Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Gdje naći materijal za luk u zadru ?
+2
siga
PatrioticBacon
6 posters
Stranica 1 / 1.
Gdje naći materijal za luk u zadru ?
Znači već duže vrijeme pokušavam napraviti luk , ali nikako ne mogu doći do pogodnoga drveta , zna li netko gdje ga u zadru mogu nabaviti , ne mora biti ljeska , ali mora biti ok za lukove , isto tako nije frka ako je daska ili tako nešto , imam alate za taj slučaj .
PatrioticBacon- lingua
-
Broj postova : 315
Godine : 25
Datum registracije : 10.03.2014
Re: Gdje naći materijal za luk u zadru ?
Mislim da se ne moraš pretjerano truditi da bi pronašao ljesku, ona i nije baš prvi izbor za luk, nego nešto što smo kao djeca koristili za lukove jer su štapovi ljeske uglavnom fini i ravni i ok se ponašaju, skoro bez ikakve obrade.
pogledaj ovaj link za upute i vrste drveta koje se koriste,
http://starobrdo.com/2011/11/izrada-luka-od-bagrema/
sigurno se nešto od tih drva može naći u Zadru i okolici
sretno sa izradom
pogledaj ovaj link za upute i vrste drveta koje se koriste,
http://starobrdo.com/2011/11/izrada-luka-od-bagrema/
sigurno se nešto od tih drva može naći u Zadru i okolici
sretno sa izradom
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Mislim da trebaš upravo ovo:
Podnicu za krevet:
A napraviti luk ovog tipa.
Znači ove podnice koje su nevjerovatno elestične i žilave treba prišarafiti na dršku koju možeš napraviti od bilo kojeg tvrđeg drveta.
.
Podnicu za krevet:
A napraviti luk ovog tipa.
Znači ove podnice koje su nevjerovatno elestične i žilave treba prišarafiti na dršku koju možeš napraviti od bilo kojeg tvrđeg drveta.
.
tagart- tipko
-
Broj postova : 86
Godine : 43
Datum registracije : 30.11.2012
PatrioticBacon je napisao/la:Znači već duže vrijeme pokušavam napraviti luk , ali nikako ne mogu doći do pogodnoga drveta , zna li netko gdje ga u zadru mogu nabaviti , ne mora biti ljeska , ali mora biti ok za lukove , isto tako nije frka ako je daska ili tako nešto , imam alate za taj slučaj .
lipo na google earth,pa street view i polako trazis zelenilo po rubovima grada,napravi ga od drveta Sviba,garantirano ces ga nac,a i drvo je odlicno za to
Jure.- zelembara
-
Broj postova : 24
Godine : 35
Datum registracije : 16.07.2014
Jure.- zelembara
-
te letvice su oko 20 kn komad (perfecta dreams) ali bi bilo dobro na vanjsku stranu (vlačna zona) staviti tanki sloj fiberglasa, znači kupiti staklenu bandaž traku za knauf i zalijepiti je tankim slojem epoxija (možda čak u dva sloja) i završiti tankkim slojem epoxija
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
siga je napisao/la:te letvice su oko 20 kn komad (perfecta dreams) ali bi bilo dobro na vanjsku stranu (vlačna zona) staviti tanki sloj fiberglasa, znači kupiti staklenu bandaž traku za knauf i zalijepiti je tankim slojem epoxija (možda čak u dva sloja) i završiti tankkim slojem epoxija
Nema potrebe lijepiti pleksiglas.
Za slabiji luk dovoljna je jedna duža letvica.
Za malo jači dodati s unutrašnje strane još jedan sloj ,tj kraću letvicu.
Za još jaču dodati 3 ...itd.
Uglavnom, na način prema slici:
Samo obrnuto.
.
tagart- tipko
-
sve to lipo izgleda ali , da je ljesku lako naći , ne ili neman srice . Naime zadar je smješten ispod brda vidikovac i iznad toga je kvart bokanjac i iza njega je sve šikara do velebita , tamo imam polje , i znao sam satima šetkati sa škarama , ali ništa ne naći ali, to za drvo od kreveta , svaka čast covjece .
Hoće li 13-godišaku biti dovoljne dvije ?
PatrioticBacon- lingua
-
PatrioticBacon je napisao/la:sve to lipo izgleda ali , da je ljesku lako naći , ne ili neman srice . Naime zadar je smješten ispod brda vidikovac i iznad toga je kvart bokanjac i iza njega je sve šikara do velebita , tamo imam polje , i znao sam satima šetkati sa škarama , ali ništa ne naći ali, to za drvo od kreveta , svaka čast covjece .
