| mongolski lov vukova zlatnim orlom | |
|
+8mamac za pecanje Hombre Taks Šimun Nubilus Dark00 Fratt dux aeron 12 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
dux aeron lingua

Broj postova : 394 Godine : 55 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 02.03.2013
 | Naslov: mongolski lov vukova zlatnim orlom 08.02.14 21:38 | |
| Meni je ovo fascinantno, pa rekoh, da podijelim:
lov zlatnim orlom | |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4750 Godine : 43 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 08.02.14 21:44 | |
| Kirgistan je tradicijski stariji u toj vrsti lova. Fenomenalno.  Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
| |
|
 | |
dux aeron lingua

Broj postova : 394 Godine : 55 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 02.03.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 08.02.14 22:17 | |
| Iskreno rečeno, o sokolarenju (u ovom slučaju "orlarenju" heh  ) ne znam baš puno, više onako, površno (tipa - lov na golubove i manje ptice, rastjerivanje vrana i galebova i sl.- što će reći ustvari nemam baš nekog pojma)... pa kada sam vidio da orlovi uredno love vukove (doduše, zlatni orlovi jesu impozantne veličine, pa tako moćnog kljuna i opakih oštrih pandži), ostao sam bez teksta... | |
|
 | |
Dark00 tipko

Broj postova : 77 Godine : 31 Lokacija : Klis/Split Dalmacija Datum registracije : 20.11.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 08.02.14 23:00 | |
| E ovo je impresivno...obori vuka ka od sale, ovi orlovi su stvarno moćni. | |
|
 | |
Nubilus lingua

Broj postova : 214 Godine : 34 Lokacija : Karlovac/Generalski Stol Datum registracije : 23.01.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 0:30 | |
| Znači ovo je brutalno kojim lakoćom savlada vuka, i koliko je zapravo vuk unatoč svom impozantnom ugrizu nemoćan. | |
|
 | |
Fratt MODERATOR

Broj postova : 4750 Godine : 43 Lokacija : .- -. -.-. .. . -. - / ..-. --- .-. . ... - ... Datum registracije : 30.09.2010
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 1:03 | |
| Nemoćan je jer ga orao ščepa za gubicu i zatvara mu je tako da ga ne može ugristi.Ostalo je valjda orlu piece of cake...
 Popijem maksimalno 5 piva godišnje. - titanijum je napisao/la:
Koliko je ovo teško , najbolje ja ilustracjia, kao da čelije mozga , učinite regenerativnim .A one se ne regenerišu.Hvala Bogu.
| |
|
 | |
Šimun guru

Broj postova : 2976 Godine : 27 Lokacija : Šibenik Datum registracije : 26.06.2010
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 1:19 | |
| Interesantno! Strašno koja snaga jedne ptice. U mongoliji orao vuka,u RH Uskok gradonačelnice,eto,interesantan je taj lov. Inače često navratim u sokolarski centar u blizini Ši,nevjerejoatno su te ptice dok se ne vide iz prve ruke. | |
|
 | |
Taks bomber

Broj postova : 100 Godine : 34 Lokacija : Osijek Datum registracije : 22.11.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 13:50 | |
| Fascinantne ptice, ne mogu vjerovati da su u stanju ubiti vuka u nekoliko sekundi. Ne razumijem na koji način ga dovrši, malo leti, zgrabi vuka, ovaj se malo opire, trese, grize i odjednom leži spreman za bundu.. | |
|
 | |
Hombre guru

Broj postova : 2689 Godine : 67 Lokacija : Jug Hrvatske Datum registracije : 05.06.2011
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 18:39 | |
| - Taks je napisao/la:
- Fascinantne ptice, ne mogu vjerovati da su u stanju ubiti vuka u nekoliko sekundi. Ne razumijem na koji način ga dovrši, malo leti, zgrabi vuka, ovaj se malo opire, trese, grize i odjednom leži spreman za bundu..
Ne vidim drugog načina nego da ga udavi kad ga zgrabi za njušku jer je u tim kandžama strašna snaga. | |
|
 | |
mamac za pecanje lingua

Broj postova : 435 Godine : 61 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 20.03.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 09.02.14 19:19 | |
| Fasciniran sam sa tim načinom lova sa sokolima orlovima.Jedna ptica da usmrti vuka a da ovaj ne trepne to mi neide u glavu.Svaka joj čast. | |
|
 | |
Taks bomber

Broj postova : 100 Godine : 34 Lokacija : Osijek Datum registracije : 22.11.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 1:21 | |
| - Hombre je napisao/la:
- Ne vidim drugog načina nego da ga udavi kad ga zgrabi za njušku jer je u tim kandžama strašna snaga.
Tako i meni izgleda, baš zbog toga mi nije jasno kako se sve tako brzo odigra. U svakom slučaju strašne ptice.. | |
|
 | |
Otto Rino tipko

Broj postova : 95 Godine : 22 Lokacija : Zadar Datum registracije : 04.11.2013
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 13:50 | |
| Moze li ovaj orao ubiti covjeka(golorukog)?Meze li ubiti nekog psa koji je raden za borbe(npr.standard pinch,dobernan,rotvajler,pitt bull).Fascinantne su mi ptice opcenito(imam kanarinca i tigricu ali skupljam pare za nesto vece)masu sam ih spasavao ali ovo da love vuka to je nevjerojatno.
| |
|
 | |
tarpe tipko

Broj postova : 77 Godine : 62 Lokacija : Rijeka Datum registracije : 05.05.2011
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 14:16 | |
| 80% prizora ovog filma snimljeno je u Kazahstanu i Kirgistanu,kod nih je to narodni običaj.Moj prijatelj imao dva sokola i jednog orla(BERKUTA) zato lovci s orlovima je posebna skupina-BERKUTČI. | |
|
 | |
tarpe tipko

| Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 15:05 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=kfasOpTODYk&list=PLVxQ5H4uVJiJplLfqcVgzzU23lFZmn3Y7 | |
|
 | |
tarpe tipko

| Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 15:06 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=vcF4stwCkyw&list=PLVxQ5H4uVJiJplLfqcVgzzU23lFZmn3Y7 | |
|
 | |
tarpe tipko

| Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 10.02.14 15:10 | |
| https://www.youtube.com/watch?v=J4gUWdUx7ow | |
|
 | |
dzolix bomber

Broj postova : 124 Godine : 50 Lokacija : Banja Luka Datum registracije : 21.10.2014
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 12.11.14 23:02 | |
| Ti ljudi vecinom love lisice na taj nachin,,, Deshava se ponekad da vuk ubije ili rani orla zato oni to normalno izbjegavaju, da napucavaju orlove na vukove, da ih neizgube Kad ih je vishe onda imaju shansu i savladavaju vecinom manje mladje vukove Orao moze da ubije chovjeka ali malo djete ima npr . you t. snimak jednog pokushaja u skandinaviji, to se prije i kod nas deshavalo | |
|
 | |
jimkukri lingua

Broj postova : 241 Godine : 41 Lokacija : zg Datum registracije : 05.05.2014
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom 13.11.14 1:36 | |
| ludo... mislim da bi orao tesko svladao odraslog vuka (pogotovo ovu vrstu iz nasih krajeva) ali je fascinantna snaga i brutalnost tih orlova jer ni lisica ni mladi vuk,kojot stagod, nisu macji kasalj | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: mongolski lov vukova zlatnim orlom  | |
| |
|
 | |
| mongolski lov vukova zlatnim orlom | |
|