Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Victorinox - iskustva sa kliještima/škaricama?
+6
mali mačak
franciscus
maxina
PatrioticBacon
roy
Redneck
10 posters
Stranica 1 / 1.
Victorinox - iskustva sa kliještima/škaricama?
Pikiram na jedog švicarca (Victorinox angler) iz razloga kaj ima kliješta i škarice, koji su mi bitni, a nemam volje ni prostora za nosit odvojeno.
Kakva su iskustva sa tim alatićima?
Molim suzdržavanje od uputa "uzmi leatherman/gerber/fiskars", imam poprilično negativnih iskustava sa istima, a potrošil sam više love nek kaj sam trebal.
Kakva su iskustva sa tim alatićima?
Molim suzdržavanje od uputa "uzmi leatherman/gerber/fiskars", imam poprilično negativnih iskustava sa istima, a potrošil sam više love nek kaj sam trebal.
Redneck- bomber
-
Broj postova : 165
Godine : 64
Datum registracije : 08.01.2014
Re: Victorinox - iskustva sa kliještima/škaricama?
Iz iskustva vam mogu reći da opruge na Victorinox škaricama vrlo lako pucaju. Ukoliko ih planirate često koristiti, bojim se da neće dugo potrajati. Pretpostavljam da isto vrijedi i za kliješta, jer koliko vidim po slikama koriste istu oprugu, ali ne mogu reći iz iskustva jer ih nikada nisam imao.
roy- bomber
-
Broj postova : 158
Godine : 913
Datum registracije : 05.11.2010
Kliješta nisu heavy duty ali su na manjim maticama na kojima ne treba veliki pritisak koji se nemože ostvariti zbog tanjine samih kliješta .
Škarice režu i stezice i paracord s malo više pritiska , opet ne možete staviti previše pritiska bez da vas prst boli..
Angler je ribarski vic , ako želite kliješta i škare uzmite tinkera , i to ne mini niti deluxe nego baš tinkera !
Iako jeste li sigurni da želite kliješta ? jer nisu baš edc alat , prije bih uzeo pilu ..
Just my two cents oko kliješta .
I ako se pitate zašto ne angler ,jer ono što ste možda zamjenili sa pilom je alat za čišćenje ribljih ljuskica .
Možda pronađete ovaj link korisnim : http://www.swissknivesexpress.com/swissarmyknife.html
Škarice režu i stezice i paracord s malo više pritiska , opet ne možete staviti previše pritiska bez da vas prst boli..
Angler je ribarski vic , ako želite kliješta i škare uzmite tinkera , i to ne mini niti deluxe nego baš tinkera !
Iako jeste li sigurni da želite kliješta ? jer nisu baš edc alat , prije bih uzeo pilu ..
Just my two cents oko kliješta .
I ako se pitate zašto ne angler ,jer ono što ste možda zamjenili sa pilom je alat za čišćenje ribljih ljuskica .
Možda pronađete ovaj link korisnim : http://www.swissknivesexpress.com/swissarmyknife.html
PatrioticBacon- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 25
Datum registracije : 10.03.2014
Veliš Tinker, thx na preporuci, Angler nije "mora biti", jednostavno je prvi na kojeg sam naletil da ima kliješta. Ionak nikad više ne kupujem bez da uzmem u ruke. Na razvikanom leathermanu mi je šarafciger pukel ko bobi-štapić, a Fiskars se je tolko rasklimal da je sve zveketal, kako sklopjen, tako i zatvoren. Gerber nisam doduše imal, ali mislim da je to ista priča ko i Fiskars, a ionak, daleko obilazim svaku firmu koja svoje ime veže uz ime Beara Gryllsa.
Redneck- bomber
-
Fiskars je firma koja je proizvela gerber a to su napravili jer je bolje zvučalo za bear grylsa ..
PatrioticBacon- lingua
-
PatrioticBacon je napisao/la:Fiskars je firma koja je proizvela gerber a to su napravili jer je bolje zvučalo za bear grylsa ..
Fiskars je finska firma koja je kupila američku firmu Gerber koja postoji od 1939.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
...i to se dogodilo 1987. godine, kad je gospar Grylls imao nekih 13 godina.maxina je napisao/la:Fiskars je finska firma koja je kupila američku firmu Gerber koja postoji od 1939.
