Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
1.Maj - Gornja Bistra - potok Bistra - "vinjete"
+3
PJER
puls
neko69
7 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.
1.Maj - Gornja Bistra - potok Bistra - "vinjete"
Pozdrav svima,
Naši dragi prijatelji koji žive u Gornjoj Bistri su nas pozvali da zajedno "proslavimo" praznik Rada uz grah koji su organizirali "partizani" i "komunjare" u selu (hdzejovci tam ne dolaze) povodom međunarodnog praznika rada i ,naravno, roštilj u privatnoj izvedbi nakon toga.
Kao što sam već napomenuo mjesto događaja je Gornja Bistra (podno Medvednice - sjeverozapadni dio), a kuća od frendova je na cesti prema Sljemenu , netom prije početka novoizgrađene sljemenske ceste (200tinjak metara od "rotora").
Frendovi (ona Bistranka, a on Dalmoš) su nas dočekali i zajedno smo odradili prvi dio "događanja" do podneva, nakon čega smo zaključili da ćemo roštilj odraditi kasnije poslije podne (2 zdjele fantastičnog graha, 3-4 kobase i litra gemišta je svakako pridonijela toj odluci).
Dan je bio sparan do bola, a želudac me pomalo bolio pa sam odveo moje dvije kćeri u kratku šetnju do obližnjeg potoka (Bistranski potok, kako ga zovu domaći) koji žubori na suprotnoj strani ceste podno njihove kuće.
Razlog dodatni je bio i to što je moje "nepogrešivo fotografsko oko" uočilo i par prekrasnih prizora koje sam silno želio ovjekovječiti i podijeliti sa ostatkom svijeta. Od tuda "Vinjete" u naslovu.
Pa da krenemo:
Ova prva slika me podsjetila na završnu scenu iz filma "Posljednji samuraj", a moju ženu na "KIll Bill", no bez obzira na to meni je predivna (nije trešnja, ali):
Uz nju evo još par "kadrova" koji su me se dojmili, mada cijeli okoliš izgleda prekrasno.
Stara skrivena "hiža"
Pogled niz Bistranski potok
Pri samoj šetnji prema mjestu koije smo odabrali za igru
naišli smo na tor sa kozama koje su moje kćeri zdušno nahranile maslačcima ubranim pored puta,
a sreći nije bilo kraja kada su iz tora provirile i dvije "prinove"
Kako se ne bi samo odmarali i igrali, uz potok smo "odradili" i neke edukativne zadatke, aoa što su:
Forsirani prelazak preko "plavog" mosta
Forsiranje "skliskog" šljunčanog brijega u sandalicama, bez sigurnosnog užeta, karabinera i tatine ruke
Forsiranje "rijeke" za starije članove, uz neposrednu opasnost špricanja vode od bačenih kamenčića u organizaciji mlađih članova kojima je obećano da će i oni, nakon intenzivne obuke, to isto smjeti pokušati iduće godine
"Edukacija" se nastavila i u dijelu prepoznavanja vrste kamenja uz pomoć kojeg možemo dobiti iskre i zapaliti vatru.
Ovdje trebam Vašu pomoć jer nisam 100 posto siguran da li sam kao žiri pravilno odlučio i odabrao doista primjerke koji su to sposobni !?
Potom smo prešli na obuku u dijelu naziva "Flora".
Odabrali smo jednu vrlo rasprostranjenu i "dvoličnu" biljku. Dvoličnu stoga jer koliko je i "opasna" toliko je i ljekovita.
Koprivu smo predstavili jer dolazi doba kratkih hlačica i sandalica, te je potrebno upoznati njezine opasnosti.
Uz to smo je kasnije i ubrali jer strašno pomaže našoj mami pri upali mjehura, posušena, svježa, sama ilipomiješana sa stolisnikom ili
"Uvinim čajem" i skuhana kao čaj.
Druga biljka nije baš toliko jako rasprostranjena ali obitava blizu potoka, rječica i također je "dvolična".
Vrba
Objasnili smo prvo njezine "dobre" namjene ovoga puta. Čaj od vrbine kore, izrada košarica od pruća,...
A zatim i loše, tanki vrbov prut i gole nogice zločeste djece koja ne poslušaju tatu kada kaže da je sada dosta
i da "barba" Neno viče da je roštilj pri kraju...
Eto toliko od mene.
Lp
Neven
P.S.
Da li postoji neki "bolji" uploader slika od PHOTOBUCKETA. Ubi me od rušenja,....?[img][/img]
Naši dragi prijatelji koji žive u Gornjoj Bistri su nas pozvali da zajedno "proslavimo" praznik Rada uz grah koji su organizirali "partizani" i "komunjare" u selu (hdzejovci tam ne dolaze) povodom međunarodnog praznika rada i ,naravno, roštilj u privatnoj izvedbi nakon toga.
Kao što sam već napomenuo mjesto događaja je Gornja Bistra (podno Medvednice - sjeverozapadni dio), a kuća od frendova je na cesti prema Sljemenu , netom prije početka novoizgrađene sljemenske ceste (200tinjak metara od "rotora").
Frendovi (ona Bistranka, a on Dalmoš) su nas dočekali i zajedno smo odradili prvi dio "događanja" do podneva, nakon čega smo zaključili da ćemo roštilj odraditi kasnije poslije podne (2 zdjele fantastičnog graha, 3-4 kobase i litra gemišta je svakako pridonijela toj odluci).
Dan je bio sparan do bola, a želudac me pomalo bolio pa sam odveo moje dvije kćeri u kratku šetnju do obližnjeg potoka (Bistranski potok, kako ga zovu domaći) koji žubori na suprotnoj strani ceste podno njihove kuće.
