Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Susak- Luksa
+6
Mladen
mariobab
Zeljko
D@nijel@
tonka
LUKSA
10 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.
Susak- Luksa
Evo napokon i moje reportaže sa otoka Suska očekuje vas dosta slika , neke slične ste vidjeli ali ovdje će sve biti na jednom mjestu, za lakše snalaženje. Osobno volim da priča ima svoj početak , sredinu i kraj , pa krenimo!Slike su u nešto slabijoj rezoluciji zbog broja.
Damir i Betty su kasnili, bili smo u brizi za njih , ali stigli su
ovako Suščani dočekuju svoje goste, katamaran vozi tri sata , dva puta dnevno i to je za njih poseban doživljaj, svi su na rivi, srede se , našminkaju
Pokret u avanturu!
pogledajte samo ovo kud su krenuli ovi avanturisti!
Ova krušna peć mi je bila zanimljiva zbog starosti ali i zbog cigle , koja je upola manja nego puna cigla na koju smo navikli
Forumaši na izlazu iz mjesta, ovo je onaj dio gdje je crkva na brdu, možete vidjeti i grafite sa lijeve strane
večernje druženje uz vatricu, bagremova šumica, nakon dizanja zaklona jer nam se spremala kiša, grmilo je itd.
izgled mojeg skloništa, nije od priručnih materijala ali sve nosim sa sobom što mi je potrebno
Jutarnje druženje uz čaj i doručak te dogovor za dalje
ovo je stari vojni objekt i svjetionik, lijevom stranom smo kenuli prema dolje
niska suha trava, bodljikavo raslinje, trska i žilave kupine usporavale su kretanje i zadavale nam problem, Damir dolje pokušava sa mačetom nešto prokrčiti ali odustajemo i tražimo i odlazimo prema svjetioniku, novom
Popeo sam se na stari svjetionik, kao prvo zbog moje radoznalosti a i kako bi sa najviše točke vidio koje su nam mogučnosti za dalje
detalji sa vrha starog svijetionika, jasno se vide oznake stupnjeva
Naš Zeljko na ovom interesantnom putu od svijetionike prema mjesu Susak, naime u razgovoru sa svjetioničarem odlučili smo doći obalom do našeg mjesta
Panorama Suska
Aleksa i njegov sin Andrej, Željko i moja malenkost od 100 kg
ovo su bili najteži trenutci preživljavanja na Susku
Pogled na plažu za oseke
pogled za plime
Evo da nas Vuk ne špota stalno, lastavice i njihova gnijezda
Evo opet tragova za Vuka, ima ih po cijelom otoku
uvalu prije je ekipa bila na kupanju, a ta uvala nije bio naš cilj, odlučio sam ostaviti ruksak i otrčati kako bih izvidio koliko hoda ima i kako izgleda, između ostalog obožavam trčati po stijenama i tri puta brže se krećeš
Ekipa je ostala u uvalici sa prethodne slike a Aleks, Andrej i ja u ovu, veće je , ljepše more i zaštićenija je od vjetra te ima veće mogućnosti za skloniti se, puno više ribe ima itd.
nakon kupanja, traženja morskih plodova i degustacije istih, ovdije smo se sklonili u hlad , LIJEVO JE POČETAK PUTA ZA GORE!
