FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Latest topics
» Tradicionalni preklopni noževi
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty04.10.24 14:27 by Lawman

» Divlji kamp Drava 2024
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty31.08.24 7:16 by NAVIGATOR

» chris reeve sebenza folder
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty31.08.24 7:14 by NAVIGATOR

» 24 sata divljine
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty16.07.24 0:39 by Mladen

» Kožni strop
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty09.07.24 12:12 by oetzi

» Fallkniven noževi
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty28.06.24 12:22 by laredo

» Garmin GPSMAP 66S
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty22.04.24 11:59 by La vita e Bella

» Sretna 2024.godina
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty01.01.24 23:27 by Lawman

» ako nekome treba ideja za kuću..
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty18.12.23 9:19 by NecaPereca

» Ćao, ćao
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty14.12.23 10:00 by NecaPereca

» Nije bilo preživljavanje ali je bilo stresno :)
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty14.12.23 9:53 by Lawman

» Baterijske lampe
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty24.11.23 8:29 by neven

» Utsch & Gierse Tools / UG-Tools
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty23.11.23 19:08 by dux aeron

» Laser u survival kitu?
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty22.11.23 20:56 by dux aeron

» Dosta je bilo zajebancije, dogodine tko živ , tko mrtav...
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty21.11.23 12:20 by Lawman

» Stari novi hobi
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty25.10.23 22:29 by neven

» Gitara & planinarenje
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty24.09.23 11:48 by Strat04

» Izrada noza od turpije
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty21.09.23 22:04 by Hobi majstor

» sta je najvaznije za prezivljavanje?
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty20.09.23 11:34 by Strat04

» Mine na Papuku
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty20.09.23 11:32 by Strat04

» prsluk, torbica ili ranac?
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty20.09.23 11:10 by Strat04

» Prestavljanje
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty20.09.23 9:45 by neven

» P: Chris Reeve Small Sebenza MAGNACUT
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty30.08.23 9:03 by NAVIGATOR

» EDC- sitnice koje pojednostavljuju život
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty09.08.23 16:48 by NAVIGATOR

» Svega ima,ničeg nema.. [CHAT TEMA]
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty18.07.23 13:08 by Drvo

» Pozdrav svima
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty03.06.23 14:28 by Shaman95

» Nocna zima ljeti u Gorskom Kotaru
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty03.06.23 11:16 by DrAnte

» Koji nož kupiti?
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty29.05.23 15:41 by Lawman

» "patiranje"karbonskog čelika?
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty28.05.23 23:59 by ness

» SkeletoDon Alpha
Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty28.05.23 23:48 by ness

bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Forum Preživljavanja© Facebook Icon

Tražim LED svjetiljku i trebam savjete!

+21
enki_ck
Okibex
Hombre
Frans03
tagart
likota
AlexGreat
Fratt
glock
Otto Rino
krtica
chumaman
Šimun
markonvs
Guru
Frenky
roy
ratomir6
DoomsdayST
Igsy
Inspektor
25 posters

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

Go down

Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty Re: Tražim LED svjetiljku i trebam savjete!

Postaj by Hombre 04.03.14 23:03

enki_ck je napisao/la:
JillValentine je napisao/la:Kao sto sam skoro radio review....Tank 007 e09   ...20 dolara...3 moda.. 120 lmn,60 i 10..... 1 sat.... 2 sata..s.i 1000 sati....  1 AAA baterija

Ali ne radi na gumb/dugme/prekidač. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343

Možeš zamisliti koje je kvalitete taj prekidač. Imam ja takvih lampi ali većih koje koriste Q5 i T6 diode pa rade ali velik je postotak kad prekidač pravi probleme, a i ako se često koristi zna brzo otići. U krajnjem slučaju kupiš par komada pa imaš u pričuvi.

Hombre
guru
guru

Broj postova : 2624
Datum registracije : 05.06.2011

[Vrh] Go down

Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Empty Re: Tražim LED svjetiljku i trebam savjete!