Razlog dodatni je bio i to što je moje "nepogrešivo fotografsko oko" uočilo i par prekrasnih prizora koje sam silno želio ovjekovječiti i podijeliti sa ostatkom svijeta. Od tuda "Vinjete" u naslovu.
Pa da krenemo:
Ova prva slika me podsjetila na završnu scenu iz filma "Posljednji samuraj", a moju ženu na "KIll Bill", no bez obzira na to meni je predivna (nije trešnja, ali):
Uz nju evo još par "kadrova" koji su me se dojmili, mada cijeli okoliš izgleda prekrasno.
Stara skrivena "hiža"
Pogled niz Bistranski potok
Pri samoj šetnji prema mjestu koije smo odabrali za igru
naišli smo na tor sa kozama koje su moje kćeri zdušno nahranile maslačcima ubranim pored puta,
a sreći nije bilo kraja kada su iz tora provirile i dvije "prinove"
Kako se ne bi samo odmarali i igrali, uz potok smo "odradili" i neke edukativne zadatke, aoa što su:
Forsirani prelazak preko "plavog" mosta
Forsiranje "skliskog" šljunčanog brijega u sandalicama, bez sigurnosnog užeta, karabinera i tatine ruke
Forsiranje "rijeke" za starije članove, uz neposrednu opasnost špricanja vode od bačenih kamenčića u organizaciji mlađih članova kojima je obećano da će i oni, nakon intenzivne obuke, to isto smjeti pokušati iduće godine
"Edukacija" se nastavila i u dijelu prepoznavanja vrste kamenja uz pomoć kojeg možemo dobiti iskre i zapaliti vatru.
Ovdje trebam Vašu pomoć jer nisam 100 posto siguran da li sam kao žiri pravilno odlučio i odabrao doista primjerke koji su to sposobni !?
Potom smo prešli na obuku u dijelu naziva "Flora".
Odabrali smo jednu vrlo rasprostranjenu i "dvoličnu" biljku. Dvoličnu stoga jer koliko je i "opasna" toliko je i ljekovita.
Koprivu smo predstavili jer dolazi doba kratkih hlačica i sandalica, te je potrebno upoznati njezine opasnosti.
Uz to smo je kasnije i ubrali jer strašno pomaže našoj mami pri upali mjehura, posušena, svježa, sama ilipomiješana sa stolisnikom ili
"Uvinim čajem" i skuhana kao čaj.
Druga biljka nije baš toliko jako rasprostranjena ali obitava blizu potoka, rječica i također je "dvolična".
Vrba
Objasnili smo prvo njezine "dobre" namjene ovoga puta. Čaj od vrbine kore, izrada košarica od pruća,...
A zatim i loše, tanki vrbov prut i gole nogice zločeste djece koja ne poslušaju tatu kada kaže da je sada dosta
i da "barba" Neno viče da je roštilj pri kraju...
Eto toliko od mene.
Lp
Neven
P.S.
Da li postoji neki "bolji" uploader slika od PHOTOBUCKETA. Ubi me od rušenja,....?[img][/img]
Re: 1.Maj - Gornja Bistra - potok Bistra - "vinjete"
lijepo,lijepo....
Vidim da su ti se srušile i slike roštilja.....stvarno nije u redu
...ili nisi stigao slikati?
Vidim da su ti se srušile i slike roštilja.....stvarno nije u redu
...ili nisi stigao slikati?
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
prijatelji ti stvarno imaju kuću na prekrasnom mjestu a djeca su koliko vidim odlično se zabavila i uživala
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
neko69 je napisao/la:
Lijepa zabava, za kamenje ne brini, sve ovo sa slike će raditi, ako je kresivo dobro napravljeno, ako nije, ne radi ni kremen.
Hvala momci.
Dobro smo se proveli, klinke su uživale i to nam je najbitnije.
Ak su usput nekaj i naučile (i ostane im) tim bolje.
Dobro smo se proveli, klinke su uživale i to nam je najbitnije.
Ak su usput nekaj i naučile (i ostane im) tim bolje.
nema slike graha
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Niti graha niti roštilja. Ostaju samo lijepa sjećanja
Ah taj Photobucket, ne da nam da vidimo roštilj i grah.
Btw, super što vodiš djecu tako. Uz igru i zabavu će najviše naučiti.
Btw, super što vodiš djecu tako. Uz igru i zabavu će najviše naučiti.
Okibex- spikač
-
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012
Tak si i ja nekak mislim. Slike graha i "partizana" budu iduće godine. Ali moram se nasmijati jer me podsjetilo na djetinjstvo i akciju NNNI (Ništa Nas Ne Smije Iznenaditi). Skupljao se neki stari papir uvijek, bile su vježbe Prve pomoći, vatrogasne vježbe,... i na kraju je bio grah u plastičnim bijelim zdjelicama. Jedina razlika je bila što su kobase dobivali "po žnori" i oni koji su bili dobri sa tetama kuharicama
Te akcije su prije mog vremena. Ali sam čuo jednu anegdotu. Naime, objavljen je plakat na kojem su se ljudi pozivali na akciju, i dan prije akcije je dopisano "Odgođeno zbog kiše". Ono, ništa nas ne smije iznenaditi, a iznenadi ih kiša.
Okibex- spikač
-
Broj postova : 570
Godine : 30
Datum registracije : 27.11.2012
Nakon toliko fotografiranja i hodanja je ogladnio da je jednostavno zaboravio ono naj bitnije a to je grah i roštilj i sve kaj uz to ide.Ne vjerujem da nije pitao pošto jarići.Pa i peka bi dobro došla za večeru.Samo do iduće godine jarići budu za kozama bežali.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO I VIDEO REPORTAŽA
Stranica 1 / 1.