Naš radoznali duh nam nije dao mira te smo otkrili mali plato u hladovini kao idealno mjesto za logor, ova stabla su trešnje
Nakon čišćenja terena ovako je na kraju izgledao moj bračni krevet, trske sam stavio kako me ovce ne bi lizale dok spavam
Aleks i ja spremamo večeru i pomaže nam naravno Andrej
Ovako izgleda večera, Aleks je nosio lonac, ja sam imao maslinovog ulja, vegetu a on češnjak, kuhali smo račiće,priljepke, volke i kamenice te puževe, nadrobili kruha i prava fešta
Evo nas zajedno za " stolom "
samo da vidite koliko naplavnog drveta ima u uvali
Tu se vidi cijela ekipa u njihovoj uvalici, koja je daleko nezaštičenija ali.. došli smo nas trojca malo ih pogledati i oprostiti se od njih jer su putovali sutra ujutro a mi ostali
Ujutro je palo kupanje, meni osobno najljepša stvar, doručkovali smo i krenuli, obala na Susku je kamena ali već nakon par metara dižu se okomite pješčane " neznam " i cijelim putem mogu se vidjeti ove rupice ( predpostavljam od cvrčaka ) i tragovi ptica oko njih, što je bilo zanimljivo proučavati
Prva uvalica od logora prema istoku, cijelim putem tom stranom obale nailazili smo na izmet galebova, dakle iznad su gnjezda = izvor hrane
Stijene su jako zanimljive na ovom otoku, vidite ovu smeđu žilu, kada bih više znao o geologiji[/color
još malo lijepih kristala na stijeni
[color=orange]Samo za Vučicu i Vuka makro gušter!
na samoj obali- cisterna sa vodom!
Divlji luk,PURIĆ ( po istrijanski ) Aleks kaže da je prije cvjetanja, (kako sad izgleda) gomolj puno veći , te da od njega radi kao pire , doda koji krumpir i njam, njam
bez riječi
Nakon istraživanja obalnog dijela, kupanja i malo škrapinga, krenuli smo u istraživanje famoznog puta prema gore, evo kako to izgleda
Nakon probijanja kroz trske opet bagrem i vrlo strm i trusan uspon na plato
Izgled tog platoa koji je nekih 40 x 30 m i odlično mjesto za logor, skriven od pogleda i u hladu naravno, bila je i jedna šljiva tu kojom smo se zakiselili ( ha, ha )
tamo lijevo možete vidjeti ( za one kojima je to bitno ) svjetionik i koliko smo bili blizu, nekih 40- 50 m ali strmog i trusnog puta
Pogled na uvalu odozgo, nazirala se ona i od tamo ali..
Odavde se vidi uvalica u kojoj je bio veći dio ekipe i ova cisterna za vodu
izgled te cisterne, mi smo ih vidjeli 4
Priprema ručka , drvo koje vidite napiljeno je preklopnom pilom te je za mene nezamjenjiv dio opreme
Fosili na obali
nakon ručka okupali smo se malo, ronili, spakirali opremu i put mjesta po osvježenje, usput sam provjerio svoje eksperimente za vodu o kojima možete pročitati pod drugom temom
popili smo par pivica , dobro se ispričali i legli spavati
ovo je izgled mog skloništa bez cerade jer je uz more vlažno za spavati, za raliku od onog mjesta gdje smo mi boravili
Izlazak sunca, ribar .....
Doručak i jutarnje kupanje pred odlazak sa Suska
livada prepuna borovnica na kraju kao pozdrav iz Mrkoplja
Pogled izbliza
i toliko se skupi za sat vremena dva berača, oko 1 l
Nije vezano uz temu ali ova stara pila je jako dobro očuvana i morao sam je podijeliti sa vama, znati će oni koji trebaju znati, nekada za Juge to čudo i MZ 250 su bile pile ...
To bi bilo to već mi je debelo pala koncentracija i nadam se da ćete uživati forumaši a gosti ![
Damir i Betty su kasnili, bili smo u brizi za njih , ali stigli su
ovako Suščani dočekuju svoje goste, katamaran vozi tri sata , dva puta dnevno i to je za njih poseban doživljaj, svi su na rivi, srede se , našminkaju
Pokret u avanturu!
pogledajte samo ovo kud su krenuli ovi avanturisti!