Postaj by enki_ck 04.03.14 23:17

Hombre je napisao/la:
enki_ck je napisao/la:
JillValentine je napisao/la:Kao sto sam skoro radio review....Tank 007 e09   ...20 dolara...3 moda.. 120 lmn,60 i 10..... 1 sat.... 2 sata..s.i 1000 sati....  1 AAA baterija

Ali ne radi na gumb/dugme/prekidač. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343

Možeš zamisliti koje je kvalitete taj prekidač. Imam ja takvih lampi ali većih koje koriste Q5 i T6 diode pa rade ali velik je postotak kad prekidač pravi probleme, a i ako se često koristi zna brzo otići. U krajnjem slučaju kupiš par komada pa imaš u pričuvi.

To pretpostavljam da govoriš za ove MXDL 3W što je Okibex spomenuo. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343 S tim se slažem. Ne bih, hvala. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 368870 S prekidačima od Fenixa i Tank007 (Lumintop nemam osobnog iskustva) koje sam ja preporučio, nikad nisam imao problema.
enki_ck
enki_ck
zelembara
zelembara

Male
Broj postova : 32
Godine : 43
Datum registracije : 01.03.2014

[Vrh] Go down

Postaj by Inspektor 05.03.14 0:25

Vjerujem da će nekima dobro doći direktna usporedba veličina. U pitanju je moja mala kolekcija, koja nekontrolirano raste Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 747986

Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 X2BxIn5

S lijeva na desno:

Tank007 PA02, Led Lenser P2, Tank007 PA01, Tank007 TK-703, Thrunite TI2, Olight I3S EOS

Koristim ih sve redovito, PA02 je u jakni, Led Lenser je uvijek u futroli od Leatherman Surgea, PA01 je zakačen na Maxpedition torbi, TK703 je u autu, Thrunite Ti2 na ključevima, a Olight, kao najmanji, u novčaniku.

Iskreno, od svih njih favoriti su mi Olight i Thrunite Ti2. Obje su zaista male, kvaliteta izrade je na visokom nivou, a iako mi se više sviđa postupni sistem paljenja kod Ti2, kod Olighta mi je plus što ima clip. Olight ima jaki i "moonlight" mod, a ima i sakriveni stroboskopski mod (dva puta treba proći kroz sve modove i onda se pali strobo). Modovi se mijenjaju kratkim odvrtanjem i zavrtanjem.

Što se Tank007 tiče, tu isto nema greške, sve je jako kvalitetno napravljeno, snop svjetla je fokusiran u sredini sa sasvim solidnom fall-off zonom. Jedino Tk703 ima izrazito zelenkastu boju svjetla u odnosu na sve ostale, pa ako ste puritanci po tom pitanju, preskočite. Nemam problema sa klik prekidačima, svi su tzv. "naopaki klik", što znači da morate stisnuti, pa otpustiti da se svjetiljka upali. To je definitivno bolje od običnog sistema koji pali čim je pristinut prekidač, jer donekle umanjuje slučajno paljenje svjetiljke. Ali bez obzira na to, s vremena na vrijeme zna mi se dogoditi da ih nehotice upalim. PA01 i PA02 imaju tri moda, jaki, normalni i "moonlight", koji se mijenjaju laganim pritiskanjem prekidača kad je svjetiljka upaljena. Također imaju memoriju, tako da se uključuju na modu na kojem ste stali. PA01 i PA02 su kupljene u kompletu, a gratis sam dobio i dva difuzora - bijeli i narančasti. Difuzori su super i pašu na razne druge svjetiljke sličnih dimenzija.

I na kraju Led Lenser, čiji snop svjetla stvarno odskače - pravilni, super ravnomjerni i ošto odrezani krug svjetla. Izgleda kao "spotlight" u kazalištu, skroz fora. A može ga se i omekšati, iako se time ne postiže bog zna kako širi krug. Led Lenser ima klasični klik prekidač koji pali čim ga pritisnete, pa ga zato i držim u Leathermanovoj futroli, gdje paše k'o saliven.

p.s. samo mala napomena - trakice koje vidite na fotki ne dolaze uz svjetiljke, to sam dodao naknadno. Isto tako, metalni privjesak na Tank007 PA01 je u originalu došao sa Olight I3S. Inače, uz Olight i Thrunite dobijete lijepe (i iskoristive za druge stvari!) kutijice kao i komplet rezervnih brtvi.

