Latest topics
bebač 1-20
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
zelembara 20-50
tipko 50-100
bomber 100-200
lingua 200-500
spikač 500-1000
mr.spika 1000-2000
guru 2000-5000
master 5000-10000
alfa i omega 10000 +
Kratka šetnja livadom
+12
robert
Mladen
tonka
PJER
goxxon
Target
Dravman
lololorenzo
Bobo
puls
Migach
Strider
16 posters
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.
Kratka šetnja livadom
Ošli mi preko Vojnog Tuka i Matič poljane, sve do skloništa. Tamo smo se okrijepili i nastavili prema Bjelolasici. Naišli smo na predivnu čistinu i tamo se utaborili.
Nedavno je kiša padala pa se srndać potpisao
Usporedba (mob je 13 cm?)
Neki se vepar pogostio
Unesrećenik
Nakon nekog vremena polaganog geganja stigli smo na predivnu čistinu. Nisu mogli sakriti oduševljenje
Sve je puno smreki
I rupa.
Paljivo koračaju da u nju ne bi upali.
otišli smo preko polja provjeriti izvore vode
Kod neke male lokvice na cesti pronašli smo još srnjaka
Svaki komad blata smo pretražili...sve izgaženo
Preklopljeni trag
Ćakulanje o tragu i živini
Make shift krplje za blato od fino izrezanog komada smreke
Izvor nismo našli, već samo mjesto iskapanja kamena i srušenih stabala. Tužno, sve češći prizor.
Zatko smo, pri povratku preko polja, pronašli jednog stradalog mišeka. Pošto je sve puno škanjaca, pomislio sam da ga je sredio i pustio, ali nema tragova kandi, dapače, izgleda zdrav. Valjda se otrovao, kaže Target.
Monty Python and the killer Mouse, vol 2!
Naše je sklonište bilo odveć jednostavno. Paracordom povezana cerada i Targetova astro folija ispod, trupac za držanje madraca, dvije grane za konstrukciju i obilje grančica skinutih sa srušenih jela i smreka samo par minuta od nas. (slike kasnije, da se barba Olimp ne naljuti).
Uzeh predah i fotić u ruke. Oblak se spustio. Nije bilo tako hladno.
Sklonište nam je tako dobro sklonjeno da su se momci skoro izgubili nakon tegljenja već ispiljenih trupaca bukve sa druge strane polja. Tek su kasnije vidjeli da je tek 100injak metara uzbrdo od nas dovoljno suhostojećih bukvi u bjelogoričnom drvoredu
Kamp nam je odmah u prvom redu smreki.
U čeki preko puta puno je lisičjih govanca. Dokaz da se baš nije koristila u zadnje vrijeme.
Pužek je pozirao.
Stradala bukva, djetlić i gljiva
Odmah iznad čeke nečija je postelja. I govna.
Puž kapitalac
Da je prijeko potrebno, činili bi dobar obrok, puno ih ije i svi su veliki. Anita, ovi nemaju pijeska u sebi
Odmorili smo. Gladni, nismo ni vatru zapalili već strusili hladne konzerve. oni su svoje odteglili. pa sam ja otišao do doma po vodu. Koristio sam pritom drybagove od Targeta i Mraza. Prilikom uspinjanja i hodanja po obronku brda iznad nas, uzeo sam priliku istražiti veprov ležaj. Govanca, lijpa suha i zgažena trava....i ove bijele dlake, grube ko u četke.
Stari bunar još služi. Dovoljno je bilo 10ak litara, dakle 1/3 vreće. Stavio sam jednu u drugu radi lakšeg nošenja.
Vrijeme za vatru.
Fail proof sistem za držati vodu u kampu. Zakon, ne?
Kopanje rupe za vatru
Isprobao sam novi firesteel kojeg mi je Target kupio. Vrlo dobar, mekan.
Mraz i ja poziramo
Klean Kanteen- uz male kućne modifikacije, Mraz ju je iz obične čuture pretvorio u super čuturu, podesivu nad vatrom. All stainless steel osim plastičnog čepa.
Izgleda da se, zbog manjeg promjera i veće površine brže zagrije od ostalih lončića.
Pomno prati taj svoj izum.
Gotov je reflektor. Fiskarsice su svoje obavile.
Target je odlučio napraviti kruh. Malo brašna, soli, kvasca i to je to. Ostavio je preko noći da se kvasac digne.
