Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Ma zmiali neat REPORTAŽA
+4
ivo
PJER
kengur32
duke
8 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
Ma zmiali neat REPORTAŽA
opet smo bili na Zelingradu!
samo je ovaj put ekipa malo drukčija!
Za naslov me ne pitajte ništa, to je Pjerova ideja, kad sam ga u nedostatku inspiracije pitao kakav naslov da stavim, on mi je odgovorio: "Ma zmiali neat".... ajd, rekoh, nek ti bude!
kaj se same reportaže tiče, mogli smo ju strpat pod onu staru Pjerov posjet Zelingradu ali nismo... i to namjerno, nek se i takve reportaže množe.... ak se nekom ljutom adminu to ne sviđa, nek sad kaže ili nek zauvijek šuti!
kako se zadnji put nekoliko ljudi "naljutilo" jer nisu bili pozvani, ovaj put smo dotične pozvali, ali naravno, spletom okolnosti nisu bili u mogučnosti doći...
umjesto njih, potkrao nam se jedan popularni forumit (koji če od sada biti još popularniji), koji se nije baš oglašavao na prošloj reportaži...
naravno riječ je i Sisačkom predatoru Maxini!
otkad je taj došao smijeh nije prestajao... ja sam konkretno zaboravio na koju temu i u koje doba smo se uopče počeli smijati, a sukladno tome, i kad smo uopče zaspali!?
kako nam je u međuvremenu netko skurio reflektor (i pola mog skloništa) koji smo zadnji put sastavili i ostavili tamo, ovaj put smo odlučili napraviti bolje i veče sklonište gdje čemo moći svi odmarati guzice uz logorsku vatricu....
ovak je to izgledalo!
tipični "lean to" sa drvenom konstrukcijom, prekrivenom ceradom 3x4m ak se ne varam, (ak se varam Pjer nek me ispravi) bočne strane zatvorene zelenim lišćem i zadnja strana zatrpana suhim lišćem...
ovaj put smo reflektor zamjenili astro folijom (space blanket), čisto iz radoznalosti da vidimo kako to funkcionira...
ovako to izbliza izgleda!
reflektor je bio od koristi, budimo realni, nije bilo vruče, ali razlika u temperaturi se osjeti, što od refleksije, što od međuprostora između folije i cerade... uglavnom mi smo bili zadovoljni!
pošto ja nisam poneo šator (opet) računao sam spavati u tom skloništu, no kao što je vidljivo iz slike gore, tu mi se utrpao Maxina...
nakon što smo skalupili poluzajedničko sklonište (bila je to svadbena dvorana spram onog prošli put) i postavili šatore, uzeli smo kratki predah, pa dalje za poslom...
dok su dečki otišli srušit/narezat/raskalat/osušit i donijet fine bukovine...
...ja sam se pozabavio izradom ražnja za zebre (ili kojeg zeca ako naleti)
i kuhanjem kave, naravno!
zbilja se divim dečkima i njihovim nadnaravnim vještinama da u tako kratkom roku (svega 10ak minuta) pripreme drva sa takvom preciznošću i mareći za detalje poput suhoće.... (kažu da je jedan držao upaljač dok je drugi prdio kako bi ubrzali proces sušenja)
kako su dečki otišli po još koju rundu drva, na to nam dolazi Zubica...
...čujem šuškanje...
...vidim, nešto se meškolji dolje iza onog izvaljenog balvana...
...čujem prvo šaptanje, pa glasove...
...ženski glas i nervozu u njemu...
...vidim dečke i za njima zubica sa uznemirujučim izrazom lica...
...strijelja me pogledom...
...možda bi bilo dobro da se malo zagrijem, razgibam, protegnem, sudeći po njenoj faci ne gine mi bježanje...
... vidim Maxina joj pruža batinu...
