Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Odransko polje.
+5
PJER
mirDaK
goxxon
Fratt
kengur32
9 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: AVANTURE KENGUROVE EKIPE
Stranica 1 / 1.
Odransko polje.
lokacija i aktivnosti ove reportaže su već opisane u reportaži https://survival.aforumfree.com/t2727-gredsko-polje-konji od prije gotovo 2 godine. iako mi je to bila jedna od omiljenih biciklističkih tura nisam ju pohodio sve do ožujka 2012. dolaskom do ulaza na polje ostajem pomalo zatečen.. gredsko polje više nije gredsko, dobilo je novi naziv i status značajnog krajobraza! došle su i neke fizčke promjene koje budeta vidjeli kroz reportažu.. da vam ne duljim i trošim slova bez veze evo link na web sa nekim detaljima samog polja;
http://www.zastita-prirode-smz.hr/odransko-polje/
od stana do polja imam neki 15-tak km, fotke asfaltnog djela puta nemam.. nema niš interesantno u fotkanju gradske vreve!
samo polje je u biti jedno veliko područje ograđeno većim djelom prirodnim preprekama, manjim djelom umjetnim i sa dvije rampe.. jedna na ulazu, druga na izlazu.
ulaz na polje
postavljeno je nekoliko info ploča sa opisima samog polja, flore i faune, na drugoj strani ploče je bisiklistička karta
u samo polje je dopušten ulazak motornih vozila, zato i stoji upozorenje da se rampa zatvori za sobom ... ja se provlačim ispod rampe i nastavljam makadamskom cestom koja prolazi duž cjelog polja
uskoro mi se polje pokazuje u svoj svojoj ljepoti
dolazim do pojilišta
i u daljini ih ugledam
inače obožavam konje, pogotovo u ovom kraju mi ih je drago susresti jer lunjaju tim prostranstvom slobodno tokom cjele godine.. nekako zaboraviš na da živiš u 21st
na cjeloj dionici biciklističke staze kroz polje su tri uređena mjesta kao odmaralište.
prvo su zauzeli konji, na žalost ovo krdo je bilo plašljivo pa mi je ustupilo mjesto za odmor... možda i nisu plašljivi, možda su mi samo dali mira da odmorim
nije to niš fensi... klupice, stol i ploča sa informacijama
u blizini su ostaci starog kamenog pojilišta
tu mi prilaze oni hrabriji
možda nisu hrabriji, možda su samo umorni pa polako krečem dalje..
i taman kad sam zajaho krajuičkom oka ugledam prizor koji me šokirao...
a ne.... iako smrt smatram kao sastavni dio života, kao nešto što treba prihvatiti ovaj prizor me šokirao
ni sam neznam zašto odlučujem se prići bliže i polako se budi tračak nade
nije mrtva! ova kobila je samo legla odmoriti u hladu.. ipak odmara za dvoje
pomislio sam pričekati neko vrjeme pa mi se možda posreći vidjeti rođenje novog života, ali ipak.. nek novi život dođe bez stresa izazvanog pogledom nepozvanog promatrača
put me dalje vodi prema drugom krdu
kojim dominira pozer
vlada ljubav
gricka se svježa proljetna trava
ovo krdo ima i svoj vrtić
nečemo ni mališane ometati
u daljini se vidi krdo od kojeg bi mi ljudi imali štošta za naučiti... iako smo svi ista rasa teško je naći zajednice u kojima vlada sklad
malo dalje niz put
dolazim do lovačke čeke, najveće i najluksuznije koju vidjeh uživo
i do ogromnog hrasta ispod kojeg je drugo odmorište
put dalje vijuga šumom uz presušeni rukavac odre
tu sam jedva primjetio i skoro zgazio malu gatalinku
jasno vam je zašto ju je bilo teško primjetiti?
nekih 2 km puta kroz šumu i dolazim do mosta preko odre. most je u dosta lošem stanju i sada se može preko njega samo pješke ili na biciklu
a uz most nova ekipa sva u poslu
pogled sa mosta na odru
i na ove malce kako se igraju po plaži
sunčaju
pasu u sigurnosti velikih
ovaj dio polja, uz odru, je omiljeno izletište mnogih.. ima tu ribiča, fotografa, obitelji na piknicima, slikara,... ili jednostavno zaljubljenika u prirodu
evo i trečeg, i posljednjeg odmorišta
smješteno je ispod još jednog kapitalnog primjerka hrasta
koji služi i kao ognjište
eksterijer odmorišta isti kao na prethodna dva
kontrast starog i novog
i zadnja ekipa ovog izleta
nisu baš previše pridavali pažnju mojoj pojavi
na rampi čuvar polja, bakica koja krtai vrjeme i fuša.. hekla, kaže zaradi se koja kuna
pozdravljam bakicu i polje
eto, to je još jedna priča o polju koje mi stalno privlaći pažnju zbog spoja svega što ste imali priliku vidjeti, čitati....
ako se nekom svidjelo toliko da je dobio želju odpedalirati ili još bolje i zanočiti .. tu sam, rad ću vam biti vodić!
