Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
G-K Nova serija Falco
+25
Hombre
Mraz
redbeard rum
Nino G
Knife_maniac
maxina
baltazar
Fratt
elvin
chumaman
DoomsdayST
Migach
jimkukri
ivo
NAVIGATOR
doktor
Born_Survivor
goxxon
zoki208
puls
Fagus
siga
Redneck
damjan
gorky
29 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: G-K Nova serija Falco
Novi Falco u izradi. Isti čelik s tim da je drška produžena za 10mm. Još ima nekih sitnica za uradit ali evo jedna preliminarna fotka:)
gorky- mr.spika
- Broj postova : 1400
Datum registracije : 19.11.2012
Jako lijepo
kak se zove ovo drvo koje si koristio za drsku?
jimkukri- lingua
-
Broj postova : 224
Godine : 43
Datum registracije : 05.05.2014
jimkukri je napisao/la:Jako lijepo
Drvo je stabilizirani javor.
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Jako dobro majstore Gorky, lajkam...
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Zahvaljujem majstor Sigasiga je napisao/la:Jako dobro majstore Gorky, lajkam...
gorky- mr.spika
-
gorky
Krasno mi zgleda novi.
Još uvijek guštam u Orangeu, postavim danas koju fotku tu pod temom.
Jesu na novome sve ostale dimenzije osim duže ručke ostale iste?
Krasno mi zgleda novi.
Još uvijek guštam u Orangeu, postavim danas koju fotku tu pod temom.
Jesu na novome sve ostale dimenzije osim duže ručke ostale iste?
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Hvala Navi! Dimenzije su ostale iste samo je drška produžena. Veselim se fotkama
gorky- mr.spika
-
u zadnje sam vrijeme manje aktivan ovdje na forumu što ne znači da sam manje u prirodi. Zapravo sam više u prirodi a zato sam među ostalom manje vremena na forumu.
Nekako sam se malo ohladio prema novim noževima. Od foldera u džepu mi je već godinama meni savršena sebenza 21 a u ruksaku na dužim izletima jedan od Torova.
Ipak zbog obiteljskog stanja, u kojem ima vrijedan čin "Otac" šestogodišnje kćeri, u zadnje vrijeme večinom idem na jednodnevne izlete. Rano doba godine još je noću pre hladno za višednevno bivakiranje a čoporativna ležišća po domovima ne ljubim.
Na tim jednodnevnim izletima od oštrica najčešće koristim odličnog Orangea. Sada nakon pola godine korištenja mogu reči da je Falco orange odličan nož. Po meni najbolji mali fiksni nož koji se za cijenu može u okvirima foruma nabaviti. Debljina oštrice od samo 3 mm, preciznost izrade, odlična ergonomija i više nego solidni materijali sve su to glavni aduti ovog rezačkog alata koji u kombinaciji sa odlično izvedenom, stilski dobro odrađenom i vrlo sigurnom futrolom daju po meni najkompletniju nožarsku cjelinu.
Da dodjeljujem godišnju forumsku nagradu za najbolji mali fiksni nož bez i malo dvoumljenja bi ju dodjelio falcu.
u zadnje vrijeme sam odustao od nekoliko krasnih primjeraka poznatih brendova upravo zato što su im oštrice bile nepotrebno debele.
Osim za čopera apsolutno je nepotrebno i kontraproduktivno nositi išta deblje od 3 mm(po mojemu iskustvu).
Iako več imam dovoljno iskustva za ozbiljniju recenziju falca ovo je zapravo samo kratka pohvala autoru koji je sve na mom primjerku odradio fantastično.
Gorky svaka čast mislim da ću si naručiti još jedan.
Nekako sam se malo ohladio prema novim noževima. Od foldera u džepu mi je već godinama meni savršena sebenza 21 a u ruksaku na dužim izletima jedan od Torova.
Ipak zbog obiteljskog stanja, u kojem ima vrijedan čin "Otac" šestogodišnje kćeri, u zadnje vrijeme večinom idem na jednodnevne izlete. Rano doba godine još je noću pre hladno za višednevno bivakiranje a čoporativna ležišća po domovima ne ljubim.
Na tim jednodnevnim izletima od oštrica najčešće koristim odličnog Orangea. Sada nakon pola godine korištenja mogu reči da je Falco orange odličan nož. Po meni najbolji mali fiksni nož koji se za cijenu može u okvirima foruma nabaviti. Debljina oštrice od samo 3 mm, preciznost izrade, odlična ergonomija i više nego solidni materijali sve su to glavni aduti ovog rezačkog alata koji u kombinaciji sa odlično izvedenom, stilski dobro odrađenom i vrlo sigurnom futrolom daju po meni najkompletniju nožarsku cjelinu.
Da dodjeljujem godišnju forumsku nagradu za najbolji mali fiksni nož bez i malo dvoumljenja bi ju dodjelio falcu.
u zadnje vrijeme sam odustao od nekoliko krasnih primjeraka poznatih brendova upravo zato što su im oštrice bile nepotrebno debele.