Ova krušna peć mi je bila zanimljiva zbog starosti ali i zbog cigle , koja je upola manja nego puna cigla na koju smo navikli
Forumaši na izlazu iz mjesta, ovo je onaj dio gdje je crkva na brdu, možete vidjeti i grafite sa lijeve strane
večernje druženje uz vatricu, bagremova šumica, nakon dizanja zaklona jer nam se spremala kiša, grmilo je itd.
izgled mojeg skloništa, nije od priručnih materijala ali sve nosim sa sobom što mi je potrebno
Jutarnje druženje uz čaj i doručak te dogovor za dalje
ovo je stari vojni objekt i svjetionik, lijevom stranom smo kenuli prema dolje
niska suha trava, bodljikavo raslinje, trska i žilave kupine usporavale su kretanje i zadavale nam problem, Damir dolje pokušava sa mačetom nešto prokrčiti ali odustajemo i tražimo i odlazimo prema svjetioniku, novom
Popeo sam se na stari svjetionik, kao prvo zbog moje radoznalosti a i kako bi sa najviše točke vidio koje su nam mogučnosti za dalje
detalji sa vrha starog svijetionika, jasno se vide oznake stupnjeva
Naš Zeljko na ovom interesantnom putu od svijetionike prema mjesu Susak, naime u razgovoru sa svjetioničarem odlučili smo doći obalom do našeg mjesta
Panorama Suska
Aleksa i njegov sin Andrej, Željko i moja malenkost od 100 kg
ovo su bili najteži trenutci preživljavanja na Susku
Pogled na plažu za oseke
pogled za plime
Evo da nas Vuk ne špota stalno, lastavice i njihova gnijezda
Evo opet tragova za Vuka, ima ih po cijelom otoku
uvalu prije je ekipa bila na kupanju, a ta uvala nije bio naš cilj, odlučio sam ostaviti ruksak i otrčati kako bih izvidio koliko hoda ima i kako izgleda, između ostalog obožavam trčati po stijenama i tri puta brže se krećeš
Ekipa je ostala u uvalici sa prethodne slike a Aleks, Andrej i ja u ovu, veće je , ljepše more i zaštićenija je od vjetra te ima veće mogućnosti za skloniti se, puno više ribe ima itd.
nakon kupanja, traženja morskih plodova i degustacije istih, ovdije smo se sklonili u hlad , LIJEVO JE POČETAK PUTA ZA GORE!
Naš radoznali duh nam nije dao mira te smo otkrili mali plato u hladovini kao idealno mjesto za logor, ova stabla su trešnje
Nakon čišćenja terena ovako je na kraju izgledao moj bračni krevet, trske sam stavio kako me ovce ne bi lizale dok spavam
Aleks i ja spremamo večeru i pomaže nam naravno Andrej
Ovako izgleda večera, Aleks je nosio lonac, ja sam imao maslinovog ulja, vegetu a on češnjak, kuhali smo račiće,priljepke, volke i kamenice te puževe, nadrobili kruha i prava fešta
Evo nas zajedno za " stolom "
samo da vidite koliko naplavnog drveta ima u uvali
Tu se vidi cijela ekipa u njihovoj uvalici, koja je daleko nezaštičenija ali.. došli smo nas trojca malo ih pogledati i oprostiti se od njih jer su putovali sutra ujutro a mi ostali
Ujutro je palo kupanje, meni osobno najljepša stvar, doručkovali smo i krenuli, obala na Susku je kamena ali već nakon par metara dižu se okomite pješčane " neznam " i cijelim putem mogu se vidjeti ove rupice ( predpostavljam od cvrčaka ) i tragovi ptica oko njih, što je bilo zanimljivo proučavati
Prva uvalica od logora prema istoku, cijelim putem tom stranom obale nailazili smo na izmet galebova, dakle iznad su gnjezda = izvor hrane
Stijene su jako zanimljive na ovom otoku, vidite ovu smeđu žilu, kada bih više znao o geologiji[/color
još malo lijepih kristala na stijeni
[color=orange]Samo za Vučicu i Vuka makro gušter!
na samoj obali- cisterna sa vodom!
