Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
SALOMON Quest 4D GTX Gore-TEX
+6
Frenky
ivo
bole980
Knife_maniac
NAVIGATOR
rade1969
10 posters
Stranica 1 / 1.
SALOMON Quest 4D GTX Gore-TEX
Pozdrav,
Ima li neko iskustva sa ovim gojzericama ?
Meni su se nekako svidjele i razmišljam da ih kupim a i na testovima su ih ocjenili kao vrlo dobre gojzerice .
http://www.amazon.de/Salomon-Quest-4...pr_product_top
http://www.ebay.de/itm/171511229698
Recenzija na engleskom:
http://www.outdoorgearlab.com/Hiking...n-Quest-4D-GTX
Ima li neko iskustva sa ovim gojzericama ?
Meni su se nekako svidjele i razmišljam da ih kupim a i na testovima su ih ocjenili kao vrlo dobre gojzerice .
http://www.amazon.de/Salomon-Quest-4...pr_product_top
http://www.ebay.de/itm/171511229698
Recenzija na engleskom:
http://www.outdoorgearlab.com/Hiking...n-Quest-4D-GTX
rade1969- zelembara
-
Broj postova : 22
Godine : 55
Datum registracije : 04.09.2014
Re: SALOMON Quest 4D GTX Gore-TEX
To nisu gojzerice!
To su lagane trekking cipele.
Salomon po mom iskustvu ima odličnu obuću!
To su lagane trekking cipele.
Salomon po mom iskustvu ima odličnu obuću!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Kako bi se ponasale po zimi na snijegu ?
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
Knife_maniac je napisao/la:Kako bi se ponasale po zimi na snijegu ?
To i mene zanima ?
Sudeći po onome što sam proćitao na američkom amazonu i nekim njemačkim recenzijama ove, kako Navigator reče ,lagane trekking cipele,ne zaostaju ništa za bilo kojim drugim gojzericama ili nekoj sličnoj obući.
Izgleda da na ovim našim prostorima nisu baš nešto zastupljenje.
rade1969- zelembara
-
pa gojzerica je čvrsta kožna planinska cipela(danas ih ima i od umjetnih materjala) s čvrstim potplatom pogodnim za montažu automatskih ili poluautomatskih dereza. Namijenjena dugotrajnom hodanju s večim teretom na leđima i dugim tehničkim alpinističkim smjerovima.
teško da bi se navedena salomonka našla u i jednoj od tih uloga iako vjerujem da bi za jesensko-proljetne šetnje po prirodi bila odlična čak bolja od bilo koje gojze.
teško da bi se navedena salomonka našla u i jednoj od tih uloga iako vjerujem da bi za jesensko-proljetne šetnje po prirodi bila odlična čak bolja od bilo koje gojze.
NAVIGATOR- master
-
Ja imam Salomon niske lagane trekking cipele. Skoro su iste kao ove ali niske. Isprva sam bio oduševljen jer su lagane, udobne i mekane za stopalo a opet čvrstog đona. Ali nakon tri mjeseca su mi počele puštati vodu, iako su Gore-Tex, tako da nakon jutarnje štenje po rosnoj travi sam bio više mokar nego da sam išao bos u čarapama. I nakon 5 mjeseci se đon odlijepio od cipele. Pošto Salomon ima 2 god jamstvo na proizvode kupljene u ovlaštenim dućanima, fino sam odnio na popravak ili zamjenu, što god oni odluče. Već je su nekih 10 dana kod njih. Ja se iskreno nadam da sam ja dobio defektne i da će ove nove (ako dobijem nove) biti bolje jer su mi bile super i takve mi trebaju, a nisu jeftine.
Ove mi izgledaju kao zimska varijanta mojih tako da mislim da bi po snijegu trebale biti i dovoljno tople i čvrste, znači za dnevne zimske izlete i sl.
Ove mi izgledaju kao zimska varijanta mojih tako da mislim da bi po snijegu trebale biti i dovoljno tople i čvrste, znači za dnevne zimske izlete i sl.
bole980- bebač
-
Broj postova : 3
Godine : 43
Datum registracije : 30.10.2014
Navodno se i na ove mogu postaviti poluautomatske dereze .
