Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Budak - DENteX Folderi
+29
Hombre
SmitoBona
elvin
jimkukri
Medo Gradela
laredo
Mraz
gorky
Big Pack
Taks
Okibex
Ernest
puls
Fagus
madWez
chumaman
ng44
Aleksa
mamac za pecanje
maxina
siga
damjan
DoomsdayST
Keltan
marko5000
flok
cvox
Fratt
cutlass
33 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: Budak - DENteX Folderi
Jako lijepi noževi.
Može li mi netko objasniti ovu "crtu" sa "zadnje" strane drške, onaj rez, na onim gornjim slikama?
Jel to nešto povezano s mehanizmom otvaranja, kočnicom, ili ima neku više umjetničku svrhu?
Može li mi netko objasniti ovu "crtu" sa "zadnje" strane drške, onaj rez, na onim gornjim slikama?
Jel to nešto povezano s mehanizmom otvaranja, kočnicom, ili ima neku više umjetničku svrhu?
amatercina- bebač
- Broj postova : 11
Datum registracije : 11.01.2015
amatercina je napisao/la:Jako lijepi noževi.
Ako sam te dobro shvatio mislis na frame lock ? to ti je mehanizam kljucanja noza, tj kada se otvori noz, ostrica stoji u ravnini sa ruckom i ne mrda dok se taj lock ne pomakne i tek onda se moze vratiti ostrica u rucku.
https://www.youtube.com/watch?v=NyejLlcm2Dg
SmitoBona- lingua
-
Broj postova : 440
Godine : 33
Datum registracije : 27.12.2014
cutlass je napisao/la:pozdrav
D.
Jos je tu .......
Keltan je napisao/la:Mraz je napisao/la:Hmm... nekome "lagan" drugome znači je "težak"... zanimaju nas brojevi a ne izmotavanja!
Sve lijepo izgleda osim pivota... baš bode u oči, kao da je kupljen u obližnjoj željezari.
Bas tako , samo nisam hteo prvi da napisem to .Ovako savrsen noz zasluzuje bolji detalj tu . .
Keltan- lingua
-
Broj postova : 287
Godine : 62
Datum registracije : 30.06.2013
SmitoBona je napisao/la:
Ako sam te dobro shvatio mislis na frame lock ?
Da, na to sam mislio. Ovako kad se čovjeku nacrta, ne može ne shvatiti.. Hvala
amatercina- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 37
Datum registracije : 11.01.2015
Keltan je napisao/la:cutlass je napisao/la:pozdrav
D.
Jos je tu .......Keltan je napisao/la:Mraz je napisao/la:Hmm... nekome "lagan" drugome znači je "težak"... zanimaju nas brojevi a ne izmotavanja!
Sve lijepo izgleda osim pivota... baš bode u oči, kao da je kupljen u obližnjoj željezari.
Bas tako , samo nisam hteo prvi da napisem to .Ovako savrsen noz zasluzuje bolji detalj tu . .
Slazen se. Cemu ta sajba ispod? Zasto nije dovoljno da malo upustis vidu?
zuzonja- spikač
-
Broj postova : 629
Godine : 38
Datum registracije : 06.11.2012
Meni se čini da se ovdje radi više o momentu "beauty is in the eye of the beholder" a ne o nekom bitnom dizajnerskom faultu.
Ja bi čak bio dovoljno smio pa pozvao kritičare da naruče Dentex folder od Budaka sa opaskom da nikako ne žele takav pivot,siguran sam da bi Denis lako postavio uvučeni pivot.
Ja bi čak bio dovoljno smio pa pozvao kritičare da naruče Dentex folder od Budaka sa opaskom da nikako ne žele takav pivot,siguran sam da bi Denis lako postavio uvučeni pivot.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
dobar dan
hvala svima na komentarima ..
vidim da je najvise ljudi dotaknuo seraf pivota ..
dakle situacija je sljedeca ..
nakon nekoliko desetaka DENteXa na kojem koristim taj pivot NITI JEDNU opasku ili nesto slicno nisam dobio od musterija ili pratitelja na IG ili USNu u vezi istoga tako da ce ipak ostati taj isti iz "željezare" na njemu ..
inace , nije da nisam razmisljao o njegovom upuštanju u materijal i mozda cu na nekom od sljedecih nozeva to i napraviti ali necu se zamarati oko toga previse ..
glava pivota s prednje strane je dio noza koji je vec nebrojeno puta komentiran na raznim forumima jer jako malo ljudi radi visokopolirani pivot i manje vise svi su odusevljeni njime .. zao mi je sto se i u Hr ne dijeli njihovo "odusevljenje" ili makar pokoji komentar istoga ..