Zadnja promjena: Inspektor; 05.03.14 1:14; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : zaboravio sam neke sitnice napisati)
Inspektor
Inspektor
lingua
lingua

Male
Broj postova : 424
Godine : 42
Datum registracije : 10.04.2012

[Vrh] Go down

Postaj by enki_ck 05.03.14 0:38

Odličan post, Inspektore. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 368870

Zavrjeđuje veliki cookie. (Welcome to the dark side) Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Vader

Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 Cookie

Imam dvije Tank007 TK703 već više od 4 godine i osim što guta baterije, odlična lampica. Ima uzak snop i bolja je za daljinu nego osvjetljavanje nečeg pred sobom, al to se da sredit s malo scotch tape-a.

Kako dugo koristiš Thrunite Ti? Imam onu 0,09 moonlight verziju i sviđa mi se, al' se dosta ljudi žalilo da im se nakon nekog vremena izgubio prvi mod, oprugica se više nije vraćala.
enki_ck
enki_ck
zelembara
zelembara

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Inspektor 05.03.14 1:04

Thnx Enki! Bome sam se i namučio - tri puta sam morao ponavljati fotkanje, jer sam zaboravio da imam "još i onu"... TK703 sam kupio polovnu ovdje na forumu, a uz nju sam dobio i custom futrolu od kydexa, što se pokazalo jako korisnim. Inače je super svjetiljka, ali definitivno primjetim zelenkasti ton svjetla u odnosu na ostale. Ja doduše po cijele dane buljim u boje, tonove, svjetlo itd. pa sam možda osjetljivji po tom pitanju.

Ti imam par mjeseci. Od svih ovdje, ta mi djeluje nekako najčvršće. I ima ultrafini navoj, definitivno odskače od ostalih. Da ima clip ili futrolu, ta bi mi bila najbolja. Ovako ipak Olight odnosi moj glas. Iako nije direktno vezano za svjetiljke, od Olightove kutijice se da napraviti odličan mali kit prve pomoći ili se kuticija može koristiti za rezervne baterije ili...
Inspektor
Inspektor
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by laredo 05.03.14 2:01

Kolekcija raste a primjerci se smanjuju  Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343 Evo, meni je pomogla usporedba, tnx! Jel ima neki razlog zašto nitko u 4 strane nije spomenuo Fenix? Namjeravao sam kupiti Fenix E05 (19 USD, ebay) a sad gledam i Thrunite Ti2 - prednost: dva moda (ali max. dva, kome treba stroboskop i SOS?)
Dakle, jel Fenix loš?
laredo
laredo
lingua
lingua

Male
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014

[Vrh] Go down

Postaj by UBERSOLDAT 05.03.14 6:42

laredo je napisao/la:Kolekcija raste a primjerci se smanjuju  Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343 Evo, meni je pomogla usporedba, tnx! Jel ima neki razlog zašto nitko u 4 strane nije spomenuo Fenix? Namjeravao sam kupiti Fenix E05 (19 USD, ebay) a sad gledam i Thrunite Ti2 - prednost: dva moda (ali max. dva, kome treba stroboskop i SOS?)
Dakle, jel Fenix loš?

Makakvi loš...  Thrunite mu nije ni do koljena, osim nazalost po cijeni.

Npr. Fenix E05 je po svemu kvalitetniji, no nedostatak stedljivog moda ogranicava uporabu ove lampe. E11 je po meni puno bolja opcija, iako malo krupnija.
UBERSOLDAT
UBERSOLDAT
lingua
lingua

Male
Broj postova : 271
Godine : 47
Datum registracije : 08.06.2010

[Vrh] Go down

Postaj by ssverko13 05.03.14 7:10

E da sam znao za thrunite Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 368870
ssverko13
ssverko13
bomber
bomber

Female
Broj postova : 163
Godine : 26
Datum registracije : 04.10.2013

[Vrh] Go down

Postaj by enki_ck 05.03.14 9:46

Kak nitko nije spomenuo Fenix? Znam da sam nov ovdje, al nisam baš nitko. :p Fenix su dobre lampice koje su već dugo na tržištu, samo što nema AAA s prekidačem. Mislim ima, al naglavna, Fenix HL10.
enki_ck
enki_ck
zelembara
zelembara

Male

[Vrh] Go down

Postaj by laredo 05.03.14 14:40

Po meni je klik prekidač na tim malim lampama minus - većinom idu na privjesak s ključevima pa sve skupa u džep pa postoji mogućnost slučajnog paljenja.
laredo
laredo
lingua
lingua

Male
Broj postova : 320
Godine : 50
Datum registracije : 19.02.2014

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 05.03.14 15:07

enki_ck je napisao/la:Kak nitko nije spomenuo Fenix?