Moj način spremanja stvari...umjesto da ih sve trpam u ruksak i tražim ujutro. Quick Acces. Ukoliko vam mobitel crkne ili nož zahrđa ne preuzimam krivnju- operite si noge već jednom!
Moj je pončo spasio Targeta, kaže. Nije uzeo vreću nego samo flis dekicu. Mraz i ja ušuškali smo se u Discovery vreće. Udoban krevet, ne pretjerano hladna noć.
Tibetice, svi ih imamo, svi ih volimo. Svako svoj smrad poznaje pa nije bilo problema naći koje su čije.
Užarene konzerve. Mraz ih je kasnije sredio batinom... Ovih ću dana doma napraviti eksperiment- staviti na zemlju dvije i zakopati dvije konzerve, od kojih su dvije samo ostavljene, a druge spaljene i stučene. Očekujem da će se ove spaljene i zakopane u roku od par mjeseci razgraditi.
Još sam lijen, da. Mora pored glave i kukri ispod vreće tek radi placeba.
Kruh smo počeli peći i svjedočili rađanju monstruma i čudovišta iz prvih redova pakla.
Kill it! Kill it with fire before it lays eggs!
Kill it!!!
Mrazova jednostavna žičana modifikacija.
Vepar nam je usred noći ostavio dar, svega 15ak metara od kampa.
Gotov je...dig in!
NJami!
Sada teži dio.
Sladoled pravih muškaraca
Ja sam si spravio pileću podravka juhicu...super!
Šteta, sunca je izašlo i uništilo nam radionice koje smo planirali za vrijeme navjećih pljuskova.
Čeka
Škanjca je teško uloviti
Stolisnik
Lija
Da, lija. Vidi se kičma i kandžica
Target traži signal
Svoje smo ruksake pokrili i ošli na sunce
Howdy ho!
Evo ga, izbor madraca, deseci srušenih smreka i grana, neki stari, neki srušeni pred par dana (sudeći pu izdancima)
Izula se dokazala
Zanimljivo, dva centra godova
Jen dva tri, jen dva tri
Punimo zalihe. Ledana voda, brrrr!
Leptirić je sletio pošto ne može protiv vjetra
Cowboy, born n raised in Texas
Vraćamo se
Otpiljena se grana zabila u zemlju
I kelečeći nas je skoro viši!
To bi bilo to ljudi moji, lijepo smo se zabavili, dali mozak na pašu (prije na fažol i kobasice). Šetea da je bilo lijepo vrijeme, htjeli smo kišu i led
Nedavno je kiša padala pa se srndać potpisao
Usporedba (mob je 13 cm?)
Neki se vepar pogostio
Unesrećenik
Nakon nekog vremena polaganog geganja stigli smo na predivnu čistinu. Nisu mogli sakriti oduševljenje
Sve je puno smreki
I rupa.
Paljivo koračaju da u nju ne bi upali.
otišli smo preko polja provjeriti izvore vode
Kod neke male lokvice na cesti pronašli smo još srnjaka
Svaki komad blata smo pretražili...sve izgaženo
Preklopljeni trag
Ćakulanje o tragu i živini
Make shift krplje za blato od fino izrezanog komada smreke
Izvor nismo našli, već samo mjesto iskapanja kamena i srušenih stabala. Tužno, sve češći prizor.
Zatko smo, pri povratku preko polja, pronašli jednog stradalog mišeka. Pošto je sve puno škanjaca, pomislio sam da ga je sredio i pustio, ali nema tragova kandi, dapače, izgleda zdrav. Valjda se otrovao, kaže Target.
Monty Python and the killer Mouse, vol 2!
Naše je sklonište bilo odveć jednostavno. Paracordom povezana cerada i Targetova astro folija ispod, trupac za držanje madraca, dvije grane za konstrukciju i obilje grančica skinutih sa srušenih jela i smreka samo par minuta od nas. (slike kasnije, da se barba Olimp ne naljuti).
Uzeh predah i fotić u ruke. Oblak se spustio. Nije bilo tako hladno.
Sklonište nam je tako dobro sklonjeno da su se momci skoro izgubili nakon tegljenja već ispiljenih trupaca bukve sa druge strane polja. Tek su kasnije vidjeli da je tek 100injak metara uzbrdo od nas dovoljno suhostojećih bukvi u bjelogoričnom drvoredu
Kamp nam je odmah u prvom redu smreki.
