Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Držanje i nošenje hladnog oružja
+23
rtiduti
baracuda
Mraz
NAVIGATOR
bop
Šimun
Olimp
Dravman
Target
scout
sgt bear
jratko30
robert
dkclaymore
StArKa
damjan
mastershooter45
Mad Max
rinos
Domo
Stoney
elvin
Mladen
27 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Držanje i nošenje hladnog oružja
Red target je napisao/la:roberte, ti si jedan obični forumaški troll. a za tvoju "inteligenciju" nemam lijepih riječi. živio ti meni barem još toliko...
Ja tebe ne vrijedam pa zato pazi na svoje ponasanje . ..
robert- lingua
- Broj postova : 454
Datum registracije : 09.12.2010
vjerojatno misliš da su ovi kaj furaju noževe po gradu (živim u gradu gdje nisam vidio takvih ljudi) laganini retardirani...tip Forrest Gump... a ljudi sa iznadprosječnim IQ nemaju sklonosti kriminalnim radnjama samo zbog toga sto su inteligentni... začudio bi se koliko ovdje ima ljudi koji imaju high tech čuku u glavi
mislim da ću se i ja nasmijat na tvoje komentare... =)
mislim da ću se i ja nasmijat na tvoje komentare... =)
sgt bear- mr.spika
-
Broj postova : 1478
Godine : 50
Datum registracije : 12.04.2010
roberte, smiješan si. uvrijedio si mene a i ostale članove ovog foruma onog trenutka kad si počeo o kažnjavanju nošenja noža i nazvao nošenje mačete glupošću. a moje ponašanje nije tvoja briga niti problem tvoje "inteligencije". pozdrav
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
za po gradu kostura max, 15 cm
u prirodi nikud bez mačete dobra stara Tramontina
u prirodi nikud bez mačete dobra stara Tramontina
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
robert je napisao/la: Neznam sto treba objasnjavati , ali nas ima sa razlicitim IQ .
Ne salim se i ne izazivam , ali se smijem onima koji noz nose po gradu .
normalno da ne znas...vjerojatno zbog visokog IQ-a koji si razvio kroz život i inteligentne konstrukcije svih 8 postova koje si napisao. to ti budale kao ja i vecina ljudi ovdje ne razumije, ne zato sto zivimo u gradu ili selu, nego zato sto nemamo priliku zivjeti izNad 7 gora odakle se bolje vidi cijela situacija pa je jasnije da ti je noz kao jedan od najstarijih alata nepotreban, odakle se vidi da su vukovi štetočine i da ih treba ili ubiti ili držati u zatočeništvu i gdje bear grills svoj show izvodi sam bez pomoci ekipe
damjan- mr.spika
-
Broj postova : 1257
Godine : 41
Datum registracije : 06.11.2009
Postoji različitih noževa koji imaju svoje različite namjene. Nekada je nož bio nezamjenjivi alat koji je uvijek trebao i bio pri ruci čovjeku.
Danas u urbanim sredinama opada potreba za nožem jer sve dobijemo servirano, gotovo. Ali unatoč tome život nas ponekada "natjera" da se latimo noža kako bi si nešta uradili, pomogli, odrezali.
Osobno uvijek nosim mali švocarski nožić sa 20-tak funkcija i nebrojeno puta sam ga heb kao pomoćni alat. Mada živim u Zagrebu nož mi je potreban, ali ne i za napadačke ili svrhe zastrašivanja, prijetnji, nego da si olakšam neke stvari u životu.
S druge strane kada plovim kanuom kroz nepoznate kutke riječica i rijeka mačeta mi i te kako dobro dođe.
Ni na kraj pameti mi nije da mačetu "šetam" gradom. Ali na javne skupove se ide bez noža i sl. predmeta koji mogu drugima poslužiti kao sredstvo za nanošenje povreda. Zašto drugima? Zato jer ta sredstva mogu i od mene oteti i heb.
