Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
SAJAM LOV, RIBOLOV, PRIRODA, TURIZAM 2014 (prijevoz)
+13
PJER
puls
Fratt
Mladen
NAVIGATOR
Dravman
doktor
Migach
ivo
Revengo
elvin
cutlass
zuzonja
17 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: SAJAM LOV, RIBOLOV, PRIRODA, TURIZAM 2014 (prijevoz)
@Fratt
Preživljavanje nije preživanje!
Morate shvatiti, da odlazak na sajam nije ni preživljavanje niti bushcraft a ni neka velika pustolovina. Pa se ne treba stoga prsiti vis-avis onih koji su u to vrijeme sjedili za kompjutorom.
Moj komentar nije bio zlonamjeran i ispričavam se ako ga je netko tako shvatio.
Preživljavanje nije preživanje!
Morate shvatiti, da odlazak na sajam nije ni preživljavanje niti bushcraft a ni neka velika pustolovina. Pa se ne treba stoga prsiti vis-avis onih koji su u to vrijeme sjedili za kompjutorom.
Moj komentar nije bio zlonamjeran i ispričavam se ako ga je netko tako shvatio.
Franco G- spikač
- Broj postova : 750
Datum registracije : 29.08.2009
Nije shvaćen kao zlonamjeran,nadam se da niti moj nije shvaćen kao takav...činjenica je da varaždinski sajam lova i ribolova nije (nažalost) jedan IWA ili ShootShow pa im ni ne zamjeran što nije popraćen snimkama štanda Replikarta ili Zone Tri,em ti štandova kad imaju skraćeni asortiman web šopa.
A diorama HLS-a već niti klincima nije interesantna...ono što privlači na Sajam u VŽ i može biti interesantno je upravo okupljanje ljudi s ovog foruma na jednom mjestu,bacanje gableca i razgovor.A to se meni osobno nebi dalo dokumentirati,neznam kako bi drugi...
A diorama HLS-a već niti klincima nije interesantna...ono što privlači na Sajam u VŽ i može biti interesantno je upravo okupljanje ljudi s ovog foruma na jednom mjestu,bacanje gableca i razgovor.A to se meni osobno nebi dalo dokumentirati,neznam kako bi drugi...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
@Franco G-vaša usporedba gdje ste spomenuli preživanje mi je zvučala zlonamjerno jer u poplavi baljezgarija na ovom forumu ne vidim ništa loše u jednom osvrtu na neformalno druženje uživo 7-8 forumaša.
Svi znamo tko preživa..
Naša ćakula uz piće na obali Drave uz pregledavanje Budakovih majstorija mi je uljepšala dan i volio bih da možemo to ponoviti češće.
Što se tiče "progona" ljubitelja noževa,budite bez brige jer nekoliko komentara neće promijeniti rutinu gdje će i dalje,većina tema na našem "Survival" forumu (nije greška rasporedu navodnika) , biti prodaja,recenzije,izrada noževa i svega oko njih.
Svi znamo tko preživa..
Naša ćakula uz piće na obali Drave uz pregledavanje Budakovih majstorija mi je uljepšala dan i volio bih da možemo to ponoviti češće.
Što se tiče "progona" ljubitelja noževa,budite bez brige jer nekoliko komentara neće promijeniti rutinu gdje će i dalje,većina tema na našem "Survival" forumu (nije greška rasporedu navodnika) , biti prodaja,recenzije,izrada noževa i svega oko njih.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Ja vjerujem kako shjor Branka muči činjenica da unatoč statusu arhetipskog Dalmatintza, nije uspio svladat gađenje prema tripicama, mitskom jelu prema kojem se ne može biti indiferentan. Može ih čovik adorirati ili mu se od njih riga, sredine nema .
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
kad se vec prica o spizi...isli ste na sajam lova i jili tripice? tipicno lovacki ja san bar prova vepra kad san vec dosa gori. medjutin divljac na dalmatinski je nesuporedivo lipsa od vase ponude
zuzonja- spikač
-
Broj postova : 629
Godine : 38
Datum registracije : 06.11.2012
Ovo zadnje ne razumijem,kakva je divljač na dalmatinski i kakva je "naša" ponuda?
Fratt- MODERATOR
-
gori je bila divljac na lovacki (gulas) i to sa rezancima, neka jela sa mukicama i sl. kod nas se najcesce divljac sprema na dalmatinski, s njokima. na dalmatinski ukratko receno sprema se dva dana ili dan i noc. toca se, pece se, pa se kuva. i to nezna svak skuvat kako triba. a toca se u rasolu od kvasine i soli, spikuje se lukon i panceton, pece se sa lovoron, ruzmarinon, onda se izvadi iz peci pa se kuva u vinu i to uz doziranje bitnih sastojaka i onda se posluzi sa njokima. moze i malo parmezana na vrh. bez vepra nema mesa, ali je meni to kompletno tek kad uz vepra i srnu bude zec i kad on se usitni od pustoga kuvanja i da gustocu svemu tome. e i da to van izgleda skoro crno. uf ogladnia san progooglajte malo vi koji niste upuceni vase nepce ce van bit zahvalno. znaci u google divljac na dalmatinski (ima vise verzija). u slastFratt je napisao/la:Ovo zadnje ne razumijem,kakva je divljač na dalmatinski i kakva je "naša" ponuda?
zuzonja- spikač
-
Vjerujem da se ne radi o "komercijalnom gulašu" da bi bio dobar,ja znam da već par godina pod šatorom u VŽ nudi neku jadnu ispriku za gulaš koja nema veze sa nikakvim pripravkom,bilo da se radi o "našem" ili "vašem" načinu pripremanja divljači.Ja bi to najprije nazvao "srnećim ajngemahtecom"...katastrofa.
