Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Mora of Sweden noževi
+116
Mraz
Marko
chagalj
strelicar
ast
Mad Max
flok
Lakeman
Lima156
gorky
PJER
elvin
roy
zuzonja
Simke
termit520
sikou
Revengo
laredo
PatrioticBacon
jimkukri
doktor
mnbvcxy
erdadj
brko151
Perun
siga
iko123
ivanv66
enki_ck
Wilddude10
rajvosa
hanuman
mjenk
Stanky
Vikingr
Taks
MrDaniel
ivek
Posa
Adept
Guru
pirat
Vilenjak
Sule_HR
madWez
Dark00
Yesan
7 Summits
biga
woody_
duke
rinos
neko69
frbr
Okibex
Delete
pwncic
Crni_Toma
Nubilus
ag2307
Samael
vmatij33
svastar
Franco G
emir87
Tandrax
vuk
JungleCity
Ikarus
Guybrush
Hombre
Frenky
Molokai
Relja
franciscus
ratomir6
Aleksa
Šimun
JillValentine
leonisu
maxina
DoomsdayST
weedovec
brdski
hydra
Utvara
lonewolf
baltazar
Fratt
vens
damjan
Spuzva Bob
Nero Rii
sgt bear
Draxor
urbana_gorila
Strider
boletus
mali mačak
puls
ivo
goxxon
NAVIGATOR
Stribog
Mije
Drvo
Target
chumaman
nix1909
kiki76
kengur32
Igsy
lololorenzo
free rider
Migach
120 posters
Stranica 25 / 28.
Stranica 25 / 28. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28
Re: Mora of Sweden noževi
Mraz je napisao/la:G. Ivo, nemam karbonca. Oba tri su manjehrdajuci celik
ivo- guru
- Broj postova : 3335
Datum registracije : 05.10.2011
Oba tri??
Znam jednoga koji govori sve dva.....
Znam jednoga koji govori sve dva.....
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Pa šjor Ivo, zar Hausbaus mora nije ništa drugo do li Mora companion karbonuša, u muževnom Ferrari crvenom izdanju?ivo je napisao/la:Mraz je napisao/la:G. Ivo, nemam karbonca. Oba tri su manjehrdajuci celik
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Godine : 45
Datum registracije : 12.09.2012
A uz pravu futrolu to je vrhunski alat za preživljavanje
puls- guru
-
Upravo tako kolega Pulše, upravo tako...
siga- spikač
-
Broj postova : 817
Datum registracije : 12.09.2012
Cijena? Prava sitnica.
https://www.lamnia.com/en/p/13690/knives-and-folding-knives/knives/mora-of-sweden-garberg
https://www.lamnia.com/en/p/13690/knives-and-folding-knives/knives/mora-of-sweden-garberg
roy- bomber
-
Broj postova : 158
Godine : 913
Datum registracije : 05.11.2010
Prava karbonuša i da se naoštriti ko svaki pravi predstavnik tog čelika pa dlake na ruci skaču od straha dok im je približiš. Jedino što su leđa grbava tj. onakva kako su odštancana ali grinder, oštro oko i mirna ruka rješavaju takve vizualne sitnice za čas.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Evo sada će vama čika Dave objasniti zašto treba kupiti Moru od 100$
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Baš me nije uvjerio.
Fratt- MODERATOR
-
Broj postova : 4003
Datum registracije : 30.09.2010
Nemojte mi protiv Dejva! To je kao da netko kaže nešto protiv Ive!
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
I dalje... 100$ Mora, ne hvala.
Mraz- master
-
Broj postova : 5658
Godine : 38
Datum registracije : 26.02.2010
ma noz je super i bit ce vjerojatno ispod 100 dolara(vjerojatno ne puno )
al meni mora prvenstveno sluzi za finije poslove s drvom tipa rezbarenje, feathersticks i slicno - tako da mi uopce nije potreban fulltang za takve stvari i cisto sumnjam da cu si ovu moru tak skoro kupit
al meni mora prvenstveno sluzi za finije poslove s drvom tipa rezbarenje, feathersticks i slicno - tako da mi uopce nije potreban fulltang za takve stvari i cisto sumnjam da cu si ovu moru tak skoro kupit
jimkukri- lingua
-
Broj postova : 224
Godine : 43
Datum registracije : 05.05.2014
Po meni je najveći problem da nije postojala potreba za "full tang" Morom...
Mora je bila jeftina i učinkovita, dovoljno tanka za lijepog slajsera i dovoljno čvršća za malo ozbiljnije poslove, naglasak na malo, davali su i dobar karbonac i solidan sandvik za dobru lovu...