Neznam kakve su vještine izrade. Nikako ne mogu vidjeti one tvoje slike compound bowa.
Ako ideš na prvu trodjelnu opciju sa posebnom drškom i našarafljenim letvama onda ti je dosta jedna koju prerežeš na dva dijela.
.
tagart- tipko
-
tako je , jutros sam napravio od grane dršku , tako da sad možda budem išao kupit , gdje je perfecta dreams ? , i gdje mogu kupiti brodski konopac debljine par mm ?
PatrioticBacon- lingua
-
PatrioticBacon je napisao/la:tako je , jutros sam napravio od grane dršku , tako da sad možda budem išao kupit , gdje je perfecta dreams ? , i gdje mogu kupiti brodski konopac debljine par mm ?
Bar u zadru imaš dućana sa Ribomaterijalom i brodskom opremom, a imaš i u Bauhausu sve ostalo. A dasku isčupaj sa podnice vlastitog kreveta ako imaš takvu podnicu.Jedna daska ti neće nedostajati.
Konopac, a može i tanku čeličnu sajlu umjeto konopca , spoji ovim šarafom kao na slici, tako češ moći pritezati sajlu , odnosno konopac.
.
tagart- tipko
-
tagart je napisao/la:PatrioticBacon je napisao/la:tako je , jutros sam napravio od grane dršku , tako da sad možda budem išao kupit , gdje je perfecta dreams ? , i gdje mogu kupiti brodski konopac debljine par mm ?
Bar u zadru imaš dućana sa Ribomaterijalom i brodskom opremom, a imaš i u Bauhausu sve ostalo. A dasku isčupaj sa podnice vlastitog kreveta ako imaš takvu podnicu.Jedna daska ti neće nedostajati.
Konopac, a može i tanku čeličnu sajlu umjeto konopca , spoji ovim šarafom kao na slici, tako češ moći pritezati sajlu , odnosno konopac.
.
ijamu u bauhausa i lirosove konope,koji su jako cjenjeni.
Jure.- zelembara
-
Gotov sam , sutra slike , e sad gdje nabaviti rukavicu koja drži luk , te quiver ( neznam na hr ) za strijele ?
PatrioticBacon- lingua
-
Evo ga , znaci 5 sati je spustam se biciklom u grad do perfecta dreamsa , usput stajem u ribolovnom dućanu udica da kupim brodskoga tankoga konopa za 20 kn , uđem u dućan udica kažem dajte mi za 20 kn i lik mi skine karton i da dobrih 8 dag , inaće gospodin koji to drži totalno spusta cijene ( jednom mi je tunjicu of 16 kn da mukte , itd . Toplo preporučam kupnju u tom dućanu , dolazim u perfecte , lik mi kaže da nema al da može naručit , blah blah u ponedjeljak stižu 4 komada .
Po putu nazad stajem u željezaru da uzmem tiple i brusove , i dođem doma , i odem u šumćak sa škarama za grane , nasječem komad lovora , kostele , i 2 kom nekoga stable kojemu neznam ime pa evo opis pa mi recite o cemu je riječ ima savitljive žilave grane , tjekom jednoga berioda godine ima crvene bobice ( mislim da smrde ) cek smrde , poznto mi je to , je*ote sad sam se sjeto to je smrdela ! ( bez zajebancije sad sam se sjetio dok sam pisao . ) Dođem doma svima ogulim koru i uzmem smrdelu odsjecem grane i izravnam je , dalje sami vidite .
Unaprijed se ispricavam zbog losih slika , tresle su mi se ruke od umora .
Također zbog neurednog podruma .
Bilo je prilično debelo tako da mislim da je bušenje ok .
tiple i ćavli ovo sam nabrzaka samo da probam sam luk , napravit ću ja od lima prave vrhove sutra .
Evo sam moj sistem za držanje strele . (grlo boce )
Archery relase od plexiglasa ( vec je napukao )
A sad pucanje !
Napukla je tipla od udara čavla .
I tako sam se izudarao po ruci sa konopcem da sam to morao slikat , prebacit cu drzanje na desnu ( jacu ) pa cu napraviti zakrivljenje na ruci da me ne udara vise .
Eto ga ljudi ! to bi bilo to , molim da mi slobodno napišete savjete i pitanja , rado ću na njih odgovoriti ¨!
a sad idem nešto pojest !