Osim za čopera apsolutno je nepotrebno i kontraproduktivno nositi išta deblje od 3 mm(po mojemu iskustvu).
Iako več imam dovoljno iskustva za ozbiljniju recenziju falca ovo je zapravo samo kratka pohvala autoru koji je sve na mom primjerku odradio fantastično.
Gorky svaka čast mislim da ću si naručiti još jedan.
NAVIGATOR- master
-
Kaj je ovo Minigator?
Bome za par mjeseci buš mu išel po šibice Navi,mali je zrasel ko gljiva.
Bome za par mjeseci buš mu išel po šibice Navi,mali je zrasel ko gljiva.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Je, minigator!
Klinci bome rastu!
Klinci bome rastu!
NAVIGATOR- master
-
Navi hvala na pohvalama i osvrtu na noz. Drago mi je da nozek sluzi i da je u upotrebi. Fotke su po obicaju sjajne. Ako nemas nista protiv iskoristio bih par njih? Klince necu objavljivati:)
gorky- mr.spika
-
Ma radi s svim mojim fotkama pod ovom temom što ti je volja i potreba.
Javim ti se kupio bi još jednoga Falca orangea. Čak bi uzeo ovu novu vrrziju. Baš da vidim razliku. Iako je meni ova stara varijanta savršena.
Javim ti se kupio bi još jednoga Falca orangea. Čak bi uzeo ovu novu vrrziju. Baš da vidim razliku. Iako je meni ova stara varijanta savršena.
NAVIGATOR- master
-
gorky je napisao/la:Navi hvala na pohvalama i osvrtu na noz. Drago mi je da nozek sluzi i da je u upotrebi. Fotke su po obicaju sjajne. Ako nemas nista protiv iskoristio bih par njih? Klince necu objavljivati:)
Ni Navigatora s njegovim selfiem
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Nek sam se dan našao sa forumašem nožodjelcom gorkyjem. Povod je bio što sam odlučio naručiti još jedan njegov odličan Falco. Nožem sam vrlo zadovoljan i trajno ostaje u mojoj vrlo maloj upotrebnoj kolekciji pa nek ima i svog "rezervnog" duplića poput Sebenze i Tora.
Dok smo dogovarali naruđbu kroz ruke sam provrtio još neka njegova majstorska nožarska djela.
Drago mi je da gorky sluša svoje klijente pa sam tako na novome modelu falca uočio neke promjene koje sam mu i ja sugerirao.
Na kraju je dogovoreno novi falco je naručen. Po dizajnu će biti identičan ovome koji već imam. Dakle imat će narančasto-crnu ručku, flatt grindanu oštricu od N690co čelika kaljenu na 60 Hrc-a. Futrola će biti također od kydexa kao i na već postojećem mojem modelu.
No ipak biti će i nekih izmjena.
1. Nož će imati centimetar dužu ručku, ne da mi je stara kratka ali da ga probam i s malo dužom
2. Ručka će biti pričvršćena šupljim pinovima a ne šerafima, zbog atraktivnijeg vizualnog dojma i još smanjenja mase duže ručke
3. Vrh kydex futrole će biti zaobljen, modifikacija koju sam na svom primjerku morao sam doraditi, da me nož ne pika kada ga nosim u džepu hlača
4. lanyard rupa će biti na gornjoj strani ručke, funkcionalnije, gorky je to već modificirao i na svojim ostalim novim modelima
5. Nož će biti ravnomjerno finiširan bez pitting finiša blizu leđa, osobno nisam ljubitelj nikakvih kovačkih i sličnih finiša jer se u mikro pukotinama stvara hrđa, čak i kod stainlessa koju je nemoguće više odstraniti. Zato će novi falco biti skroz gladak
6. leđa noža biti će zaobljena, oštar brid od 90 stupnjeva za okidanje fire strikera mi iskreno nije potreban a osjećaj koji imam s radom sa sebenzom želim i na ovome nožu.
Istu sam modifikaciju napravio ja na svom prvom primjerku falca i šljaka i izgleda odlično. Zato će to gorky odraditi odma u proizvodnji.
Inače kompletna ergonomija i izgled noža ostat će identični vijerni originalu.
Jedva čekam "duplića" iako sam siguran da će u upotrebi puno češće biti ovaj koji već koristim "originalni Falco orange"
Dok smo dogovarali naruđbu kroz ruke sam provrtio još neka njegova majstorska nožarska djela.
Drago mi je da gorky sluša svoje klijente pa sam tako na novome modelu falca uočio neke promjene koje sam mu i ja sugerirao.
Na kraju je dogovoreno novi falco je naručen. Po dizajnu će biti identičan ovome koji već imam. Dakle imat će narančasto-crnu ručku, flatt grindanu oštricu od N690co čelika kaljenu na 60 Hrc-a. Futrola će biti također od kydexa kao i na već postojećem mojem modelu.
No ipak biti će i nekih izmjena.
