Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Solo prenoćenje u šumi i iskustva
+24
Vikingr
Hombre
Okibex
Fratt
Nubilus
survival_996
maxina
dux aeron
pirat
kengur32
Šimun
beskućnica
FrankyRC
mamac za pecanje
madWez
Mladen_K
antun
shpaga
goxxon
Inspektor
antarctica
markonvs
duke
CroPrepper
28 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
Solo prenoćenje u šumi i iskustva
Spremam se na moje prvo solo prenoćenje u šumi. Kakva imate iskustva sa strahom i panikom?
Naravno, sumnjam da bude netko priznal da ga bilo strah usred noći u šumi - sam, ali možda i ima nekih koji bi pričali o svojim doživljajima kada su bili prvi put sami u šumi i prespavali.
Znam da mašta može sve učiniti, pa tak si već i sad zamišljam izvanzemaljce, Big Foot, Mutante, Spiderman, bijesne zvijeri, ubojice, itd... iza idućeg drva u mraku...
Kak ste vi zbavili prvu solo noć i imate kakve prijedloge (bez alkohola)?
Naravno, sumnjam da bude netko priznal da ga bilo strah usred noći u šumi - sam, ali možda i ima nekih koji bi pričali o svojim doživljajima kada su bili prvi put sami u šumi i prespavali.
Znam da mašta može sve učiniti, pa tak si već i sad zamišljam izvanzemaljce, Big Foot, Mutante, Spiderman, bijesne zvijeri, ubojice, itd... iza idućeg drva u mraku...
Kak ste vi zbavili prvu solo noć i imate kakve prijedloge (bez alkohola)?
CroPrepper- lingua
-
Broj postova : 331
Godine : 42
Datum registracije : 08.10.2013
Re: Solo prenoćenje u šumi i iskustva
Nismo gledali strašne filmove mjesec dana prije nočenja!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Nisam nikada bio sam ali ni u društvu osjećaj nije ugodan.
Šuma u kombinaciji sa mrakom intenzivira maštu...
Ako bih morao odgovoriti zbog čega najviše osjećam nelagodu, bilo bi to definitivno zbog ljudi...
Šuma u kombinaciji sa mrakom intenzivira maštu...
Ako bih morao odgovoriti zbog čega najviše osjećam nelagodu, bilo bi to definitivno zbog ljudi...
markonvs- spikač
-
Broj postova : 571
Godine : 46
Datum registracije : 13.11.2011
Znam kada sam sada nedavno bio sa frendom, pas mi režio i lajao i ja posvijetlim u mrak i vidim dvoje oči kako me gledaju. Meni su se dlake zdigle na leđima - inače kada sam sa nekim me nije strah. I u jednom trenutku me uhvatio onaj čudan strah. I ja svijetlim dalje i vidim da je to lisica. Ajme bilo mi lakše.. Ali svaki puta kada sam čuo neke korake i onda psa kako reži, meni se koža ježila makar sam znao da je to lisica kojoj vjerojatno miriše nešto. Makar smo hranu objesili dobrih 50 metara od kampa na drvo, ipak je dolazila CIJELU noć k nama.
Sad, biti sam. Tanka je crta da padneš u paniku ili da se skuliraš. Kemijam da uzmem psa sa sobom da me "brani" i da imam neki alarm.
Sad, biti sam. Tanka je crta da padneš u paniku ili da se skuliraš. Kemijam da uzmem psa sa sobom da me "brani" i da imam neki alarm.
CroPrepper- lingua
-
A da, kaj se tiče filmova i igrica i sve to. Jebiga, meni se to spržilo u mozak i kad gledam u mrak stalno mislim da kad budem upalil bateriju da ću vidjet Slenderman-a
CroPrepper- lingua
-
Mene je bilo strah,ali ne vanzemaljaca već veprova i gromova.Jednu noć sam odlučio provesti na vrhu Ivačka glava (drugi najviši vrh Papuka) i sve je bilo lijepo osim kiše koja je počela padati pa me bilo strah groma a ja na samom vrhu.
Kada sam prije par godina sa prijateljem bivakirao u šumi,bilo mi dosadno jer je papak zaspao u roku par minuta a meni san nikako na oči.
