Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Motokultivatori
+6
ivo
fusher
Black Jack
poljičanin
ivanv66
puls
10 posters
Stranica 1 / 1.
Motokultivatori
Ne znam jel tema bila, meni djeluje zanimljivo...
Stari me zamolio da mu malo pogledam motokultivatore... Do sada je imao malu kopačicu 3.5 KS Brigs & S. sa šasijom mađarske proizvodnje i začudo freza vrt već 10-ak godina. Sad bi nešto ozbiljnije, da ima brzine, kotače i frezu iza......znači motokultivator.
Ja ga odgovaram od gledanja po bau centrima i radije bi neki renomirani polovni (Honda, Mio, Imt, Goldoni, Labin....) U oglasu ih ima toliko da ne znam koji bi gledao....
Njemu treba da ima izmjenu priključaka, a zanima ga frezanje, košenje i ogrtanje/prutanje.....znači, bilo bi dobro da može između dva reda kukuruza... Prikolica i vožnj po cesti nije uvjet...
Vjerujem da tu ima znalaca. Što preporučujete?
Kakav stroj koristite? S kojim priključcima?
Koje poslove obavljate?
Stari me zamolio da mu malo pogledam motokultivatore... Do sada je imao malu kopačicu 3.5 KS Brigs & S. sa šasijom mađarske proizvodnje i začudo freza vrt već 10-ak godina. Sad bi nešto ozbiljnije, da ima brzine, kotače i frezu iza......znači motokultivator.
Ja ga odgovaram od gledanja po bau centrima i radije bi neki renomirani polovni (Honda, Mio, Imt, Goldoni, Labin....) U oglasu ih ima toliko da ne znam koji bi gledao....
Njemu treba da ima izmjenu priključaka, a zanima ga frezanje, košenje i ogrtanje/prutanje.....znači, bilo bi dobro da može između dva reda kukuruza... Prikolica i vožnj po cesti nije uvjet...
Vjerujem da tu ima znalaca. Što preporučujete?
Kakav stroj koristite? S kojim priključcima?
Koje poslove obavljate?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Re: Motokultivatori
Definitivno Labin progres goldoni ,neuništiv stroj.
Imam labin progres goldoni TPS green 18ks.
Priključci koje koristim najčešće su kopačica ,plug i prikolica.
Poslovi koje obavljam su frezanje,oranje(ogrtanje) i prijevoz raznih stvari.
Mislim da je dovoljan dokaz kvalitete i povjerenja cijelo dalmatinsko zaleđe koje koristi goldonke .
Imam labin progres goldoni TPS green 18ks.
Priključci koje koristim najčešće su kopačica ,plug i prikolica.
Poslovi koje obavljam su frezanje,oranje(ogrtanje) i prijevoz raznih stvari.
Mislim da je dovoljan dokaz kvalitete i povjerenja cijelo dalmatinsko zaleđe koje koristi goldonke .
ivanv66- tipko
-
Broj postova : 51
Godine : 30
Datum registracije : 20.02.2014
Goldoni Special, 1970. godište, 13 KS, disel, uglavnom frezanje, manje oranje, poseban plug za vađenje krumpira (ručni rad mog oca), prikolicu nije vukao odavno.
Freza (vučna) propala prije dvije godine (42 godine radila!!!), sasuo se prijenos. Kupili novu u Labin progresa, proizvodnja Srbija - Kikinda, trajala je 2 mjeseca!!! Iskombinirali djelove sa starom, jer je identična, zamijenili poklopac sa stare jer je laganiji, pa se lakše kontrolira i za sada služi.
Otprilike ovako izgleda:
Bezvremen stroj, za Dalmaciju izvrstan.
Freza (vučna) propala prije dvije godine (42 godine radila!!!), sasuo se prijenos. Kupili novu u Labin progresa, proizvodnja Srbija - Kikinda, trajala je 2 mjeseca!!! Iskombinirali djelove sa starom, jer je identična, zamijenili poklopac sa stare jer je laganiji, pa se lakše kontrolira i za sada služi.