A najbolji gulaš je definitivno miks divljači,tu se slažem.
A najbolji gulaš je definitivno miks divljači,tu se slažem.
Fratt- MODERATOR
-
Pustit zeca, po meni, uz ptice daleko najukusniju divljač, da se raskuha i raspadne, e da bi dao gustoću šugu od divlje svinje, smatram jednako razboritim kao i kuvat brujet od inćuna, pa dodat dva šanpjera da ga "zguste". Inače, ovaj sistem pečenja u komadu, pa kasnijeg šufigavanja jest sistem kuhanja pašticade, bilo od divljači ili govedine. Divljač se u Dalmaciji priprema i na niz drugih načina. Eto kud nas sa sajma u Varaždina dovedoše bespuća internetske zbiljnosti .
ivo- guru
-
kuvat brujet od sanpjera..jao jao.aj necemo sad i o brujetu. lipo neka svi ukucaju u trazilicu divljac na dalmatinski pa ce se malo obrazovat. i nije to divljac kako se sprema u dalmaciji nego se to jelo zove divljac na dalmatinski. coolinarka ima dobar recept. dobar tekivo je napisao/la:Pustit zeca, po meni, uz ptice daleko najukusniju divljač, da se raskuha i raspadne, e da bi dao gustoću šugu od divlje svinje, smatram jednako razboritim kao i kuvat brujet od inćuna, pa dodat dva šanpjera da ga "zguste". Inače, ovaj sistem pečenja u komadu, pa kasnijeg šufigavanja jest sistem kuhanja pašticade, bilo od divljači ili govedine. Divljač se u Dalmaciji priprema i na niz drugih načina. Eto kud nas sa sajma u Varaždina dovedoše bespuća internetske zbiljnosti .
zuzonja- spikač
-
Jednako jaoj, jaoj, kao i napravit haše od zeca, kako vaš recept sugerira. I ja bi se, nakon pokojne none, legendarne kuvarice, dvi joj ravnopravne tete, žive matere i 35 godina iskustva u lovu i pripremanju divljači triba ić educirat na Coolinariku ? Ajte kolega Zuzonja lovit rake govnare...
ivo- guru
-
ne. vi bi se tribali educirat o kuvanju. ako neke stvari radite kako ne triba i 100 godin, a ne 30-ak kako navodite uzalud van trud. uzalud van te godine kad mislite da se divljac priprema ka pasticada.ivo je napisao/la:Jednako jaoj, jaoj, kao i napravit haše od zeca, kako vaš recept sugerira. I ja bi se, nakon pokojne none, legendarne kuvarice, dvi joj ravnopravne tete, žive matere i 35 godina iskustva u lovu i pripremanju divljači triba ić educirat na Coolinariku ? Ajte kolega Zuzonja lovit rake govnare...
zuzonja- spikač
-
Pa ja i govorim da se divljač ne sprema ka pašticada, vi to sugerirate. Kao i da su "divljač na dalmatinski" i spremanje divljači u Dalmaciji dva nespojiva pojma. Biće da je onaj prvi nasta u Ščitarjevu. Ja odustajem od ove sasvim budalaste rasprave, a uvaženim forumitima šaljem ispriku za offtopic. Kolegu Zuzonju podržavam u nastojanju da kuvanje, kao i ostale vještine, nauči listajući internet.
ivo- guru
-
a ja san i otvoria ovu temu pa je prisla na tripice. pa eto nastavimo u tome tonu. dragi ivo vidin da je lokacija zg. sad mi je sve jasno. ako vec navodite svoje babe i ostalo, onda morate znat da nemozete vi nabrojit toliko predaka unazad u dalmaciji koliko je mojih bilo, i vjerojatno su svi kuvali divljac i netribate se falit godinama i iskustvon to van ne ide bas u prilog jer kad neko ulozi vise vrimena od nekoga a taj drugi postize visi/bolji rezultat onda znate koji je zakljucak. ali godine van idu u prilog utoliko sta iman poprilicnu dozu postovanja prema starijima. maloprije san vidia da ste napisali da se pasticada prvo pece pa sufigaje??? samo se okrene dva puta a onda kuva! kuvat i sufigavat nije jedno te isto. sufigaju se neke stvari sta se dodaju tome jelu, a ne ona sama. ekipa ima koji dobar recept za divljac iz sjevernih krajeva?ivo je napisao/la:Pa ja i govorim da se divljač ne sprema ka pašticada, vi to sugerirate. Kao i da su "divljač na dalmatinski" i spremanje divljači u Dalmaciji dva nespojiva pojma. Biće da je onaj prvi nasta u Ščitarjevu. Ja odustajem od ove sasvim budalaste rasprave, a uvaženim forumitima šaljem ispriku za offtopic. Kolegu Zuzonju podržavam u nastojanju da kuvanje, kao i ostale vještine, nauči listajući internet.
zuzonja- spikač
-
možda najbolje da održite kulinarski dvoboj?
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Ja nemam pojma kako se sprema divljač,tu sam potpuni dibidus a to može posvjedočiti i ekipa sa Vudelja...
Fratt- MODERATOR
-
Sad, ne znam za inače, ali onaj u rujnu 2011 obrok je bio odličan. Ili smo bili bili umorni i gladni od dugog hodanja, reći će zlonamjerni...
Sasvim smo zastranili s ovom temom koja je trebala biti "lagana".
I sam sam sudjelovao u "skretanju" tako da ću sada zaključati temu dok nisu pale teže riječi.
I sam sam sudjelovao u "skretanju" tako da ću sada zaključati temu dok nisu pale teže riječi.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.