Ok je ovo ko neko probijanje na dio tržišta na kojemu nisu imali aduta ali po reakcija nisu napravili neku dobru stvar, jer ljudi nisu baš najbolje reagirali na cijenu...
Samo da ne krenu dizati cijene i starim modelima...
Mora je bila jeftina i učinkovita, dovoljno tanka za lijepog slajsera i dovoljno čvršća za malo ozbiljnije poslove, naglasak na malo, davali su i dobar karbonac i solidan sandvik za dobru lovu...
Ok je ovo ko neko probijanje na dio tržišta na kojemu nisu imali aduta ali po reakcija nisu napravili neku dobru stvar, jer ljudi nisu baš najbolje reagirali na cijenu...
Samo da ne krenu dizati cijene i starim modelima...
Ikarus- ADMIN
-
Broj postova : 2149
Godine : 42
Datum registracije : 06.03.2010
Baš me zanima koliko će koštati ova nova verzija MORA-e 2000 koja se sad zove MORA KANSBOL. Nadam se samo da joj cijena neće poletjeti u oblake. Inače jako lijepo izgleda i volio bih je imati.
Drvo- mr.spika
-
Broj postova : 1663
Datum registracije : 13.03.2010
Meh... gledao sam one nove mini necker More al me cijena neugodno iznenadila.
Mraz- master
-
Ja imam Moru 2000 ali ne bih je ponovo kupio ni po staroj cijeni, čelik je super, drška takođe, ali mi se nikako ne sviđa vrh oštrice koji je po mom ukusu previše tup za bilo kakav posao, imam je 4 godine i nijednu prednost takvom vrhu nisam našao. Zato u zadnje vrijeme koristim Bahco-a. Najviše bi mi pasalo kad bi bio neki companion hevy duty sa morinom drškom... Al ajd ti svakom ugodi
Postoji u ekonomiji onaj fenomen mislim da se zove ''Fenomen Chivas Regal'', kad se prodaja nekog proizvoda poveća s povišenjem cijene bez razlike u kvaliteti... Jednostavno ljudi kad vide veću cijenu misle da je kvalitetnije... Možda Mora cilja na to ko će im znati
Postoji u ekonomiji onaj fenomen mislim da se zove ''Fenomen Chivas Regal'', kad se prodaja nekog proizvoda poveća s povišenjem cijene bez razlike u kvaliteti... Jednostavno ljudi kad vide veću cijenu misle da je kvalitetnije... Možda Mora cilja na to ko će im znati
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Štagod da je cilj More,mene s cijenama novih modela nisu i neće pogoditi.
maxina- MODERATOR
-
Broj postova : 2512
Godine : 55
Datum registracije : 19.11.2011
27 eura za osnovni Eldris tj. 42 eura za full "neck carry" verziju. 42 eura za plastičnu Moru sa oštricom od 5cm? Hah, dobar vic.
Mraz- master
-
I prilično okrutan ali ko voli nek izvoli. Kad im padnu prihodi vjerovatno će se ćešati ali što su tražili to su i dobili, a do tada bit će Bahco i ostali koji uopće nisu loši.
Hombre- guru
-
Broj postova : 2624
Godine : 70
Datum registracije : 05.06.2011
Neko je prije par godina napisao na ovom forumu nešto na foru '' Pokupujte More dok su još jeftine!''
Čo'ek stvarno bio u pravu, nažalost.
Čo'ek stvarno bio u pravu, nažalost.
Delete- lingua
-
Broj postova : 294
Godine : 30
Datum registracije : 09.01.2012
Mislim da sam ja pisao o tome.
Ne vjerujem da će mori pasti prihodi samo će morati manje raditi da bi jednako puno zaradili. Isto se događa i sa GB sjekirama, Fallknivenom i drugima.
To je normalni tijek kada u nečemu postaneš dobar i priznat onda digneš cijenu izgubiš nešto klijenata ali prihodi ti i dalje rastu a moraš manje raditi. Zar nije to svačiji cilj.
Ne vjerujem da će mori pasti prihodi samo će morati manje raditi da bi jednako puno zaradili. Isto se događa i sa GB sjekirama, Fallknivenom i drugima.
To je normalni tijek kada u nečemu postaneš dobar i priznat onda digneš cijenu izgubiš nešto klijenata ali prihodi ti i dalje rastu a moraš manje raditi. Zar nije to svačiji cilj.
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
Post iz 2012.
2014.
To je i razlog što, iako pomalo reduciram kolekciju, još uvijek imam nekoliko Mora/Bahco noževa.