Otprilike ovako izgleda:
Bezvremen stroj, za Dalmaciju izvrstan.
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
Usput da napomenem da smo i gume promijenili prije dvije godine, prvi put.
poljičanin- lingua
-
Broj postova : 428
Godine : 53
Datum registracije : 27.10.2011
Opak! Nemoj se sramiti postaviti slike tog pluga...
Vidim da je dosta zastupljen Labinov Mondial od 8 ks? Ozbiljno izgleda u manjem pakiranju...
Ako sam dobro skužio, ručka se okreće za 180 pa se kod naprimjer kosenja stroj vozi u rikverc? Tako rade i ostali kultivatori?
Nemam iskustva sa MTK pa me sve zanima... Što je sa širinom? Može li se regulirati? Može li Mondial u kukuruze?
Kakav je MIO u usporedbi s Labinpr.? To je licenca Honde? Pašu li priključci s Honde? Čini li mi se ili su priključci pogonjeni remenom? To je dobro ili loše?
Ima li tko F420? Vidim da ima i lopatice ispod sebe, a može i vučena freza?
Vidim da je dosta zastupljen Labinov Mondial od 8 ks? Ozbiljno izgleda u manjem pakiranju...
Ako sam dobro skužio, ručka se okreće za 180 pa se kod naprimjer kosenja stroj vozi u rikverc? Tako rade i ostali kultivatori?
Nemam iskustva sa MTK pa me sve zanima... Što je sa širinom? Može li se regulirati? Može li Mondial u kukuruze?
Kakav je MIO u usporedbi s Labinpr.? To je licenca Honde? Pašu li priključci s Honde? Čini li mi se ili su priključci pogonjeni remenom? To je dobro ili loše?
Ima li tko F420? Vidim da ima i lopatice ispod sebe, a može i vučena freza?
puls- guru
-
Mislim da bi ti Mondial od 8 ks bio bolji izbor zato jer je puno lakše sa njim raditi nego sa 14ks. Sa njim može vladati i malo dijete dok je veči mrcina samo takva. Kvaliteta posla je skoro identična. Jedina mu je mana sporost u transportu ali koliko vidim nije ti to uvijet. Mislim da F420 nema vučenu frezu nego tek F620. Za obje marke ima sva sila priključaka a i cijene su tu negdje. Moj glas bi išao Mondialu 8 ili dieselu od 10 Ks.
Black Jack- tipko
-
Broj postova : 55
Godine : 54
Datum registracije : 08.11.2013
za tvoje uslove ili mondial ili gorenje muta,sad zavisi šta ti je bitnije,košenje ili frezanje.ako ti treba za košenje,uzmi mutu,a za frezanje uzmi labina.ako uzimaš labinca,gledaj da mu uzmeš imt-ovu kosu,puno bolja od orginal labina.od imt-a,osobito 506 bježi u širokom luku,osim ako izgledaš ko hulk.ako kupuješ mutu,gledaj kosor ili maestral,po meni puno bolji od labina.4 brzine naprijed,4 nazad,špera,model od 6 ks ima putnu brzinu od 15 kmh.mondial ima 3 brzine naprijed,1 nazad,neki imaju diferencijal tako da onda ima 3 brzine natrag.nisam siguran da li ima šperu.honda mi se uvijek činila nekako slabašna i lagana.evo ti link gdje ćeš naći sve što te zanima: http://poljoprivredni-forum.com/forumdisplay.php?f=181
i na svaki stroj možeš kopčat plug,ali preporučljivo je imati željezne točkove,s njima nema stajanja
i na svaki stroj možeš kopčat plug,ali preporučljivo je imati željezne točkove,s njima nema stajanja
fusher- tipko
-
Broj postova : 79
Godine : 24
Datum registracije : 10.02.2014
i zaboravio sam napisati da najveći izbor priključaka ima honda,ali mana im je taj remeni prijenos,a remenje je sve lošije i lošije.goldoni specijal i labin progres specijal imaju verziju kose gdje sjediš dok kosiš i kosa je spuštena bočno kao na traktoru.za labin i mutu postoje proširivači(stavljaju se između točka i osovine),za ostale vrste nisam siguran.honda vs labin?labin daleko bolji.misliš li kositi visoku travu ili nisku i treba li ti za sijeno?ako te zanima još nešto,samo pitaj.
fusher- tipko
-
To dečki, to su kvalitetne informacije...