Divlji luk,PURIĆ ( po istrijanski ) Aleks kaže da je prije cvjetanja, (kako sad izgleda) gomolj puno veći , te da od njega radi kao pire , doda koji krumpir i njam, njam
bez riječi
Nakon istraživanja obalnog dijela, kupanja i malo škrapinga, krenuli smo u istraživanje famoznog puta prema gore, evo kako to izgleda
Nakon probijanja kroz trske opet bagrem i vrlo strm i trusan uspon na plato
Izgled tog platoa koji je nekih 40 x 30 m i odlično mjesto za logor, skriven od pogleda i u hladu naravno, bila je i jedna šljiva tu kojom smo se zakiselili ( ha, ha )
tamo lijevo možete vidjeti ( za one kojima je to bitno ) svjetionik i koliko smo bili blizu, nekih 40- 50 m ali strmog i trusnog puta
Pogled na uvalu odozgo, nazirala se ona i od tamo ali..
Odavde se vidi uvalica u kojoj je bio veći dio ekipe i ova cisterna za vodu
izgled te cisterne, mi smo ih vidjeli 4
Priprema ručka , drvo koje vidite napiljeno je preklopnom pilom te je za mene nezamjenjiv dio opreme
Fosili na obali
nakon ručka okupali smo se malo, ronili, spakirali opremu i put mjesta po osvježenje, usput sam provjerio svoje eksperimente za vodu o kojima možete pročitati pod drugom temom
popili smo par pivica , dobro se ispričali i legli spavati
ovo je izgled mog skloništa bez cerade jer je uz more vlažno za spavati, za raliku od onog mjesta gdje smo mi boravili
Izlazak sunca, ribar .....
Doručak i jutarnje kupanje pred odlazak sa Suska
livada prepuna borovnica na kraju kao pozdrav iz Mrkoplja
Pogled izbliza
i toliko se skupi za sat vremena dva berača, oko 1 l
Nije vezano uz temu ali ova stara pila je jako dobro očuvana i morao sam je podijeliti sa vama, znati će oni koji trebaju znati, nekada za Juge to čudo i MZ 250 su bile pile ...
To bi bilo to već mi je debelo pala koncentracija i nadam se da ćete uživati forumaši a gosti ![
Zadnja promjena: LUKSA; 22.07.09 16:38; ukupno mijenjano 14 put/a.
Re: Susak- Luksa
da, baš sam i ja to primjetila, sve lijepo uredno...i lijepe fotke, ma baš sve jasno...
a drvce da je nama ove borovnice i divlji luk, ha?
Luksa bravo!
a drvce da je nama ove borovnice i divlji luk, ha?
Luksa bravo!
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
Luksa, slike su odlične. Sve lijepo dokumentirano i objašnjeno.
I da... hvala na gušteru! Odličan moment! =)
I da... hvala na gušteru! Odličan moment! =)
D@nijel@- lingua
-
Broj postova : 218
Godine : 47
Datum registracije : 12.04.2009
mariobab je napisao/la:Jako lijepo, a di je medo?
ma medo me skoro naguzio dok sam brao borovnice
ali sam rekao da nisam gay, pa se okrenuo i otišao
da vidimo jesam li to naučio kako kaže Joz@ quotat
Zadnja promjena: LUKSA; 21.07.09 23:35; ukupno mijenjano 1 put.
znaš Luksa da ja sve jako dobro pratim...
gledam slike ..
čak u glavi stvaram osječaj što se produžuje iz slika...
zadnje vrijeme sam kritičan dosta...
ali ovakve slike koje ti donosiš sa svojih pustolovina ..
sve su bolje ...
shvačaš stvar...
sječam se tvoje prve najave na forumu...
ljudi ja želim učiti...
instinkt mi je govorio da je to najbolja izrečena rečenica.....
nekoliko mjeseci poslije ja iz tvojih slika upijam korisne stvari...
velika je to stvar za sve nas ...
gledam slike ..