Dakle i za grad postoje noževi koji su i namjenjeni da se ispomažemo njima, kao i za boravak u prirodi mačete, sjekire ili jaki veliki noževi.
Danas u urbanim sredinama opada potreba za nožem jer sve dobijemo servirano, gotovo. Ali unatoč tome život nas ponekada "natjera" da se latimo noža kako bi si nešta uradili, pomogli, odrezali.
Osobno uvijek nosim mali švocarski nožić sa 20-tak funkcija i nebrojeno puta sam ga heb kao pomoćni alat. Mada živim u Zagrebu nož mi je potreban, ali ne i za napadačke ili svrhe zastrašivanja, prijetnji, nego da si olakšam neke stvari u životu.
S druge strane kada plovim kanuom kroz nepoznate kutke riječica i rijeka mačeta mi i te kako dobro dođe.
Ni na kraj pameti mi nije da mačetu "šetam" gradom. Ali na javne skupove se ide bez noža i sl. predmeta koji mogu drugima poslužiti kao sredstvo za nanošenje povreda. Zašto drugima? Zato jer ta sredstva mogu i od mene oteti i heb.
Dakle i za grad postoje noževi koji su i namjenjeni da se ispomažemo njima, kao i za boravak u prirodi mačete, sjekire ili jaki veliki noževi.
Neču, neču bogami :l
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
robert je napisao/la: Noz kakv god on bio ne uklapa se za nosenje po gradu i tu bih
svakoga onoga ko ga nosi , kaznio.
Priroda je druga stvar , ali bi i tu ogranico duzinu/velicinu , dok
za macete i sl. gluposti nebi imao milosti .
Dal znaš na kakvom si forumu?
Ne želim nikog vrijeđat,al po ovom postvu mi se čini da veze nemaš.
Šimun- guru
-
Broj postova : 2747
Godine : 29
Datum registracije : 26.06.2010
Ludi Rus je napisao/la:robert je napisao/la: Noz kakv god on bio ne uklapa se za nosenje po gradu i tu bih
alooo, pazi si na IQ
Ja nosim svaki dan noz sa sobom u torbici i koristim ga kad god mi zatreba, a bogami i nosit cu ga i dalje heh.
bop- bomber
-
Broj postova : 131
Godine : 37
Datum registracije : 30.12.2010
bop je napisao/la:Ludi Rus je napisao/la:robert je napisao/la: Noz kakv god on bio ne uklapa se za nosenje po gradu i tu bih
alooo, pazi si na IQ
Ja nosim svaki dan noz sa sobom u torbici i koristim ga kad god mi zatreba, a bogami i nosit cu ga i dalje heh.
Iskreno mislim da naš ''kolega'' robert survival treniraju na youtubeu,tvu (man vs. wild) bla bla..
Šimun- guru
-
Ne, on trenira živce forumaša kao i julioLudi Rus je napisao/la:
Iskreno mislim da naš ''kolega'' robert survival treniraju na youtubeu,tvu (man vs. wild) bla bla..
jratko30- lingua
-
Broj postova : 366
Godine : 33
Datum registracije : 22.11.2010
ekipa! previse smo ovdje vrema potrosili na ovoj temi. just move fwd!
sgt bear- mr.spika
-
mobitel nosim često sa sobom ali nož uvviiijjjjeeeeekkkkkk!
jedino biram vrstu noža prema prilici, najbezopasniji, kazalištu i javnim skupovima primjeren iz moje zbirke je odnedavno u mom vlasništvu Fallk TK4. inače je to neki od paukova!
i molim bez vrijeđanja u nastavku od bilo koje strane
jedino biram vrstu noža prema prilici, najbezopasniji, kazalištu i javnim skupovima primjeren iz moje zbirke je odnedavno u mom vlasništvu Fallk TK4. inače je to neki od paukova!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
NAVIGATOR je napisao/la:mobitel nosim često sa sobom ali nož uvviiijjjjeeeeekkkkkk!
sgt bear- mr.spika
-
A jeste ga...
