Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Baterijske lampe
+62
NAVIGATOR
Marko
GeoVuky
JamesSurv
Mad Max
DoomsdayST
ness
godo
Mugi
josipp
Monstrum0206
Vikingson
remulus
shadow76
slaven
Medo Gradela
duke
Wolfy
korado5
Storo
jimkukri
Simke
obg
kan
Koaksijalac
Keltan
rogziel
echelon
heks
Target
JillValentine
Svizac
dimebag
Aries
NightShadow
SmitoBona
Drvo
blinddog
laredo
zeljkoxt
mali mačak
zuzonja
Fratt
Igsy
slavonac76
iptv.gicko
siga
Frenky
puls
franciscus
Mraz
goxxon
PatrioticBacon
gibo
UBERSOLDAT
gorky
Inspektor
ivo
Hombre
erdadj
Branimir76
maxina
66 posters
Stranica 4 / 17.
Stranica 4 / 17. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17
Re: Baterijske lampe
slavonac76 je napisao/la:E sad dali se može naći nešto što daleko baca svijetlost (ćuvam zračnu luku) znaći što dalje to bolje .Unaprijed hvala na vašem podjeljenom znanju.
Hajde se prvo predstavi u rubrici predviđenoj za to na početnoj strani jer anonimnima ne smijemo odgovarati.
Hombre- guru
- Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011
Sorry nisam znao. Odrađeno predstavljanje.
slavonac76- bebač
-
Broj postova : 9
Godine : 47
Datum registracije : 07.09.2014
Hmmm! Veliš do 20$
Ako hoćeš jaku lampu treba još investirati u jednu 18650 bateriju i punjač pa bi sve skupa došlo nešto više.
Na stranici 36 imaš moj post s datumom 04.10.2012. gdje je fotografijama zorno predočeno što možeš očekivati od takvih lampi.
Ipak me prvenstveno zanima koji model Maglite si imao i jesi li je više koristio na užem ili širem snopu.
Ako hoćeš jaku lampu treba još investirati u jednu 18650 bateriju i punjač pa bi sve skupa došlo nešto više.
Na stranici 36 imaš moj post s datumom 04.10.2012. gdje je fotografijama zorno predočeno što možeš očekivati od takvih lampi.
Ipak me prvenstveno zanima koji model Maglite si imao i jesi li je više koristio na užem ili širem snopu.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Koristio sam ovu Maglite model RE4019U i većinu vremena sam ju koristio na uskom snopu svjetlosti, a zanima me i koje led diode da gledam dali je u oznakama (U2,T6,...) jako velika razlika ili da se ne zamaram time. Volio bi svakako uzeti tu što ste napisali bateriju 18650 zato što onda mogu koristiti i AAA baterije ako se ne varam. Znači večinu vremena ju koristim na uskom snopu svjetlosti, a povremeno široki ne često.
slavonac76- bebač
-
slavonac76 je napisao/la:Koristio sam ovu Maglite model RE4019U i većinu vremena sam ju koristio na uskom snopu svjetlosti, a zanima me i koje led diode da gledam dali je u oznakama (U2,T6,...) jako velika razlika ili da se ne zamaram time. Volio bi svakako uzeti tu što ste napisali bateriju 18650 zato što onda mogu koristiti i AAA baterije ako se ne varam. Znači večinu vremena ju koristim na uskom snopu svjetlosti, a povremeno široki ne često.
Hmmm! Nije baš tako jednostavno. Ta Maglite svakako spada u jače lampe tog proizvođača tako da nije svejedno koju LED ćeš kupiti.
Od dioda svakako T6 ili U2 koja je nasljednik, ima nešto više lumena tj. bolju iskoristivost. Odredio si prilično nizak budžet pa ti ostaje izbor najeftinijih iako i one imaju solidan domet pogotovo ove koje imaju leću i zoom funkciju, a izbor je zaista velik. Nažalost, u pravilu ne možeš na svakoj koristiti AAA baterije jer je kontenjer u koji idu nešto širi iako ih ima za kupiti pa vidi iako meni te 3xAAA ne znače baš nešto zbog malog kapaciteta. Eventualno da kupiš jednu C8 jer su se pokazale solidne, a evo primjerka koji ima samo jedan mod što bi tebi vjerovatno odgovaralo jer u takve jeftine znaju staviti driver koji nema memoriju pa se svaki put pali na drugome što bi ti bilo nezgodno prije nego je isključiš pet puta pritisnuti da idući put bude u istom modu. Ove C8 nemaju regulaciju širine već solidan flood i dosta jak throw i to je prva od onih koje sam testirao u onom testu.
http://www.ebay.com/itm/High-Quality-UltraFire-C8-CREE-XM-L-T6-LED-1-Mode-Single-Mode-Flashlight-Torch-/151276656333?pt=US_Flashlights&hash=item2338ca96cd
Naravno da uz lampu treba baterija i punjač pa ako se odlučiš poslat ću ti link koje kupiti.