Hvala za link.
Vjerovatno bi više frezao, a kosio ponekad visoku travu.
Još nas zanima ogrtanje i prutanje(rajcer).
Ako ima još tko samo nek piše...
Ili ako netko ima da bi prodao, možda mu kod susjeda skuplja prašinu i sl.......
Hvala za link.
Vjerovatno bi više frezao, a kosio ponekad visoku travu.
Još nas zanima ogrtanje i prutanje(rajcer).
Ako ima još tko samo nek piše...
Ili ako netko ima da bi prodao, možda mu kod susjeda skuplja prašinu i sl.......
puls- guru
-
onda mondial sa imt-ovom strižnom kosom.ako imalo znaš sa brusilicom i švas aparatom napraviš si plugove za ogrtanje i pačje noge
fusher- tipko
-
fusher je napisao/la:onda mondial sa imt-ovom strižnom kosom.ako imalo znaš sa brusilicom i švas aparatom napraviš si plugove za ogrtanje i pačje noge
Kolega Fusheru, komshija Puls je velemajstor brusilice ( njegov niknejm na drugim forumima je Flex ) i virtuoz zavarivanja, napose električnog. Nedavno je projektirao te izradio inovativnu priključnu sadilicu marihuane nazvanu "Čapljine ruke" ! Samo se pravi nevješt...
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Priznajem, bravarija mi nije strana...
Baš ovih dana završavam za komshiju Ivu japanske kuglice- rađene po narudžbi, povećanih gabarita....
Baš ovih dana završavam za komshiju Ivu japanske kuglice- rađene po narudžbi, povećanih gabarita....
puls- guru
-
Update....
Kupili smo Labinov Mondial Junior s frezom i invertorom....
Nije još isproban jer se od blata ne mpže nigdje.....
Sad još tražim strižnu kosu......ako netko ima neka se ne srami.......može i zamjena za A1...
...ili zamjena za kosu za Hondu-sada ima jednu viška-na prodaju je...
Kupili smo Labinov Mondial Junior s frezom i invertorom....
Nije još isproban jer se od blata ne mpže nigdje.....
Sad još tražim strižnu kosu......ako netko ima neka se ne srami.......može i zamjena za A1...
...ili zamjena za kosu za Hondu-sada ima jednu viška-na prodaju je...
puls- guru
-
Ako ti se da ići skroz do mene, moj komšija prodaje imt ovu(bolja od orginal labinove)samo ga moram pitati koliko traži za nju
fusher- tipko
-
Ajde, molim te, pitaj ga!
Drugi tjedan sam u okolici Slav. Broda....
Edit: Bi li bilo previše da uslikaš 1-2 slike i pošalješ na mail (ili to prodavač napravi)?
dinkoglav@gmail.com
Drugi tjedan sam u okolici Slav. Broda....
Edit: Bi li bilo previše da uslikaš 1-2 slike i pošalješ na mail (ili to prodavač napravi)?
dinkoglav@gmail.com
puls- guru
-
http://top-oglasi.com/kosa-za-motokultivator-imt-506-23058.html
takva je kosa,da znaš o čemu se radi,a sutra ću otići do njega za cijenu.
takva je kosa,da znaš o čemu se radi,a sutra ću otići do njega za cijenu.
fusher- tipko
-
Provjeri, molim te...
I, nadam se da nije baš ovakva......jer, linkao si imt kosu za imt506, a meni treba imt za labinca...
.....a mislim da nisu iste.....
I, nadam se da nije baš ovakva......jer, linkao si imt kosu za imt506, a meni treba imt za labinca...