čak u glavi stvaram osječaj što se produžuje iz slika...
zadnje vrijeme sam kritičan dosta...
ali ovakve slike koje ti donosiš sa svojih pustolovina ..
sve su bolje ...
shvačaš stvar...
sječam se tvoje prve najave na forumu...
ljudi ja želim učiti...
instinkt mi je govorio da je to najbolja izrečena rečenica.....
nekoliko mjeseci poslije ja iz tvojih slika upijam korisne stvari...
velika je to stvar za sve nas ...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
lijepo od tebe Vuče da ovih dana nekog i pohvališ...ovaj post daje nade i meni...da će bit nešto i od mene...i ja sam ( i to više puta) rekla da želim učiti...možda bude nešto i od mene s vremenom
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Datum registracije : 08.06.2009
svi smo mi mali ljudi sa velikim srcem...
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
dravski vuk je napisao/la:sječam se tvoje prve najave na forumu...
ljudi ja želim učiti...
ali isto tako sam rekao da neke stvari sam doživljavao cijeli život ali nisam znao da imaju svoj naziv tipa Bushcraft , Survival
Naravno da sam puno naučio uz vas sve, zato radim ove reportaže sa srcem, jer imam za koga.
Do sada sam bio osamljen u svojim razmišljanjima a sada imam vas ovdje!
Treba imati i podršku ako nešto radiš ili ostaješ sam a to ne mogu!
I vuče one slike borovnica su samo zbog tebe, budem ti rekao gdje je to i sad je sezona! :bog:
Kako je meni ovo promaklo.
I to prije spavanja,milina.
Luksa tri puta san lista i upija divnu foto pricu,svaka CAST!!!
I to prije spavanja,milina.
Luksa tri puta san lista i upija divnu foto pricu,svaka CAST!!!
Stule- spikač
-
Broj postova : 735
Datum registracije : 22.02.2009
Hvala Štule , nemoj i ti meni zamjeriti ako te nisam pohvalio koji put ali tvoje su priče uvijek poučne i zanimljive!
Ma tebi se sviđa jer si vidio da se jede
Jeli smo i ježeve, onu žutu ikru od ženskih, ali sam zaboravio slikati , to nisam do sad konzumirao ali sa kruhom je čisto OK!
Ma tebi se sviđa jer si vidio da se jede
Jeli smo i ježeve, onu žutu ikru od ženskih, ali sam zaboravio slikati , to nisam do sad konzumirao ali sa kruhom je čisto OK!
Zadnja promjena: LUKSA; 29.07.09 0:34; ukupno mijenjano 1 put.
Tako je Luksa,vidio sam lonce,vatru,hranu,mljac!
=)
=)
Stule- spikač
-
Broj postova : 735
Datum registracije : 22.02.2009
Odlične slike...
Quanah- lingua
-
Broj postova : 217
Datum registracije : 04.05.2009
Kako ono zagrepčani kažu-persu!
M5- lingua
-
Broj postova : 263
Godine : 44
Datum registracije : 13.04.2009
Neznam ako ste primjetili, na onoj pješčanoj plaži pored pristaništa za katamaran, čak do 100 i nešto metara od obale, dubina mora je 50-60 cm
Još jedna zanimljivost o susku: kuće su sagrađene na pijesku te imaju isti problem ko venecija, godinama malo-pomalo tonu u pijesak
Još jedna zanimljivost o susku: kuće su sagrađene na pijesku te imaju isti problem ko venecija, godinama malo-pomalo tonu u pijesak
johnlaplay- bebač
-
Broj postova : 11
Godine : 33
Datum registracije : 24.05.2010
Ajde dobro da si dignuo ovu reportažu iz mrtvih!
tamo je bila dobra ekipa!
Pozdrav svima!
tamo je bila dobra ekipa!
Pozdrav svima!
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: MOJA FOTO GALERIJA I PODFORUM :: LUKSIN KUTAK
Stranica 1 / 1.