Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Morica - barbudo by redbeard rum
+2
oetzi
DoomsdayST
6 posters
Stranica 1 / 1.
Morica - barbudo by redbeard rum
Evala...
Da se i ja prijavim sa par inicijalnih impresija...
Nažalost, novi bebać u obitelji mi ostavlja jaaako malo vrimena za razmišljanje o, a kamoli odlaske na planinu, čak i onu najbližu, Mosor, ili makar Kozjak... Tako da, nemam praktičnih iskustava sa ovom ljepoticom...
Kako imam 2000 model od More, ovo mi neće bit primarni radni nož... A imam i malog Kauhava kao necker-a za u brdo... I ovi primarni ne vide nešto naročito upotrebe, nažalost, a Morica mi je tako prelijepa da stvarno neznam što reći, koliko će upotrebe vidjeti, i u kojim prilikama... Iako se po ugodnosti hvata definitivno ne može falit, ovo je definitivno radni nož i želi rizat, nekako mi ga žao... Vidit ćemo, rekoše slijepci...
Dakle, ljepotica u svom ruhu, sakrivajući obline...
Ovako samozatajna, baš je mogu zamislit na kožnom remenu lovca, buškraftera, junaka... Neman pojma kako će izgledat na meni...
Kad otkrije svoje čari, i prekrasni kinderlada kontrast, neodoljiva je svakome osim najtvrdokornijim hardcore preživljavačima, koji ne priznaju ništa doli vidljivi full tang, ili u najgorem slučaju trn raskovan ili nekako drugačije uhvaćen na kraju ručke...
Ali, ovakve neprekinute obline na taj način nisu izvedive, ovako zavodljive krivine bez iti jednog grubog prekida metala se danas najčešće mogu vidjeti jedino na polimernim masovnim ručkama, ili na drvenim biserima kao što je ovaj... Ova dama nije napravljena za preživljavanje, ova dama je napravljena za uživanje, za rezuckanje i prolazak kroz svaki medij bez primjetnog otpora... Batoniranje kažete...? Zaboga...!!! Ni slučajno...! Ova oštrica je stvorena da nestane, da se ne vidi, gotovo kao laserska sablja Jedi viteza... Gotovo je i nema... Primjećuje se samo njen efekt, nakon što klizne kroz kobaju, pancetu, pršut...
Laminirana oštrica, trebat će malo pazit na koroziju, ali zar ne treba i inače na sve vrijedno u životu paziti...? Kako imam relativno malu ruku za relativno visokog čovjeka, sjela mi je ručka kao salivena... Bačvice su mi odbojne, ali ove krivine što su nenaglašene a opet u savršenom skladu su mjera kojoj je moja šaka dala ocjenu 5+...
Što reći doli, čekanje se isplatilo... Brada, hvala ti...
Da se i ja prijavim sa par inicijalnih impresija...
Nažalost, novi bebać u obitelji mi ostavlja jaaako malo vrimena za razmišljanje o, a kamoli odlaske na planinu, čak i onu najbližu, Mosor, ili makar Kozjak... Tako da, nemam praktičnih iskustava sa ovom ljepoticom...
Kako imam 2000 model od More, ovo mi neće bit primarni radni nož... A imam i malog Kauhava kao necker-a za u brdo... I ovi primarni ne vide nešto naročito upotrebe, nažalost, a Morica mi je tako prelijepa da stvarno neznam što reći, koliko će upotrebe vidjeti, i u kojim prilikama... Iako se po ugodnosti hvata definitivno ne može falit, ovo je definitivno radni nož i želi rizat, nekako mi ga žao... Vidit ćemo, rekoše slijepci...
Dakle, ljepotica u svom ruhu, sakrivajući obline...
Ovako samozatajna, baš je mogu zamislit na kožnom remenu lovca, buškraftera, junaka... Neman pojma kako će izgledat na meni...
Kad otkrije svoje čari, i prekrasni kinderlada kontrast, neodoljiva je svakome osim najtvrdokornijim hardcore preživljavačima, koji ne priznaju ništa doli vidljivi full tang, ili u najgorem slučaju trn raskovan ili nekako drugačije uhvaćen na kraju ručke...
Ali, ovakve neprekinute obline na taj način nisu izvedive, ovako zavodljive krivine bez iti jednog grubog prekida metala se danas najčešće mogu vidjeti jedino na polimernim masovnim ručkama, ili na drvenim biserima kao što je ovaj... Ova dama nije napravljena za preživljavanje, ova dama je napravljena za uživanje, za rezuckanje i prolazak kroz svaki medij bez primjetnog otpora... Batoniranje kažete...? Zaboga...!!! Ni slučajno...! Ova oštrica je stvorena da nestane, da se ne vidi, gotovo kao laserska sablja Jedi viteza... Gotovo je i nema... Primjećuje se samo njen efekt, nakon što klizne kroz kobaju, pancetu, pršut...
Laminirana oštrica, trebat će malo pazit na koroziju, ali zar ne treba i inače na sve vrijedno u životu paziti...? Kako imam relativno malu ruku za relativno visokog čovjeka, sjela mi je ručka kao salivena... Bačvice su mi odbojne, ali ove krivine što su nenaglašene a opet u savršenom skladu su mjera kojoj je moja šaka dala ocjenu 5+...
Što reći doli, čekanje se isplatilo... Brada, hvala ti...