.....a mislim da nisu iste.....
puls- guru
-
Ova za 506 se i uzima jer je bolja.unutra ima žensku spojnicu s 10 ili 12 zubi i spoj na dva vijka.
fusher- tipko
-
Dobro, nadam se da ćeš to još provjeriti....a i najvažnije-cijenu.
puls- guru
-
Još uvijek tražim strižnu kosu za Labin Junior.......možda se negdje pojavila?
puls- guru
-
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Danas sam svoju mutu htio razlupat macolom.ima LA300 motor koji je poznat po teškom paljenju i problemima sa strujom,no dosad nije bilo takvih problema.Naspem benzin,kaplje iz pipe,strunula brtva.No,ajde pofrezat ću za luk,nema puno.Namotam štrik,otvorim čok,povučem 5,6 puta javi se 1 takt i ništa.Skinem svječicu,ko da sam je umočio u rezervoar.ošmirglam i obrišem svječicu,namjestim zazor i opet par puta povučem da provjerim iskru,plava al se jedva vidi.našarafim i ništa.Napominjem da iz fergazera kaplje otkad je kupljena i redovito preljeva,ako na 3 potez ne upali presauga.I tako me je jeb..a 3 sata.Ostavim ju i odem kod kolege,već kasnim i nakon par sati se vratim kući i onako namotam štrik i potegnem i ona upali od prve.Onda sam ju htio razlupat.Malo se je u početku gubila(preskakali taktovi),i kad je to prestalo okačim prikolicu i namjerno je natjeram u najveće rupe na makadamu,satro prikolicu njoj ništa je..a mater svoju
fusher- tipko
-
Odlična priča !!!
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Kako intezivan život živi ovaj 15-ogodišnjak!Kao stripovski junak!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
Još će toga biti,nisam ja gotov s njom,još uvijek podrigujem benzin nakon 5,6 sati,upaljač i eto me pravi Zmajo
fusher- tipko
-
Nakon što me je gorenje muta (od milja mutava) nebrojeno puta iznevjerila, došlo je vrijeme za bolji stroj. A pošto sam počeo frezati uslužno, u obzir je došao samo dizel. A radi se o njemačkom stroju, Holder ed 10 dvotaktni dizel vodeno hlađenje, 10 ks 1953 godina. Na stroju su gume 18 cola prva ugradnja, te je sam stroj težak 390 kg
Više o stroju možete pročitati ovdje:
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=34474
Više o stroju možete pročitati ovdje:
http://www.poljoprivredni-forum.com/showthread.php?t=34474
fusher- tipko
-
Odlično ! tražio sam i sebi nešto slično ali su me zamotavali sa cjenama od 1500 pa više eura za vjerovatno potpuno istrošene freze i na kraju odlučio se raspitati kod onih koji to koriste ze preživljavati i po uputama kupio novi Motokultivator SEP 6,5 D ...
http://www.hobbystore.it/motozappa-sep-65-sep-motozappe-1
Vrlo lagana, upravljiva jaka i sasvim dovoljna za tih par tisuča metara terena koje imam u posjedu !
L.p. M.
http://www.hobbystore.it/motozappa-sep-65-sep-motozappe-1
Vrlo lagana, upravljiva jaka i sasvim dovoljna za tih par tisuča metara terena koje imam u posjedu !
L.p. M.
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
Ja imam MIO Standard 420 F i kupio sam za nju rotacionu kosu i prezadovoljan sam. Imam mali vrt, puno više za kositi tako da mi ne treba prikolica niti što drugo osim freze, kose i povremeno ralice koju sam sam napravio i ne radi kako treba. Koristim NGK svjećice i nemam nikakvih problema niti sa paljenjem niti sa radom. Pušta gorivo na brtve stare 30-tak godina, slini ulje po cijelom motoru i getribi, remenje redovno mijenjam svakih pet šest godina ali sve odradi. Za ovo malo poslova za što ju trebam meni je više nego dovoljna. Honda je zakon.
Stranica 1 / 1.