Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Treci od prvih, dodan VIDEO TEST
+10
neko69
puls
cutlass
Somi
chumaman
Zile
Fagus
Delete
dux aeron
zoki208
14 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.
Treci od prvih, dodan VIDEO TEST
Da ne bi pomislili da sam vec objesio trake o klin i uhvatio se heklanja, evo treceg, macana. Napokon granulo sunce pa sam ga izveo na setnju
Celik - 1075 carbon
Drvo drske - Ipe
Pinsi - Mesing
Dimenzije
Duljina kompletnog noza - 23,5 cm
Duljina ostrice 12,5 cm
Rezni dio - 11cm
Debljina ostrice 4,5 mm
Ostrica nije ispolirana, nego zavrsena sa 320 i peglana do visokog sjaja, iz razloga sto je na ovaj nacin najlakse odrzavanje noza. Ako i primi hrdju ili patinu, za tri minute se vrati u prvo stanje.
Jos uvijek se borim sa nabavkom dobrog komada koze, pa macan nema futrolu.
Slijede slikice, naravno kritike i komentari dobrodosli
Celik - 1075 carbon
Drvo drske - Ipe
Pinsi - Mesing
Dimenzije
Duljina kompletnog noza - 23,5 cm
Duljina ostrice 12,5 cm
Rezni dio - 11cm
Debljina ostrice 4,5 mm
Ostrica nije ispolirana, nego zavrsena sa 320 i peglana do visokog sjaja, iz razloga sto je na ovaj nacin najlakse odrzavanje noza. Ako i primi hrdju ili patinu, za tri minute se vrati u prvo stanje.
Jos uvijek se borim sa nabavkom dobrog komada koze, pa macan nema futrolu.
Slijede slikice, naravno kritike i komentari dobrodosli
Zadnja promjena: zoki208; 16.05.13 10:15; ukupno mijenjano 2 put/a.
Re: Treci od prvih, dodan VIDEO TEST
Woow! Odličan radni nož! Bravo Zoki, dooobra šetnjica Ne sumnjam da će biti još takvih šetnjica sa ljubimcima he he. Svaka čast i samo naprijed =D
Forum je pun majstora-umjetnika, to je dobro i lijepo za gledati, ako se već ne može rukom stisnuti i za pasom nositi he he
Forum je pun majstora-umjetnika, to je dobro i lijepo za gledati, ako se već ne može rukom stisnuti i za pasom nositi he he
dux aeron- lingua
-
Broj postova : 372
Godine : 58
Datum registracije : 02.03.2013
Stvarno super uradak. Divim se. Zanima me da li si ga do kraja strojno radio. Koji si materijal koristio? Cime si dobio boju na drsci?
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Hvala na komplimentu. Paa posto mi je crnac u supi ovih dana na godisnjem, a samo on zna pokrenuti 3d cnc stroj, bio sam primoran koristiti high tech malu kutnu brusilicu, tuprije, tracnu brusilicu i sofisticirani smirgl papir raznih granulacija,Delete je napisao/la:Stvarno super uradak. Divim se. Zanima me da li si ga do kraja strojno radio. Koji si materijal koristio? Cime si dobio boju na drsci?
Materijal ti pise gore, a drska nije obojana nego samo impregnirana pcelinjim voskom.
Svaka cast majstore,odlican noz...
Pozdrav
Pozdrav
Fagus- bomber
-
Broj postova : 175
Godine : 49
Datum registracije : 18.11.2012
Odlićan komad,lijepo uglancan
Zile- lingua
-
Broj postova : 304
Godine : 62
Datum registracije : 05.05.2012
Napokon zavrsio futrolicu za ovog macana.
S obzirom da je druga i da su mi futrole jos uvijek nepoznanica, namucio sam se ko konj da ju dovrsim. Prilicno sam zadovoljan cjelokupnim izgledom, isplatilo se muke
Par slikica, pa slobodno prosudite
S obzirom da je druga i da su mi futrole jos uvijek nepoznanica, namucio sam se ko konj da ju dovrsim. Prilicno sam zadovoljan cjelokupnim izgledom, isplatilo se muke
Par slikica, pa slobodno prosudite
Zoki, vizualno možda i ne loše ali konstrukcijski promašaj i pol, šav he, he nema do prakse.
Trebaš obratiti pažnju kod krojenja, pre široko radiš......tako da je ovaj druker apsolutno razumljiv da nema njega nož bi ispadao a ne bi smio da je futrola skrojena kako treba.....
Ništa trebaš još samo malo prakse i to je to....
E da i koža mi se čini nešto tanja no 'ozbiljna biljno-štavljena' ,možda je to razlog
lošeg oblikovanja same futrole.....
Trebaš obratiti pažnju kod krojenja, pre široko radiš......tako da je ovaj druker apsolutno razumljiv da nema njega nož bi ispadao a ne bi smio da je futrola skrojena kako treba.....