...pomišljam "Maxina izdajico" i dajem se u bijeg....
nakon nekog vremena, situacija se slegla, Zubica se umorila, ja ogladnio i vratio se čoporu...
priznao sam krivnju što sam malu amazonku Doru uvalio baki i dedi i poslao ju s njima u Ogulin...
ali bilo je to za njeno dobro, najavili su nam kišu... opet!
trebalo je sjest i prizalogajit nešto...
na meniju su bile grindane kobase
i zalit ih je trebalo, naravno...
ovaj put ne vinom od višnje, već klasičnim panom u limenci!
nakon što smo se fino napapali, Maxina si je dao truda napraviti drvenu žlicu...
od alata i materijala je koristio komad bukve, Fiskars noktaricu, moru neznam koju (zna Max) i žar!
iz priloženog se vidi kako Pjer strpljivo sa smiješkom čeka kada će si naš forumski predator puhajući u žar spaliti brčine...
nažalost nije nam priuštio takav crni humor, iako zamalo...
slijedilo je duuuuugo prtzanje Pjera, do kasno u noć, naime bacili smo mu bubu u uho da nešto s njegovim šatorom nije baš kako on misli da jest, pa se vrag do gluho doba noći/jutra nije dao sterat spavat...
i naravno prekopao je šator nekoliko puta tijekom večeri...
ali zato ima tko je otišao čak prilično rano u odnosu na ostale...
zaključite sami tko bi to mogao biti...
dat ču vam mali trag...
i još za kraj mogu reći kako sam se u jutro na smrt prepao dva puta...
prvi put kad sam otvorio oči i vidio Singeritzu kraj sebe, a drugi put kad sam se okrenuo na drugu starnu i vidio spodobu kako u tišini sjedi pod drvetom do...
i još me je i sliko.... kraj singeritze....
naravno kiša se već dobro napadala i sve je bilo mokro osim nas u našim skloništima....
riješili smo ne pokušati ostati kao zadnj put da se ne razbolimo bez potrebe
...pa smo se popakirali i zbrisali k zubici na topli čaj i kolače sa šljivama (i pudingom koji veže te šljive na kolač)
to je to od mene, dopune prepuštam kolegama s terena!
samo je ovaj put ekipa malo drukčija!
Za naslov me ne pitajte ništa, to je Pjerova ideja, kad sam ga u nedostatku inspiracije pitao kakav naslov da stavim, on mi je odgovorio: "Ma zmiali neat".... ajd, rekoh, nek ti bude!
kaj se same reportaže tiče, mogli smo ju strpat pod onu staru Pjerov posjet Zelingradu ali nismo... i to namjerno, nek se i takve reportaže množe.... ak se nekom ljutom adminu to ne sviđa, nek sad kaže ili nek zauvijek šuti!
kako se zadnji put nekoliko ljudi "naljutilo" jer nisu bili pozvani, ovaj put smo dotične pozvali, ali naravno, spletom okolnosti nisu bili u mogučnosti doći...
umjesto njih, potkrao nam se jedan popularni forumit (koji če od sada biti još popularniji), koji se nije baš oglašavao na prošloj reportaži...
naravno riječ je i Sisačkom predatoru Maxini!
otkad je taj došao smijeh nije prestajao... ja sam konkretno zaboravio na koju temu i u koje doba smo se uopče počeli smijati, a sukladno tome, i kad smo uopče zaspali!?
kako nam je u međuvremenu netko skurio reflektor (i pola mog skloništa) koji smo zadnji put sastavili i ostavili tamo, ovaj put smo odlučili napraviti bolje i veče sklonište gdje čemo moći svi odmarati guzice uz logorsku vatricu....
ovak je to izgledalo!
tipični "lean to" sa drvenom konstrukcijom, prekrivenom ceradom 3x4m ak se ne varam, (ak se varam Pjer nek me ispravi) bočne strane zatvorene zelenim lišćem i zadnja strana zatrpana suhim lišćem...
ovaj put smo reflektor zamjenili astro folijom (space blanket), čisto iz radoznalosti da vidimo kako to funkcionira...