http://www.zastita-prirode-smz.hr/odransko-polje/
od stana do polja imam neki 15-tak km, fotke asfaltnog djela puta nemam.. nema niš interesantno u fotkanju gradske vreve!
samo polje je u biti jedno veliko područje ograđeno većim djelom prirodnim preprekama, manjim djelom umjetnim i sa dvije rampe.. jedna na ulazu, druga na izlazu.
ulaz na polje
postavljeno je nekoliko info ploča sa opisima samog polja, flore i faune, na drugoj strani ploče je bisiklistička karta
u samo polje je dopušten ulazak motornih vozila, zato i stoji upozorenje da se rampa zatvori za sobom ... ja se provlačim ispod rampe i nastavljam makadamskom cestom koja prolazi duž cjelog polja
uskoro mi se polje pokazuje u svoj svojoj ljepoti
dolazim do pojilišta
i u daljini ih ugledam
inače obožavam konje, pogotovo u ovom kraju mi ih je drago susresti jer lunjaju tim prostranstvom slobodno tokom cjele godine.. nekako zaboraviš na da živiš u 21st
na cjeloj dionici biciklističke staze kroz polje su tri uređena mjesta kao odmaralište.
prvo su zauzeli konji, na žalost ovo krdo je bilo plašljivo pa mi je ustupilo mjesto za odmor... možda i nisu plašljivi, možda su mi samo dali mira da odmorim
nije to niš fensi... klupice, stol i ploča sa informacijama
u blizini su ostaci starog kamenog pojilišta
tu mi prilaze oni hrabriji
možda nisu hrabriji, možda su samo umorni pa polako krečem dalje..
i taman kad sam zajaho krajuičkom oka ugledam prizor koji me šokirao...
a ne.... iako smrt smatram kao sastavni dio života, kao nešto što treba prihvatiti ovaj prizor me šokirao
ni sam neznam zašto odlučujem se prići bliže i polako se budi tračak nade
nije mrtva! ova kobila je samo legla odmoriti u hladu.. ipak odmara za dvoje
pomislio sam pričekati neko vrjeme pa mi se možda posreći vidjeti rođenje novog života, ali ipak.. nek novi život dođe bez stresa izazvanog pogledom nepozvanog promatrača
put me dalje vodi prema drugom krdu
kojim dominira pozer
vlada ljubav
gricka se svježa proljetna trava
ovo krdo ima i svoj vrtić
nečemo ni mališane ometati
u daljini se vidi krdo od kojeg bi mi ljudi imali štošta za naučiti... iako smo svi ista rasa teško je naći zajednice u kojima vlada sklad
malo dalje niz put
dolazim do lovačke čeke, najveće i najluksuznije koju vidjeh uživo
i do ogromnog hrasta ispod kojeg je drugo odmorište
put dalje vijuga šumom uz presušeni rukavac odre
tu sam jedva primjetio i skoro zgazio malu gatalinku
jasno vam je zašto ju je bilo teško primjetiti?
nekih 2 km puta kroz šumu i dolazim do mosta preko odre. most je u dosta lošem stanju i sada se može preko njega samo pješke ili na biciklu
a uz most nova ekipa sva u poslu
pogled sa mosta na odru
i na ove malce kako se igraju po plaži
sunčaju
pasu u sigurnosti velikih
ovaj dio polja, uz odru, je omiljeno izletište mnogih.. ima tu ribiča, fotografa, obitelji na piknicima, slikara,... ili jednostavno zaljubljenika u prirodu
evo i trečeg, i posljednjeg odmorišta
smješteno je ispod još jednog kapitalnog primjerka hrasta
koji služi i kao ognjište
eksterijer odmorišta isti kao na prethodna dva
kontrast starog i novog
i zadnja ekipa ovog izleta
nisu baš previše pridavali pažnju mojoj pojavi
na rampi čuvar polja, bakica koja krtai vrjeme i fuša.. hekla, kaže zaradi se koja kuna
pozdravljam bakicu i polje
eto, to je još jedna priča o polju koje mi stalno privlaći pažnju zbog spoja svega što ste imali priliku vidjeti, čitati....
ako se nekom svidjelo toliko da je dobio želju odpedalirati ili još bolje i zanočiti .. tu sam, rad ću vam biti vodić!
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Re: Odransko polje.
velika isprika na tipfelerima i greškama u konstrukciji rečenica... nemam hrabrosti editirat! reportaža mi je ponovo pala 2 puta na samom kraju i ne želim da se to dogodi još jednom..
kengur32- MODERATOR
-
Kengur,cisto da znas da si se kretao lokacijama gdje ja lovim.Naime loviste "Belcicev gaj" je u samom srcu Odranskog polja,po meni predivnog prirodnog rezervata koje bi trebalo imati i vrijedniji status od krajobraza...to je okolica Martinske Vesi pretpostavjam?
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Godine : 45
Datum registracije : 30.09.2010
pričao mi je max da ideš u tom kraju negdje u lov pa sam i predpostavljao da je to tu negdje..
martinska je recimo z-sz rub polja.
martinska je recimo z-sz rub polja.
kengur32- MODERATOR
-
reportaža pretrpana konjima, over-horsed
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
Bolje konj na slici, nego konjska glava u krevetu.
