Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
PARACORD - moji radovi
+21
Šimun
milevez
Hombre
maxina
puls
Wild_Man
PJER
Redneck
TacticoolEsther
laredo
blinddog
gorky
wolwerine502
zippo
xps
strelicar
Mije
Smeđi
mamac za pecanje
dux aeron
neko69
25 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 4.
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
PARACORD - moji radovi
Ovdje ću "postati" svoje uradke od paracorda, pošto me to počelo zanimati i mislim se tome malo više posvetiti.
1. Narukvica
2. Povodac i ogrlica za našu pesicu
Eto toliko za danas
1. Narukvica
2. Povodac i ogrlica za našu pesicu
Eto toliko za danas
Zadnja promjena: neko69; 13.05.13 12:26; ukupno mijenjano 1 put.
Re: PARACORD - moji radovi
Tko zna - zna Super
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
Ljepo i zanimljivo odlično.
mamac za pecanje- lingua
-
Broj postova : 430
Godine : 63
Datum registracije : 20.03.2013
Interesantan mi je ovaj povodac za psa. Vidim i da je dužina podesiva. I ja imam takvo nešto u planu osim naravno pustih narukvica koje sam napravio. Reci koliko je dugačak i koliko ti je otprilike trebalo metara za njega (bez ogrlice)?
Smeđi- bomber
-
Broj postova : 184
Godine : 48
Datum registracije : 06.02.2013
@Smeđi
Dužina nije podesiva, ispleo sam ručku na kraju za prvi puta. Ako želiš podesivu dužinu dovoljno je na kraju završiti sa D ringom ili nečim sličnim i to će mi biti slijedeći uradak radi klinki (lakše će im biti kontrolirati povodac i Flekicu). Sviđa mi se karabiner na kraju zbog višestruke funkcionalnosti, a on omogućuje i da "zakačiš" bilo koji dio lajne i na taj način "kontroliraš" dužinu.
Drugi puta definitivno idem na karabiner na kraju lajne, a na početak ću ipak stavit klasični "lock" (jbg zaboravio sam kako se zove) zbog uvrtanja lajne. Čovjek uči dog je živ...
Lajna je dugačka metar i 30tak centimetara i meni odgovara skoro savršeno jer sam 193 cm visok i potrošio sam oko 10-12 m paracorda. Imao sam dosta "restla" jer kao početniku dosta je teško odrediti približno precizno potrebnu dužinu. restlove ću iskoristiti za privjeske i slično...
Par hintova:
Ako ćeš raditi iz dvije ili više boja potrebno je paziti na spajanje krajeva jer ipak su to psi (Flekica je mala ali svejedno zna "cuknuti"). Ja sam zato vezao čvor, koji sam potom upaljačem topio i malo ga "stanjio". To je nešto što još moram otkriti kako izvesti elegantno, a ujedno i praktično/čvrsto.
Ogrlicu sam prvi puta napravio preusku, pa sam ponovio radnju. Ispala je malo preširoka ali ništa značajno. Pouka - dva puta mjeri jednom reži
Ako Te interesira baš ovaj način pletenja niže je link po kojem sam ja radio, mada mi se sada čini da bi još bolje bilo da sam "poduplao" paracord (no to je tek prvi...)
Dosta dobrih hintova i prikaza načina "pletenja" ima ako na Netu potražiš pod KUMIHIMO braid...
Evo i linka:
https://www.youtube.com/watch?v=hGe8vrzi71c
E da (da ne skupljam postove) i Tvoji radovi su repektabilni. Drago mi je da se i drugi "zekaju" sa paracordom...
Lp
Neven
Dužina nije podesiva, ispleo sam ručku na kraju za prvi puta. Ako želiš podesivu dužinu dovoljno je na kraju završiti sa D ringom ili nečim sličnim i to će mi biti slijedeći uradak radi klinki (lakše će im biti kontrolirati povodac i Flekicu). Sviđa mi se karabiner na kraju zbog višestruke funkcionalnosti, a on omogućuje i da "zakačiš" bilo koji dio lajne i na taj način "kontroliraš" dužinu.
Drugi puta definitivno idem na karabiner na kraju lajne, a na početak ću ipak stavit klasični "lock" (jbg zaboravio sam kako se zove) zbog uvrtanja lajne. Čovjek uči dog je živ...
Lajna je dugačka metar i 30tak centimetara i meni odgovara skoro savršeno jer sam 193 cm visok i potrošio sam oko 10-12 m paracorda. Imao sam dosta "restla" jer kao početniku dosta je teško odrediti približno precizno potrebnu dužinu. restlove ću iskoristiti za privjeske i slično...