Tema popodne ide na čiščenje jer sada ne stignem, ako se još tko želi nadmetati u duljini k***a neka to napravi prije nego sredim temu.
Tema popodne ide na čiščenje jer sada ne stignem, ako se još tko želi nadmetati u duljini k***a neka to napravi prije nego sredim temu.
Zadnja promjena: Mrazomor; 20.01.11 9:32; ukupno mijenjano 1 put.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
bok
zna li tko za hrvatsku što o nošenju kaže dragi nam zakon?
zna li tko za hrvatsku što o nošenju kaže dragi nam zakon?
baracuda- tipko
-
Broj postova : 65
Godine : 60
Datum registracije : 09.01.2011
našao sam odgovor
thx
thx
baracuda- tipko
-
stavi nam ovdje pa da i mi znamo direktno iz zakona
bop- bomber
-
U oružje kategorije D, što znači oružje koje se smije nabavljati i držati bez posebnog odobrenja spada i hladno oružje.
Hladnim oružjem smatra se svaki predmet kojim se mogu nanijeti ozljede.
Hladno oružje ne bi se smjelo nositi na javne skupove i ostala javna okupljanja.
Moram reći da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nema pravo silom svoje mišljenje nametati drugome.
No, ako netko voli saditi cvijeće ili heklati, onda si treba potražiti odgovarajući forum gdje se time može baviti.
Ovo je forum preživljavanja, za preživljavanje je potrebno imati neka sredstva, jer čovjek nema ni rogove ni pandže ni očnjake.
Komentiranje nečijeg kvocijenta inteligencije govori o kvocijentu onoga tko komentira.
Vrijeđanje ni na jednom normalnom forumu nije dozvoljeno.
Razumijem ogorčenje forumaša kojima netko soli pamet i napada njihov hobi, no i tome ima lijeka.
Hladnim oružjem smatra se svaki predmet kojim se mogu nanijeti ozljede.
Hladno oružje ne bi se smjelo nositi na javne skupove i ostala javna okupljanja.
Moram reći da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali nema pravo silom svoje mišljenje nametati drugome.
No, ako netko voli saditi cvijeće ili heklati, onda si treba potražiti odgovarajući forum gdje se time može baviti.
Ovo je forum preživljavanja, za preživljavanje je potrebno imati neka sredstva, jer čovjek nema ni rogove ni pandže ni očnjake.
Komentiranje nečijeg kvocijenta inteligencije govori o kvocijentu onoga tko komentira.
Vrijeđanje ni na jednom normalnom forumu nije dozvoljeno.
Razumijem ogorčenje forumaša kojima netko soli pamet i napada njihov hobi, no i tome ima lijeka.
robert je napisao/la: Noz kakv god on bio ne uklapa se za nosenje po gradu i tu bih
Sretan sam da zankonodavac ne dijeli tvoje mišljenje. Možda vidljivo nošenje nožurina po gradu i nije kulturološki najprihvatljivije, pretpostavljam da si to htio reći.
U prirodi su tri razloga zbog kojih možeš nositi sječivo. Zato jer ti služi kao alat, zbog straha (samobrane), i zbog toga što si manijak koji vreba na nedužne izletnike.
Pa na ovom forumu manijaka ima zbilja malo, možda se daju nabrojiti na prste jedne ruke. Možeš ih prepoznati jer imaju noževe za avatare. Postoje i oni latentni koji radije grizu, grebu i kidaju očnjacima, ti obično imaju sliku vuka ili naziv koji asocira na istog.