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
Imam 2 Vica sa škaricama a jedan od njih ima i kliješta. Također imam i preko nekoliko Leathermana.
Škarice (tj. opruga na istima) na Vic. Climberu mi traju punih 17 godina, a uz nož su mi najkorišteniji alat. Znači moje iskustvo je da opruga ne puca lako.
Kliješta na Vicu su za npr. ribičiju i slične lake poslove dušu dala, ali za bilo koji imalo ozbiljniji zahvat (koliko se to uopće sa džepnim alatom može) je usporedba tih kliješta sa kliještima na Leathermanu jednostavno smiješna.
edit:
Ovo za kliješta se odnosilo na model Deluxe Tinker- koji ima kliješta kao model Angler (a ne za npr. Spirit ili neki Vic. multialat).
Opruga za škarice se (mislim) može i kupiti i zamijeniti po potrebi- najbolje bi bilo poslati upit zastupniku.
Škarice (tj. opruga na istima) na Vic. Climberu mi traju punih 17 godina, a uz nož su mi najkorišteniji alat. Znači moje iskustvo je da opruga ne puca lako.
Kliješta na Vicu su za npr. ribičiju i slične lake poslove dušu dala, ali za bilo koji imalo ozbiljniji zahvat (koliko se to uopće sa džepnim alatom može) je usporedba tih kliješta sa kliještima na Leathermanu jednostavno smiješna.
edit:
Ovo za kliješta se odnosilo na model Deluxe Tinker- koji ima kliješta kao model Angler (a ne za npr. Spirit ili neki Vic. multialat).
Opruga za škarice se (mislim) može i kupiti i zamijeniti po potrebi- najbolje bi bilo poslati upit zastupniku.
Zadnja promjena: mali mačak; 13.11.14 22:28; ukupno mijenjano 1 put.
mali mačak- lingua
-
Broj postova : 343
Godine : 46
Datum registracije : 05.11.2009
Fala qurtzu Patriotic Bacon,konačno neki suvisli post.
Nastavi tako.
Nastavi tako.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Ma kad se zezaju sa alatom normalno da puca ...
Napr korištenje ravnog odvijača kao dlijeta i sjekiranje ispod betona....
Vic classic , mi ima baka .. i škarice koje režu onolike nožne nokte ( mrtav sam ozbiljan) mogu trajati godinama , koliko ga moja baka ima .
naime našla ga je na fakultetu jedan dan ..
Napr korištenje ravnog odvijača kao dlijeta i sjekiranje ispod betona....
Vic classic , mi ima baka .. i škarice koje režu onolike nožne nokte ( mrtav sam ozbiljan) mogu trajati godinama , koliko ga moja baka ima .
naime našla ga je na fakultetu jedan dan ..
PatrioticBacon- lingua
-
Angler nema škarice, čini mi se. Ja imam nekoliko Victorinox-ovih noževa, od najmanjeg koji ima samo nož, škarice i turpiju, pa preko tri Forestera, do Workchampa, kojeg najviše koristim. Moje iskustvo sa škaricama je izvrsno, osim što je ta opruga stvarno, rekao bih, pomalo blesavo riješena. Nije mi pucala ni na škarama ni na kliještima, ali je znala ispasti. Zato imam lijepu rezervu opruga, čačkalica, pinceta i onih odvijača što se uvrnu u otvarač za boce, a što me je sve skupa na eBay-u koštalo možda 20 dolara (mislim da nije ni toliko). Kliješta su tako-tako, za male stvari su dobra - recimo, ako moraš iščupati zaglavljenu žicu iz klamerice, što ne mogu izvesti sa Gerber Clutch-om, jer se kod njega čeljusti lagano rastvore kad ih jače stisneš - to nikad za nikad nisam uspio srediti, a nema šta nisam pokušao. Od mene za Victorinox palac gore.
EDIT: Evo jednog linka za opruge, ova radnja ima i ostale sitne dijelove za Vic: http://www.ebay.com/itm/Victorinox-Original-Swiss-Army-Knife-Scissors-Spring-Genuine-Replacement-3-Large-/361103130338?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item54136c7ee2
EDIT: Evo jednog linka za opruge, ova radnja ima i ostale sitne dijelove za Vic: http://www.ebay.com/itm/Victorinox-Original-Swiss-Army-Knife-Scissors-Spring-Genuine-Replacement-3-Large-/361103130338?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item54136c7ee2
franciscus- spikač
-
Broj postova : 943
Godine : 62
Datum registracije : 29.07.2012
desetljeće sam koristio barem 20 vicovih modela. Svi alati na njima su stvarno upotrebljivi ali nisu za neke teže zahtjevnije poslove, više za u nuždi ako nemamo nešto profesionalnije.