Treba čitati. Samo dva posta iznad tvoga.

Hombre
guru
guru

Male
Godine : 70

[Vrh] Go down

Postaj by Inspektor 05.03.14 15:30

laredo je napisao/la:Kolekcija raste a primjerci se smanjuju  Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 69343 Evo, meni je pomogla usporedba, tnx! Jel ima neki razlog zašto nitko u 4 strane nije spomenuo Fenix? Namjeravao sam kupiti Fenix E05 (19 USD, ebay) a sad gledam i Thrunite Ti2 - prednost: dva moda (ali max. dva, kome treba stroboskop i SOS?)
Dakle, jel Fenix loš?

Nije Fenix loš, dapače svi ga jako hvale, ali ja osobno nisam nikad imao Fenix pa ne mogu ni pričati o njemu. Inače, ovo je samo dio kolekcije koji se odnosi na AAA baterije, imam još nekoliko u AA i 18650 varijantama.
Inspektor
Inspektor
lingua
lingua

Male

[Vrh] Go down

Postaj by enki_ck 05.03.14 18:46

Hombre je napisao/la:
enki_ck je napisao/la:Kak nitko nije spomenuo Fenix?

Treba čitati. Samo dva posta iznad tvoga.

Slažem se da treba čitati. ;)Na primjer:

Dakle, jel Fenix loš?

Na što je rekoh ovo što si citirao.  Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 469245 

Inspektor je napisao/la:...

Ti imam par mjeseci. Od svih ovdje, ta mi djeluje nekako najčvršće. I ima ultrafini navoj, definitivno odskače od ostalih. Da ima clip ili futrolu, ta bi mi bila najbolja. Ovako ipak Olight odnosi moj glas. Iako nije direktno vezano za svjetiljke, od Olightove kutijice se da napraviti odličan mali kit prve pomoći ili se kuticija može koristiti za rezervne baterije ili...

S iTP i Olight lampicama su ti navoji od lampice do lampice različiti, neki fini, klize, neki ne. Imao 3 različite verzije iTP A3 (drugu s xp-e q5 emiterom i srednji, niski visoki mod, treću s istim emiterom, al' niski-srednji-visoki sučeljem i zadnji s xp-g r5 emiterom) i svaka se ponašala različito što se tiče navoja i lakoće mijenjanja modova. Olight također. Malo čišćenja navoja i podmazivanje dihtunga pomaže.

I slažem se za kutijicu. :DInaće je iste veličine k'o i one Fishermans Friend ili Vivil kutijice s bombonima koje možeš kupit u Mülleru za malo više 10kn ak imaš koji u blizini. Jeftinije nego kupovat lampicu. Tražim LED svjetiljku i trebam savjete! - Page 3 368870
enki_ck
enki_ck
zelembara
zelembara

Male

[Vrh] Go down

Postaj by Hombre 05.03.14 19:28

enki_ck je napisao/la:S iTP i Olight lampicama su ti navoji od lampice do lampice različiti, neki fini, klize, neki ne. Imao 3 različite verzije iTP A3 (drugu s xp-e q5 emiterom i srednji, niski visoki mod, treću s istim emiterom, al' niski-srednji-visoki sučeljem i zadnji s xp-g r5 emiterom) i svaka se ponašala različito što se tiče navoja i lakoće mijenjanja modova. Olight također. Malo čišćenja navoja i podmazivanje dihtunga pomaže.

To rade automatski strojevi, velike su brzine, materijal je tanak, još kasnije dođe anodizacija... Onda ili tijelo/glava izađu malo elipsasti ili zbog same obrade nastane greška manja od 0,1mm i već se teže okreće. Ova moja ITP 3 može jednom rukom ali nije lagano dok Olight i1 ide bez problema, a obje imaju čist navoj i brtva podmazana sa silikonskom masti.

Hombre
guru
guru

Male
Godine : 70

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 3. Previous  1, 2, 3

[Vrh]

- Similar topics