U situaciji sam da ti ne mogu garantirati perfomanse koje bi ti trebale niti dugovječnost tj. pouzdanost. Mene služe par godina ali ja povremeno škljocam i nije isto uzeti nešto za profesionalno korištenje ili lampu koja košte desetak dolara.
Hombre- guru
-
Odlično hvala na objašnjenju, a moja Maglite zadnjih godinu dana jedva da svijetli vjerujte mi svaka če biti bolja još jednom hvala naručit ču ovu sa linka koji ste mi poslali . Još samo ako može link za punjač i bateriju i to je to hvala do neba ipak buđet ce biti malo probijen ali nema veze hvala još jednom.
slavonac76- bebač
-
slavonac76 je napisao/la:Odlično hvala na objašnjenju, a moja Maglite zadnjih godinu dana jedva da svijetli vjerujte mi svaka če biti bolja još jednom hvala naručit ču ovu sa linka koji ste mi poslali . Još samo ako može link za punjač i bateriju i to je to hvala do neba ipak buđet ce biti malo probijen ali nema veze hvala još jednom.
Nema potrebe se nekome na forumima obraćati sa vi. U virtualnom svijetu svi smo manjeviše ravnopravni.
Očito da je na tvojoj Maglite krepao battery pack.
Evo punjača. Nije neka cijena ali su se pokazali pouzdanima, a koristim ga i ja. Jedino ako pogrešno umetneš bateriju kad je ideš puniti krepa istog trenutka. Ja provjerio
http://www.banggood.com/Wholesale-New-18650-3_7V-Li-ion-Rechargeable-Battery-AC-Charger-EU-p-28258.html
Baterija. Možeš izabrati neku Panasonic ali ja sam nedavno naručio dva komada Lustfire i preporučam ti njih. Korektna cijena, prilično realan kapacitet (bez suludih brojki koje možeš naći po ebay...), zaštićena, perforirana kapica na + polu, kvalitetno izrađena i otisnuta pa čak, što nije običaj kod kojekakvih jeftinjaka ima otisnute standarde i bez ikakvog stida "Made in China"
http://www.buyincoins.com/item/41201.html#.VA8iJcKSxVU
Hombre- guru
-
Puno puno ti hvala na uloženom trudu .
slavonac76- bebač
-
Iako mi je Hombre rekao da uzmem neki Trustfire-ov, još jednom pitam koji je najbolji uložak i punjač za UltraFire Cree Q5?
Dakle, trebam neki ulozak 14500 3,7V i punjač, da su kvalitetni i povoljni
Dakle, trebam neki ulozak 14500 3,7V i punjač, da su kvalitetni i povoljni
erdadj- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013
slavonac76 je napisao/la:.... Volio bi svakako uzeti tu što ste napisali bateriju 18650 zato što onda mogu koristiti i AAA baterije ako se ne varam. Znači večinu vremena ju koristim na uskom snopu svjetlosti, a povremeno široki ne često.
U tom slucaju bih ti svakako preporucio UNIQUEFIRE T20
http://img.wallbuys.com/201203/sku_5550_1.jpg
http://www.ebay.com/itm/3-Modes-UniqueFire-UF-T20-ZOOM-Flashlight-CREE-XM-L-T6-LED-Flashlight-Torch-/141329041829?pt=US_Flashlights&hash=item20e7de09a5
Poprilicno efikasna lampa na vecim udaljenostima za ulozen novac.. a uz to imas mogucnost flood-a
.. ovdje imas mini-recenziju:
http://budgetlightforum.com/node/11637
Nesto jeftinije i efikasnije za te novce? Mozda JacobA60
UBERSOLDAT- lingua
-
Broj postova : 271
Datum registracije : 08.06.2010
Hvala na informaciji narućio sam punjać, baterije i lampu za koje mi je Hombre dao link jer su provjerene, ali po svemu sudeći neću ostati samo na jednoj lampi hihihihihihi sad samo moram gledati lampe idu na 18650 baterije još jednom hvala na informaciji.
slavonac76- bebač
-
slavonac76 je napisao/la:sad samo moram gledati lampe idu na 18650 baterije još jednom hvala na informaciji.