U čeki preko puta puno je lisičjih govanca. Dokaz da se baš nije koristila u zadnje vrijeme.
Pužek je pozirao.
Stradala bukva, djetlić i gljiva
Odmah iznad čeke nečija je postelja. I govna.
Puž kapitalac
Da je prijeko potrebno, činili bi dobar obrok, puno ih ije i svi su veliki. Anita, ovi nemaju pijeska u sebi
Odmorili smo. Gladni, nismo ni vatru zapalili već strusili hladne konzerve. oni su svoje odteglili. pa sam ja otišao do doma po vodu. Koristio sam pritom drybagove od Targeta i Mraza. Prilikom uspinjanja i hodanja po obronku brda iznad nas, uzeo sam priliku istražiti veprov ležaj. Govanca, lijpa suha i zgažena trava....i ove bijele dlake, grube ko u četke.
Stari bunar još služi. Dovoljno je bilo 10ak litara, dakle 1/3 vreće. Stavio sam jednu u drugu radi lakšeg nošenja.
Vrijeme za vatru.
Fail proof sistem za držati vodu u kampu. Zakon, ne?
Kopanje rupe za vatru
Isprobao sam novi firesteel kojeg mi je Target kupio. Vrlo dobar, mekan.
Mraz i ja poziramo
Klean Kanteen- uz male kućne modifikacije, Mraz ju je iz obične čuture pretvorio u super čuturu, podesivu nad vatrom. All stainless steel osim plastičnog čepa.
Izgleda da se, zbog manjeg promjera i veće površine brže zagrije od ostalih lončića.
Pomno prati taj svoj izum.
Gotov je reflektor. Fiskarsice su svoje obavile.
Target je odlučio napraviti kruh. Malo brašna, soli, kvasca i to je to. Ostavio je preko noći da se kvasac digne.
Moj način spremanja stvari...umjesto da ih sve trpam u ruksak i tražim ujutro. Quick Acces. Ukoliko vam mobitel crkne ili nož zahrđa ne preuzimam krivnju- operite si noge već jednom!
Moj je pončo spasio Targeta, kaže. Nije uzeo vreću nego samo flis dekicu. Mraz i ja ušuškali smo se u Discovery vreće. Udoban krevet, ne pretjerano hladna noć.
Tibetice, svi ih imamo, svi ih volimo. Svako svoj smrad poznaje pa nije bilo problema naći koje su čije.
Užarene konzerve. Mraz ih je kasnije sredio batinom... Ovih ću dana doma napraviti eksperiment- staviti na zemlju dvije i zakopati dvije konzerve, od kojih su dvije samo ostavljene, a druge spaljene i stučene. Očekujem da će se ove spaljene i zakopane u roku od par mjeseci razgraditi.
Još sam lijen, da. Mora pored glave i kukri ispod vreće tek radi placeba.
Kruh smo počeli peći i svjedočili rađanju monstruma i čudovišta iz prvih redova pakla.
Kill it! Kill it with fire before it lays eggs!
Kill it!!!
Mrazova jednostavna žičana modifikacija.
Vepar nam je usred noći ostavio dar, svega 15ak metara od kampa.
Gotov je...dig in!
NJami!
Sada teži dio.
Sladoled pravih muškaraca
Ja sam si spravio pileću podravka juhicu...super!
Šteta, sunca je izašlo i uništilo nam radionice koje smo planirali za vrijeme navjećih pljuskova.
Čeka
Škanjca je teško uloviti
Stolisnik
Lija
Da, lija. Vidi se kičma i kandžica
Target traži signal
Svoje smo ruksake pokrili i ošli na sunce
Howdy ho!
Evo ga, izbor madraca, deseci srušenih smreka i grana, neki stari, neki srušeni pred par dana (sudeći pu izdancima)
Izula se dokazala
Zanimljivo, dva centra godova
Jen dva tri, jen dva tri
Punimo zalihe. Ledana voda, brrrr!
Leptirić je sletio pošto ne može protiv vjetra
Cowboy, born n raised in Texas
Vraćamo se
Otpiljena se grana zabila u zemlju
I kelečeći nas je skoro viši!