1. Nož će imati centimetar dužu ručku, ne da mi je stara kratka ali da ga probam i s malo dužom
2. Ručka će biti pričvršćena šupljim pinovima a ne šerafima, zbog atraktivnijeg vizualnog dojma i još smanjenja mase duže ručke
3. Vrh kydex futrole će biti zaobljen, modifikacija koju sam na svom primjerku morao sam doraditi, da me nož ne pika kada ga nosim u džepu hlača
4. lanyard rupa će biti na gornjoj strani ručke, funkcionalnije, gorky je to već modificirao i na svojim ostalim novim modelima
5. Nož će biti ravnomjerno finiširan bez pitting finiša blizu leđa, osobno nisam ljubitelj nikakvih kovačkih i sličnih finiša jer se u mikro pukotinama stvara hrđa, čak i kod stainlessa koju je nemoguće više odstraniti. Zato će novi falco biti skroz gladak
6. leđa noža biti će zaobljena, oštar brid od 90 stupnjeva za okidanje fire strikera mi iskreno nije potreban a osjećaj koji imam s radom sa sebenzom želim i na ovome nožu.
Istu sam modifikaciju napravio ja na svom prvom primjerku falca i šljaka i izgleda odlično. Zato će to gorky odraditi odma u proizvodnji.
Inače kompletna ergonomija i izgled noža ostat će identični vijerni originalu.
Jedva čekam "duplića" iako sam siguran da će u upotrebi puno češće biti ovaj koji već koristim "originalni Falco orange"
NAVIGATOR- master
-
cim ti stigne duplic odma fotke nabaci jako sam nestrpljiv
Born_Survivor- lingua
-
Broj postova : 449
Godine : 26
Datum registracije : 25.10.2014
svaka čast navi,zaboli me glava od one gornje futrole,naravno,nož ne želim ni spominjat,od njega me boli glava konstantno
termit520- lingua
-
Broj postova : 280
Godine : 50
Datum registracije : 10.04.2015
@Navi sve si stavio crno na bijelo da kasnije ne bi bilo - nismo znali
U medjuvremenu sam napravio za jednog Falca novu oblekicu - evo fotke:
U medjuvremenu sam napravio za jednog Falca novu oblekicu - evo fotke:
gorky- mr.spika
-
Dobra futrola, lijepo je usklađena sa drvenom drškom, sve skupa ... Dobar!
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Datum registracije : 12.09.2012
uuuu ovo je pravi buchcrafterski Falco!
Ja sam inače ljubitelj ponajviše kožnih futrola ali nekako mi je moj Falco upao u oko na prvu baš zbog činjenice da mi se jako svidjela gorkyjeva izvedba kydex futrole. Kydex inače ne ljubim.
Uz gorkyja jedino još u srcima zauvijek forumaški admin Mraz odrađuje kydex po mom čefu.
Ja sam inače ljubitelj ponajviše kožnih futrola ali nekako mi je moj Falco upao u oko na prvu baš zbog činjenice da mi se jako svidjela gorkyjeva izvedba kydex futrole. Kydex inače ne ljubim.
Uz gorkyja jedino još u srcima zauvijek forumaški admin Mraz odrađuje kydex po mom čefu.
NAVIGATOR- master
-
Joj kako mi ovakve pohvale poprave dan!
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
Hvala dečki na komentarima! Lijepo je i kad se nekom popravi dan Stoga evo još jedna fotka s jutarnjeg sunca:
gorky- mr.spika
-
Mraz je napisao/la:Joj kako mi ovakve pohvale poprave dan!
Po meni,Mraz još uvijek radi najbolje kydex futrole.
Gorky je na dobrom putu ali mora ispeći još dosta kobasitza da ga stigne.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
A tko radi najbolje kobasice; pitanje svih pitanja...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Tko ih zapravo najbolje kali i otpušta to je pravo pitanje?!
NAVIGATOR- master
-
Moja čuvena kobasa tvrdo kaljena i lagano popuštena već je u analima Trputaca. Svi koji su je probali imaju samo riječi hvale
Kolega Zoki hvala vam na komplimentu
Kolega Zoki hvala vam na komplimentu
gorky- mr.spika
-
"Moja čuvena kobasa tvrdo kaljena i lagano popuštena već je u analima Trputaca. Svi koji su je probali imaju samo riječi hvale "
Tim stvarno prizivaš nevolju,kao da ne znaš tko se sve ovdje mota?!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
maxina je napisao/la:"Moja čuvena kobasa tvrdo kaljena i lagano popuštena već je u analima Trputaca. Svi koji su je probali imaju samo riječi hvale "
Huh, sad stvarno Cvikam
gorky- mr.spika
-
Evo ga:)
gorky- mr.spika
-
Super izgleda, samo da je malo veći "drop", meni su nekako estetski više lijepši kada imaju malo naglašeniji drop
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Bravo kolega za sada meni najljepši nož iz produkcije Gorky.
dhorvatic- tipko
-
Broj postova : 50
Godine : 60
Datum registracije : 14.03.2014
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 4 / 5.