NAVI ,sto se recenzija mojih nozeva tice , opet me iznenadujes ..
u zadnje vrijeme ti "bjezi" dosta stvari ..
eto da pokusam pomoci ..
ovo je recimo filmic od jednog od najrespektabilnijih recenzitelja na YT , iskreno neznam kak ti je on "promaknuo" .. jednom takvom nozofilu
https://www.youtube.com/watch?v=a3hK0CX0x4M
no valjda dolazi to s godinama, hehe salim se malo
ak ima jos kakvih pitanja ,pucajte ..
LP
nakon nekoliko desetaka DENteXa na kojem koristim taj pivot NITI JEDNU opasku ili nesto slicno nisam dobio od musterija ili pratitelja na IG ili USNu u vezi istoga tako da ce ipak ostati taj isti iz "željezare" na njemu ..
inace , nije da nisam razmisljao o njegovom upuštanju u materijal i mozda cu na nekom od sljedecih nozeva to i napraviti ali necu se zamarati oko toga previse ..
glava pivota s prednje strane je dio noza koji je vec nebrojeno puta komentiran na raznim forumima jer jako malo ljudi radi visokopolirani pivot i manje vise svi su odusevljeni njime .. zao mi je sto se i u Hr ne dijeli njihovo "odusevljenje" ili makar pokoji komentar istoga ..
eto da pokusam pomoci ..
ovo je recimo filmic od jednog od najrespektabilnijih recenzitelja na YT , iskreno neznam kak ti je on "promaknuo" .. jednom takvom nozofilu
LP
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Denis
prvo pitanje je postavljeno iz čiste znatiželje a nikako jala ili sličnih negativnih pobuda.
Nije da mi u zadnje vrijeme nešto izmiće nego jednostavno kada u tražilicu youtubea utipkaš budak knives ili budak dentex ili bilo što vezano uz Budak i noževe tražilica ne pronalazi apsolutno ništa doli par prapovjesnih filmića iz garaže. Probao sam to nekoliko puta. Baš nedavno također.
A ja ti nemam vremena ni volje pratiti JUSove, FUSove i razne IGove ili USNove
Čudo već nekoliko te puta pohvalim, zasluženo, a ti se postaviš u neki obrambeno podhebavački stav??
prvo pitanje je postavljeno iz čiste znatiželje a nikako jala ili sličnih negativnih pobuda.
Nije da mi u zadnje vrijeme nešto izmiće nego jednostavno kada u tražilicu youtubea utipkaš budak knives ili budak dentex ili bilo što vezano uz Budak i noževe tražilica ne pronalazi apsolutno ništa doli par prapovjesnih filmića iz garaže. Probao sam to nekoliko puta. Baš nedavno također.
A ja ti nemam vremena ni volje pratiti JUSove, FUSove i razne IGove ili USNove
Čudo već nekoliko te puta pohvalim, zasluženo, a ti se postaviš u neki obrambeno podhebavački stav??
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
To sto nisi dobio opasku od musterije , ne znaci da je dobro i da ne moze bolje .I ja i ti kupimo neke stvari bez obzira sto nam se neki detalj na njima ne dopada .. .I jeste obican iz zeljezare /malo snabdenija moram reci / inox tip zavrtke navrtke kako li se zove ...Pa i sam podsvesno valjda ne stavljas slike foldera sa te strane ..jedna mozda .Hajde , bar toga ima da se nadje koliko hoces ..i mnogo ljepsih .Bar da je polusvera , ne mora ukopan unutra ,ovak strci ko sjedalo strka na banderi ... Znas da kada je nesto savrseno izradjeno samo oko trazi detalj ...a ovaj detalj zapinje sa kilometre , meni oko kaze OVOME nije mesto ovdecutlass je napisao/la:dobar dan
eto da pokusam pomoci ..
LP
Keltan- lingua
-
Broj postova : 287
Godine : 62
Datum registracije : 30.06.2013
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Friction Folderi by Denis Budak
» Budak - DENteX - Zirconium folder
» Budak - PROJECT "DENTEX" - Predator iz dubina
» Moji folderi
» DENteX #200 - "TRIBAL WARRIOR"
» Budak - DENteX - Zirconium folder
» Budak - PROJECT "DENTEX" - Predator iz dubina
» Moji folderi
» DENteX #200 - "TRIBAL WARRIOR"
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 3 / 3.