U tu Uniqfire također ide 18650 tako ako budeš kupovao nemaš posebne potrebe za punjačem i baterijom. Preporučio sam ti C8 jer je all around i ima solidam domet, a ako bude trebalo još uže onda ta koju je preporučio ubersoldat jer je baš thrower.
Hombre- guru
-
Sve u svemu shvatio sam ono što me zanimalo Hombre pomogao si mi puno linkom za baterije i punjać da ne lutam po online trgovinama i sam istražujem koje su zadovoljavajuće kvalitete to bi me koštalo puno živaca i novaca, a što se tiće samih lampi nisam jako zahtjevan jer sam shvatio da vi prićate u stotinama metara dometa a meni treba cca 30 do 50 metara kad idem u nočnoj u obilazak da iz kombija na 30-tak metara mogu vidjeti dali su prozori čitavi,zatvoreni i da nema krupnijih životinja do 50-tak metara (pas, lisica) , a čitajući ovaj forum shvatio sam da to sa skoro svakom lampom mogu hihihihi. Za početak ona C8 za koju si mi poslao link je više nego dobra jer sam vidio na tvojim slikama.Sad mi je baza baterija 18650, a nebo granica...
slavonac76- bebač
-
slavonac76 je napisao/la:Za početak ona C8 za koju si mi poslao link je više nego dobra jer sam vidio na tvojim slikama.Sad mi je baza baterija 18650, a nebo granica...
Oznojio si me dok nisam izmozgao što bih ti preporučio
Da si gazda neke firme i da tražiš svjetlosni top kojim ćeš potamaniti flotu aliena bilo bi mi lako. Ovako sam morao voditi računa o planiranoj svoti i da zadovoljavajuće svijetli, da snop nije previše uzak jer na daljinu ne znaš što osvjetljavaš, da nije preširok...
Mogao sam ti preporučiti neku manju tipa Olight T10 ali ako ti treba najači mod male lampe imaju malu masu, velika je disipacija pa skoro opržiš ruku i riskiraš da spržiš elektroniku. Za Olight si relativno siguran ali on košta dok jeftine sličnih karakteristika nemaju limit i to se baš grije. Tu u ladici se mota i jedna JC koja ima Q5 diodu i ima uzak snop koji je jači nego C8 ali sam zaključio da nema potrebe za nečim takvim, a i prilično su čudljive pa se događa da jedna ubija dok druga od istog trgovca svijetli upola slabije. Lampa C8 je već legenda i rijetkost je naći komad koji ne zadovoljava standarde, a jedan mod sam ti preporučio jer nemaš potrebe za više i zato što Kinezi da uštede par centi stave driver koji nema memoriju pa se mučiš i uništavaš prekidač koji i tako nije oličenje kvalitete, a ne možeš znati što kupuješ. Ni ovako nisi siguran ali su šanse neuporedivo veće da bude onako kako piše. Da se ne bi prepao, kvare se brandovi koji koštaju stotinu i više dolara ali za njih imaš garanciju, rezervne dijelove dok ovdje kupuješ mačka u vreći. Ako nisi baš pohlepan i kupuješ najeftinije imaš skroz realne šanse da dobiješ ono što si naručio. Meni je došlo dovoljno ljudi koji su na Njuškalu kupili komplete i onda ne valja ovo ili ono, a u pravilu baterije i/ili punjač jer su dno dna. Onaj koji to prodaje bateriju koju je platio niti 2$ prodaje za 10$. Zašto kupiti nešto srednje kvalitete od 5$ i zaraditi duplo kad možeš više puta skuplje. Obzirom da u pravilu dolaze dvije šansa je da će barem jedna koliko toliko valjati, a i da zamijeniš opet je to otprilike 10kn ili manje. U zavisnosti koliko si umješen trgovac možeš naručiti cijelu kutiju i još ako prođeš bez carine cijena je da ne povjeruješ. Kad stigne ta i vidiš kako se ponaša onda možeš planirati što bi mogao slijedeće, a opet imaš izbora koliko hoćeš ali se sjeti da ono najeftinije u pravilu znači veću šansu za razočarenje.