Predivne životinje, imao sam prilike živjeti sa njima godinu dana, da si zašuškao sa vrećicom bio bi okružen konjima.
Predivne životinje, imao sam prilike živjeti sa njima godinu dana, da si zašuškao sa vrećicom bio bi okružen konjima.
mirDaK- tipko
-
Broj postova : 65
Godine : 56
Datum registracije : 17.02.2013
bolje nego over- knives!
kengur32- MODERATOR
-
bit` će da i ti imaš prste u aferi s konjetinom...
goxxon- guru
-
a ne, budi siguran da nemam! neka njih, nek trčkaraju uokolo ...
kengur32- MODERATOR
-
prekrasna reportaža ..odmak od onoga što viđamo na forumu...
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
prolazio sam tim krajem čamcem, stvarno čovijek izgubi osjećaj da je na 20km od većih gradova. neobičan ambijent.
i danas mi je nepoznanica čiji su to konji i kako vlasnik prepozna svoje jer ih je očito previše da bi svi bili od istog gazde.
i danas mi je nepoznanica čiji su to konji i kako vlasnik prepozna svoje jer ih je očito previše da bi svi bili od istog gazde.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
NAVIGATOR je napisao/la:prolazio sam tim krajem čamcem, stvarno čovijek izgubi osjećaj da je na 20km od većih gradova. neobičan ambijent.
To ti je priča za sebe!
Svi su ti konji nečiji i vlasnici čak dobivaju poticaje zbog očuvanja te vrste konja-ne mogu se sjetiti imena!
Većim dijelom godine su tamo a samo preko zime ih odfuraju u štale doma.
Ali kada konj podleti pod vlak na pruzi Sisak-ZG i napravi zastoj i ogromnu štetu onda se ne zna vlasnik!
Hrvatska posla!
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
@Pjer.. fala frende
@Navi.... već smo tipkali o tome u onoj temi što sam ju spomenuo na početku, imam i neka nova saznanja ali ne želim kvariti reportažu činjenicama kojima nije mjesto na ovom forumu. uglavnom, eto prepoznaju.. neki su sa markicama, neki imaju žig..
da nadopunim maxa.. radi se o posavskim konjima. ima nešto i druge rase..evo link ako koga zanima nešto više http://www.sshp.hr/karakteristike-konja-hrvatski-posavac/posavski-konj-sadasnjost/
da malko popravim maxa.. odgovorniji vlasnici vode svoje konje u štale, ostatak priće zadire u nepoželjne teme!
@Navi.... već smo tipkali o tome u onoj temi što sam ju spomenuo na početku, imam i neka nova saznanja ali ne želim kvariti reportažu činjenicama kojima nije mjesto na ovom forumu. uglavnom, eto prepoznaju.. neki su sa markicama, neki imaju žig..
da nadopunim maxa.. radi se o posavskim konjima. ima nešto i druge rase..evo link ako koga zanima nešto više http://www.sshp.hr/karakteristike-konja-hrvatski-posavac/posavski-konj-sadasnjost/
da malko popravim maxa.. odgovorniji vlasnici vode svoje konje u štale, ostatak priće zadire u nepoželjne teme!
kengur32- MODERATOR
-
Odlična reportaža i prekrasan krajolik!
ElPrezidente- lingua
-
Broj postova : 344
Godine : 31
Datum registracije : 05.12.2012
odmor za oči,hvala ti na trudu.Znam kolko si se namučio da postaviš tu reportažu
Ris- spikač
-
Broj postova : 509
Godine : 36
Datum registracije : 22.12.2010
bome jesam..
hvala momci
hvala momci
kengur32- MODERATOR
-
kengur i meni se uredno digađalo da mi priča netragom nestane nakon 3-4 sata tipkanja.
nakon što sam postavio 40-50 reportaža sa više od 150 fotografija pračenih textom došao sam do zaključka da mi je najpouzdanije reportaže postat u dijelovima, dakle 10-20 fotofrafija pa novi post. tako i ako se nešto zariba u najgorem slučaju gubim sat vremena posla a ne 4 sata.
nakon što sam postavio 40-50 reportaža sa više od 150 fotografija pračenih textom došao sam do zaključka da mi je najpouzdanije reportaže postat u dijelovima, dakle 10-20 fotofrafija pa novi post. tako i ako se nešto zariba u najgorem slučaju gubim sat vremena posla a ne 4 sata.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
skužio sam da ima dosta forumaša koji rade u serijama... al nekak mi je tetralnije sve u komadu!
kengur32- MODERATOR
-
kad kreneš postat reportažu, svako malo si kopi/pejstaj cijeli tekst u notepad. tako da, ako, ti se sruši, možeš ponovo bez muke pokušati opet.
goxxon- guru
-
i to je skroz ok ideja...
kengur32- MODERATOR
-
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: AVANTURE KENGUROVE EKIPE
Stranica 1 / 1.