Čak i takvi alati stotine puta su mi znali spasiti dan pa ipak bi preporučio umjesto modela koje spominješ da si uzmeš victorinox spirit, Fantastičan multialat, po meni vrh za EDC upotrebu. Po dimenzijama nije niti bitno veći niti znatnije teži od naževa koje spominješ a nudi daleko trajnije opcije alata kod kojih u škaricama neće puknuti opruga a kliješta su pogodna za večinu čak i ozbiljnijih zadaća.
da ne spominjem benefit ostalih fantastičnih alata u tom alatiču.
kako sam napomenuo ako ga nosiš bez futrole ne zauzima bitno više mjesta u džepu od navedenih nožić-multialata.
Čak i takvi alati stotine puta su mi znali spasiti dan pa ipak bi preporučio umjesto modela koje spominješ da si uzmeš victorinox spirit, Fantastičan multialat, po meni vrh za EDC upotrebu. Po dimenzijama nije niti bitno veći niti znatnije teži od naževa koje spominješ a nudi daleko trajnije opcije alata kod kojih u škaricama neće puknuti opruga a kliješta su pogodna za večinu čak i ozbiljnijih zadaća.
da ne spominjem benefit ostalih fantastičnih alata u tom alatiču.
kako sam napomenuo ako ga nosiš bez futrole ne zauzima bitno više mjesta u džepu od navedenih nožić-multialata.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
mala klijesta na normalnim victorinox modelima se razlikuju od velikih preklopnih klijesta na vic spiritu ili leathermanu po preciznosti i mogucem upravljanju jednom rukom tj palcem jedne ruke (bas zbog opruge) i zato su u nekim pimplavim zadacima nezamjenjive, isto kao sto su velika preklopna klijesta nezamjenjiva u svojim zadacima.. ja recimo moram imat oba alata bas zbog razlicitih klijesta. skarice na svim modelima su vise manje odlicne za ono sto su namjenjene, a to su papir i nokti
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
Ekipa, puno hvala na informacijama, bil bude Tinker, a ak čovjeku baš trebaju prave kombinirke, lako se uzmu u džep ili ruksak, za tolko težine ne bum poginul
Redneck- bomber
-
Jeste sigurni , meni je težak multialat bio pravi problem za edc ... ko kamen u gačama
PatrioticBacon- lingua
-
PatrioticBacon je napisao/la:Jeste sigurni , meni je težak multialat bio pravi problem za edc ... ko kamen u gačama
daj slikni ako nije problem sta koristiš od multialata...ne vidim neki problem u težini..ako se radi o kvalitetnom alatu
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
radi se o lidl rocktrailu znam da je dosta robusniji , ali opet je spirit puno teži od tinkera .. to je poanta
PatrioticBacon- lingua
-
Gle, meni su škarice/kliješata dovoljne baš za ribičiju (finiji radovi tipa rezanje flaksa/stezanje olova/vađenje udica iz ribinog grla ili vlastitog prsta), sfrkat tanju žicu itd, a za malo ili nimalo rada sa pravim kliještima u šumi bogme ne mislim potrošit soma kuna za leathermana koji mi se ionak pokazal ko pljuga (najgore utrošenih 1.000,00 kn ever).PatrioticBacon je napisao/la:Jeste sigurni , meni je težak multialat bio pravi problem za edc ... ko kamen u gačama
To kaj bu raja oko mene u puberteskoj dobi uzdisala "UUUUU leatherman...!!) me baš ni malo ne dira.
Redneck- bomber
-
ono šilo na vrhu se može koristiti za vađenje udice , ako je igla izašla van , uhvatite rupom i potegnete .. izlazi kroz meso to nebi preporućio sa vlastitim prstom ..
PatrioticBacon- lingua
-
Similar topics
» PD Runolist - iskustva
» Iskustva sa emerson roadhouse
» Ka bar 1245, iskustva, cijena
» Swiss Army/Multi tool/Opinel/renomirani preklopni
» Iskustva sa emerson roadhouse
» Ka bar 1245, iskustva, cijena