Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ANSO ZERO prvi folder moje kćeri
+4
cutlass
Robi_02
elvin
NAVIGATOR
8 posters
Stranica 1 / 1.
ANSO ZERO prvi folder moje kćeri
već sam više puta naveo pod različitim temama o noževima da sam pravi ovisnik o reznim alatima. Kad me ovisnost uzme završim sa punim ladicama oštrica koje ni pod razno ne stignem iskoristiti. Kako sam svjestan svoje "bolesti", kažu da je to prvi korak ka izlječenju, tako sam si prepisao lijek o kupovini samo jedne oštrice godišnje. Za ovu je godinu to bio TiSpine, hi-end primjerak talijanskog branda Lionsteel.
E upravo tu počinje priča o novome Anso Zero folderu.
Dakle na prošlih nekoliko izleta kćeri se moj TiSpine toliko svidio da ga je počela stalno od mene posuđivati. Kao picajzli za stvari nije mi bilo drago da mi okolo plahuta s novim folderom. Em što je prilično špićaste oštrice pa bi se mogla nehotice ozlijediti, em što je to nož od + 2000kn.
Moja je kćer već imala nekoliko djeci primjerenih pravih noževa poput roze more, ali se sad zapiknula za folder.
prošao sam grad u potrazi za malim kvalitetnim folderom koji bi bio primjeren njoj za rukovanje. dakle ne dolaze nikakvi asisted opening i slični folderi u obzir. Također ni folderi naglašenih špičastih oštrica.
Dakle bilo bi idealno nešto malo, šarene boje i da nije pre špićaste-opasne siluete.
Nakon posjete, maestral-centru, johanu fanzoju, replikartu, americanshopu, detonexu, lovcu, pronašao sam najsličnije onomu što sam tražio.
Dakle nož je koštao primjerenih 400 kn i kolaboracija je talijanskog Fox-a i nožodjelca Jensa Ansa.
Dakle nož nije moj pa se njime nisam ni služio. Dojmove svoje kćeri prenijet ću nakon nekoliko tjedana upotrebe.
Za početak tek nekoliko fotografija i osnovnih karakteristika.
Nož je vrlo lagan(samo 60 grama), s vrlo inventivnom backlock kočnicom i predviđen za dvoručno otvaranje.
Ima nekako patkastu tipičnu anso geometriju oštrice koja ne djeluje ni agresivno niti je u praksi previše opasna i špićasta iako nož dolazi vrlo, vrlo oštar.
Klip je fantastičan, a cijeli nož vrlo kompaktan.
jedan od prvih zadaća je bila odabir i rezanje cvijeta, ukrasa za kosu koji je uspješno i precizno obavljen.
toliko za sada javimo se s nekim novim iskustvima!
E upravo tu počinje priča o novome Anso Zero folderu.
Dakle na prošlih nekoliko izleta kćeri se moj TiSpine toliko svidio da ga je počela stalno od mene posuđivati. Kao picajzli za stvari nije mi bilo drago da mi okolo plahuta s novim folderom. Em što je prilično špićaste oštrice pa bi se mogla nehotice ozlijediti, em što je to nož od + 2000kn.
Moja je kćer već imala nekoliko djeci primjerenih pravih noževa poput roze more, ali se sad zapiknula za folder.
prošao sam grad u potrazi za malim kvalitetnim folderom koji bi bio primjeren njoj za rukovanje. dakle ne dolaze nikakvi asisted opening i slični folderi u obzir. Također ni folderi naglašenih špičastih oštrica.
Dakle bilo bi idealno nešto malo, šarene boje i da nije pre špićaste-opasne siluete.
Nakon posjete, maestral-centru, johanu fanzoju, replikartu, americanshopu, detonexu, lovcu, pronašao sam najsličnije onomu što sam tražio.
Dakle nož je koštao primjerenih 400 kn i kolaboracija je talijanskog Fox-a i nožodjelca Jensa Ansa.
Dakle nož nije moj pa se njime nisam ni služio. Dojmove svoje kćeri prenijet ću nakon nekoliko tjedana upotrebe.
Za početak tek nekoliko fotografija i osnovnih karakteristika.
Nož je vrlo lagan(samo 60 grama), s vrlo inventivnom backlock kočnicom i predviđen za dvoručno otvaranje.
Ima nekako patkastu tipičnu anso geometriju oštrice koja ne djeluje ni agresivno niti je u praksi previše opasna i špićasta iako nož dolazi vrlo, vrlo oštar.