Kada sam prije par godina sa prijateljem bivakirao u šumi,bilo mi dosadno jer je papak zaspao u roku par minuta a meni san nikako na oči.
antarctica- bomber
-
Broj postova : 101
Godine : 47
Datum registracije : 28.09.2009
Na samom vrhu si kampirao? Pa te nije vjetar odnio?
To su realni strahovi i logični. Znači tebe mašta ne maltretira u mraku toliko
Da, moji kolega s kojim sam znao prenoćiti - on si popije jedno 5 piva (naravno nije mu teško nit nosit 10 piva ako treba) i on samo legne u vreću i nakon 30 sekundi se čuje izvanzemaljsko hrkanje tak da sumnjam da će onda tko blizu
Kad sam s njim uzmem MP3 Player i stavim si snimku kiše na šator, koja ide oko 3 sata tako da zaspim brzo. Znam da je glupo i da ne čujem kaj se dešava oko mene, ali barem mogu zaspati kraj ove hrkadijade...
Uskoro mi stiže DD frontline i želio bi sprobati skup sa usgi mss koju sam rabljenu kupio preko EBAY-a a nemogu nikoga nagovorit da ide sa mnom. Pa ću vjerojatno sam ići.
To su realni strahovi i logični. Znači tebe mašta ne maltretira u mraku toliko
Da, moji kolega s kojim sam znao prenoćiti - on si popije jedno 5 piva (naravno nije mu teško nit nosit 10 piva ako treba) i on samo legne u vreću i nakon 30 sekundi se čuje izvanzemaljsko hrkanje tak da sumnjam da će onda tko blizu
Kad sam s njim uzmem MP3 Player i stavim si snimku kiše na šator, koja ide oko 3 sata tako da zaspim brzo. Znam da je glupo i da ne čujem kaj se dešava oko mene, ali barem mogu zaspati kraj ove hrkadijade...
Uskoro mi stiže DD frontline i želio bi sprobati skup sa usgi mss koju sam rabljenu kupio preko EBAY-a a nemogu nikoga nagovorit da ide sa mnom. Pa ću vjerojatno sam ići.
CroPrepper- lingua
-
Ja sam puno puta noćio sam i mogu reći da iako se zna dogoditi taj osjećaj neugode, pogotovo ako čuješ nešto kako šuška oko tebe, ja osobno kraj glave držim lijepo veeeeliki crni Cold Steel Bushman kojeg sam kupio prvenstveno jer izgleda jako opasno, a oko vrata mi je Petzl lampa. Pa ako s nekim imam noćni susret, mislim da nitko ne bi ostao ravnodušan
Iz istog razloga ga najčešće držim u autu. Ima svakakvih budala, a nekad je dovoljno "imati većeg" da riješiš problem. Prijatelj je jučer doživio da ga dvojica 16-godišnjaka napadnu u pol bijela dana pred školom, obore na pod i udaraju nogama. Završio je s nekoliko šavova, jer se suzdržavao pošto su u pitanju djeca. Nekad jednostavno nema pametnog rješenja.
Ako te strah životinja ili ako kampiraš u području gdje ima većih zvjerki, onda kupi suzavac u spreju i drži ga uz sebe.
@antartica - već neko vrijeme razmišljam da se zaputim na Papuk. Kakva je situacija s rendžerima, kampiranjem, vatrom i ostalim? Mine? Svaki savjet je dobrodošao!
Iz istog razloga ga najčešće držim u autu. Ima svakakvih budala, a nekad je dovoljno "imati većeg" da riješiš problem. Prijatelj je jučer doživio da ga dvojica 16-godišnjaka napadnu u pol bijela dana pred školom, obore na pod i udaraju nogama. Završio je s nekoliko šavova, jer se suzdržavao pošto su u pitanju djeca. Nekad jednostavno nema pametnog rješenja.
Ako te strah životinja ili ako kampiraš u području gdje ima većih zvjerki, onda kupi suzavac u spreju i drži ga uz sebe.
@antartica - već neko vrijeme razmišljam da se zaputim na Papuk. Kakva je situacija s rendžerima, kampiranjem, vatrom i ostalim? Mine? Svaki savjet je dobrodošao!