To bi bilo to ljudi moji, lijepo smo se zabavili, dali mozak na pašu (prije na fažol i kobasice). Šetea da je bilo lijepo vrijeme, htjeli smo kišu i led
Zadnja promjena: Strider; 07.07.12 10:11; ukupno mijenjano 1 put.
Strider- honoris
-
Broj postova : 2611
Godine : 31
Datum registracije : 18.06.2009
Re: Kratka šetnja livadom
Manekeni
Lepo ste to odradili, super napravljena reportaža , a i izlet u zemlji čudovišta
Lepo ste to odradili, super napravljena reportaža , a i izlet u zemlji čudovišta
Migach- ADMIN
-
Broj postova : 2566
Godine : 34
Datum registracije : 17.10.2010
Lijepo je pogledati ovakvu reportažu...
Uzgred,mislim da se one konzerve neće baš razgraditi za nekoliko mjeseci-prije nekoliko godina;ali mislim i da nikakva šteta nije nanesena prirodi...
Uzgred,mislim da se one konzerve neće baš razgraditi za nekoliko mjeseci-prije nekoliko godina;ali mislim i da nikakva šteta nije nanesena prirodi...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Godine : 46
Datum registracije : 05.03.2010
Lijep provod! Svaka cast!
Bobo- lingua
-
Broj postova : 305
Godine : 39
Datum registracije : 18.11.2010
SVAKA ČAST.Odlićna reportaža STVARNO MI SE SVIĐA,jedna od boljih u ovih nekoliko mjeseci
Nemam više riječi kojim bi vas pohvalio
Volim ove reportaže s puno slika koje su slikane dobrim fotoaparatom
Nemam više riječi kojim bi vas pohvalio
Volim ove reportaže s puno slika koje su slikane dobrim fotoaparatom
lololorenzo- mr.spika
-
Broj postova : 1027
Godine : 27
Datum registracije : 23.01.2012
Ma ne, krivo ste shvatili. Sve smo uzeli ća, ipak pomno provodimo no trace politiku. Ja ću doma radit taj projekt.puls je napisao/la:Lijepo je pogledati ovakvu reportažu...
Migach, mi samo stojimo a fotić sam baca slike, šta ćeš, lijepi smo
Strider- honoris
-
Nemaš potrebe opravdavati se,a nikako mi nemaš potrebe persirati.
I ja volim sve pokupiti,mada i dalje smatram: ako zakopaš 2 konzerve debljine 0,5 mm,napravio si manje štete nego da si se posr..
Ako ostaviš/zakopaš plastičnu vrećicu-to me već ljuti-jako...
I ja volim sve pokupiti,mada i dalje smatram: ako zakopaš 2 konzerve debljine 0,5 mm,napravio si manje štete nego da si se posr..
Ako ostaviš/zakopaš plastičnu vrećicu-to me već ljuti-jako...
puls- guru
-
Broj postova : 2791
Datum registracije : 05.03.2010
Je, ja mrzim vidjet čepove i vrećice, iskaču jako zbog živih boja.
Strider- honoris
-
to dečki, opet vidim drage mi face u akciji
kaj medeke niste vidli?
kaj medeke niste vidli?
Dravman- lingua
-
Broj postova : 416
Godine : 53
Datum registracije : 19.01.2011
medek je drugi dan oko 5-6h ujutro prošao 50m zračne linije ispred kampa preko livade ali smo to prespavali
A JE TO team i mladi šegrt u akciji kao i uvijek
A JE TO team i mladi šegrt u akciji kao i uvijek
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
čestitam na menage a trois! vidim bilo je uspješno
goxxon- guru
-
Broj postova : 3594
Godine : 44
Datum registracije : 17.11.2010
odlično provedeno vrijeme....