Hombre- guru
-
Sory Hombre ni na kraj pameti mi nije bilo da kupovina baterijske lampe može biti tako komplicirana. A što se tiće slijedeće lampe bit će sigurno neka manja za auto još samo da skontam sve ove skračenice i stručne termine koje koristite i što dobijem sa kojom diodom i gdje mi je kraj. Još jednom hvala na trudu i ako te ikada put dovede u Osijek nemoj se stiditi javiti pa da popijemo nešto.
slavonac76- bebač
-
Ma nije komplicirano, samo si naišao na zagrižene znalce po tom pitanju. Pa si dobio maksimalno precizne savjete za točno onakav komad opreme kakav tražiš.
Igsy- honoris
-
Broj postova : 2412
Godine : 35
Datum registracije : 12.03.2010
slavonac76 je napisao/la:Sory Hombre ni na kraj pameti mi nije bilo da kupovina baterijske lampe može biti tako komplicirana.
Ma nije komplicirana kad znaš što hoćeš ali je kod tebe bilo da ti predložim nešto zbog čega me nećeš mrziti pola života :-)
Inače u odnosu na tvoju Maglite to je malena i lagana lampa, a da ima i daleko manjih to svakako. Ne ustručavaj se pitati ako ti što nije jasno ili koju bi slijedeću trebao kupiti mada ćeš dobiti više raznih savjeta jer svak preferira nešto drugo.
Hombre- guru
-
Valja li ova iole?
http://www.ebay.com/itm/Ultra-Bright-UltraFire-2000LM-CREE-XM-L-T6-LED-Torch18650-Adjustable-Flashlight-/131255234015?pt=US_Flashlights&hash=item1e8f6beddf
Prilično je pojeftina.....
http://www.ebay.com/itm/Ultra-Bright-UltraFire-2000LM-CREE-XM-L-T6-LED-Torch18650-Adjustable-Flashlight-/131255234015?pt=US_Flashlights&hash=item1e8f6beddf
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
puls je napisao/la:Valja li ova iole?
Ima jedna dobra a jeftina ovdje na forumu na prodaju.
"5. Lampu UltrafirE C8 s Q5 diodom 5 modova
Koristi uložak 18650. Uz nju dajem mikroprekidač i čičak nosač za korištenje na puški i slično...
Cijena: 100 kn
Baterije i punjač ne dajem, ako netko baš želi punjač i dvije Ultrafire 3600mA protected i punjač za dodatnih 70 kn"
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Kontaktirao sam čovjeka, ali je riješena....
Ma, živcirala me s 5 modova.....sad gledam malo druge....
Ma, živcirala me s 5 modova.....sad gledam malo druge....
puls- guru
-
Ne ulijeva mi neko povjerenje. U odnosu na onu od 5 modova ta ima samo tri. Lako bi bilo da ima memoriju i da se pali na modu kojem je izgašena. Gadovi u pravilu stavljaju drivere kod kojih svako uključivanje ide mod naprijed. Prije su barem bile da se uvijek uključe na najačem ili najslabijem ali je i kod njih kriza pa za cent dva stavljaju gore rješenje. S koliko modova bi ti odgovarala jedna takvih karakteristika?
Hombre- guru
-
Ma zapravo....kupio bih ili s jednim modom ili neku s memorijom....
puls- guru
-
puls je napisao/la:Ma zapravo....kupio bih ili s jednim modom ili neku s memorijom....
Nisam znalatz kao Hombre al evo..imaš jeftinih(starijih modela) smartphone-a s aplikacijom "svijetiljka" i bar 16Gb memorije na Njuškalu koliko hoćeš.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
ma kakav smartfon....
Inače imam dovoljno lampi, ali priuštit ću si jednu donekle pouzdanu s 18650 uloškom....
...nek se nađe nešto jače...
Inače imam dovoljno lampi, ali priuštit ću si jednu donekle pouzdanu s 18650 uloškom....
...nek se nađe nešto jače...
puls- guru
-
imam ja takvu.
svjetli dobro, ima neki šlampasti punjač, a kako ju ja rijetko koristim u njoj je adapter za obične nepunjive baterije.
svjetli ko luda.
jedino nisam uspio skužiti čemu služi stroboskop mod.