Po putu nazad stajem u željezaru da uzmem tiple i brusove , i dođem doma , i odem u šumćak sa škarama za grane , nasječem komad lovora , kostele , i 2 kom nekoga stable kojemu neznam ime pa evo opis pa mi recite o cemu je riječ ima savitljive žilave grane , tjekom jednoga berioda godine ima crvene bobice ( mislim da smrde ) cek smrde , poznto mi je to , je*ote sad sam se sjeto to je smrdela ! ( bez zajebancije sad sam se sjetio dok sam pisao . ) Dođem doma svima ogulim koru i uzmem smrdelu odsjecem grane i izravnam je , dalje sami vidite .
Unaprijed se ispricavam zbog losih slika , tresle su mi se ruke od umora .
Također zbog neurednog podruma .
Bilo je prilično debelo tako da mislim da je bušenje ok .
tiple i ćavli ovo sam nabrzaka samo da probam sam luk , napravit ću ja od lima prave vrhove sutra .
Evo sam moj sistem za držanje strele . (grlo boce )
Archery relase od plexiglasa ( vec je napukao )
A sad pucanje !
Napukla je tipla od udara čavla .
I tako sam se izudarao po ruci sa konopcem da sam to morao slikat , prebacit cu drzanje na desnu ( jacu ) pa cu napraviti zakrivljenje na ruci da me ne udara vise .
Eto ga ljudi ! to bi bilo to , molim da mi slobodno napišete savjete i pitanja , rado ću na njih odgovoriti ¨!
a sad idem nešto pojest !
PatrioticBacon- lingua
-
Vrhove strelica inače izgledaju ovakao:
A spajaju se jednostavno,ovako:
DAkle malo raspliš / rascjepiš strelu u umetneš metalni trokutić kojeg zavežeš.
.
A spajaju se jednostavno,ovako:
DAkle malo raspliš / rascjepiš strelu u umetneš metalni trokutić kojeg zavežeš.
.
Zadnja promjena: tagart; 25.07.14 12:47; ukupno mijenjano 1 put.
tagart- tipko
-
Nije frka znam kako se rade , vec mi je izrada problem nigdje nemogu naci metal ..
PatrioticBacon- lingua
-
PatrioticBacon je napisao/la:tako je , jutros sam napravio od grane dršku , tako da sad možda budem išao kupit ,...
Kažeš da si napravio dršku...Jel možeš staviti sliku?
Ne znam kako si obradio granu i da li će letvice moći biti montirane na nju.
ovako nekako bi trebala izgledati drška.
.
tagart- tipko
-
Pa to ti je običan štap sa špagom, mislim možeš pucati strijele i sa tim, ali to ti je za "jednokratnu" upotrebu. Vidjeti ćeš kroz par dana kada se drvo isuši, izgubiti će puno na elastičnosti i puno teže će se potezati tetiva,a domet nikakav.
Potraži drvo barem 5-6 cm promjera dužine 165-170cm i skidaj drvo sa trbuha (dio koji gleda prema tetivi),a leđa ostaviš kako je.moraš voditi računa da ti se luk uvija ravnomjerno,ovako probaj napraviti:
Potraži drvo barem 5-6 cm promjera dužine 165-170cm i skidaj drvo sa trbuha (dio koji gleda prema tetivi),a leđa ostaviš kako je.moraš voditi računa da ti se luk uvija ravnomjerno,ovako probaj napraviti:
nodado- bomber
-
Broj postova : 187
Datum registracije : 24.11.2013
tagart je napisao/la:PatrioticBacon je napisao/la:tako je , jutros sam napravio od grane dršku , tako da sad možda budem išao kupit ,...
Kažeš da si napravio dršku...Jel možeš staviti sliku?
Ne znam kako si obradio granu i da li će letvice moći biti montirane na nju.
ovako nekako bi trebala izgledati drška.
je to je to , znam sto radim
.
PatrioticBacon- lingua
-
Napravi si štitnik za ruku,za silu prereži PET ambalažu od pola litre uzduž i sa gumom učvrsti na ruku,pa će ti zaštititi od udarca tetive.Trebao bi uzeti osnove lekcije iz tehnike da ti se to ne dešava.Inače rukavicu možeš kupiti u Cicosportu cca 120 kn,ali ti može dobro poslužiti i stara kožna rukavica kojoj odrežeš palac i mali prst.Dobar luk se može napraviti i od agacije(bagrema),jasena kojeg sigurno ima kod tebe.
archery- tipko
-
Broj postova : 84
Godine : 67
Datum registracije : 02.02.2014
Stranica 1 / 1.