Inspektor- lingua
-
Broj postova : 424
Datum registracije : 10.04.2012
nebi htio bit grub, al vidim da neki ovdje imaju fobije uzrokovane modernim društvom...
bez brige, sve se to da riješit... dok prenočite par puta i skužite da vam ništa neće bit... odnosno nije bilo
za početak si naravno planirajte sigurnije lokacije... di nema lisica, veprova, međeda, ljudi...
bez brige, sve se to da riješit... dok prenočite par puta i skužite da vam ništa neće bit... odnosno nije bilo
za početak si naravno planirajte sigurnije lokacije... di nema lisica, veprova, međeda, ljudi...
duke- mr.spika
-
Ma nisi grub. Kod mene ovdje ima puno lisica, realna opasnost koja bi bila da se zarazim bjesnoćom. I strah me, da mi lisica ne zarazi ili napadne psa ako ide sa mnom. Divlja svinja nebi išla blizu. Mislim da nas izbjegavaju osim ako se nađe talent koji pusti hranu i poduđe u kojem se kuhalo, u kampu.duke26 je napisao/la:nebi htio bit grub, al vidim da neki ovdje imaju fobije uzrokovane modernim društvom...
@Inspektor: Imam i ja pepperspray, uvijek ide sa mnom. Mislim da je to dobra stvar. A nož je tak i tak uvijek kod mene. Kada sam imao susrete sa lisicom sam mislio napraviti koplje za noć. Da mogu iz daljine piknut ako je bjesna ...
Mislim u prvom redu, kako ste vi prebavili prvu SOLO noć i koja su bila iskustva sa tim. Nema veze kakve su misli, jel su realne ili ne, ili jel su prouzrokovane modernim društvom ili ne. Misli su misli, i kako ste se savladali sa tim. Ja mislim da ću kuriti cijelu noć vatru kraj sebe. Makar to ne sprijeći bijesne životinje da te ugriznu. Ali ako ću visjet u hammocku, samo natrpam novine unutra da me nemogu ugriznut za dupe haha
CroPrepper- lingua
-
na slici je moje prvo solo noćenje u prirodi (proljeće u Lici) s improviziranim skloništem. u šatoru sam spavao od malena, a noćenje u vreći na plaži ne računam. uglavnom, smrznuo sam se ko pipi, bilo je toplo dok je gorila vatra. svakih pola sata sam se od hladnoće budio i stavljao drvo. kako je vatra pucketala, tako mi je i po vreći napravilo nekoliko rupa (nisam imao vunenu deku da ju prekrijem). na pod sam samo stavio vreću za smeće i karimat.
bilo mi je malo "čudno" kad je oko tebe sve tama, a razmišljaš si da te tamo neke oči gledaju (npr. Ivo)
bilo mi je malo "čudno" kad je oko tebe sve tama, a razmišljaš si da te tamo neke oči gledaju (npr. Ivo)
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Goxxon kad god dođe na svoj grunt obavezno napravi ovakvo sklonište pa se nakon druge litre odvuče u moju kuću i zaspi ko beba.
shpaga- bomber
-
Broj postova : 176
Godine : 59
Datum registracije : 19.01.2012
Goxxon, pa u čem je bio problem da si se toliko smrzao? Slaba vreća? Vjetar? Krilo nisi spustio do poda s druge strane? Baš mi simpatično izgleda taj tvoj setup, skoro školski
Inspektor- lingua
-
Broj postova : 424
Datum registracije : 10.04.2012
Ma nije imo dovoljno "antifriza"
duke- mr.spika
-
@Shpaga: evo nakon dugo vremena pokušavam nešto ozbiljno napisati, i sad ga ti usereš. molim da ga banate na 5 dana! p.s. kod tebe idem kada imam eksplozivni proljev, hehe
@Inspektor: ljetna vreća, vjetar, nisam spustio do poda krilo-nabacao sam nekog granja na tu rupu, Lika...
@Đuka: imao sam samo 3 pive
@Inspektor: ljetna vreća, vjetar, nisam spustio do poda krilo-nabacao sam nekog granja na tu rupu, Lika...