DoomsdayST- mr.spika
-
Broj postova : 1227
Godine : 50
Datum registracije : 06.01.2012
Re: Morica - barbudo by redbeard rum
lijepo,sviđa mi se ,skriveni trn je zakon
oetzi- spikač
-
Broj postova : 924
Godine : 40
Datum registracije : 25.07.2010
potpisujem Oetzia, odlicna je
madWez- lingua
-
Broj postova : 206
Godine : 39
Datum registracije : 05.11.2013
Čestitam na prinovi ne bih ti htio kvariti raspoloženje ali zamjetih jednu anomaliju
naime nož je takoreći nov i nedavno je predstavljen od Mileta s kojim sam već imao par upita
glede finiša drške.
Na istom se već sad dobro raspoznaje linija do koje sjeda u korice te je taj dio u koricama ne samo
svijetliji .....dakle stvar je u vosak / caranauba finišu
https://en.wikipedia.org/wiki/Carnauba_wax
Uglavnom da ne dužim tematiku ,samo da skrenem pažnju na taj problem.
" />
Uglavnom predlažem ti jedan jednostavan test,poškropi dršku lagano vodom i ostavi da se koja kap osuši.....tada nastavimo s ovom tematikom ako te zanima.
naime nož je takoreći nov i nedavno je predstavljen od Mileta s kojim sam već imao par upita
glede finiša drške.
Na istom se već sad dobro raspoznaje linija do koje sjeda u korice te je taj dio u koricama ne samo
svijetliji .....dakle stvar je u vosak / caranauba finišu
https://en.wikipedia.org/wiki/Carnauba_wax
Uglavnom da ne dužim tematiku ,samo da skrenem pažnju na taj problem.
" />
Uglavnom predlažem ti jedan jednostavan test,poškropi dršku lagano vodom i ostavi da se koja kap osuši.....tada nastavimo s ovom tematikom ako te zanima.
Zadnja promjena: chumaman; 03.12.13 18:37; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : ispravak)
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Test više-manje...
Što predlažeš kao rješenje, i preventivu za kasnije...?
Što predlažeš kao rješenje, i preventivu za kasnije...?
DoomsdayST- mr.spika
-
Kako je u pitanju vosak....ostaje ti samo povremeno izbljedljelo i pohabano ponovo premazati te ispolirati.Drugo riješenje je daleko radikalnije jer bi trebao ponovo prebrusiti dršku i nanjeti neku drugu
zaštitu na uljnoj bazi(Tung) ili Tru-oil u šta vjerujem da se nećeš upuštati tako da ti ostaje
redovno milovanje oblina.....
zaštitu na uljnoj bazi(Tung) ili Tru-oil u šta vjerujem da se nećeš upuštati tako da ti ostaje
redovno milovanje oblina.....
chumaman- mr.spika
-
Grjehota je morinu clas. seriju drzat dome i ne upregnut ju! Po mom skromnom misljenju i osobnom iskustvu najbolji noz za opce radove... Skroz mrak primjerak. Sretno oboma a posebno tebi.. Hoce mucki ugrist!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Datum registracije : 06.08.2010
Milovanje oblina nije posao, to je zadovoljstvo...
Gdje pronaći sredstvo za premazivanje koje se može koristiti uz već nanešeno...?
Može negdje kod nas u dućanima, ili moram ići online...?
Gdje pronaći sredstvo za premazivanje koje se može koristiti uz već nanešeno...?
Može negdje kod nas u dućanima, ili moram ići online...?
DoomsdayST- mr.spika
-
http://www.replikart.com/search.php?search_query=RENAISSANCE+WAX&submit_search=Tra%C5%BEi
http://www.ebay.com/itm/RENAISSANCE-WAX-POLISH-65ML-TIN-NEW-FOR-WOOD-METAL-LEATHER-/131049707700?pt=UK_Antiques_DecorativeAntiques_Collectables_EH&hash=item1e832bd8b4
Preporuka
http://www.ebay.com/itm/RENAISSANCE-WAX-POLISH-65ML-TIN-NEW-FOR-WOOD-METAL-LEATHER-/131049707700?pt=UK_Antiques_DecorativeAntiques_Collectables_EH&hash=item1e832bd8b4
Preporuka
chumaman- mr.spika
-
haha, sav sam se zacrvenio, jebemu led - doom, previše si je nahvalio, sad je baci u pogon - nema straha, mada je trn skriven (bio je prekratak da bi ga zakivao), rupa je precizno izdubljena, a trn tijesno upasan.
što se održavanja tiče, ja predlažem ballistol - i za oštricu i za dršku.
povremeno razmaži par kapi pa pusti da se upije.
drvo je isfiniširano da gradacije 1200, sva sam vlakna koja bi se mogla dignuti uklonio, a ova diskoloracija nastaje zahvaljujući futroli koja 'popije' ulje s površine drške jer je skrojena da bude knap.
naravno, karnauba je odlična zaštita, ali neće se ništa dogoditi ako dodatno ne zaštitiš ovu dršku.
za futrolu, neutralna krema za cipele - namaži pa ispoliraj da ne ostavlja tragove na robi
što se održavanja tiče, ja predlažem ballistol - i za oštricu i za dršku.
povremeno razmaži par kapi pa pusti da se upije.
drvo je isfiniširano da gradacije 1200, sva sam vlakna koja bi se mogla dignuti uklonio, a ova diskoloracija nastaje zahvaljujući futroli koja 'popije' ulje s površine drške jer je skrojena da bude knap.
naravno, karnauba je odlična zaštita, ali neće se ništa dogoditi ako dodatno ne zaštitiš ovu dršku.
za futrolu, neutralna krema za cipele - namaži pa ispoliraj da ne ostavlja tragove na robi
redbeard rum- spikač
-
Broj postova : 848
Godine : 40
Datum registracije : 06.12.2009
Stranica 1 / 1.