No dobro je da postoji ovaj forum jer se isti eksponiraju i otkrivaju, tako da kad se javi koji manijak, policija iz poruka na forumu odmah može po potpisu prepoznati koji je to manijak i koju tehniku rabi.
rtiduti- bomber
-
Broj postova : 140
Godine : 54
Datum registracije : 08.05.2010
Mastershooter45 je zaključio ovu temu,tako da bi bilo dobro da se očisti ili zaključa,sve što se imalo reći je rečeno.
Šimun- guru
-
HA HA HA, r70, ispao sam -latentni manijak, (nije mi vuk avatar ali je dosta blizu) dobro si me nasmijao.
Inače mislim da je dobro da svatko iznese voje mišljenje , mislim da se Robert samo loše izrazio i mislio za grad da nije dobro da se nosi (mada ja nosim) a malo bi manju mačetu u prirodi i eto , i to je mišljenje, ali ima ona stara ispeci pa reci.
Inače mislim da je dobro da svatko iznese voje mišljenje , mislim da se Robert samo loše izrazio i mislio za grad da nije dobro da se nosi (mada ja nosim) a malo bi manju mačetu u prirodi i eto , i to je mišljenje, ali ima ona stara ispeci pa reci.
Jolender- spikač
-
Broj postova : 746
Godine : 58
Datum registracije : 09.03.2010
odoh napraviti krug po kvartu i kad na drota naletim sve ga bum pital,ak zna kaj...
pa javim
pa javim
baracuda- tipko
-
Meni je žao što ovakva tema uopće postoji pod ovakvim naslovom. Hladno oružje je Zakonom o oružju zabranjeno oružje, i Zakon jasno navodi što je hladno oružje-nešto uvijek (bokseri, skakavci, kame...dakle ono čemu je osnovna namjena napad i nanošenje ozljeda) a kada nešto postaje hladno oružje-tako npr. kišobran može biti smatran hladnim oružjem ako se kao takvo heb, a i obična Maglite svjetiljka može biti oduzeta privremeno prilikom ulaska na koncert stadion i sl.
Mačeta, sjekira, kosir, itd. su poljoprivredni alati, a nož je jedno od najstarijih čovjekovih pomagala i žao mi je što se makar u naslovu teme spominje u kontekstu oružja. Mi imamo sreću pa nam je Zakon razuman, za razliku od recimo Francuske (rigoroznije nego u GB) i trebali bi smo to čuvati tako da razbijamo predrasude i dječje fantazije o oružju (letva je daleko opasnije i moćnije oružje nego što to nož ikada može biti) i educiramo jedni druge.
Nož nosim svakodnevno gotovo trideset godina i namjeravam tako činiti i dalje, a dobro se sjećam vremena kada je gotovo svaki normalni dječak, a i odrasla osoba imala nož.
Mačeta, sjekira, kosir, itd. su poljoprivredni alati, a nož je jedno od najstarijih čovjekovih pomagala i žao mi je što se makar u naslovu teme spominje u kontekstu oružja. Mi imamo sreću pa nam je Zakon razuman, za razliku od recimo Francuske (rigoroznije nego u GB) i trebali bi smo to čuvati tako da razbijamo predrasude i dječje fantazije o oružju (letva je daleko opasnije i moćnije oružje nego što to nož ikada može biti) i educiramo jedni druge.
Nož nosim svakodnevno gotovo trideset godina i namjeravam tako činiti i dalje, a dobro se sjećam vremena kada je gotovo svaki normalni dječak, a i odrasla osoba imala nož.