PJER- mr.spika
-
Broj postova : 1838
Godine : 55
Datum registracije : 12.02.2011
evo sad sam pogledala reportažu sa smješkom i sjetom, bili ste na istim mjestima gdje i mi u prosincu. super!
nego dečki, kakav način nositi kvasac u divljinu, gdje je primitivni kruh, il je to bilo onako za probu?
i kakav je bio kruh?
fotke su lijepe, baš
@strideriću ti si mi narastao, vidi se da se momčiš
ovi mjehovi za vodu izgledaju super, to je s neta kupljeno? donesite ih na dravu da ih vidimo.
nego dečki, kakav način nositi kvasac u divljinu, gdje je primitivni kruh, il je to bilo onako za probu?
i kakav je bio kruh?
fotke su lijepe, baš
@strideriću ti si mi narastao, vidi se da se momčiš
ovi mjehovi za vodu izgledaju super, to je s neta kupljeno? donesite ih na dravu da ih vidimo.
tonka- mr.spika
-
Broj postova : 1535
Godine : 49
Datum registracije : 08.06.2009
hvala dečkima za reportažu ..njima je bilo jako dobro a mi samo možemo zamisliti ..
ima jako puno meni zanimljivih detalja i u neko buduće vrijeme računajte na vuka ..
tonka..nemoj nikome dalje govoriti
na dravanturi u planu je prava primitivna krušna peć ..kruh u divljini
pa se strpi..računamo na tvoju pomoć
ima jako puno meni zanimljivih detalja i u neko buduće vrijeme računajte na vuka ..
tonka..nemoj nikome dalje govoriti
na dravanturi u planu je prava primitivna krušna peć ..kruh u divljini
pa se strpi..računamo na tvoju pomoć
Mladen- honoris
-
Broj postova : 2442
Godine : 56
Datum registracije : 15.02.2009
Pošto je Dravantura prošla, Mladen je primio dar. Stoga mogu staviti i ostale slike.
Tragovi srnjaka
Taman po blatu, prekrasno
Prednji i zadnji trag se preklapaju
Čekinje vepra, pronašao sam ležaj- puno razbacanog lišća i vonj na živinu. Par metara od ležaja je više hrpa govana
Lisica u blatu
Ispod soljenice našao se duboki trag vepra
Odlučili smo u taj trag uliti gips. Ja na djelu.
Target promatra, a Mraz slika
Izlili smo gips u trag i čekali da se posuši. U međuvremenu smo se zafrkavali i fotkali, čilali na suncu...I kako smo prestali tražiti tragove, odlučili smo se vratiti prema soljenici. No onda sam krajčekom oka spazio ovo blago...
Dvije beštije, Mraz i međed. Ja bacam pare na međeda!
Odlučili smo krenuti malo dalje da vidimo ima li čega...i onda je Mraz izustio krik usporediv samo s Herkalovim! Skakao je kao gazela od sreće Prošlog dana tragova nije bilo, valjda je rano ujutro prošvrljao nakon što smo utihnuli i zaspali...tragovi vode prema kampu i onda samo odjenom nestaju u kontra smjeru. Valjda je nanjušio naš vonj.
Bingo!
Na dva kvadratna metra tri životinje- medvjed, vepar, lija. Na ovoj se slici vide stražnja medvjeđa šapa i lisičja ispred.
Na ovoj obje šape, prednja i zadnja te otisak papaka vepra dolje lijevo
Odabrali smo dva najbolja
Mraz gradi humak za lijevanje
On je poznati lončar u Delnicama
Zadnja šapa. Nažalost nije bilo više gipsa za ovaj trag.
Prednja šapa u koju lijevamo
U međuvremenu se veprov trag osušio. Target je ovim postupkom skratio Navijevo zdravlje za 10 godina! Nožem reže zemlju i vadi otisak
Zbog jednostavnosti lijevanja, odlučili smo medvjeđev trag. Osim toga, veprova ima svugdje.
I medvjeđi se osušio. Preporučam sporosušeći gips, jer se ovaj prebrzo suši i nije dovoljno vremena za ispravljanje grešaka.
Parsto kila ima sigurno
Hepi!
Super-duper način prijenosa
Sva tri komačerosa
Krpanje rupa nastalih zbog zraka
Prvi je kalup ispao jako loše- zamiješao sam gips i stavio foliju za hranu preko te utisnuo otisak...loše
Drugi je ispao puno bolje. Posprejao sam trag wd 40, ali nisam htio riskirati da ostane zalijepljen za kalup pa sam foliju omotao oko traga. Uspjeh. Kandže sam morao doraditi, ostalo je u redu.
Priprema alu ingota za taljenje, na mom faksu.