Ništa trebaš još samo malo prakse i to je to....
E da i koža mi se čini nešto tanja no 'ozbiljna biljno-štavljena' ,možda je to razlog
lošeg oblikovanja same futrole.....
chumaman- mr.spika
-
Broj postova : 1451
Godine : 32
Datum registracije : 26.10.2011
Pa nisam siguran da je futrola bas presiroka. Noz nema lufta ni milimetra, gornji dio se cini siri ali samo zato sto ga nisam nakvasio i profilirao prema drsci. Da sam to napravio bilo bi savrseno na knap ali druker bi jako zapinjao za ostricu. Druker nije naknadno stavljen nego sa namjerom da pruzi makimalnu sigurnost.
Futrola nije high end, ali nije ni "konstrukcijski promašaj i pol"
Futrola nije high end, ali nije ni "konstrukcijski promašaj i pol"
Dobra futrola, sviđa mi se, i ljepu boju si dobio.I sam se ovih dana upuštam u izradu futrole za svoj nož, pa ovakve slike nisu na odmet.
Somi- bomber
-
Broj postova : 199
Godine : 39
Datum registracije : 11.06.2012
Zoki , dobar rad .. ponovo .. cestitam
i furtola i noz ... , nemoj se previse osvrtati na tuda misljenja jer nikad neces moci napraviti nista da ti netko ne prigovori iz kojkakvih razloga i pobuda ili makar pukog razmisljanja ..., ja sam toliko uspio izvuci iz svojeg dosadasnjeg nozevanja ..
a Chumaman sam po sebi zudi da nekog "spusti" jer se ne sjecam kad sam zadnji put procitao njegov post bez kritiziranja toga kome post pise ,bilo to rijec o kozi, nozu ili drvima ..
mozda je to neki svojevrstan nacin davanja komplimenata , no mi jos to moramo uvidjeti ...
posto ti je to druga futrola , ne da je odlicna nego je pre dobra za drugu .. jako si fino izvuko kontrast i stavio "uzorak" ...
jedino je taj drkuer stvar koju moras "zaboraviti" ..
noz ce kod izvlacenja i stavljnanja redovito ostricom prolaziti po drukeru .. koliko god ti pazio da se to ne desi ..
napravio sam identicnu stvar i ja davno prije .. i nije mi se svidjelo ..
na to mjesto bi trebali stavljati neke "spojnice" koje bi takoder prolazile kroz komad koze , kao i konac kroz kajlu na boku ...
jos jednom pohvale .. pozdrav
Denis
i furtola i noz ... , nemoj se previse osvrtati na tuda misljenja jer nikad neces moci napraviti nista da ti netko ne prigovori iz kojkakvih razloga i pobuda ili makar pukog razmisljanja ..., ja sam toliko uspio izvuci iz svojeg dosadasnjeg nozevanja ..
a Chumaman sam po sebi zudi da nekog "spusti" jer se ne sjecam kad sam zadnji put procitao njegov post bez kritiziranja toga kome post pise ,bilo to rijec o kozi, nozu ili drvima ..
mozda je to neki svojevrstan nacin davanja komplimenata , no mi jos to moramo uvidjeti ...
posto ti je to druga futrola , ne da je odlicna nego je pre dobra za drugu .. jako si fino izvuko kontrast i stavio "uzorak" ...
jedino je taj drkuer stvar koju moras "zaboraviti" ..
noz ce kod izvlacenja i stavljnanja redovito ostricom prolaziti po drukeru .. koliko god ti pazio da se to ne desi ..
napravio sam identicnu stvar i ja davno prije .. i nije mi se svidjelo ..
na to mjesto bi trebali stavljati neke "spojnice" koje bi takoder prolazile kroz komad koze , kao i konac kroz kajlu na boku ...
jos jednom pohvale .. pozdrav
Denis
cutlass- guru
-
Broj postova : 3949
Godine : 49
Datum registracije : 16.04.2011
Sve je više nego dobro,osim drukera.mislim da bi bilo bolje da si produžio šav i izbjegao druker,ostalo si sve fino uklopio.
Zile- lingua
-
Broj postova : 304
Godine : 62
Datum registracije : 05.05.2012
Stvarno dobro izgleda i teško je povjerovati da je tek druga...
...još si je i stilski uredio.....bojim se i zamisliti 20-tu ili 50-tu ili.........
...još si je i stilski uredio.....bojim se i zamisliti 20-tu ili 50-tu ili.........
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Zoki, sve što ću Ti reči je da mi se jako sviđa, bio 1.,2. ili 1000-ti.
Svaka čast Tvojim zamislima i vještim rukama.
Svaka čast Tvojim zamislima i vještim rukama.
Evo mene sa malim video uratkom.