Rekao bih da su po onome što sam pročitao trosezonske i meni bi mogle biti dovoljne ali me ipak ta vodonepropusno malo brine jer ipak je koža koža.I ako membrana popusti koža se uvijek može namaziti voskom i tako postaje vodoneprusna za neko vrijeme.Pa nekad sus e pravile gojzerice bez membrana samo dobro namažeš kremom da koža upije i nema problema.
Navigator je o tome pisao i ja sam svoje stare gojzerice čuvao na sličan način.
Rekao bih da su po onome što sam pročitao trosezonske i meni bi mogle biti dovoljne ali me ipak ta vodonepropusno malo brine jer ipak je koža koža.I ako membrana popusti koža se uvijek može namaziti voskom i tako postaje vodoneprusna za neko vrijeme.Pa nekad sus e pravile gojzerice bez membrana samo dobro namažeš kremom da koža upije i nema problema.
Navigator je o tome pisao i ja sam svoje stare gojzerice čuvao na sličan način.
rade1969- zelembara
-
Mislim da kolega Navigator ne maže voskom, nego gustu mast rastapa fenom. Ili se varam ?
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
@rade, na ove cipele se možda i mogu postaviti dereze, možda čak i poluautomatske, ali sasvim sigurno je đon na tim cipelama premekan za dereze, pa bi spale nakon par koraka.
ponovit ću ponovo, iako se masa forumskih kolega ne slaže, salomon je sportska lagana obuća, koja kvalitetom ne zadovoljava ozbiljne hodačake zahtjeve, ali je zato fensi i neka vrsta statusnog simbola za određenu populaciju.
što naravno košta.
ponovit ću ponovo, iako se masa forumskih kolega ne slaže, salomon je sportska lagana obuća, koja kvalitetom ne zadovoljava ozbiljne hodačake zahtjeve, ali je zato fensi i neka vrsta statusnog simbola za određenu populaciju.
što naravno košta.
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Datum registracije : 18.10.2012
da ja svoje gojze održavam centralin kremom koju fenom rastopim po gojzama pa se tako upije.
Po meni nema do dvoslojne gojze, koja može i ne mora imati membranu.
Ove salomonke i slične su odlične za kraće brzopotezne izlete i za EDC obuću ali za pravo brdo i višednevne ture nema bez kože i vibrama, eventualno po nižem gorju ljeti može proći i nešto lakše tipa ovih salomonki.
Po meni nema do dvoslojne gojze, koja može i ne mora imati membranu.
Ove salomonke i slične su odlične za kraće brzopotezne izlete i za EDC obuću ali za pravo brdo i višednevne ture nema bez kože i vibrama, eventualno po nižem gorju ljeti može proći i nešto lakše tipa ovih salomonki.
NAVIGATOR- master
-
Mali update ako nekog zanima...
Salomon je odbio reklamaciju. Nema novih, nema popravka, nema pitanja...
Prema njima tenisice koje se reklamiraju kao planinarske all-terrain, nisu namjenski korištene. Iako me nitko nije pitao kako sam ih koristio a bogme niti znam što znači namjenski koristiti tenisicu. Dućan u kojem sam ih kupio je odlučio dati da izaberem druge unutar tog iznosa. Ali što se mene tiče, Salomon je dobio veliki palac dolje i od sada ih zaobilazim kada kupujem nešto što želim da mi traje.
Prema njima tenisice koje se reklamiraju kao planinarske all-terrain, nisu namjenski korištene. Iako me nitko nije pitao kako sam ih koristio a bogme niti znam što znači namjenski koristiti tenisicu. Dućan u kojem sam ih kupio je odlučio dati da izaberem druge unutar tog iznosa. Ali što se mene tiče, Salomon je dobio veliki palac dolje i od sada ih zaobilazim kada kupujem nešto što želim da mi traje.
bole980- bebač
-
Broj postova : 3
Godine : 43
Datum registracije : 30.10.2014
Ipak, dosjetili su se salomonskom rješenju.
ivo- guru
-
Prijavi ih potrošaču. Jadva čekaju ovakve slučajeve.bole980 je napisao/la:Mali update ako nekog zanima...
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
pa zapravo ih nema kaj prijaviti ako mu je dućan omogućio da uzme bilo što u toj vrijednosti.
Ja poludim kod ovakvih situacija kad mi netko odbije reklamaciju i uližim i truda i vremena ali uvijek istjeram mak na konac.
Ja poludim kod ovakvih situacija kad mi netko odbije reklamaciju i uližim i truda i vremena ali uvijek istjeram mak na konac.