@Đuka: imao sam samo 3 pive
goxxon- guru
-
[quote="goxxon"]@Shpaga: evo nakon dugo vremena pokušavam nešto ozbiljno napisati, i sad ga ti usereš. molim da ga banate na 5 dana! p.s. kod tebe idem kada imam eksplozivni proljev, hehe
Kritiku sam prihvatio!
P.S. ključ više nije na onom mjestu!
Kritiku sam prihvatio!
P.S. ključ više nije na onom mjestu!
shpaga- bomber
-
Broj postova : 176
Godine : 59
Datum registracije : 19.01.2012
uzet ću ti jazavčare za taoce
goxxon- guru
-
Jeste smiješni
Lijepo sklonište. Imaš čak i relektirajući kamen, zbilja romantično
Lijepo sklonište. Imaš čak i relektirajući kamen, zbilja romantično
CroPrepper- lingua
-
hvala, osim slike s motornom pilom, u duši sam romantik
goxxon- guru
-
ovo je primjer mojeg drugog skloništa. našao sam poluslomljeno stablo i stavio preko njega krilo. išao sam po načelu da ne sječem drveće bezveze. iskorištavam ono što je već dostupno. tu je bilo toplije, stavio sam puno borovih grana za podlogu, vreću za smeće, vunenu deku, karimat i vreću za spavanje, a oko 3 ujutro obukao sve na sebe što sam imao u ruksaku
susret na Bilogori prije 2 godine u organizaciji gosn. Pierrea cca 5. mjesec
goxxon- guru
-
Sorry Inspektore na čekanju,tek sam sad uzeo vremena.
Nisam duže vremena bio na Papuku(strana Jankovca i okolica)ali prije ćeš vidjeti albino vepra nego rendžera.
Za kampiranje ne znam,ali mislim da za kulturno ponašanje ne bi trebali praviti problema.Imam prijatelja u njima pa ću ga pitati treba li pripaziti oko nečega u granicama parka ili se prijaviti.
Inače,planiram sada rutu "foto-trekinga" od Sl.Drenovca do Sekulinaca koja bi trebala trajati 3-4 dana pa ako budeš bio zainteresiran možemo se čuti.
Nisam još siguran bih li išao ovaj mjesec prije Božića ili slijedeći poslije praznika.
Nisam duže vremena bio na Papuku(strana Jankovca i okolica)ali prije ćeš vidjeti albino vepra nego rendžera.
Za kampiranje ne znam,ali mislim da za kulturno ponašanje ne bi trebali praviti problema.Imam prijatelja u njima pa ću ga pitati treba li pripaziti oko nečega u granicama parka ili se prijaviti.
Inače,planiram sada rutu "foto-trekinga" od Sl.Drenovca do Sekulinaca koja bi trebala trajati 3-4 dana pa ako budeš bio zainteresiran možemo se čuti.
Nisam još siguran bih li išao ovaj mjesec prije Božića ili slijedeći poslije praznika.
antarctica- bomber
-
Broj postova : 101
Godine : 47
Datum registracije : 28.09.2009
Fino sklonište. Niti ja ne koristim živo drvo, previše je opasno da me ne dojde vlasnik streliti da mu šumu uništavam.
Ima kojih trenutaka kada je guza žvakala hlače?
Ima kojih trenutaka kada je guza žvakala hlače?
CroPrepper- lingua
-
Da sječam se tog skloništa. Odlično odrađeno sklonište. Samo je Pjer kasnije strahovao da šumarija to ne vidi, pa je do kraja odrezao borić i odnio ga dublje u šumu...goxxon je napisao/la:ovo je primjer mojeg drugog skloništa. našao sam poluslomljeno stablo i stavio preko njega krilo. išao sam po načelu da ne sječem drveće bezveze. iskorištavam ono što je već dostupno. tu je bilo toplije, stavio sam puno borovih grana za podlogu, vreću za smeće, vunenu deku, karimat i vreću za spavanje, a oko 3 ujutro obukao sve na sebe što sam imao u ruksaku
antun- spikač
-
Broj postova : 805
Godine : 83
Datum registracije : 01.05.2009
@CroPrepper: jedna epizoda s medvjedom, ali to imaš u reportaži Brokeback mountain 2
@Antun: hvala
@Antun: hvala
goxxon- guru
-
Ja sam u vojsci prvi put prespavao sam u šumi.
