako renomirano, a nožić doživljen s velikim simpatijama. Naravno da su svima poznati, te višestruko spomenuti njegovi suvlasnitzi, njih obojitza. Iskreno žalim zbog vaše odluke o moratoriju.
ivo- guru
-
Navi,
lijepo i duhovito. Hvala na slikama ovih prekrasnih manekena(ne mislim na noževe). Evo i sunce se odmah pojavilo
Kad su zanimljive teme vrijeme proleti za tren. Tako je upravo bilo i jučer. Nadam se uskoro opet nekom druženju.
@Siga, @Vilcambu - šteta da niste mogli doći ali bit će još prilika
lijepo i duhovito. Hvala na slikama ovih prekrasnih manekena(ne mislim na noževe). Evo i sunce se odmah pojavilo
Kad su zanimljive teme vrijeme proleti za tren. Tako je upravo bilo i jučer. Nadam se uskoro opet nekom druženju.
@Siga, @Vilcambu - šteta da niste mogli doći ali bit će još prilika
gorky- mr.spika
-
Ja se ispričavam gosp. Vilcanbu što sam ga u tekstu preimenovao u Wilcambu. To ipak nije ključno utjecalo na performanse njegovog grindanog otpiljka koji je proizašao iz zajedništva u korporaciji sa gosp. Chumamanom koji u združenom radu sam siguran ciljano znaju odraditi i znatno rafiniraniji nožarski uradak od ovdje predstavljenog.(koja duga rečenica fijuuuu)
NAVIGATOR- master
-
ja se ispričavam nije mi bila nikakva zla namjera...
Vilcanbu, Wilcambu -Vilcambu moj buddy meštar iz sjene k'o Betmen al' to nas dvojca i volimo pomičemo neke granice sebe radi
Nožić je kako velim nus produkt veći poduhvati su u pitanju i zasigurno značajniji , prvi ozbiljni produkti
su već uvelike vani i jako me veseli postignuto, Preduzetje je uhvatilo ozbiljan zamah
po prvi put smo izveli u HR što bar meni nisu zanemarive stvari bar ne u ovoj vrlo maloj
nožarskoj zajednici ali mi smo se odlučili tj. bar je takva moja odluka , trenutnog ne sudjelovanja
u forumskim očitovanjima radova što ne znači da onoga koga iskreno interesira ne može doći do
podrobnijih informacija, nisam dobio dojam makar za sebe da sam nedostupan a i Vilcambu nije takva sjena od ljudine samo je samozatajan lik.
Vilcanbu, Wilcambu -Vilcambu moj buddy meštar iz sjene k'o Betmen al' to nas dvojca i volimo pomičemo neke granice sebe radi
Nožić je kako velim nus produkt veći poduhvati su u pitanju i zasigurno značajniji , prvi ozbiljni produkti
su već uvelike vani i jako me veseli postignuto, Preduzetje je uhvatilo ozbiljan zamah
po prvi put smo izveli u HR što bar meni nisu zanemarive stvari bar ne u ovoj vrlo maloj
nožarskoj zajednici ali mi smo se odlučili tj. bar je takva moja odluka , trenutnog ne sudjelovanja
u forumskim očitovanjima radova što ne znači da onoga koga iskreno interesira ne može doći do
podrobnijih informacija, nisam dobio dojam makar za sebe da sam nedostupan a i Vilcambu nije takva sjena od ljudine samo je samozatajan lik.
chumaman- mr.spika
-
Poštovani kolega chummi, molio bih vas da detaljnije pojasnite što ste točno po prvi puta izveli u HR?
gorky- mr.spika
-
ako to tako iskustan nožar nije prokužio onda stvarno treba objasniti TO stainlessa
i utjecaj sub-zero ili cryo tretmana na iste ili možda u povjerenju dostaviti informaciju za
relativno jednostavan postupak i njegove benefite
ili također u povjerenju a o njemu se pogotovo radi , proslijediti iste za Elmax i M390
koje usput rečeno treba nabaviti ili dobiti informaciju o tome....ali uostalom sam sve znaš
i utjecaj sub-zero ili cryo tretmana na iste ili možda u povjerenju dostaviti informaciju za
relativno jednostavan postupak i njegove benefite
ili također u povjerenju a o njemu se pogotovo radi , proslijediti iste za Elmax i M390
koje usput rečeno treba nabaviti ili dobiti informaciju o tome....ali uostalom sam sve znaš
chumaman- mr.spika
-
Ti suntza žarenog, opet počinje nozharski meta - jezik. Sinoć sam doznao za demending, ili nešto slično, ali sam već zaboravio o čemu se radi
ivo- guru
-
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 2 / 3.