Par hintova:
Ako ćeš raditi iz dvije ili više boja potrebno je paziti na spajanje krajeva jer ipak su to psi (Flekica je mala ali svejedno zna "cuknuti"). Ja sam zato vezao čvor, koji sam potom upaljačem topio i malo ga "stanjio". To je nešto što još moram otkriti kako izvesti elegantno, a ujedno i praktično/čvrsto.
Ogrlicu sam prvi puta napravio preusku, pa sam ponovio radnju. Ispala je malo preširoka ali ništa značajno. Pouka - dva puta mjeri jednom reži
Ako Te interesira baš ovaj način pletenja niže je link po kojem sam ja radio, mada mi se sada čini da bi još bolje bilo da sam "poduplao" paracord (no to je tek prvi...)
Dosta dobrih hintova i prikaza načina "pletenja" ima ako na Netu potražiš pod KUMIHIMO braid...
Evo i linka:
https://www.youtube.com/watch?v=hGe8vrzi71c
E da (da ne skupljam postove) i Tvoji radovi su repektabilni. Drago mi je da se i drugi "zekaju" sa paracordom...
Lp
Neven
Oooooo, vrlo efektan i brz vez. Prava stvar. Mislim da ne treba duplati da ne bude peglomazan i krut. Paracord je ionako životinjski jak
Ovo sa spajanjem krajeva te ne treba brinut jer drži dovoljno jako. Meni je bio problem pak onaj metalni ring na samoj ogrlici koji nije bio dovoljno jak pa se istegnuo i deformirao jer sam koristio onaj za ključeve malo jači. Definitivno treba uzeti neki od tvorničke ogrlice ili nešto vareno. Što se tiče karabinera, slažem se. Brži način za skidanje i stavljanje, a ujedno se i ne frče cijela lajna.
Hvala na linku i savjetima.
Ovo sa spajanjem krajeva te ne treba brinut jer drži dovoljno jako. Meni je bio problem pak onaj metalni ring na samoj ogrlici koji nije bio dovoljno jak pa se istegnuo i deformirao jer sam koristio onaj za ključeve malo jači. Definitivno treba uzeti neki od tvorničke ogrlice ili nešto vareno. Što se tiče karabinera, slažem se. Brži način za skidanje i stavljanje, a ujedno se i ne frče cijela lajna.
Hvala na linku i savjetima.
Smeđi- bomber
-
Broj postova : 184
Datum registracije : 06.02.2013
Nema na čemu. Još samo jedan hint. Paracord ima tendenciju skupljanja ako je mokar (navodno samo prvi puta) pa sam pročitao negdje da ga je zgodno potpopiti u mlaku vodu i nakon toga pustiti da se osuši na vjetru ( na na suncu) kako bi postigao "stvarnu" dužinu.
Evo jedan lanyard za moju dragu od "ostataka" iz prethodnih radova.
Zadnja promjena: neko69; 13.05.13 12:28; ukupno mijenjano 1 put.
Mislim da se stalno skuplja ako ga se namace i susi, buduci da cesto na ruci imam neku paracord narukvicu u ljetnim mjesecima kad je sezona kupanja narukvice mi se prilicno stisnu tako da svakih par tjedana moram napraviti novu-ili paziti da se ne smoci...neko69 je napisao/la:Nema na čemu. Još samo jedan hint. Paracord ima tendenciju skupljanja ako je mokar (navodno samo prvi puta) pa sam pročitao negdje da ga je zgodno potpopiti u mlaku vodu i nakon toga pustiti da se osuši na vjetru ( na na suncu) kako bi postigao "stvarnu" dužinu.
Mije- spikač
-
Broj postova : 694
Godine : 33
Datum registracije : 30.09.2011
U pravu si Mije, krivo sam se "odrazio".
Potrebno ga je potopiti u vodu i osušiti prije izrade narukvice/ ili ogrlice kako bi imali "stvarnu" dužinu kada se skupi i izbjegli "prestisnutost".
Lp
Neven
Potrebno ga je potopiti u vodu i osušiti prije izrade narukvice/ ili ogrlice kako bi imali "stvarnu" dužinu kada se skupi i izbjegli "prestisnutost".
Lp
Neven
neko69 je napisao/la:Evo jedan lanyard za moju dragu od "ostataka" iz prethodnih radova.
jako ljepo izgleda,može kakav video tutorial kako se to radi...HVALA
strelicar- zelembara
-
Broj postova : 49
Godine : 45
Datum registracije : 15.05.2011
imas na youtube filmica koliko hoces samo upises paracord tutorialstrelicar je napisao/la:neko69 je napisao/la:Evo jedan lanyard za moju dragu od "ostataka" iz prethodnih radova.
jako ljepo izgleda,može kakav video tutorial kako se to radi...HVALA
xps- bomber
-
Broj postova : 109
Godine : 41
Datum registracije : 11.02.2013
da al ja bi baš za ovaj stil pletenja,pa ako može link..Hvala
strelicar- zelembara
-
Broj postova : 49
Godine : 45
Datum registracije : 15.05.2011
Bok, drago mi je da Vam se sviđa.
