Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
ZLKnives- jedan lovacki
+8
Hombre
cutlass
Fratt
Knife_maniac
baltazar
ivo
erdadj
zoki208
12 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.
ZLKnives- jedan lovacki
Pozdrav drustvo, nedavno sam napravio jedan lovacki komad. Ispao je solidno pa reko da podjelim sa vama
Celik- Bohler N690Co 59 rokvela tvrdoce
Ukupna duljina 26cm, ostrical 14cm,
Debljina u ledjima 0,5cm (,196"),
Drska- rog, bolster mikarta, pinsi inox
Celik- Bohler N690Co 59 rokvela tvrdoce
Ukupna duljina 26cm, ostrical 14cm,
Debljina u ledjima 0,5cm (,196"),
Drska- rog, bolster mikarta, pinsi inox
Re: ZLKnives- jedan lovacki
Šta reći nego: fantazija!!
erdadj- lingua
-
Broj postova : 261
Godine : 50
Datum registracije : 25.12.2013
Veri najs.
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Odličan, i Geronimu bi se svidio!
Howhg!
Howhg!
baltazar- bomber
-
Broj postova : 115
Godine : 52
Datum registracije : 30.07.2009
Imao sam prilike pregledati vecinu Zokijevih blankova i mogu reci da sam impresioniran njegovom vjestinom izrade !
U vrlo kratkom vremenu je dosegao vrlo visoke standarde u knifemakingu te njegovi radovi nimalo ne kaskaju za radovima svijetskih knifemakera !
Samo naprijed Zoki !
Btw daj koju detaljnu sliku plunge-a i takve detalje, neka se vidi sto je simetrija
U vrlo kratkom vremenu je dosegao vrlo visoke standarde u knifemakingu te njegovi radovi nimalo ne kaskaju za radovima svijetskih knifemakera !
Samo naprijed Zoki !
Btw daj koju detaljnu sliku plunge-a i takve detalje, neka se vidi sto je simetrija
Knife_maniac- mr.spika
-
Broj postova : 1193
Godine : 35
Datum registracije : 12.05.2009
Odličan komad,podsjeća me na Budakov Traper koji je završio kod onog opetovanog provalnika u kleti,Pulsa...
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
noz je jako dobar , detalji su odlicni i svida mi se sami oblik .. mozda zato sto me podsjeca na mog SCOUTA ..
nekako mi izgleda ko da si ga malo "povecao" do sada mi nisu djelovali ovako veliki .. ovaj drop point mi je mrak .. a futrola vise nego odlicna ..
sve u svemu , meni tvoj najbolji komad do sad ..
moje cestitke .. samo nastavi dalje tako ..
inace , i ja obozavam taj stil izrade ..
Fratko , nemoj tako po nasem kolegi Dinku
nekako mi izgleda ko da si ga malo "povecao" do sada mi nisu djelovali ovako veliki .. ovaj drop point mi je mrak .. a futrola vise nego odlicna ..
sve u svemu , meni tvoj najbolji komad do sad ..
moje cestitke .. samo nastavi dalje tako ..
inace , i ja obozavam taj stil izrade ..
Fratt je napisao/la:Odličan komad,podsjeća me na Budakov Traper koji je završio kod onog opetovanog provalnika u kleti,Pulsa...
Fratko , nemoj tako po nasem kolegi Dinku
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Izgleda zaista vrhunski.
Jedina zamjerka što se ne uklapa u moj cjenovni razred koju slobodno mežeš zanemariti.
Jedina zamjerka što se ne uklapa u moj cjenovni razred koju slobodno mežeš zanemariti.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Zoki kolega,
nož je velebajan. Sa svakim novim projektom si sve bolji i bolji. Takva preciznost u izradi i noža i futrole su zaista ako ne u vrhu a onda jako blizu majstora koji se ovim bave godinama. Ne znam što će biti od tebe za još godinu ili dvije kad si u ovakvom kratkom vremenu ostvario ovakav napredak. Vizualni identitet već imaš jer tvoje noževe već izdaleka po dizajnu prepoznajem. Sve mi se sviđa, od drške, oblika, žigova izbora čelika a prezentaciju neću niti spominjati. Jedina zamjerka je pre pre pre malo slika:(
PS. Radim na jednom nožu(bear-u) koji ima sličan oblik drške kao ovaj tvoj, pa ako ga postavim ovdje nemoj mi zamjeriti da sam te skopirao:D
Bravo!
nož je velebajan. Sa svakim novim projektom si sve bolji i bolji. Takva preciznost u izradi i noža i futrole su zaista ako ne u vrhu a onda jako blizu majstora koji se ovim bave godinama. Ne znam što će biti od tebe za još godinu ili dvije kad si u ovakvom kratkom vremenu ostvario ovakav napredak. Vizualni identitet već imaš jer tvoje noževe već izdaleka po dizajnu prepoznajem. Sve mi se sviđa, od drške, oblika, žigova izbora čelika a prezentaciju neću niti spominjati. Jedina zamjerka je pre pre pre malo slika:(
PS. Radim na jednom nožu(bear-u) koji ima sličan oblik drške kao ovaj tvoj, pa ako ga postavim ovdje nemoj mi zamjeriti da sam te skopirao:D
Bravo!
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
Majstor Zoki, baš po mojem guštu....oštrica, drška i futrola su fantazija...
Kleveta!
U većini kleti koje sam pohodio, bio sam uz suglasnost vlasnika...
Fratt je napisao/la:Odličan komad,podsjeća me na Budakov Traper koji je završio kod onog opetovanog provalnika u kleti,Pulsa...
Kleveta!