Klip je fantastičan, a cijeli nož vrlo kompaktan.
jedan od prvih zadaća je bila odabir i rezanje cvijeta, ukrasa za kosu koji je uspješno i precizno obavljen.
toliko za sada javimo se s nekim novim iskustvima!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Re: ANSO ZERO prvi folder moje kćeri
Originalno nema govora!
Vrlo lijep nožić mada mu boja i nije primjerena za curicu, možda bi bilo bolje da si uzeo KA-Bar-a (Dozier je dizajner) preklopnog a ima ga u vrlo živopisnim bojama i za sitne novce.
U zdravlju ga koristila.
Vrlo lijep nožić mada mu boja i nije primjerena za curicu, možda bi bilo bolje da si uzeo KA-Bar-a (Dozier je dizajner) preklopnog a ima ga u vrlo živopisnim bojama i za sitne novce.
U zdravlju ga koristila.
elvin- spikač
-
Broj postova : 594
Godine : 48
Datum registracije : 17.07.2009
ma ja sam tražio neki rozi ili ljubičasti spyderco ili neš tak slično ali nije ga bilo. Dozier koliko znam nije dostupan u hrvatskoj. Mrsko mi je naručivati noževe preko weba. Volim sve za što izdvojim lovu najprije primiti u ruke i provjeriti, a i radije podupirem hrvatske distributete nego blade HQ i slične.
jedan sam nož naručio preko veba i to sanrenmu 710 i to njih 10tak komada. većina ih je išla za poklon a dva primjerka za sebe sam izabrao među tih 10
ima još jedan razlog zašto nisam naručio preko weba a to je da je kćer od mene nasljedila među mnogim osobinama i nestrpljivost pa bi joj bilo grozno čekati da nešto stigne tek za 3 tjedna.
Anso Zero se za sada proizvodi samo u ovoj maslinastoj i crnoj boji.
Za kćer je bilo bitno da ne bude crni. Napravit ću joj rozi lanyard i staviti neku veselu perlicu.
jedan sam nož naručio preko veba i to sanrenmu 710 i to njih 10tak komada. većina ih je išla za poklon a dva primjerka za sebe sam izabrao među tih 10
ima još jedan razlog zašto nisam naručio preko weba a to je da je kćer od mene nasljedila među mnogim osobinama i nestrpljivost pa bi joj bilo grozno čekati da nešto stigne tek za 3 tjedna.
Anso Zero se za sada proizvodi samo u ovoj maslinastoj i crnoj boji.
Za kćer je bilo bitno da ne bude crni. Napravit ću joj rozi lanyard i staviti neku veselu perlicu.
NAVIGATOR- master
-
Lepi nožek, lagan. A ni tvoj nije za bacit!
P.s.
Šta bi tek bilo da ima sina...
P.s.
Šta bi tek bilo da ima sina...
Robi_02- zelembara
-
Broj postova : 44
Godine : 56
Datum registracije : 07.03.2011
uhhh kad sam procitao naslov reko sta je sad , netko je dao 1000+ dolara za kcerkin noz , a onda vidjeh da je rijec o "necem drugom" inace duze vrijeme gleduckam Ansove nozeve i vrebam .. uhvatit cu ja njega na "krivoj nozi" ..
a kaj se ovog tice ...
pa covjek tek krene u kontranapad na Američko tlo a ti odmah po prstima ... hahahah
http://www.bladehq.com/cat--Budak-Knives-Custom--1729
pusti BladeHQ , dobri su oni
i da , cestitam tati i kcerki na krasnom folderchichu ona trazi dudu , a tata veli - odi se igraj s nozem , kakva duda ..
pozz
a kaj se ovog tice ...
NAVIGATOR je napisao/la: a i radije podupirem hrvatske distributete nego blade HQ i slične.
pa covjek tek krene u kontranapad na Američko tlo a ti odmah po prstima ... hahahah
http://www.bladehq.com/cat--Budak-Knives-Custom--1729
pusti BladeHQ , dobri su oni
i da , cestitam tati i kcerki na krasnom folderchichu ona trazi dudu , a tata veli - odi se igraj s nozem , kakva duda ..
pozz
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Datum registracije : 16.04.2011
da ovo je foxova varijanta ansa ali mi je neobično što ga i anso nudi na svojoj stranici.
nikad ja ne guram nožić u ruke kćeri, ali nekako kada ga stalno ja vrtim po rukama pa se i njoj čini interesantan.