Uvijek mi više vrijede nego što se može dobiti za njih....a i trebaju ti svugdje; pa imaš po jednog, k'o u američkoj reklami, u kući, u autu, garaži, podrumu, kutiji s alatom, na gliseru, u vikendici, pod jastukom.....
puls je napisao/la:Polako Mora izdaje sve robusnije noževe.....a s time možemo očekivati i lagani porast cijena...
Ponovno kažem: Ljudi,nakupujte Mori dok su jeftine!
2014.
puls je napisao/la:Moje mišljenje......Uzmi!
....i testiraj......
Čuj...čelik je poznat, izrada poznata, drška odlična (čini mi se s modela 711 ili tako nešto);
a duža oštrica je po meni plus, pogotovo za rezanje kruha, šnicle i klope općenito.
Mogao je jedino biti 50-60 kn jeftiniji....
....ali izgleda da stalno izmišljaju nove modele tako da i za ove jeftine dižu cijenu po 10, 20 kn što je i bilo za očekivati.....stoga, ponavljam još jednom:
"Nakupujte Mori dok su još jeftine!"
To je i razlog što, iako pomalo reduciram kolekciju, još uvijek imam nekoliko Mora/Bahco noževa.
Uvijek mi više vrijede nego što se može dobiti za njih....a i trebaju ti svugdje; pa imaš po jednog, k'o u američkoj reklami, u kući, u autu, garaži, podrumu, kutiji s alatom, na gliseru, u vikendici, pod jastukom.....
puls- guru
-
Puls, molio bih na PM ako moze kombinacija loto brojeva za subotu. Vidim da vam ni baba Vanga nije ravna
gorky- mr.spika
-
Broj postova : 1400
Godine : 48
Datum registracije : 19.11.2012
gorky je napisao/la:Puls, molio bih na PM ako moze kombinacija loto brojeva za subotu. Vidim da vam ni baba Vanga nije ravna
Uvijek sam govorio da je moj komšija Radivoje veliki vizionar .
ivo- guru
-
Broj postova : 3335
Godine : 61
Datum registracije : 05.10.2011
Danas sam vidio 3 vrste more u metrou u rijeci i fiskars x7 sjekirice i skare na 50%
Ali nisu isti materijali kao fiskars koji se kupi u bauhausu.
Ali nisu isti materijali kao fiskars koji se kupi u bauhausu.
Lima156- zelembara
-
Broj postova : 47
Godine : 33
Datum registracije : 02.12.2015
Moj prvi Mora nož
Malo povijesti MORA noževa. Uvod je malo ''click-bait'' jer sam taj nož kupio 1996. i za par dana će napuniti 20 godina što ga imam. Radi se od K.J.Eriksson Mora, model Scout 33. Jedini koji ima zaštitu samo sa donje strane. Kupio sam ga u Scout shopu u Danskoj.
Naime, 2006 godine su se tvrtke K.J.Eriksson Mora i tvrtka Frost's Knife spojile u današnju Mora of Sweden. Sada se taj nož može naći samo na nekim ''vintage'' popisima. Mene super služi, iako mi je postao premali za moju ruku. U nekim mladjim ludjim danima sam šarao po drški sa flomasterom i onda sam mu dršku uronio u nekoliko slojeva laka za čamce. Sada se ipak premišljam da sve fine prebrusim i vratim mu originalni izgled.
Malo povijesti MORA noževa. Uvod je malo ''click-bait'' jer sam taj nož kupio 1996. i za par dana će napuniti 20 godina što ga imam. Radi se od K.J.Eriksson Mora, model Scout 33. Jedini koji ima zaštitu samo sa donje strane. Kupio sam ga u Scout shopu u Danskoj.
Naime, 2006 godine su se tvrtke K.J.Eriksson Mora i tvrtka Frost's Knife spojile u današnju Mora of Sweden. Sada se taj nož može naći samo na nekim ''vintage'' popisima. Mene super služi, iako mi je postao premali za moju ruku. U nekim mladjim ludjim danima sam šarao po drški sa flomasterom i onda sam mu dršku uronio u nekoliko slojeva laka za čamce. Sada se ipak premišljam da sve fine prebrusim i vratim mu originalni izgled.
Lakeman- bebač
-
Broj postova : 5
Datum registracije : 11.07.2016
@Lakeman (Jezerinac : fora Mora. inače, red je da se predstavite u temi za to, admini bu vas uputili.
goxxon- guru
-
modifikacija More za konzerve:
https://www.youtube.com/watch?v=CRG04hFP5Bg&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=CRG04hFP5Bg&feature=youtu.be
goxxon- guru
-
Pozdrav ekipa!
Molim za pomoć.
Imam namjeru pazariti Moru Bushcraft Black ili Moru Bushcraft Force.
Black je karbonac a Force sandvik.. Nehrđajući sandvik nikad nisam koristio a baš me zanimaju performanse al privlači me i 0.8mm deblji karbonac..