ovako to izbliza izgleda!
reflektor je bio od koristi, budimo realni, nije bilo vruče, ali razlika u temperaturi se osjeti, što od refleksije, što od međuprostora između folije i cerade... uglavnom mi smo bili zadovoljni!
pošto ja nisam poneo šator (opet) računao sam spavati u tom skloništu, no kao što je vidljivo iz slike gore, tu mi se utrpao Maxina...
nakon što smo skalupili poluzajedničko sklonište (bila je to svadbena dvorana spram onog prošli put) i postavili šatore, uzeli smo kratki predah, pa dalje za poslom...
dok su dečki otišli srušit/narezat/raskalat/osušit i donijet fine bukovine...
...ja sam se pozabavio izradom ražnja za zebre (ili kojeg zeca ako naleti)
i kuhanjem kave, naravno!
zbilja se divim dečkima i njihovim nadnaravnim vještinama da u tako kratkom roku (svega 10ak minuta) pripreme drva sa takvom preciznošću i mareći za detalje poput suhoće.... (kažu da je jedan držao upaljač dok je drugi prdio kako bi ubrzali proces sušenja)
kako su dečki otišli po još koju rundu drva, na to nam dolazi Zubica...
...čujem šuškanje...
...vidim, nešto se meškolji dolje iza onog izvaljenog balvana...
...čujem prvo šaptanje, pa glasove...
...ženski glas i nervozu u njemu...
...vidim dečke i za njima zubica sa uznemirujučim izrazom lica...
...strijelja me pogledom...
...možda bi bilo dobro da se malo zagrijem, razgibam, protegnem, sudeći po njenoj faci ne gine mi bježanje...
... vidim Maxina joj pruža batinu...
...pomišljam "Maxina izdajico" i dajem se u bijeg....
nakon nekog vremena, situacija se slegla, Zubica se umorila, ja ogladnio i vratio se čoporu...
priznao sam krivnju što sam malu amazonku Doru uvalio baki i dedi i poslao ju s njima u Ogulin...
ali bilo je to za njeno dobro, najavili su nam kišu... opet!
trebalo je sjest i prizalogajit nešto...
na meniju su bile grindane kobase
i zalit ih je trebalo, naravno...
ovaj put ne vinom od višnje, već klasičnim panom u limenci!
nakon što smo se fino napapali, Maxina si je dao truda napraviti drvenu žlicu...
od alata i materijala je koristio komad bukve, Fiskars noktaricu, moru neznam koju (zna Max) i žar!
iz priloženog se vidi kako Pjer strpljivo sa smiješkom čeka kada će si naš forumski predator puhajući u žar spaliti brčine...
nažalost nije nam priuštio takav crni humor, iako zamalo...
slijedilo je duuuuugo prtzanje Pjera, do kasno u noć, naime bacili smo mu bubu u uho da nešto s njegovim šatorom nije baš kako on misli da jest, pa se vrag do gluho doba noći/jutra nije dao sterat spavat...
i naravno prekopao je šator nekoliko puta tijekom večeri...
ali zato ima tko je otišao čak prilično rano u odnosu na ostale...
zaključite sami tko bi to mogao biti...
dat ču vam mali trag...
i još za kraj mogu reći kako sam se u jutro na smrt prepao dva puta...
prvi put kad sam otvorio oči i vidio Singeritzu kraj sebe, a drugi put kad sam se okrenuo na drugu starnu i vidio spodobu kako u tišini sjedi pod drvetom do...
i još me je i sliko.... kraj singeritze....
naravno kiša se već dobro napadala i sve je bilo mokro osim nas u našim skloništima....
riješili smo ne pokušati ostati kao zadnj put da se ne razbolimo bez potrebe
...pa smo se popakirali i zbrisali k zubici na topli čaj i kolače sa šljivama (i pudingom koji veže te šljive na kolač)
to je to od mene, dopune prepuštam kolegama s terena!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Godine : 39
Datum registracije : 04.04.2012
Re: Ma zmiali neat REPORTAŽA
Vragovi! Sljedeci put obratite paznju na moje smjene... A ne me ovak jadnog ozljedjenog poslat po kisi na hrastovacku.