čestitam za blade HQ, oduvjek sam vjerovao da ćeš prema vrhu. iako mi povremeno cijene za domaće tržište nisu pasale, no bitno je da mnogima pašu!
nikad ja ne guram nožić u ruke kćeri, ali nekako kada ga stalno ja vrtim po rukama pa se i njoj čini interesantan.
čestitam za blade HQ, oduvjek sam vjerovao da ćeš prema vrhu. iako mi povremeno cijene za domaće tržište nisu pasale, no bitno je da mnogima pašu!
NAVIGATOR- master
-
NAVIGATOR- master
-
super prica
kul da se kcerka zanima za nozeve(kako djeca upijaju od roditelja )...zanimljiv izbor foldera, steta sto nije neke vesele boje...al neki rozi lanyard je dobro rjesenje
kul da se kcerka zanima za nozeve(kako djeca upijaju od roditelja )...zanimljiv izbor foldera, steta sto nije neke vesele boje...al neki rozi lanyard je dobro rjesenje
jimkukri- lingua
-
Broj postova : 224
Godine : 43
Datum registracije : 05.05.2014
Koliko kćerkica ima godina? Čisto za usporedbu... moj mali ima skoro 6 godina i naravno da ga interesiraju noževi. Smatram da je još pre mali da mu dam nož. Za sad se sve svodi, da mu zadovoljim znatiželju, da malo drži nož u ruci dok se ja s njima zabavljam (čitaj čistim/uljim). Djecu treba učiti da nož nije bauk već koristan alat!
P.S.
Neloš odabir za prvi nož...
P.S.
Revengo- tipko
-
Broj postova : 93
Godine : 42
Datum registracije : 27.03.2014
Revengo je napisao/la:Koliko kćerkica ima godina? Čisto za usporedbu... moj mali ima skoro 6 godina i naravno da ga interesiraju noževi. Smatram da je još pre mali da mu dam nož. Za sad se sve svodi, da mu zadovoljim znatiželju, da malo drži nož u ruci dok se ja s njima zabavljam (čitaj čistim/uljim). Djecu treba učiti da nož nije bauk već koristan alat!
P.S.
Daj mu kad bude krenuo u školu, da se učiteljica lakse odluči za odličnu ocjenu! :-)
Robi_02- zelembara
-
Broj postova : 44
Godine : 56
Datum registracije : 07.03.2011
Hahahah al nikako na slikama da nađem gdje je rupica za lanjard...
Čini mi se kao odličan nož dizajn mi je zakon..
Čini mi se kao odličan nož dizajn mi je zakon..
ssverko13- bomber
-
Broj postova : 163
Godine : 26
Datum registracije : 04.10.2013
Revengo je napisao/la:Koliko kćerkica ima godina? Čisto za usporedbu... moj mali ima skoro 6 godina i naravno da ga interesiraju noževi.
Ima godina kao i tvoj sin.
Možda mrvu starija ali bih rekao da je malo mlađa.
Što se noževa tiče nek te ne zavarava. Jabuka ne pada daleko od stabla, a to je ipak Navigatorova kćerka.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Kćer mi je baš navršila 5 godina. Već oko godinu i pol ima svoje nožiće pa si sama za doručak reže salamu sir i slićno. Normalno sve to pod roditeljskim nadzorom i sa nožićima tipa mora prilagođenih za manju šaku.
Upravo je sličan bio i moj doticaj s reznim alatima u djetinjstvu. S time da sam samostalno nosio škljocu u džepu sa recimo 6 godina. Mjenjao sam dva autića za nju.
Mislim da je greška to djeci mametati ali ako pokažu interes i dovoljno su samostalni i spretni mislim da to ne može škoditi ako je pod pametnim roditeljskim nadzorom.
Upravo je sličan bio i moj doticaj s reznim alatima u djetinjstvu. S time da sam samostalno nosio škljocu u džepu sa recimo 6 godina. Mjenjao sam dva autića za nju.
Mislim da je greška to djeci mametati ali ako pokažu interes i dovoljno su samostalni i spretni mislim da to ne može škoditi ako je pod pametnim roditeljskim nadzorom.
NAVIGATOR- master
-
Naravno da ni govora nema o nametanju, ali kako sam ja najranije (a i novije) interese dijelio sa mojim ocem tako se i ovaj moj lijepi na sve što vidi od mene...
Dobio sam za razmišljati
Dobio sam za razmišljati
Revengo- tipko
-
Broj postova : 93
Godine : 42
Datum registracije : 27.03.2014
Similar topics
» Moj prvi folder
» Moj prvi EDC Folder noz . . .
» Moj prvi folder
» Prvi friction folder