Prastara peć, nismo znali jel radi il ne, tek nakon sat vremena kad se počela grijati
krenulo je
Ide
Voila! Iako je gipsani kalup bio na suncu više dana, voda je još uvijek bila prisutna u jezgri i zbog nje je kalup puknuo- razlika temperature rastaljenog aluminija i gipsa koji je ležao na čeličnoj ploči...i stvorila su se dva mjehura, dvije kavitacije prilikom ljevanja na što nisam mogao utjecati. Odmah sam nakon lijevanja utisnuo slova. Profa zabunom nije stisnuo tipku sa snimanje pa je taj dio pogubljen
Ostatak za pokrpat kavitacije nastale zbog pare (nije uspjelo).
Kalup nakon lijevanja. Da voda nije bila prisutna, ostao bi u jednom komadu i mogao bi se ponovo koristiti. Teksutra i površina ostale su netaknute
Posveta
Tragovi srnjaka
Taman po blatu, prekrasno
Prednji i zadnji trag se preklapaju
Čekinje vepra, pronašao sam ležaj- puno razbacanog lišća i vonj na živinu. Par metara od ležaja je više hrpa govana
Lisica u blatu
Ispod soljenice našao se duboki trag vepra
Odlučili smo u taj trag uliti gips. Ja na djelu.
Target promatra, a Mraz slika
Izlili smo gips u trag i čekali da se posuši. U međuvremenu smo se zafrkavali i fotkali, čilali na suncu...I kako smo prestali tražiti tragove, odlučili smo se vratiti prema soljenici. No onda sam krajčekom oka spazio ovo blago...
Dvije beštije, Mraz i međed. Ja bacam pare na međeda!
Odlučili smo krenuti malo dalje da vidimo ima li čega...i onda je Mraz izustio krik usporediv samo s Herkalovim! Skakao je kao gazela od sreće Prošlog dana tragova nije bilo, valjda je rano ujutro prošvrljao nakon što smo utihnuli i zaspali...tragovi vode prema kampu i onda samo odjenom nestaju u kontra smjeru. Valjda je nanjušio naš vonj.
Bingo!
Na dva kvadratna metra tri životinje- medvjed, vepar, lija. Na ovoj se slici vide stražnja medvjeđa šapa i lisičja ispred.
Na ovoj obje šape, prednja i zadnja te otisak papaka vepra dolje lijevo
Odabrali smo dva najbolja
Mraz gradi humak za lijevanje
On je poznati lončar u Delnicama
Zadnja šapa. Nažalost nije bilo više gipsa za ovaj trag.
Prednja šapa u koju lijevamo
U međuvremenu se veprov trag osušio. Target je ovim postupkom skratio Navijevo zdravlje za 10 godina! Nožem reže zemlju i vadi otisak
Zbog jednostavnosti lijevanja, odlučili smo medvjeđev trag. Osim toga, veprova ima svugdje.
I medvjeđi se osušio. Preporučam sporosušeći gips, jer se ovaj prebrzo suši i nije dovoljno vremena za ispravljanje grešaka.
Parsto kila ima sigurno
Hepi!
Super-duper način prijenosa
Sva tri komačerosa
Krpanje rupa nastalih zbog zraka
Prvi je kalup ispao jako loše- zamiješao sam gips i stavio foliju za hranu preko te utisnuo otisak...loše
Drugi je ispao puno bolje. Posprejao sam trag wd 40, ali nisam htio riskirati da ostane zalijepljen za kalup pa sam foliju omotao oko traga. Uspjeh. Kandže sam morao doraditi, ostalo je u redu.
Priprema alu ingota za taljenje, na mom faksu.
Prastara peć, nismo znali jel radi il ne, tek nakon sat vremena kad se počela grijati
krenulo je
Ide
Voila! Iako je gipsani kalup bio na suncu više dana, voda je još uvijek bila prisutna u jezgri i zbog nje je kalup puknuo- razlika temperature rastaljenog aluminija i gipsa koji je ležao na čeličnoj ploči...i stvorila su se dva mjehura, dvije kavitacije prilikom ljevanja na što nisam mogao utjecati. Odmah sam nakon lijevanja utisnuo slova. Profa zabunom nije stisnuo tipku sa snimanje pa je taj dio pogubljen
Ostatak za pokrpat kavitacije nastale zbog pare (nije uspjelo).
Kalup nakon lijevanja. Da voda nije bila prisutna, ostao bi u jednom komadu i mogao bi se ponovo koristiti. Teksutra i površina ostale su netaknute
Posveta
Strider- honoris
-
Ovo izgleda kao setnja po Aljaski koliko bestija ima .