Nemam link jer sam download-ao filmić.
Biti će dovoljno da potražite na YouTube-u filmić pod nazivom "How to Tie a Round Crown Sinnet by TIAT".
Želim Vam dobru zabavu
Lp
Neven
Nemam link jer sam download-ao filmić.
Biti će dovoljno da potražite na YouTube-u filmić pod nazivom "How to Tie a Round Crown Sinnet by TIAT".
Želim Vam dobru zabavu
Lp
Neven
Pobrisao sam ovaj dio jer su fotke premale, a ne mogu ih "povečati" bez gubljenja kvalitete slike.
Zadnja promjena: neko69; 13.05.13 12:24; ukupno mijenjano 1 put.
neko69 je napisao/la:Nema na čemu. Još samo jedan hint. Paracord ima tendenciju skupljanja ako je mokar (navodno samo prvi puta) pa sam pročitao negdje da ga je zgodno potpopiti u mlaku vodu i nakon toga pustiti da se osuši na vjetru ( na na suncu) kako bi postigao "stvarnu" dužinu.
Fora je u tome da bi ga se trebalo umocit u kipucu vodu na par sekundi da se ''skupi'' i nakraju takav i ostane...
evo ovdje je lik sve objasnio https://youtu.be/4Qu7gazTS-U
zippo- lingua
-
Broj postova : 359
Godine : 37
Datum registracije : 12.11.2009
Hvala Zippo, to sam i ja negdje pročitao. Doduše nije bilo riječi o kipućoj vodi, nego toploj. No svakako ću probati.
Opet kiša i jedan novi "čvor" Gaucho čvor, mala "prerada" popularnog izviđačkog čvora, iliti "Turks head" čvora
1.
i malo veći prikaz
2.
Završio ga jesam ali me mući kako ga "očvrsnuti". Pročitao sam negdje da treba napraviti omjer vode i ljepila i time ga premazati ali ne znam koje ljepilo i koji omjer, pa ako netko zna...
1.
i malo veći prikaz
2.
Završio ga jesam ali me mući kako ga "očvrsnuti". Pročitao sam negdje da treba napraviti omjer vode i ljepila i time ga premazati ali ne znam koje ljepilo i koji omjer, pa ako netko zna...
Moj najnoviji rad, lajna za našu Flekicu.
Kodni naziv "riđovka"
Lajna je duga od "karabinera" do čvora 95 cm.
Pletena je sa osam (2 x 4) "linija" paracorda u dvije boje.
"Omča" je Crown sinnet, čvor je četverostruki "Lanyard knot".
Sama lajna je pletena kao "4 strand with double strainds" (jbg ne znam kako to sve prevesti) i prema kraju je oduzimana "linija"/paracord jedna po jedna da bi ju istanjio poput biča do "samo" 4 linije paracorda.
Potrošeno je (ne znam) otprilike 15-20 tak metara od svake boje.
Slika 1
Slika 2
Utrošeno je ok 2 dana na izradu iste.
Nadam se da će se nekome svidjeti.
Kodni naziv "riđovka"
Lajna je duga od "karabinera" do čvora 95 cm.
Pletena je sa osam (2 x 4) "linija" paracorda u dvije boje.
"Omča" je Crown sinnet, čvor je četverostruki "Lanyard knot".
Sama lajna je pletena kao "4 strand with double strainds" (jbg ne znam kako to sve prevesti) i prema kraju je oduzimana "linija"/paracord jedna po jedna da bi ju istanjio poput biča do "samo" 4 linije paracorda.
Potrošeno je (ne znam) otprilike 15-20 tak metara od svake boje.
Slika 1
Slika 2
Utrošeno je ok 2 dana na izradu iste.
Nadam se da će se nekome svidjeti.
Dobar naziv, a tako i djeluje. Zaista je poput riđovke Super uradak, svaka ti...
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Datum registracije : 02.03.2013
Prekrasna lajna-riđovka! Na ovome možeš i žuću bez problema voditi.
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Datum registracije : 19.11.2012
Ma žućo nije pas nego lav;)
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Datum registracije : 19.11.2012
Al ja sam ga malo ošišao!gorky je napisao/la:
Ma žućo nije pas nego lav;)
blinddog- tipko
-
Broj postova : 63
Datum registracije : 19.07.2013
Stranica 1 / 4. • 1, 2, 3, 4
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM
Stranica 1 / 4.