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
ma sljedeći put dolazimo k tebi!!
duke- mr.spika
-
Broj postova : 1239
Datum registracije : 04.04.2012
baš kao što je cijenjeni domaćin napomenuo unatoč lošoj prognozi , nismo dvojili..doigravanje, ali izazivača sa foruma nema..ostali doma u suhome, nakon dugo vremena pridruzio nam se Sisi, moja vječna inspiracija no idemo dalje
ovoga puta uložilo se je malo više truda i uz dobru zafrkanciju dignuo se je dnevni boravak
Zbog cenzure mozda i najatraktivnija slika s ovog okupljanja maknuta je iz reportaze mada dotični znaju o čemu pričam
uskoro se je dimilo
ljubav je planula na prvi pogled
Sisi je sebi odlučio napraviti svoga Pinokia, u povjerenju rekao mi je da loše spava sam, al kud baš ...
vrijeme u zabavi vrlo brzo prolazi, atmosfera je odlična i oni koji nisu došli samo neka žale..
Gotovo uvijek ostane nam samo prazna porcija za slikanje no ovdje smo pofotkali ono malo što je preostalo od Zubicinih kolača..deblja nas i tovi.. svi ste čitali Ivicu Maricu...
iskreno sumnjam u namjere ovih luftiguza sto su podigli astro foliju..ideja je od Sisi i meni sve više liči na ljubavno gnijezdo s ogledalom..
šta mu se je dogodilo, a samo smo malo svrnuli pogled sa njega
naš noćni posjetilac
Maxina je prvi zaspao
soba, ogledalo, potvrdile su se moje najcrnje sumnje, ne želim ništa insinuirati ali..
jutro je donijelo kišu, puno blažu nego prije ali dovoljno da nes omete u planovima..
Zubica nam je već poput Caritas, nahrani nas, skuha čaj , uz to što smo joj pojeli i zadnje kolače iz kuće.Vrijeme rastanka se je brzo primaklo.Opraštamo se od naših domaćina i ja i maxina odlučimo donijeti dašak ugođaja dima u obližnji kafić na benziskoj postaji, ispijamo kavu i put pod noge.Lijep pozdrav dragi naši forumiti a iskrene zahvale Zubici I Djuku
ovoga puta uložilo se je malo više truda i uz dobru zafrkanciju dignuo se je dnevni boravak
Zbog cenzure mozda i najatraktivnija slika s ovog okupljanja maknuta je iz reportaze mada dotični znaju o čemu pričam
uskoro se je dimilo
ljubav je planula na prvi pogled
Sisi je sebi odlučio napraviti svoga Pinokia, u povjerenju rekao mi je da loše spava sam, al kud baš ...
vrijeme u zabavi vrlo brzo prolazi, atmosfera je odlična i oni koji nisu došli samo neka žale..
Gotovo uvijek ostane nam samo prazna porcija za slikanje no ovdje smo pofotkali ono malo što je preostalo od Zubicinih kolača..deblja nas i tovi.. svi ste čitali Ivicu Maricu...
iskreno sumnjam u namjere ovih luftiguza sto su podigli astro foliju..ideja je od Sisi i meni sve više liči na ljubavno gnijezdo s ogledalom..
šta mu se je dogodilo, a samo smo malo svrnuli pogled sa njega
naš noćni posjetilac
Maxina je prvi zaspao
soba, ogledalo, potvrdile su se moje najcrnje sumnje, ne želim ništa insinuirati ali..
jutro je donijelo kišu, puno blažu nego prije ali dovoljno da nes omete u planovima..