A tu je i topla odjeca .
A tu je i topla odjeca .
robert- lingua
-
Broj postova : 454
Datum registracije : 09.12.2010
otvorile mi se saamo 4 fotke.. ali po tekstu vidim da zavidim
kengur32- MODERATOR
-
Broj postova : 2825
Godine : 50
Datum registracije : 06.08.2010
Dobar dio fotki na početku se ne otvara.
neven- lingua
-
Broj postova : 396
Datum registracije : 21.09.2009
Hm hm, ne bih znao u čemu je štos...svašta!
Strider- honoris
-
Takodjer se ni meni ne otvara dosta fotki, mislilio sam da je mozda do mog sporog kompa,al ocito je nes drugo!
Bobo- lingua
-
Broj postova : 305
Datum registracije : 18.11.2010
mislim da je to neš do foruma... ili do vas moderatora, admina!? mislim, baš mi je čudno da jedino reportaža u kojoj su 2 moda i 1 admin ne radi kak treba,možda neznate postat fotke kak treba
kengur32- MODERATOR
-
Da budem precizan ne vidi se 82 fotke.
Sorry dečki.
Sorry dečki.
neven- lingua
-
Strider, get to work
Target- honoris
-
Broj postova : 1242
Godine : 38
Datum registracije : 05.09.2010
Evo ga. Mislio sam da sam uploadao album na photobucketu, pa sam sa face-a izbrisao...očito nisam.
Strider- honoris
-
e sada je to reportaža
vuk je dobio ljep poklon. drago mi da je sve više "pekara"
super šetnjica
vuk je dobio ljep poklon. drago mi da je sve više "pekara"
super šetnjica
kengur32- MODERATOR
-
Sada je to lijepo, fotke se fino vide super izlet dečki.
neven- lingua
-
Hahah pekar! ^^
Jes, bilo nam je lijepo, a i drago mi je da mi fotić, usprokos 5 godina zlorabljenja još okida sasvim solidne slike.
Ali šteta što nismo vidjeli bar jednu povežu živinu...oh well
Jes, bilo nam je lijepo, a i drago mi je da mi fotić, usprokos 5 godina zlorabljenja još okida sasvim solidne slike.
Ali šteta što nismo vidjeli bar jednu povežu živinu...oh well
Strider- honoris
-
Tek sad ovo vidim... ne znam kako mi je promaklo! U biti znam, nije me bilo uz komp taj vikend kad ste postali ovu reportažicu... prva liga izlet, baš mi se sviđa ideja sa uzimanjem otiska životinjskog traga :-).
Di ste nabavili Klean Kanteen čuturu? Negdje kod nas?
Di ste nabavili Klean Kanteen čuturu? Negdje kod nas?
mali mačak- lingua
-
Broj postova : 343
Datum registracije : 05.11.2009
odličan izlet, žao mi je da nisam išao s vama
stvarno su vam monstrum hruhovi izrasli, kakvu ste to vatru ložili. dobro da niste krenuli peć kobase bi bilo vraga.
odlična mi je ona fotka di target leži na medvjeđem tragu
istina skratio mi je skoro život i za više od 10 godina a onda sam skužio da to u zemlju pika neku kopiju bark riverovog brava pa me žalost prošla
pa ni original nije bog zna kaj pa ni kopije nije šteta za betonažu i kamenje strugati
i istina fotke su odlične a text šaljiv 5+!
stvarno su vam monstrum hruhovi izrasli, kakvu ste to vatru ložili. dobro da niste krenuli peć kobase bi bilo vraga.
odlična mi je ona fotka di target leži na medvjeđem tragu
istina skratio mi je skoro život i za više od 10 godina a onda sam skužio da to u zemlju pika neku kopiju bark riverovog brava pa me žalost prošla
pa ni original nije bog zna kaj pa ni kopije nije šteta za betonažu i kamenje strugati
i istina fotke su odlične a text šaljiv 5+!
NAVIGATOR- master
-
Broj postova : 7021
Godine : 49
Datum registracije : 05.04.2010
FORUM PREŽIVLJAVANJA, BUSHCRAFTA, PUSTOLOVINE I PRIRODE :: FOTO I VIDEO GALERIJE :: GALERIJA DRUŽENJA
Stranica 1 / 1.