Frenky- spikač
-
Broj postova : 905
Godine : 69
Datum registracije : 18.10.2012
Stroboskop mod služi kao sredstvo dezorijentacije protivnika kod ulaženja u mračne prostorije u nekim talačkim situacijama,tactical thing.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
i za rave partije
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Evo jedne poprilicno isplative super-jake lampe, tj floody torch-a....
http://www.ebay.com/itm/SKYRAY-6000-Lumen-3x-CREE-XM-L-T6-LED-Flashlight-Torch-4-18650-Light-30W-Lamp-GD-/291194685097?pt=US_Flashlights&hash=item43cc8e46a9
... prednost ovakve koncepcije lampa je u tome sto su baterijski ulosci u paralelnom spoju pa bez problema mozes koristiti one 18650 jeftinjake bez zastite jer nece doci do samopraznjenja.
http://www.ebay.com/itm/SKYRAY-6000-Lumen-3x-CREE-XM-L-T6-LED-Flashlight-Torch-4-18650-Light-30W-Lamp-GD-/291194685097?pt=US_Flashlights&hash=item43cc8e46a9
... prednost ovakve koncepcije lampa je u tome sto su baterijski ulosci u paralelnom spoju pa bez problema mozes koristiti one 18650 jeftinjake bez zastite jer nece doci do samopraznjenja.
UBERSOLDAT- lingua
-
Broj postova : 271
Datum registracije : 08.06.2010
Frenky je napisao/la:
imam ja takvu.
svjetli ko luda.
jedino nisam uspio skužiti čemu služi stroboskop mod.
Napisao sam post i vidim da sam ga zaboravio poslati pa evo ponovo.
Ma sad svaka svijetli ko luda pa smo se prebacili na druge bitne stvari koje ponekad znaju bit važnije od količine lumena. Zamisli pet modova, a lampa ti se svaki put uključuje na slijedećem. Prije su u pravilu bile da se uključuju na najslabijem ili najačem ali je kriza učinila svoje. Pokušaj ukucati 18650 flashlight memory. Jako malo i još nema onih od 10$. Lutrija je naći jeftinu lampu koja ima memoriju i zato je najbolje uzeti jedan mod.
Vidiš kakve su cijene za one koje imaju memoriju:
http://wallbuys.com/search/keyword-18650%20flashlight%20memory
Kao što ti je Flatt odgovorio strobo služi za iznenadit protivnika, omesti ga i ugrabiti koji sekund dragocjene prednosti ili ako je neodlučan čak ga odvratiti. Može poslužiti i kao znak upozorenja (ne prilazi hebem) za označavanje svoje lokacije jer je strobo bolje uočljiv od stalnog snopa ili što se već dogovoriš.
@Ubersoldat
Tu su tri T6 i to vuče struje, a jeftinjaci bez zaštite imaju max 2600mAh s tim da ih je dvije trećine napola upotrebljivo zbog kojekakvih grešaka i štednje u proizvodnji tako da i za nju važi pravilo što bolje baterije duže i kvalitetnije će svijetlit.
Hombre- guru
-
Jel' mi nitko ne može pomoći?
Iako mi je Hombre rekao da uzmem neki Trustfire-ov, još jednom pitam koji je najbolji uložak i punjač za UltraFire Cree Q5?
Dakle, trebam neki ulozak 14500 3,7V i punjač, da su kvalitetni i povoljni !
erdadj- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013
erdadj je napisao/la:Jel' mi nitko ne može pomoći?
Najbolji su oni najskuplji!
Punjač. Povoljno.
http://www.ebay.com/itm/18650-Charger-Battery-9V-14500-16340-C-D-123A-AA-AAA-EU-/180740952994?pt=AU_Electronics_Batteries_Chargers&hash=item2a150013a2
Baterije. Povoljno. 4 komada od kojih svaki dođe 1,81$
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-4pcs-lot-GTL-ICR-14500-Li-ion-3-7V-1600mAh-Rechargeable-Lithium-Battery-DropShipping/1923745441.html
Hombre- guru
-
Stranica 4 / 17. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10 ... 17
Similar topics
» Baterijske lampe
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
» Baterijske lampe_Malo recenzije
» LED lampe na navijanje
» Baterijske lampe u realnim uvjetima-link
» Baterijske lampe... ultra bestbuy throweri (Throw>500m)
» Baterijske lampe_Malo recenzije
» LED lampe na navijanje
Stranica 4 / 17.