Zadnja promjena: mariobab; 20.01.11 13:18; ukupno mijenjano 1 put.
baracuda je napisao/la:odoh napraviti krug po kvartu i kad na drota naletim sve ga bum pital,ak zna kaj...
pa javim
kad ga vidiš izvuci alat sa iživljavanje i pitaj da li je tvoja duljina noža dozvoljena za urbanu sredinu, ako bude neodređen kaži da nema veze jer ti je nož tup i nosiš ga na brušenje. Lagano mu prođi po slabinama da ga uvjeriš u svoju tvrdnju. Kasnije javi u kojoj si policijskoj postaji, i da li su te odmah dali na obradu.
rtiduti- bomber
-
mariobab je napisao/la: (letva je daleko opasnije i moćnije oružje nego što to nož ikada može biti)
sa svime ostalim se slazem osim ovog... poslije vatrenog oruzija najbolje odnosno najzesce i najopasnije oruzije je noz. onaj tko zna se sluziti nozem je daleko superiorniji i puno opasniji od onoga sa letvom a da nepricam u odnosu na golorukog covjeka...
ali nama ovdje nesluze nozevi za napadanje drugih ili nesto deseto, nego iskljucivo kao alat....
sad na svakome je da sebi odredi za sto mu noz koji nosi(ako ga nosi) sluzi.... neki nisu nikad dosli dalje od kuhinjskog noza... ako je to nekome super meni je isto
Zadnja promjena: bop; 20.01.11 15:54; ukupno mijenjano 1 put.
bop- bomber
-
bop je napisao/la:
sa svime ostalim se slazem osim ovog... poslije vatrenog oruzija najbolje odnosno najzesce i najopasnije oruzije je noz. onaj tko zna se sluziti nozem je daleko inferiorniji i puno opasniji od onoga sa letvom a da nepricam u odnosu na golorukog covjeka...
Kindjal mi pruža daleko više sigurnosti u eventualnom napadu divljih i "pitomih" zvjeri nego nož. Nož je praktičan zbog svojih dimenzija no ne može se usporediti sa sječivom od 60 cm. Niti se sječivo od 60 cm može usporediti sa kopljem za lov ili borbu.
Da se otvoreno i neposredno moram boriti za život i da moram bez razmišljanja uzeti nož ili držak krampa, uzeo bih držak krampa.
Po tome je manig ozbilniji i opasniji alat od noža. Na nož gledam kao na jedan od najpraktičnijih, najjednostavnijih i najsvestranijih alata koje postoje
LP
rtiduti- bomber
-
bop je napisao/la:...onaj tko zna se sluziti nozem je daleko inferiorniji i puno opasniji od onoga sa letvom a da nepricam u odnosu na golorukog covjeka...
vjerovatno si mislio superiorniji...
mislim da je r70 ovdje u pravu ali odošmo u OT
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
je da, mislio sam superiorniji
onaj tko se zna borit, njemu nista neces moci sa drskom od krampa hehe treniram borilacke vjestine pa znam sta bi bilo opasnije, bar meni, scim bih se susreo.
ali da je najjednostavniji i najprakticniji alat to definitivno stoji
onaj tko se zna borit, njemu nista neces moci sa drskom od krampa hehe treniram borilacke vjestine pa znam sta bi bilo opasnije, bar meni, scim bih se susreo.
ali da je najjednostavniji i najprakticniji alat to definitivno stoji
bop- bomber
-
da, ali isto tako bi onaj tko zna - jednim udarcem letve/drške od krampa slomio podlakticu ruke koja drži nož (pa onda i drugu, pa po koljenima?)
Ma siguran sam da smo svi mi ovdje na forumu dobri ljudi i da nam nož ili MT u gradu služe samo za pomoći damama u nevolji (kako to Navigator jednom reče)
Ma siguran sam da smo svi mi ovdje na forumu dobri ljudi i da nam nož ili MT u gradu služe samo za pomoći damama u nevolji (kako to Navigator jednom reče)
Aries- spikač
-
Broj postova : 651
Ovako, tema do daljnjeg ida pod ključ.
Kada je kolega počisti od spamova - biti će otvorena za daljnje polemike - UNUTAR NJENOG OKVIRA!
Kada je kolega počisti od spamova - biti će otvorena za daljnje polemike - UNUTAR NJENOG OKVIRA!
Adept- mr.spika
-
Broj postova : 1588
Datum registracije : 09.04.2010
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.