Dali tko ima iskustva s ova dva modela i koje su preporuke?
Gdje se najpovoljnije mogu nabaviti?
I dali tko možda prodaje nekog od ova dva?
Thanks
Molim za pomoć.
Imam namjeru pazariti Moru Bushcraft Black ili Moru Bushcraft Force.
Black je karbonac a Force sandvik.. Nehrđajući sandvik nikad nisam koristio a baš me zanimaju performanse al privlači me i 0.8mm deblji karbonac..
Dali tko ima iskustva s ova dva modela i koje su preporuke?
Gdje se najpovoljnije mogu nabaviti?
I dali tko možda prodaje nekog od ova dva?
Thanks
flok- lingua
-
Broj postova : 263
Godine : 40
Datum registracije : 15.03.2013
Bushcraft Black nisam imao prilike koristiti. Bushcraft Force imam i često koristim, i mogu samo dobre stvari reči o njemu. Jednostavan, praktičan, zahtjeva minimum održavanja, otporan na elemente, oštar kao žilet, odličan slajser, duboko grize drvo... Nož stvoren za korištenje.
Istina, Sandvik nije najbolji čelik na tržištu, ali daleko je od lošeg, po meni. Ne drži oštrinu kao neki drugi, ali lako se oštri. Vrlo je otporan na hrđu.
Također je, barem po mojem iskustvu, skloniji "rolanju" brida nego "chipanju", iako se i jedno i drugo zna desiti na tvorničkom scandi bridu. Ali ako mu se da mikro sekundarni bevel, pogotovo konveksni, tih problema više nema. Jednom sam prilikom prerezao morskog raka (nije bio živ) od cca 5cm promjera tijela i vrlo tvrdog oklopa, po pola, jednim "push-cutom" sa Bushcraft Force-om sa mikro konveksom, i nikakvog traga nisam našao na oštrici, što me poprilično impresioniralo.
Iako nisam imao prilike koristiti Bushcraft Black, osobno bi uvijek uzeo Bushcraft Force ako bi morao birati. Upravo zbog tanje oštrice i nehrđajučeg čelika - bolje rezne performanse i lakše održavanje.
Jedini je problem što se Bushcraft Force više ne proizvodi. Ali još se može nači na eBayu.
Što me prisjetilo da moram hitno nabaviti jedan za backup, prije nego potpuno nestanu...
Nadam se da sam vam je ovaj post barem malo pomogao u teškom izboru.
Istina, Sandvik nije najbolji čelik na tržištu, ali daleko je od lošeg, po meni. Ne drži oštrinu kao neki drugi, ali lako se oštri. Vrlo je otporan na hrđu.
Također je, barem po mojem iskustvu, skloniji "rolanju" brida nego "chipanju", iako se i jedno i drugo zna desiti na tvorničkom scandi bridu. Ali ako mu se da mikro sekundarni bevel, pogotovo konveksni, tih problema više nema. Jednom sam prilikom prerezao morskog raka (nije bio živ) od cca 5cm promjera tijela i vrlo tvrdog oklopa, po pola, jednim "push-cutom" sa Bushcraft Force-om sa mikro konveksom, i nikakvog traga nisam našao na oštrici, što me poprilično impresioniralo.
Iako nisam imao prilike koristiti Bushcraft Black, osobno bi uvijek uzeo Bushcraft Force ako bi morao birati. Upravo zbog tanje oštrice i nehrđajučeg čelika - bolje rezne performanse i lakše održavanje.
Jedini je problem što se Bushcraft Force više ne proizvodi. Ali još se može nači na eBayu.
Što me prisjetilo da moram hitno nabaviti jedan za backup, prije nego potpuno nestanu...
Nadam se da sam vam je ovaj post barem malo pomogao u teškom izboru.
roy- bomber
-
Broj postova : 158
Godine : 913
Datum registracije : 05.11.2010
Hvala kolega Roy na postu.
Definitivno mi je post pomogao.
Već sam se odlučio na Force. Sad mi ga je jedini problem nabaviti a da nisu cijene poštarina kao i sam nož. Na ebayu ga uopće nisam uspio pronaći.
Nadam se da ću imati sriće sa njim
Definitivno mi je post pomogao.
Već sam se odlučio na Force. Sad mi ga je jedini problem nabaviti a da nisu cijene poštarina kao i sam nož. Na ebayu ga uopće nisam uspio pronaći.
Nadam se da ću imati sriće sa njim
flok- lingua
-
Broj postova : 263
Godine : 40
Datum registracije : 15.03.2013
Stranica 25 / 28. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26, 27, 28
Stranica 25 / 28.