Zubica nam je već poput Caritas, nahrani nas, skuha čaj , uz to što smo joj pojeli i zadnje kolače iz kuće.Vrijeme rastanka se je brzo primaklo.Opraštamo se od naših domaćina i ja i maxina odlučimo donijeti dašak ugođaja dima u obližnji kafić na benziskoj postaji, ispijamo kavu i put pod noge.Lijep pozdrav dragi naši forumiti a iskrene zahvale Zubici I Djuku
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
Strašno, pustio je brčine i obuko ultratajt majitzu ! Sad izgleda kao gej ikona:=( !
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
"vidim Maxina joj pruža batinu..."
I nama je nudio batine, ali smo shvatili u smislu namjernog ozljeđivanja... kao što bi to činili kamatari i utjerivači dugova. Ovo je, s druge strane, sasvim gore! Strašno što šuma ljudima čini!
Šalu na stranu, lijep provod. Reci Pjer, kakove su ti to PVC hlače za kišu?
I nama je nudio batine, ali smo shvatili u smislu namjernog ozljeđivanja... kao što bi to činili kamatari i utjerivači dugova. Ovo je, s druge strane, sasvim gore! Strašno što šuma ljudima čini!
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
nisu hlače već navlaka,oblači se svaka posebno i fiksira za remen od hlača, nije za duge hodnje ali odlično kada se nalaziš na jednome mjestu a kiša ljeva kao ludaStrider je napisao/la:"vidim Maxina joj pruža batinu..."
PJER- mr.spika
-
@MaxMoustache: šokiran sam brkovima! nego, je li to i motorka bila u igri oko drva?
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
nije u igri motorka vec snađi se kako znaš
PJER- mr.spika
-
Malo kasnim s komentarom al .....jbg.
Zabavan vikend,lijepa šuma,ekipa mrak zabavna.
Ovaj puta sam ja bio predmet glavne sprdnje al dobro,neka neka.Pjer kao pravi MUP-ov maneken je izvukao,metodom vruće-hladno,neke moje prljavštine iz prošlosti pa smo se svi nasmijali.
Osveta slijedi na kestenijadi!
Nisu fotkali završenu drvenu žlicu-prvu koja mi je uspjela do sada.
Prvi puta sam koristio space blanket i ugodno sam iznenađen,tako tanka folija a korisna jer dobro izolira stražnji dio skloništa.
Hvala Marku a posebno Martini-Zubici na pozivu,društvu i super kolačima!
Zabavan vikend,lijepa šuma,ekipa mrak zabavna.
Ovaj puta sam ja bio predmet glavne sprdnje al dobro,neka neka.Pjer kao pravi MUP-ov maneken je izvukao,metodom vruće-hladno,neke moje prljavštine iz prošlosti pa smo se svi nasmijali.
Osveta slijedi na kestenijadi!
Nisu fotkali završenu drvenu žlicu-prvu koja mi je uspjela do sada.
Prvi puta sam koristio space blanket i ugodno sam iznenađen,tako tanka folija a korisna jer dobro izolira stražnji dio skloništa.
Hvala Marku a posebno Martini-Zubici na pozivu,društvu i super kolačima!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Datum registracije : 19.11.2011
Na kraju nitko nije došao od nas koji smo se žalili da zadnji puta nismo bili pozvani
Žao mi je kaj nisam bio u mogućnosti doći, baš mi se nešto poklopilo taj dan kaj nisam mogao odgodit.
Vidim odličan provod kao i uvijek i još bolja ekipa na okupu!
Vidimo se uskoro
Žao mi je kaj nisam bio u mogućnosti doći, baš mi se nešto poklopilo taj dan kaj nisam mogao odgodit.
Vidim odličan provod kao i uvijek i još bolja ekipa na okupu!
Vidimo se uskoro
Bobo- lingua
-
Broj postova : 305
Datum registracije : 18.11.2010
vrag je stvarno napravio žlicu..nakon što je prepravio Pinokia i skuzio da se neće s njim moći igrati kao sta je planirao..dakle Pinokio žlica
PJER- mr.spika
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.