U većini kleti koje sam pohodio, bio sam uz suglasnost vlasnika...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Zaboravio sam pohvaliti i prezentacijske fotografije,vrh!
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Ljudi, hvala na lijepim komentarima, sta da kazem, trudim se
Darac- hvala, znam da si se ti nagledao mojih sklepotina... i hvala ti sto si me postavio na noge u nozarskom svijetu, bez tvoga navodjenja i nesebicnog djeljenja svog znanja bio bi svjetlosnim godinama odozada.
Cutlass-odavno je poznato da je svaki noz vec odavno nacrtan, napravljen i iskopiran. imam par nozeva slicnih tvojima, ali taj tip noza prave i stotine drugih knifemakera po svijetu. Prije par godina sam slinio na tvoje komade kao i svi ostali, kako i sam volim taj stil, jednostavnost i funkcionalnost pocetna vodilja mi je bio bark river kao i vecini, vjerojatno i tebi. Kad sam napravio prvih par nozeva, kopala me usporedba sa tudjim radovima, valjda sam imao srece i imao cast provrtiti po rukama bas ova dva noza koja si pokazao ovdje, Trappera i Drop Point Huntera (nije mi jasno kako je Hunter zavrsio u Sisku jer si u temi napisao da je otisao na Tailand al nije ni bitno). E to mi je dalo opaki vjetar u ledja jer sam vidio da moji nozevi ne zaostaju za nozevima jednog od najboljeg nozara na nasem podrucju, osim po cijenama naravno
Fratt- to je sigurno zbog svestranog i prekrasnog Rws-ovog 8x57 IS koji bi svako sklepotinje podigao za dvije stepenice
Jos jednom, hvala
Darac- hvala, znam da si se ti nagledao mojih sklepotina... i hvala ti sto si me postavio na noge u nozarskom svijetu, bez tvoga navodjenja i nesebicnog djeljenja svog znanja bio bi svjetlosnim godinama odozada.
Cutlass-odavno je poznato da je svaki noz vec odavno nacrtan, napravljen i iskopiran. imam par nozeva slicnih tvojima, ali taj tip noza prave i stotine drugih knifemakera po svijetu. Prije par godina sam slinio na tvoje komade kao i svi ostali, kako i sam volim taj stil, jednostavnost i funkcionalnost pocetna vodilja mi je bio bark river kao i vecini, vjerojatno i tebi. Kad sam napravio prvih par nozeva, kopala me usporedba sa tudjim radovima, valjda sam imao srece i imao cast provrtiti po rukama bas ova dva noza koja si pokazao ovdje, Trappera i Drop Point Huntera (nije mi jasno kako je Hunter zavrsio u Sisku jer si u temi napisao da je otisao na Tailand al nije ni bitno). E to mi je dalo opaki vjetar u ledja jer sam vidio da moji nozevi ne zaostaju za nozevima jednog od najboljeg nozara na nasem podrucju, osim po cijenama naravno
Fratt- to je sigurno zbog svestranog i prekrasnog Rws-ovog 8x57 IS koji bi svako sklepotinje podigao za dvije stepenice
Jos jednom, hvala
je , slazem se Zoki ..
vrlo je tesko "izmisliti" nesto novo ,posebno a da vec nije izmisljeno ili napravljeno ..
no s tim se ne treba zamarati ..
jos jednom ,svaka cast , krasan noz i moj favorit od svih tvojih do sad ..
kaj se tice mojeg Drop huntera sa fotke on je u sisku , da .. zanimljiva je prica oko tog noza i Tajlanda .. prvo je bio napravljen sa drvom i bolsterima od sintetike , pa sa crnim buffalo rogom i na kraju ova verzija , sve na istome nozu .. dogovorio sam zamjenu sa likom na Tajlandu ali se u meduvremenu jako svidio nasem kolegi ... a vec je sve bilo dogovoreno sa Tajlandaninom , zato sam i napisao da ide tamo .. na kraju je ipak ostao tu , a ovome tamo sam napravio drugi ..
to ti je to ..
jos jednom svaka cast na nozu i odlicnom radu .. nadam se da cu jednom imati prilike i u zivo pogledati koji primjerak ..
pozz
vrlo je tesko "izmisliti" nesto novo ,posebno a da vec nije izmisljeno ili napravljeno ..
no s tim se ne treba zamarati ..
jos jednom ,svaka cast , krasan noz i moj favorit od svih tvojih do sad ..
kaj se tice mojeg Drop huntera sa fotke on je u sisku , da .. zanimljiva je prica oko tog noza i Tajlanda .. prvo je bio napravljen sa drvom i bolsterima od sintetike , pa sa crnim buffalo rogom i na kraju ova verzija , sve na istome nozu .. dogovorio sam zamjenu sa likom na Tajlandu ali se u meduvremenu jako svidio nasem kolegi ... a vec je sve bilo dogovoreno sa Tajlandaninom , zato sam i napisao da ide tamo .. na kraju je ipak ostao tu , a ovome tamo sam napravio drugi ..
to ti je to ..
jos jednom svaka cast na nozu i odlicnom radu .. nadam se da cu jednom imati prilike i u zivo pogledati koji primjerak ..
pozz
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
svaka čast majstore. na ovom nožu sve je dobro, a posebno izbor matrijala
ng44- bomber
-
Broj postova : 185
Godine : 57
Datum registracije : 23.11.2011
Veoma,veoma precizno uradjen noz.I cini mi se da mu sve bas lepo cuci.Predivan rad.
zlatko1- spikač
-
Broj postova : 827
Godine : 43
Datum registracije : 28.10.2010
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.