Večer prije toga smo gledali neki "horor" (Duhovi marsa) na telki, a đombe su mi ispričali priču o "majci sa krvavim djetetom" (duh cure nekog vojnika koji ju je tamburao na tom stražarskom mjestu, al ju je ostavio nakon što je ostala trudna, pa se jadnica ubila... bla, bla...).
Uglavnom, došao sam na stažarsko mjesto, provjerio poljski telefon i naručio buđenje kod požarnog kad krene smjena ili nadzor. Uz AK-47 i 150 metaka spavao sam ko beba
Večer prije toga smo gledali neki "horor" (Duhovi marsa) na telki, a đombe su mi ispričali priču o "majci sa krvavim djetetom" (duh cure nekog vojnika koji ju je tamburao na tom stražarskom mjestu, al ju je ostavio nakon što je ostala trudna, pa se jadnica ubila... bla, bla...).
Uglavnom, došao sam na stažarsko mjesto, provjerio poljski telefon i naručio buđenje kod požarnog kad krene smjena ili nadzor. Uz AK-47 i 150 metaka spavao sam ko beba
CroPrepper je napisao/la:A da, kaj se tiče filmova i igrica i sve to. Jebiga, meni se to spržilo u mozak i kad gledam u mrak stalno mislim da kad budem upalil bateriju da ću vidjet Slenderman-a
on ipak postoji, ja na tvom mjestu vise nebi sam seto prirodom
Sala mala naravno!
Ja nekak uvijek idem za tim ak mislis da ce te neko od ljudi napast, pa nek napadne kaj on zna kolka sam ja budala, mozda veca neg on, mozda imam dva noza, mitraljez i 3 granate, mozda sam psiho mislim kaj ti je sudjeno ti je sudjeno, najbolje ne razmisljat o tim stvarima i bok ... a moje neko pravilo oko zivina je ako ti njih respektiras, onda ce i one tebe, ako ides sa psom ak je cjepljen protiv bjesnove, onda i ak ga lisica capi nemas brige nabavis neku batinu stapinu deblju i ak te zaskoci capnes ju po glavi i nebu te napadala sigurno vise
madWez- lingua
-
Broj postova : 206
Datum registracije : 05.11.2013
A da imam Kalasnikov i 150 metaka i ja bi spal ko beba
CroPrepper- lingua
-
Prije nekoliko godina krenuo sam u ribičiju na tri dana.Kada sam došao na mijesto koje sam prije več odabrao raspakirao se zabacio udice i pomalo pripremao logor.Do noći sam sve pripremio i posložio na svoje mijesto da u bilo koje doba znam gdje se što nalazi.Prva noč je prošla super jeste da nisam puno spavao više sam drijemao.Drugu noč iza ponoči kako sam spavao čujem nekakav grozan zvuk prvo sam mislio da sanjam aono sve jače i jačeide prema meni to do tada nikada prije nisam čuo nešto grozno za čuti.Kako sam se nalazio u koritu rijeke lagano se dignem aono prestane više nisam spavao.Kada sam se vratio kući pričam prijatelju lovcu on kada nije umro od smijeha kaže mi on to ti je divlja mačka.Nisam plašljiv ali je ispuštala grozan zvuk jednostavno ti nije ugodno.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
Ma da, kada neznaš kaj je onda ti mašta radi. Nismo jednostavno naviknuti a šuma tj. priroda se promjeni za 180 stupnja kada dođe noć.
CroPrepper- lingua
-
CroPrepper to je istina sasvi su drugi zvukovi noću nego danju.Najviše volim nočni ribolov u prolječe.Noću ptice više pjevaju ili imam samo takav osiječaj.Na mnoge šumove sam se navikao več od rane mladost tako da me samo poneki mogu samo iznenaditi.Pokušali su me kolege ponoći preplašiti pa su bili iznenrađeni oni a ne ja.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: ZNANJA BORAVKA U PRIRODI, SURVIVAL I BUSHCRAFT :: ŽIVOT U DIVLJINI
Stranica 1 / 4.