Prije par godina, kada je Budak krenuo masovno sa tim 1075 celikom moram priznati da sam bio prilicno skeptican. Znao sam da karbonci imaju odlicne rezne sposobnosti, ali opet zbog relativno jeftine cijene nisam bio siguran u njegovu kvalitetu, a i nisam se bas susretao sa njim u praksi na terenu. Sad kad sam i sam poceo nesto izradjivati od njega, uvjerio sam se u suprotno. Celik je doslovno fantastican na terenu, iznimne zilavost i visoka tvrdoca osiguravaju dugotrajan rad, a odlicna je stvar sto se nevjerojatno lako ponovo doostrava.
Vec sam imao jedan svoj noz na testu u lovu, i zaprepastio sam se kako fino drzi ostrinu.
Od karbonaca posjedujem i Moru Triflex, hvaljeni svedski karbonac nije ni do koljena ovom "low end" celiku. Triflex nije u stanju oderati dvije divlje svinje i zadrzati ostrinu. Moj drugi noz trenutno broji 7 komada i jos uvijek je iskoristiv.
I ovaj je prije par dana gulio, tek toliko da vidim kako lezi u ruci.
Nakon toga povucen desetak puta na strajher i napravljen ovaj mali video.
Ne klikajte sliku ako ste gadljivi
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img28/6980/p5081486.jpg][/IMG]
Video
https://www.youtube.com/watch?v=_ZjwsToupJ4&feature=em-upload_owner
Prije par godina, kada je Budak krenuo masovno sa tim 1075 celikom moram priznati da sam bio prilicno skeptican. Znao sam da karbonci imaju odlicne rezne sposobnosti, ali opet zbog relativno jeftine cijene nisam bio siguran u njegovu kvalitetu, a i nisam se bas susretao sa njim u praksi na terenu. Sad kad sam i sam poceo nesto izradjivati od njega, uvjerio sam se u suprotno. Celik je doslovno fantastican na terenu, iznimne zilavost i visoka tvrdoca osiguravaju dugotrajan rad, a odlicna je stvar sto se nevjerojatno lako ponovo doostrava.
Vec sam imao jedan svoj noz na testu u lovu, i zaprepastio sam se kako fino drzi ostrinu.
Od karbonaca posjedujem i Moru Triflex, hvaljeni svedski karbonac nije ni do koljena ovom "low end" celiku. Triflex nije u stanju oderati dvije divlje svinje i zadrzati ostrinu. Moj drugi noz trenutno broji 7 komada i jos uvijek je iskoristiv.
I ovaj je prije par dana gulio, tek toliko da vidim kako lezi u ruci.
Nakon toga povucen desetak puta na strajher i napravljen ovaj mali video.
Ne klikajte sliku ako ste gadljivi
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img28/6980/p5081486.jpg][/IMG]
Video
https://www.youtube.com/watch?v=_ZjwsToupJ4&feature=em-upload_owner
svaka čast Zoki, nožić radi ko pravi , a i čestitke na web sajtu, jako lijepo, reci sam si ga radio ili je to bio profi job.
Uglavnom ode ti kutlešinim stopama, još malo pa nećemo biti poznati samo po suncu i moru nego i po knife makerima.
Pozdrav,
Siga
Uglavnom ode ti kutlešinim stopama, još malo pa nećemo biti poznati samo po suncu i moru nego i po knife makerima.
Pozdrav,
Siga
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
Hvala, nozic je skoro ko pravi sto se tice sajta, hm velis profi, ma prije dosta godina sam se nesto igrao sa web dizajnom, ali nista od tog, ima vec dvije godine imam nekakvu zakupljenu domenu, pa reko da ne propada bezveze idem nesto sklepat. Par tjedana se ucim i mucim i neki dan proradilo.
Odličan nož i fina futrola,mislim da je Knife maniac prvi isfurao tu sa dukerom,meni je simpa ali kako veli majstor čučerjanec,sigurno grebucka po nožu.
Ali kako ti nož koristiš u radne svrhe (čestitam ti na odstrijelu),jedna ogrebotina više manje.
Najbitnije je da nož radi a ne da stoji u ormaru.
Ali kako ti nož koristiš u radne svrhe (čestitam ti na odstrijelu),jedna ogrebotina više manje.
Najbitnije je da nož radi a ne da stoji u ormaru.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
Kako sam ti več napisao u poruki ... odlično oblikovan i ljepo izrađen uradak kojeg želim imati u svojoj zbirci ... nadam se, da češ napraviti još noževa i veseliti nas kvalitetnim i ljepim noževima i dalje ...
L.p. Max
L.p. Max
Mad Max- spikač
-
Broj postova : 664
Godine : 57
Datum registracije : 15.01.2011
JillValentine- spikač
-
Broj postova : 676
Godine : 34
Datum registracije : 23.04.2012
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: OPREMA :: NOŽEVI :: IZRADA I ODRŽAVANJE NOŽA I ALATA
Stranica 1 / 1.