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR je napisao/la:pa zapravo ih nema kaj prijaviti ako mu je dućan omogućio da uzme bilo što u toj vrijednosti.
Partybrakeru
gorky- mr.spika
-
Svakako, ovaj slučaj zaslužuje arbitražu Ilije Rkmana !
ivo- guru
-
Cisto da se nadovežem na Salomonke. Po pitanju udobnosti, mislim da su najbolje tenisice koje sam imao. Po pitnaju kvalitete, to je vec druga prica. Narucio sam si bio 2 para iz njemačke, ljetne i zimske xa pro 3d ultra model. Na ljetnima(bez goretexa) se vec nakon 2-3 tjedna poceo džon odljepljivat na jendom dijelu, rekoh, wtf, al nije bed, reklamirao i dobio druge đaba, a ove vec nosim 3. sezonu i svake godine ih ljepim kod šustera. Zimske nakon jedne sezone nošenja, jedna je pocela propuštati, na drugoj je pukao goretex na jednom diejlu gdje se tenisica pregiba, i opet ja reklamiram, jerbo, malo je preskupa to tenisica da se nakon jedne sezone nošenja po gradu tako nešto desi. Ništa, reko švabo pošalji pa cemo vidjeti, poslali mi oni nove nakraju. I sad na tim novima, evo, nema niti godinu dana da im je onaj 'platneni' dio kroz koji ide vezica naprijed, pukao na jednoj, s obzirom da je ocito to nedovoljno jak materijal i vezica ga reže dok ga nakraju nije prerezala. I sad me vec sram reklamirat, da ne ispada da ih zajebavam. ALi do sada, po pitanju kvalitete, stvarno su loše iz mog osobog iskustva.
Naravno, na jednim i drugima se vec nakon manje od godinu dana pocinje trgati unutrašnji tekstil kako oblacite i skidate tenisicu.
Dapace, rekla mi je prodavacica iz intersporta da se Salomon po pitnaju kvalitete dosta pokvario od kada su preselil itvornice i da im dosta ljudi zna reci da im tenisice pucaju itd. DOslovce ispada da je bolje kupit kineza za 30-40$ i bacit ga nakon godinu dana nego platit 1000kn za original koji se pocne raspadat unutar godinu dana.
Naravno, na jednim i drugima se vec nakon manje od godinu dana pocinje trgati unutrašnji tekstil kako oblacite i skidate tenisicu.
Dapace, rekla mi je prodavacica iz intersporta da se Salomon po pitnaju kvalitete dosta pokvario od kada su preselil itvornice i da im dosta ljudi zna reci da im tenisice pucaju itd. DOslovce ispada da je bolje kupit kineza za 30-40$ i bacit ga nakon godinu dana nego platit 1000kn za original koji se pocne raspadat unutar godinu dana.
Fallen- tipko
-
Broj postova : 50
Godine : 37
Datum registracije : 12.09.2011
Nisam imao sličnih problema do sada. Nosim k ljegne i zimske. Moje misljenje je da su i dalje naj tenisice koje sam imao do sada. Đzonovi ne pokazuje znakove zamora, zimske ne pustaju vodu a vezice su tako mocne da ih mogu koristiti kao zamjensku tetivu za luk da su naravno dosta dugačke.
gorky- mr.spika
-
gorky je napisao/la:Nisam imao sličnih problema do sada. Nosim k ljegne i zimske. Moje misljenje je da su i dalje naj tenisice koje sam imao do sada. Đzonovi ne pokazuje znakove zamora, zimske ne pustaju vodu a vezice su tako mocne da ih mogu koristiti kao zamjensku tetivu za luk da su naravno dosta dugačke.
i dovoljno jake..
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Datum registracije : 18.10.2012
Ja imam Salomon Cosmic 4D 2 GTX model i prezadovoljan sam s njima, preudobne, lagane. Bio sa njima na par uspona i nema nikakvih vidljivih ostecenja.
aspirine- bebač
-
Broj postova : 7
Godine : 44
Datum registracije : 10.01.2016
Pozdrav kolega aspirine....molim te,predstavi se u temi https://survival.aforumfree.com/f1-dobrodosao kako je ovdje red pa nastavi forumsko sudjelovanje.pozz
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Datum registracije : 19.11.2011
Stranica 1 / 1.